Προς το περιεχόμενο

Epson EH TW5200 vs Optoma HD 131Xe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Αποφασισα να παρω προτζεκτορα μιας που αποτελει μερακι πολλων ετων.Το μπατζετ μου αρχικα ηταν καπου στο 500αρι αλλα απ οτι βλεπω για να εχεις καλη εικονα για ταινιες (που θα ειναι και η βασικη χρηση) πρεπει να σταξεις παραπανω..Η αποσταση προβολης ειναι 2,50 (*3,50μ αν τον βαλω πανω απο τον καναπε που θα καθομαι).Ο τοιχος προβολης ειναι 2χ2μ.Οι προτζεκτορες π εχω σημειωσει απ αυτους που ειδα ειναι οι εξης:

http://www.optomausa.com/products/detail/HD131Xe

και

http://www.epson.com.au/products/projector/EH-TW5200.asp?groupid=11

1η ερωτηση: Αξιζουν τα παραπανω λεφτα απο τους προτζεκτορες του 500αρικου?Ειναι αισθητες οι διαφορες δλδ ή ειναι μονο καποια πλεονεκτηματα για τους πολυ απαιτητικους χρηστες?

2η ερωτηση: Οι παραπανω προτζεκτορες εχουν 100+ ευρω διαφορα στην τιμη(σημαντικη για εμενα)και στα χαρακτηριστικα διαφερουν σε καποια σημεια.Γενικα ο optoma ειναι καλυτερος (και φθηνοτερος!).Οι διαφορες που εντοπισα ειναι σε 2 σημεια. 1ον και βασικοτερο ειναι η τεχνολογια τους, ο optoma ειναι DLP ενω ο epson LCD.Θελω ποιοτητα εικονας οπως καταλαβατε, ποια τεχνολογια εχει τα σκιπτρα στην ευκρεινια και γενικα στην αποδοση λοιπον?Οι σχετικα μικρες αποστασεις στο χωρο αποκλειουν καποια τεχνολογια?(γτ απο οτι καταλαβα οι dlp δεν εχουν ζοομ)

3η ερωτηση:.Αλλη διαφορα ειναι το Digital keystone το οποιο στον epson ειναι Horizontal & Vertical και στον optoma μονο vertical. Απο την στιγμη π μπορω να βαλω οσο δεξια-αριστερα θελω τον ιδιο τον προτζεκτορα οριζοντιο keystone correction δεν χανει την αξια του?

4η ερωτηση: Υπαρχουν αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα στα δυο μηχανηματα  που πρεπει να προσεξω?

5η ερωτηση: Απο οτι ειδα εδω πολλοι εκθειαζουν τον benq w1070. Θεωρειται καλυτερος απο αυτους εδω?

Δημοσ.

Φτιαξε καφε ,παρε διπλα σου τα τσιγαρα(αν καπνιζεις ) και ξεκινα

www.avsite.gr

www.avclub.gr

Εχω χασει λιγο τις εξελίξεις εδώ και κανα 2-3 χρονια που πηρα τον Benq 5000. 

Oι LCD (βλεπε Epson ) είναι ποιο ευκολοι στην τοποθετηση καθως συνηθως εχουν shift lens και μεγαλυτερο zoom.

Oι DLP από την άλλη είναι λίγο μανίκι στην τοποθετηση καθως δεν σου επιτρεπουν να ξεφυγεις από το σημειο που προβαλεις.

Ο πρωτος μου προβολεας ηταν ο Epson TW700 (LCD). Τίμιο μηχανημα αλλα με τα τοτε προβλήματα των LCD (συγκλιση panel , δυσκολο καλιμπραρισμα,  ανυπαρκτο μαυρο ).Ο Βenq (DLP)  θα τον χαρακτηριζα ποιο ρεαλιστικο και κινηματογραφικο. Με πολύ καλο μαυρο , καλη ευκρίνεια.

Το συγκεκριμένο χομπυ είναι λίγο μπέρδεμα και θέλει αρκετό ψαξιμο.

Τον w1070 ειδα από κοντα πριν μερικους μηνες σε σπίτι φίλου στη Ρόδου. Παρα πολύ καλό μηχανημα και μου αφησε αριστες εντυπώσεις.

Αν για καποιο λογο  αγοραζα τωρα προβολεα και με buget γυρω στο χιλιαρικο, δεν θα κοιταζα καποιον αλλον.

Το καλό είναι πως τα τελευταια χρονια εχουν πεσει γενικα οι τιμες και μπορει πλεον καποιος να αγορασει <εικόνα> που πριν καποια χρονια θα ηθελε τα υπερδιπλασια λεφτα.

Όπως και να εχει μπες στα παραπανω site που είναι ποιο ειδικοι στο θεμα και διάβασε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...