xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 καλημέρα, μια βοήθεια βρε παιδιά στο πατρικό μου, δεν έχω Internet και για επισκέψεις 1-2 φορές την εβδομάδα δεν αξίζει να βάλω, υπάρχουν όμως 3-4 ασθενή σήματα από καφέ (τα οποία έχω τους κωδικούς σαν πελάτης χρόνια) από τα οποία όμως λαμβάνω το ασθενέστατο σήμα τους σε ορισμένα σημεία του σπιτιού υπάρχει δυνατότητα να ενισχύσω αυτό το σήμα που λάμβάνω π.χ. με την τοποθέτηση μια κεραίας ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 η μια λυση θα ηταν καποιο Repeater με κατευθυντικη κεραια να κοιταει προς το ιντερνετ καφε.δηλαδη με καποιο μικρο panelaki. η πιο μονιμη πιο καλη λυση εειναι καμια grid Κεραια σε ταρατσα και ενα router που θα παιζει σαν client.το ρουτερ σε στεγανο κουτι ειτε να ειναι απο την μανα του για εξωτερικους χωρους.και μετα απο εκει κατεβαζεις καλωδιο utp μεχρι εσενα. αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις κτλ.
xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 η μια λυση θα ηταν καποιο Repeater με κατευθυντικη κεραια να κοιταει προς το ιντερνετ καφε.δηλαδη με καποιο μικρο panelaki. η πιο μονιμη πιο καλη λυση εειναι καμια grid Κεραια σε ταρατσα και ενα router που θα παιζει σαν client.το ρουτερ σε στεγανο κουτι ειτε να ειναι απο την μανα του για εξωτερικους χωρους.και μετα απο εκει κατεβαζεις καλωδιο utp μεχρι εσενα. αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις κτλ. ευχαριστώ για την απάντηση, με ενδιαφέρει κάτι καλό γιατί έχω nova on the go και θέλω να πηγαίνω το laptop να βλέπω κανέναν ματσάκι με τον πατέρα μου ξερεις περίπου ποιο είναι το κόστος στις 2 λύσεις που ανέφερες ??
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 ευχαριστώ για την απάντηση, με ενδιαφέρει κάτι καλό γιατί έχω nova on the go και θέλω να πηγαίνω το laptop να βλέπω κανέναν ματσάκι με τον πατέρα μου ξερεις περίπου ποιο είναι το κόστος στις 2 λύσεις που ανέφερες ?? ενα απλο repeater κανει 30-40 ευρω.αντε και ενα πανελακι να κανει 10-15 ευρω. το δευτερο αναλογως τι θα πας.αμα ψαξεις στην κατηγορια δικτυα θα βρεις πολλα πραγματα σχετικα με τετοια θεματα.αλλα ναι θα την περασεις την 60 αρα.το πιο φτηνο σε εξωτερικου χωρου ειναι tp link.εγω θα πηγαινα σε κανα Ubuquiti.απο μονα τους ειναι κατευθυντικα αυτα βεβαια και η τιμη τους ειναι μεχρι 70 ευρω για κατι νορμαλ.αν το κατευθυντικο που ειναι δεν σου κανει μπορεις να βαλεις και εξωτερικη κεραια πουδεν νομιζω να χρειαστει για τον λογο οτι το ιντερνετ καφε δεν παιζει κατευθυντικα αλλα με Omni οποτε δεν θα δεις μεγαλη διαφορα.συν οτι τα ubiquiti,mikrotik ειναι για εξωτερικο χωρο και μπορου να παρουν τροφοδοσια απο poe.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Αν εχεις ηδη ασθενες σημα, οπως λες, βαλε αυτην την κεραία και θα πας 5 στα 5 http://www.ebay.com/itm/300Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-300M-Network-Card-802-11-n-g-b-with-2-Antenna-/190606409140?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c6106fdb4 1
xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Ok θα τα δω πόσο κάνουν, Αυτή την στιγμή είμαι στο μπαλκόνι με το κινητό και μου δίνει 1γραμμή το Wi-Fi ,αυτό θέλω να δυναμώσει γιατί. Μέσα. Στο σπίτι το χάνει
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Αν εχεις ηδη ασθενες σημα, οπως λες, βαλε αυτην την κεραία και θα πας 5 στα 5 http://www.ebay.com/itm/300Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-300M-Network-Card-802-11-n-g-b-with-2-Antenna-/190606409140?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c6106fdb4 το 5 στα 5 τι σε κανει να το πιστευεις οτι θα το πετυχεις με αυτην την κεραια εφοσον μιλαμε και για Omni>και ακομα και αν ειναι High power μην ξεχνας οτι οτι εκμπεμπεις δυνατα δεν σημαινει οτι λαμβανεις δυνατα. Ok θα τα δω πόσο κάνουν, Αυτή την στιγμή είμαι στο μπαλκόνι με το κινητό και μου δίνει 1γραμμή το Wi-Fi ,αυτό θέλω να δυναμώσει γιατί. Μέσα. Στο σπίτι το χάνει η πιο φτηνη λυση ειναι repeater στο μπαλκονι ωστε να πιανει την μια γραμμη και να στην αναμεταδιδει μεσα στο σπιτι.αν βαλεις κατι με usb θα πρεπει να εισαι και εκε κοντα αφου δεν μπορεις να απλωνεις κουλουρα usb.οσο φαινομενικα λιγοτερα εμποδια εχεις με εκει που θες να πιασεις (οπτικη επαφη)τοσο το καλυτερο. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δοκιμασε εσυ αυτην την κεραια και τα ξαναλεμε εδω θα ειμαστε.
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δοκιμασε εσυ αυτην την κεραια και τα ξαναλεμε εδω θα ειμαστε. προσπαθω να καταλαβω τι εχει αυτη η κεραια. 13 - 17 dBm (Typical).λιγοτερο απο 100mw. antenna gain 2 dbi. προσπαθω να καταλαβω χωρις παρεξηγηση τι εχει αυτη η κεραια που την κανει τοσο καλη.και το λεω επειδη παντα παιζουν ρολο και οι 2 πλευρες.και το λεω επισης επειδη με τα panels μπορεις να φτασεις πιο μακρυα.γιατι βλεπω και μερικους που παιρνουν κατι καρτες 6000mw Νομιζοντας οτι θα πιασουν ιντερνετ απο πολυ μακρια οταν η αλλη πλευρα εκπεμπει 100mw.
xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Αν εχεις ηδη ασθενες σημα, οπως λες, βαλε αυτην την κεραία και θα πας 5 στα 5 http://www.ebay.com/itm/300Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-300M-Network-Card-802-11-n-g-b-with-2-Antenna-/190606409140?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c6106fdb4 η προηγούμενη απάντηση μου ήταν πρίν δω το μήνυμα σου, το πρόβλημα είναι ότι με την κεραία που αναφέρεις (επειδή βλέπω ότι συνδέεται με USB) θα έχω δυναμώσω το σήμα μόνο όταν έχω μαζί ου laptop, όταν έχω κινητό δεν θα έχω σήμα πάλι ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 η προηγούμενη απάντηση μου ήταν πρίν δω το μήνυμα σου, το πρόβλημα είναι ότι με την κεραία που αναφέρεις (επειδή βλέπω ότι συνδέεται με USB) θα έχω δυναμώσω το σήμα μόνο όταν έχω μαζί ου laptop, όταν έχω κινητό δεν θα έχω σήμα πάλι ευχαριστώ η εν λογω κεραια ειναι και ap
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 η εν λογω κεραια ειναι και ap θελει λογικα κατι που να παιζει repeater.επισης αν παιζει σαν ap παλι απο καπου θα πρεπει να παρει τροφοδοσια.οταν λες ap ελπιζω να μην εννοεις adhoc.γιατι οσες καρτες παιζουν ap mode δεν μπορουν να παιξουν repeater.συνηθως κανουν το αναποδο.να παιρνεις ιντερνετ απο ethernet και μετα να γυρνας την καρτα σε ap για να συνδεονται πανω της οι υπολοιποι.ειτε δηλαδη σαν ics ειτε με connectify
xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 η εν λογω κεραια ειναι και ap το έχασα δηλαδή ???
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 το έχασα δηλαδή ??? αν εννοει αυτο που λεω δες την απαντηση μου πιο πανω.
xristos_2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 αυτό που αναφέρει ο φίλος ότι η κεραία είναι ap τι είναι αυτό, δεν θέλει σύνδεση USB ώστε να έχει τροφοδοσία ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα