qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Qsis καλα μην κολλας στα ονοματα δεν εχει σημασια το αν θα την ονομαζε 695 κτλ ...780 την βαφτισε για μενα σωστα καθοτι δεν ειναι ακριβως "ανανεωμενη" 680 η 780 ,βασικα θα ελεγα οτι δεν εχουν και πολυ σχεση .Για την 770 το συζηταμε ... Επισης ο Τitan ειναι o Τitan και σε μια καμια περιπτωση με αυτη την τιμη δεν νομιζω η nvidia να αποσκοπουσε ετσι και αλλιως στην πλειοψηφια του καταναλωτικου κοινου. άσε το titan αυτός είναι κάτι άσχετο , στη σειρά 7 η μόνη νέα κάρτα είναι η 780 και για χάρη αυτής που είναι όντως κάτι διαφορετικό άλλαξε όνομα όλη η γενιά με μία από τα ίδια.. αυτό είναι κάπως παραπλανητικό τουλάχιστον και αν δεν συνοδευόταν από καλύτερες τιμές θα ήταν και σχεδόν απάτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 άσε το titan αυτός είναι κάτι άσχετο , στη σειρά 7 η μόνη νέα κάρτα είναι η 780 και για χάρη αυτής που είναι όντως κάτι διαφορετικό άλλαξε όνομα όλη η γενιά με μία από τα ίδια.. αυτό είναι κάπως παραπλανητικό τουλάχιστον και αν δεν συνοδευόταν από καλύτερες τιμές θα ήταν και σχεδόν απάτη Η μονη νεα καρτα είναι η 780 αλλα οταν σου δίνει 770 σε αυτη την τιμη κ ενα τσικ καλύτερη απο την 680 δεν μπορείς να μην την λαβεις σοβαρά υπ'οψην σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Used είχα στο μυαλό μου αλλα αυτά ειναι αλληλένδετα. ξαναλέω ο πάτος που θα φτάσει οποιαδήποτε μτχ κάρτα είναι συγκεκρίμενος αυτό που πρέπει να υπολογίσεις είναι ποσοστιαία πόσα "έχασες" για τη περίοδο που τη χρησιμοποίησες γιατί αν εγώ φτάσω να πουλήσω κάποια μέρα τη δική μου σε "πανέρι" 120 ευρώ ας πούμε (μια ρεαλιστική προς τα κάτω τιμή ) θα έχω χάσει πιο λίγα από αυτόν που κυριολεκτικά θα αναγκαστεί να πουλήσει μια 680 στα 250 ή και 200 ευρώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Σαφως η 680 ειναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτο που λες .. γιατι ειχε κατά την γνώμη μου πολυ υψηλη τιμη πώλησης.. Πάντως παιδια πιστεύω και η 680 αλλά η 770 που ήρθε στα χερια μου είναι καρταρα δεν εχει καμιά σχέση με οτι κάρτα ειχα δει κ είχα δουλέψει πριν.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Η μονη νεα καρτα είναι η 780 αλλα οταν σου δίνει 770 σε αυτη την τιμη κ ενα τσικ καλύτερη απο την 680 δεν μπορείς να μην την λαβεις σοβαρά υπ'οψην σου.. για αυτό το λόγο δεν λέω ουσιαστικά κάτι κακό για την nvidia, έκανε τη "κουτσουκέλα" της , αλλά την έκανε σωστά κατά την άποψη μου απλά κάποιους αυτή η κίνηση είναι λογικό να τους "θίγει" και η κουβέντα ξεκίνησε από τον saiz που πιστεύω ότι ανήκει σε αυτούς τους κάποιους , όμως βρίσκει τις τακτικές της amd κακιές που στη τελική πάντα ήταν πιο vfm , πάντα περιμένουμε πτώσεις σε τιμές κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Ολοι της σειράς 6xx έχουν καθε δικαίωμα να νιώσουν προδομένοι .. και εγώ τυχερός που ειχα step up για 9 μερες ακόμα.. θα έλεγα κωλόφαρδος.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigi444444 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Όποιος δε θέλει να νιώθει πάντως "προδομένος, ας παίρνει μόνο μεταχειρισμένες mid range.Δεν υπάρχει πιθανότητα σε διαφορετική περίπτωση να μη χάσεις κάποια χρήματα με την κυκλοφορία νεότερου προϊόντος αν έχεις το παλαιότερο.Και πού δεν ισχύει εξάλλου αυτό;Απλά υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο vfm επιλογές.Και η 680 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της δεν ήταν ποτέ μια από αυτές, ανεξάρτητα από το εαν ήταν/είναι καλή κάρτα.Μη συζητάμε για το εαν η γη γυρίζει... [Εγώ προσωπικά πάντως προτιμώ να δίνω 3-4 κατοστάρικα, στο χρόνο επάνω να παίρνω μια νέα gpu δίνοντας την παλιά και ένα 150ρι-200ρι ακόμα και επαναλαμβάνοντας μια φορά το χρόνο περίπου.Έτσι ούτε πίσω μένω σε επιδόσεις ούτε κάνω καμιά σπουδαία σπατάλη με 150-200€ το χρόνο για gpu.Το να δώσω άλλα 200€ για άλλο 5% επιδόσεων προσωπικά δε βρίσκει σύμφωνο.] 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
venumis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Όπως το είπες.. στα bench γιατί στα υπόλοιπα είσαι κορώνα γράμματα.. συν όλη την υποστήριξη που πρέπει να έχει ένα sli όπως κατάλληλη μητρική τροφοδοτικό,κατανάλωση.. Δεν είναι οπως παλιά με τα SLi ή Crossfire πλέον τρέχεις σε SLi και πίστεψέ με δεν καταλαβαίνεις οτι εχεις δυο κάρτες. Οι drivers και στις 2 εταιρίες έχουν ωριμάσει και υπάρχει μια χαρά υποστήριξη. Εντάξει μητρική που υποστηρίζει SLi/Cf είναι πλεον στις mainstream μητρικές και δεν εχουν διαφορά στην τιμή. Να σε ενημερώσω οτι για τις δυο GTX660 απλά χρειάζομαι 2 6πινα καλώδια. Η προηγούμενη κάρτα που είχα έπαιρνε 1 6πινο και 1 8πινο οπως και η GTX 680. Απλά υπολόγισε +το ρευμα της pci-e Φυσικά και ήταν κίνηση Ματ όταν η 770 έχει κάτω από 400 ευρώ και η μόνη καλύτερη είναι η 780.. και το έχω ξαναγράψει,πρώτα θα απαξιωθούν οι nVidia αλλά οι amd αργότερα μεν θα βγουν σε πανέρια.. Η τιμή που έχει η 770 είναι η φυσική κατιούσα τιμής που θα έπαιρνε η 680 μην ξεγελιέσαι. Η nvidia για αυτη την κίνηση που εχει κάνει εχει φαει κράξιμο σε όλο το ιντερνετ. 1ον γιατι απλά εκανε ενα re-brand με μια 680 o/c 2ον γιατι ξεφτίλισε καταναλωτές και κατασκευαστές που είχαν επενδύσει στην Titan 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Το ότι το SLI/CF θεωρείτε κακό, είναι λόγω κακού ιστορικού. Μέχρι στιγμής όλα μου πάνε μία χαρά. Σίγουρα προσθέτεις πολυπλοκότητα στο σύστημα, αλλά με λιγότερα λεφτά έχεις καλύτερες επιδόσεις.Για παράδειγμα GTX660ti boost σε SLI:http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,4.html http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,8.html http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,5.html Απλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο υπολογιστής δεν είναι μία μονάδα που κάνει επεξεργασία δεδομένων για την ανάλυση DNA. Δεν κάνει ένα πράγμα με λίγα λόγια. Μπορεί με το SLI να έχεις μεγαλύτερο RAW Power με λιγότερα λεφτά από μία Single GPU, για παράδειγμα εγώ με τις κάρτες μου, μια GTX 680 στα Benches όπως Unigine την περνάω, αλλά σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι διαφορετικά.Στα παιχνίδια το SLI ποτέ δεν κάνει 100% scaling. Θα πει κάποιος ούτε μία Single card κάνει. Ναι, πόσο μάλλον το SLI. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο και γιατί όχι με midrange κάρτες. Βλέπεις δύο καρτάκια (650 ti boost), όταν είναι "ζευγάρι" γίνονται κτήνος. Έχω επίσης AMD CPU. Αν είχα έναν i7 4770k θα είχα ένα 10-15% πάνω στα παιχνίδια. Το κόστος θα ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερο, απλά θέλω να πω πως τα benches που δείχνω με το σύστημα μου θα ήταν ελαφρώς καλύτερα με Intel CPU. Για μένα κάποιος που έχει την όρεξη και δεν φοβάται αυτά που λέγονται στα Forums, (μακριά από AMD, μακριά από SLI, κλπ), πιστεύω πως θα μείνει ευχαριστημένος και θα προτείνει και αυτός με τη σειρά του SLI. Κάποτε με Quad CF ATi 2x 4870x2, τα πράγματα ήταν τραγικά. Πάνε και χρόνια όμως. Και με GTX 295 τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Προσωπική εμπειρία. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική. Πλέον με τους Drivers της nvidia οι οποίοι όπως και να έχει είναι καλύτεροι, με τα Chipsets να έχουν ωριμάσει και τα παιχνίδια να έχουν εξελιχθεί, δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 H amd με τις σειρες 7χχ της nvidia ετσι και αλλιως να εισχωρουν στην αγορα δεν ειχε αλλη επιλογη . Δεν κατεβασε ουτε μισο ευρω (καλα υπερβαλλω, λογω ζητησης και μονο παιζαν στο +-10) κανενα μοντελο, εκτος και αν δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου. Η μειωση στις τιμες ξεκινησε με την εισοδο της σειρας 6χχ (αναμενομενο- ανταγωνισμος, ισως αυτες εννουσες αλλα κεκτημενη ταχυτητα..) και οχι της 7χχ. Παντα εβρισκες σε καλες προσφορες amd, επισης, ειδικα εξωτερικο. Αρα και ειχε επιλογη, και επελεξε. Δεν θα ριξει αλλο τις τιμες μεχρι τη νεα σειρα. Στα νεα μοντελα ειδα οτι πονταρε η amd (7870xt και 7790) και παρεμεινε στο παιχνιδι, καμια αλλη κινηση δεν ειδα με το που μπηκε η 7χχ. Ουτε μειωση στην 7950 ουτε στην 7970 (οχι ακομα τουλαχιστον δεν ειμαι και μαντης) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δεν είναι οπως παλιά με τα SLi ή Crossfire πλέον τρέχεις σε SLi και πίστεψέ με δεν καταλαβαίνεις οτι εχεις δυο κάρτες. Οι drivers και στις 2 εταιρίες έχουν ωριμάσει και υπάρχει μια χαρά υποστήριξη. Εντάξει μητρική που υποστηρίζει SLi/Cf είναι πλεον στις mainstream μητρικές και δεν εχουν διαφορά στην τιμή. Να σε ενημερώσω οτι για τις δυο GTX660 απλά χρειάζομαι 2 6πινα καλώδια. Η προηγούμενη κάρτα που είχα έπαιρνε 1 6πινο και 1 8πινο οπως και η GTX 680. Απλά υπολόγισε +το ρευμα της pci-e Η τιμή που έχει η 770 είναι η φυσική κατιούσα τιμής που θα έπαιρνε η 680 μην ξεγελιέσαι. Η nvidia για αυτη την κίνηση που εχει κάνει εχει φαει κράξιμο σε όλο το ιντερνετ. 1ον γιατι απλά εκανε ενα re-brand με μια 680 o/c 2ον γιατι ξεφτίλισε καταναλωτές και κατασκευαστές που είχαν επενδύσει στην Titan Το ότι το SLI/CF θεωρείτε κακό, είναι λόγω κακού ιστορικού. Μέχρι στιγμής όλα μου πάνε μία χαρά. Σίγουρα προσθέτεις πολυπλοκότητα στο σύστημα, αλλά με λιγότερα λεφτά έχεις καλύτερες επιδόσεις. Για παράδειγμα GTX660ti boost σε SLI: http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,4.html http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,8.html http://www.legionhardware.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_titan,5.html Απλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο υπολογιστής δεν είναι μία μονάδα που κάνει επεξεργασία δεδομένων για την ανάλυση DNA. Δεν κάνει ένα πράγμα με λίγα λόγια. Μπορεί με το SLI να έχεις μεγαλύτερο RAW Power με λιγότερα λεφτά από μία Single GPU, για παράδειγμα εγώ με τις κάρτες μου, μια GTX 680 στα Benches όπως Unigine την περνάω, αλλά σε πραγματικές συνθήκες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στα παιχνίδια το SLI ποτέ δεν κάνει 100% scaling. Θα πει κάποιος ούτε μία Single card κάνει. Ναι, πόσο μάλλον το SLI. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο και γιατί όχι με midrange κάρτες. Βλέπεις δύο καρτάκια (650 ti boost), όταν είναι "ζευγάρι" γίνονται κτήνος. Έχω επίσης AMD CPU. Αν είχα έναν i7 4770k θα είχα ένα 10-15% πάνω στα παιχνίδια. Το κόστος θα ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερο, απλά θέλω να πω πως τα benches που δείχνω με το σύστημα μου θα ήταν ελαφρώς καλύτερα με Intel CPU. Για μένα κάποιος που έχει την όρεξη και δεν φοβάται αυτά που λέγονται στα Forums, (μακριά από AMD, μακριά από SLI, κλπ), πιστεύω πως θα μείνει ευχαριστημένος και θα προτείνει και αυτός με τη σειρά του SLI. Κάποτε με Quad CF ATi 2x 4870x2, τα πράγματα ήταν τραγικά. Πάνε και χρόνια όμως. Και με GTX 295 τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Προσωπική εμπειρία. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική. Πλέον με τους Drivers της nvidia οι οποίοι όπως και να έχει είναι καλύτεροι, με τα Chipsets να έχουν ωριμάσει και τα παιχνίδια να έχουν εξελιχθεί, δεν πρέπει να υπάρχει φόβος. Μην θεωρείτε τους εαυτούς σας μέσους users .. τους αδικείτε.. Εδώ δεν μιλάμε για προσωπικές επιλογές και tuning πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για την πλειονότητα.. Μετά όλοι ξέρουμε ότι το SLI έχει διανύσει μεγάλη απόσταση στην εξέλιξη του,όπως ξέρουμε ότι ακόμα έχει άλλη τόση να διανύσει.. Το κόστος μητρικής που υποστηρίζει Sli δεν είναι μικρο καθόλου και σε συνδυασμό να είναι ΑΤΧ και όχι mATX το μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saiz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Γι' αυτό έδωσες 500€+ για την GTX 680 και τώρα η αγαπημένη εταιρεία σου βγάζει την GTX 770 στα 380€ με ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Με το ζόρι να πιάνει 250€ η κάρτα σου αυτή τη στιγμή. @φανη και @qsis ακομα με το σαπακι την 7950 εισται ρεεεεε?? χαχαχαχαχα φανη ακομα ταμπελιτσες στο σεντονι βγαζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
f1vettel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 @φανη και @qsis ακομα με το σαπακι την 7950 εισται ρεεεεε?? χαχαχαχαχα φανη ακομα ταμπελιτσες στο σεντονι βγαζεις? Tι να κανουν οι ερμοι,ξεστοκαρε η 7950 savakis edition,εμειναν με τα σαπακια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 saiz, περιμένω να έρθει η ώρα να βάλεις προς πώληση την GTX 680 σου, να γελάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saiz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 saiz, περιμένω να έρθει η ώρα να βάλεις προς πώληση την GTX 680 σου, να γελάσω. εχει φυγει ηδη στα 400e σε φανταζομαι καπως ετσι τωρα χαχαχαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα