Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα παιδια σημερα αγορασα απο μελος του φορουμ ενα macbook pro early 2011 i5 2.3ghz/ 8GB ram τρεχει μαβερικς. Βαζω να δοκιμασω αν σηκωνει το λολ και ανοιγω το παιχνιδι ξεκιναω ενα παιχνιδι και με το που ανοιγει για loading απο το 55 βαθμους που ειναι ο επεξεργαστης παει 85 βαθμους και ο cpu fan 6000rmp . Τα προβληματα μου ειμαι δυο 1. 85 βαθμοι δεν ειναι πολλοι? 2. ο cpu fan στις 6000 κανει υπερβολικο θορυβο δηλαδη δεν μπορεις να παιξεις ενα παιχνιδι με τοσο θορυβο ασε που με κανει να ανησυχο μην βγει κανας ανεμιστηρας στο κεφαλι μου... τι κανω?
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα παιδια σημερα αγορασα απο μελος του φορουμ ενα macbook pro early 2011 i5 2.3ghz/ 8GB ram τρεχει μαβερικς. Βαζω να δοκιμασω αν σηκωνει το λολ και ανοιγω το παιχνιδι ξεκιναω ενα παιχνιδι και με το που ανοιγει για loading απο το 55 βαθμους που ειναι ο επεξεργαστης παει 85 βαθμους και ο cpu fan 6000rmp . Τα προβληματα μου ειμαι δυο 1. 85 βαθμοι δεν ειναι πολλοι? 2. ο cpu fan στις 6000 κανει υπερβολικο θορυβο δηλαδη δεν μπορεις να παιξεις ενα παιχνιδι με τοσο θορυβο ασε που με κανει να ανησυχο μην βγει κανας ανεμιστηρας στο κεφαλι μου... τι κανω? Να το πας isystem να στο καθαρισουν, δεν νοειται να εχει 55 c idle
Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Εισαι σιγουρος? οταν λες να καθαρισουν τι ακριβως? τον ανεμιστηρα ? γιατι αυτο θα μπορουσα να το κανω και μονος μου. Διαβασα να δω τι παιζει με τις θερμοκρασιες στα μακ και ολοι λενε 50-60 βαθμους οταν σερφαρεις ειναι κομπλε...και αν το ζορισεις μεχρι 90 λενε οτι ειναι κομπλε...τωρα τι να κανω? Edit: λεω μηπως μηπως αν παιξω το παιχνιδι μεσω bootcamp οι θερμοκρασιες αλλαζουν?
panos2000gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι θερμοκρασίες σου είναι απόλυτα λογικές. Δυστυχώς gaming και MAC δεν πάνε μαζί, οπότε αν αποφασίσεις να παίξεις ακόμη και απλά παιχνιδάκια θα δεις θερμοκρασίες 80-100 βαθμών. To ίδιο ισχύει και αν επιχειρήσεις να τρέξεις τα παιχνίδια από το Bootcamp.
Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Πω πω...δηλαδη αυτοι στο youtube που δειχνουν πως τα πανε στο gaming σε πολυ πιο βαρια παιχνιδια το εχουν και δουλευει στις 6000rpm το ανεμιστηρακι?? Pano να σε ρωτηησω ειμαι στο μακ 40-42 βαθμους idle και 50-55 οταν σερφαρω εσυ πως το βλεπεις το βλεπεις κομπλε?
Supes Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Πω πω...δηλαδη αυτοι στο youtube που δειχνουν πως τα πανε στο gaming σε πολυ πιο βαρια παιχνιδια το εχουν και δουλευει στις 6000rpm το ανεμιστηρακι?? Μπορεί να έχουν αναβαθμισμένο σύστημα (π.χ. περισσότερη ram, ssd κλπ.) Ωστόσο ισχύει πώς Mac και παιχνίδια δεν πάνε μαζί. Σήμερα όχι τόσο όσο παλιότερα, αλλά και πάλι. Έχεις ένα πολύ γερό μηχάνημα που θα μπορούσες να κάνεις πολλά. Γνώμη μου, μην το σπαταλήσεις παίζοντας lol, θα μπορούσες να πάρεις και ένα λαπτοπ με 500 ευρώ και να το κάνεις αυτό Υ.Γ. Αν παίξεις μέσω bootcamp χειρότερα θα 'ναι πιστεύω. Υ.Γ. Ένας καλός ανεμιστήρας-βάση είναι πολύ καλό +. Μην τον λυπηθείς δώσε 25-30 ευρώ να πάρεις ένα καλό, και αθόρυβο!
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Πωπω αν θεωρουνται λογικες θερμοκρασιες 60 βαθμοι στο web τι να πω... Καλου κακου ριξε εσυ ενα καθαρισμα
Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να έχουν αναβαθμισμένο σύστημα (π.χ. περισσότερη ram, ssd κλπ.) Ωστόσο ισχύει πώς Mac και παιχνίδια δεν πάνε μαζί. Σήμερα όχι τόσο όσο παλιότερα, αλλά και πάλι. Έχεις ένα πολύ γερό μηχάνημα που θα μπορούσες να κάνεις πολλά. Γνώμη μου, μην το σπαταλήσεις παίζοντας lol, θα μπορούσες να πάρεις και ένα λαπτοπ με 500 ευρώ και να το κάνεις αυτό Υ.Γ. Αν παίξεις μέσω bootcamp χειρότερα θα 'ναι πιστεύω. Υ.Γ. Ένας καλός ανεμιστήρας-βάση είναι πολύ καλό +. Μην τον λυπηθείς δώσε 25-30 ευρώ να πάρεις ένα καλό, και αθόρυβο! αναβαθμισμενο ειναι και το δικο μου εχει 8gb ram. 1.ενας ssd θα ριξει την θερμοκρασια του επεξεργαστη δηλαδη?? γιατι στο pc δεν ειδα κατι τετοιο... 2. αξιζει να παρω βαση?εχω διαβασει πως δεν κανουν τιποτα. 3. εκτος απο καθαρισμα που θα του κανω μηπως θελει αλλαγη παστας?? Πωπω αν θεωρουνται λογικες θερμοκρασιες 60 βαθμοι στο web τι να πω... Καλου κακου ριξε εσυ ενα καθαρισμα στο web ειμαι απο 40 ως 50. αυτη την στιγμη ειναι 40 βαθμους . ψαχνοντας στον ιστο ειδα οτι 40 βαθμοι idle που εχει το δικο μου ειναι πολυ καλα. δεν το ξερω το θεμα μακ γιαυτο ρωταω αυτους που εχουν...
ramarg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα φίλε.Καταρχάς καλώς ήρθες στην οικογένεια των macbook ! Σωστά στα λένε τα παιδιά πιο πάνω αλλά οι απαντήσεις ειναι σκορπισμένες. Θα στα γράψω συμαζεμένα και πιο σαφή γιατί έχω μία παραπάνω εμπειρία στο θέμα ψύξης-φαν των λάπτοπ.Είχα μπλέξει πριν λίγα χρόνια με vaio ελλατωματικό μοντέλο απο το εργοστάσιο στο φαν,και από το πουθενά,έχοντας μείνει χωρίς εγγύηση και με την sony να ζητάει εξωφρενικά ποσά για να το φτιάξει,κάθησα έψαξα ρώτησα έμαθα έφτιαξα τα πάντα . Καταρχάς.Εφόσον έχεις μοντέλο του 2011 (macbook pro early 2011) προφανώς δεν παίζει θέμα εγγύησης πλεον,εκτός και εαν το αγόρασες με apple care). Aκόμα και εγγύηση να υπήρχε στα προηγούμενα macbook pro υπάρχει η δυνατότητα να το ανοίξεις χωρίς να χαθεί η εγγύηση διότι τα αυτά τα macbook pro ήταν αναβαθμίσιμα σε ram σκληρό κ.τ.λ. Επομένως ο καθαρισμός δεν είναι κάτι που αφήνει ίχνη για να ακυρωθεί εγγύηση.Αυτούς τους ενδιαφέρει να μην πειράξεις άλλα...Δεύτερον : Θα σου έλεγα πως είναι οκ οι θερμοκρασίες αλλά θα ήταν ΨΕΜΑ. Ενα λάπτοπ του 2011 θα έχει μαζέψει ένα διάβολο απο σκόνες μέσα.Εδώ το καθαρίζεις κ σε ένα 4-5μηνο ανάλογα με τη χρήση ξεκινάει να μπουκώνει η ψύκτρα.Πόσο μάλλον στα macbook,των οποίων η ψύκτρα έχει λεπτό ακροφύσιο.Επομένως τον καθαρισμό τον θεωρείς δεδομένο για τη μειωση της θερμοκρασίας. Επίσης για να λειτουργεί μπαμ στισ 6.000 rpm αυτό είναι καθαρή ένδειξη ότι θελει καθάρισμα η ψυκτρα,καθώς ζορίζεται να βγάλει τον αέρα που πρέπει σε χαμηλές-κανονικές στροφές.Μην ξεχνάς επίσης πως όσο φτάνει τέτοιες στροφές το φαν,τραβάει περισσότερο αέρα,άρα περισσότερη σκόνη,άρα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κι άλλο όσο το αφήνεις έτσι.Εαν είναι καθαρό όμως λειτουργεί σε χαμηλές-κανονικές στροφές,και κάνει στιγμιαίες αυξομειώσεις στις στροφές.Τρίτον. Την θερμοαγώγιμη πάστα καλό είναι να την αλλάζουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γιατί ξεραίνεται και θριματίζεται με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση της και να μην γίνεται σωστή μεταφορά θερμοκρασίας..Αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα όμως είναι εκεί...Η αλλαγή πάστας θα σου δώσει διαφορά μερικών βαθμών κελσίου μόνο,δώρο άδωρο με μπουκωμενη ψυκτρα.Επίσης είναι μία διαδικασία που θέλει προσοχή,και καλό είναι να μην την κάνεις μόνος σου,ειδικά αν δεν έχεις ιδέα.με τα macbook δεν παίζουμε. Πρώτα θα κάνεις καθαρισμό στο ανεμηστηράκι κ στην ψύκτρα και μετά αν θέλεις μία παραπάνω extra βελτίωση στη θερμοκρασία πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σου αλλάξει κ την πάστα για να μην κανεις καμία ζημιά...Εν καιρώ φυσικά η αλλαγή της πάστας.Προέχει ανεμηστηράκι κ ψύκτρα.Εύκολο γρήγορο κ μπορείς να το κάνεις μόνος..Τέταρτον. Τα macbook μπορεί να μην είναι gaming laptops αλλά και οι θερμοκρασίες που έχεις είναι αυξημένες...Εχω τρέξει κ γω lol κανονικά,αλλά τέτοιες θερμοκρασίες δεν είδα,ούτε full στροφές στο φαν...Καθαρισμό λοιπόν αν θες να δεις διαφορά και δεν εννοώ με πεπιεσμένο αέρα σε σπρευ..Αν θες βοήθεια πως θα το καθαρίσεις το συζητάμε..*Θυμήσου πως η απόδοση της ψύκτρας πέφτει κατακόρυφα από την σκόνη που μπουκώνει τα ακροφύσια,γι αυτό κ δουλεύει στις 6.000... Για να πετύχει το θερμοκρασιακό αποτέλεσμα που θα πετύχαινε αν ήταν καθαρό.Idle θερμοκρασίες καλά είσαι αλλά μπορείς και πιο κάτω σίγουρα..
Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα φίλε.Καταρχάς καλώς ήρθες στην οικογένεια των macbook ! Σωστά στα λένε τα παιδιά πιο πάνω αλλά οι απαντήσεις ειναι σκορπισμένες. Θα στα γράψω συμαζεμένα και πιο σαφή γιατί έχω μία παραπάνω εμπειρία στο θέμα ψύξης-φαν των λάπτοπ.Είχα μπλέξει πριν λίγα χρόνια με vaio ελλατωματικό μοντέλο απο το εργοστάσιο στο φαν,και από το πουθενά,έχοντας μείνει χωρίς εγγύηση και με την sony να ζητάει εξωφρενικά ποσά για να το φτιάξει,κάθησα έψαξα ρώτησα έμαθα έφτιαξα τα πάντα . Καταρχάς.Εφόσον έχεις μοντέλο του 2011 (macbook pro early 2011) προφανώς δεν παίζει θέμα εγγύησης πλεον,εκτός και εαν το αγόρασες με apple care). Aκόμα και εγγύηση να υπήρχε στα προηγούμενα macbook pro υπάρχει η δυνατότητα να το ανοίξεις χωρίς να χαθεί η εγγύηση διότι τα αυτά τα macbook pro ήταν αναβαθμίσιμα σε ram σκληρό κ.τ.λ. Επομένως ο καθαρισμός δεν είναι κάτι που αφήνει ίχνη για να ακυρωθεί εγγύηση.Αυτούς τους ενδιαφέρει να μην πειράξεις άλλα... Δεύτερον : Θα σου έλεγα πως είναι οκ οι θερμοκρασίες αλλά θα ήταν ΨΕΜΑ. Ενα λάπτοπ του 2011 θα έχει μαζέψει ένα διάβολο απο σκόνες μέσα.Εδώ το καθαρίζεις κ σε ένα 4-5μηνο ανάλογα με τη χρήση ξεκινάει να μπουκώνει η ψύκτρα.Πόσο μάλλον στα macbook,των οποίων η ψύκτρα έχει λεπτό ακροφύσιο.Επομένως τον καθαρισμό τον θεωρείς δεδομένο για τη μειωση της θερμοκρασίας. Επίσης για να λειτουργεί μπαμ στισ 6.000 rpm αυτό είναι καθαρή ένδειξη ότι θελει καθάρισμα η ψυκτρα,καθώς ζορίζεται να βγάλει τον αέρα που πρέπει σε χαμηλές-κανονικές στροφές.Μην ξεχνάς επίσης πως όσο φτάνει τέτοιες στροφές το φαν,τραβάει περισσότερο αέρα,άρα περισσότερη σκόνη,άρα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κι άλλο όσο το αφήνεις έτσι.Εαν είναι καθαρό όμως λειτουργεί σε χαμηλές-κανονικές στροφές,και κάνει στιγμιαίες αυξομειώσεις στις στροφές. Τρίτον. Την θερμοαγώγιμη πάστα καλό είναι να την αλλάζουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γιατί ξεραίνεται και θριματίζεται με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση της και να μην γίνεται σωστή μεταφορά θερμοκρασίας..Αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα όμως είναι εκεί...Η αλλαγή πάστας θα σου δώσει διαφορά μερικών βαθμών κελσίου μόνο,δώρο άδωρο με μπουκωμενη ψυκτρα.Επίσης είναι μία διαδικασία που θέλει προσοχή,και καλό είναι να μην την κάνεις μόνος σου,ειδικά αν δεν έχεις ιδέα.με τα macbook δεν παίζουμε. Πρώτα θα κάνεις καθαρισμό στο ανεμηστηράκι κ στην ψύκτρα και μετά αν θέλεις μία παραπάνω extra βελτίωση στη θερμοκρασία πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σου αλλάξει κ την πάστα για να μην κανεις καμία ζημιά...Εν καιρώ φυσικά η αλλαγή της πάστας.Προέχει ανεμηστηράκι κ ψύκτρα.Εύκολο γρήγορο κ μπορείς να το κάνεις μόνος.. Τέταρτον. Τα macbook μπορεί να μην είναι gaming laptops αλλά και οι θερμοκρασίες που έχεις είναι αυξημένες...Εχω τρέξει κ γω lol κανονικά,αλλά τέτοιες θερμοκρασίες δεν είδα,ούτε full στροφές στο φαν...Καθαρισμό λοιπόν αν θες να δεις διαφορά και δεν εννοώ με πεπιεσμένο αέρα σε σπρευ..Αν θες βοήθεια πως θα το καθαρίσεις το συζητάμε.. *Θυμήσου πως η απόδοση της ψύκτρας πέφτει κατακόρυφα από την σκόνη που μπουκώνει τα ακροφύσια,γι αυτό κ δουλεύει στις 6.000... Για να πετύχει το θερμοκρασιακό αποτέλεσμα που θα πετύχαινε αν ήταν καθαρό. Idle θερμοκρασίες καλά είσαι αλλά μπορείς και πιο κάτω σίγουρα.. Ευχαριστω για την απαντηση ηταν πολυ κατατοπιστικη. Εχω και applecare για 1 χρονο ακομα. Λοιπον εχω να σε ρωτησω καποια πραγματακια. 1.Μπορεις να μου πεις ή να μου δωσεις εναν οδηγο για το ποιος ειναι ο σωστος τροπος να καθαριθω την ψυκτρα? Πρεπει να την βγαλω απο το μακ ή οπως ειναι πανω? Ειδα καποια βιντεο αλλα δεν μου γεμισαν το ματι. 2. Αφου καθαρισω την ψυκτρα και θελω να αλλαξω παστα η φατσα του επεξεργαστη ειναι απο την μερια του πληκτρολογιου ή απο την πισω μερια? 3.Οταν επαιξες λολ στο δικο σου μακ μπορεις να μου πεις περιπου θερμοκρασιες και στροφες? Γιατι απο θεμα fps τα παει μια χαρα δηλαδη αν δεν ειχε μεγαλες θερμοκρασιες cpu θα ημουν αρχοντας.... 4. Επειδη οπως ειπα εχω applecare μηπως κανουν την αλλαγη παστας δωρεαν? ή ας πουμε να πληρωσω την παστα και οχι εργατικα?Δεν ξερω ρωταω...
ramarg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστω για την απαντηση ηταν πολυ κατατοπιστικη. Εχω και applecare για 1 χρονο ακομα. Λοιπον εχω να σε ρωτησω καποια πραγματακια. 1.Μπορεις να μου πεις ή να μου δωσεις εναν οδηγο για το ποιος ειναι ο σωστος τροπος να καθαριθω την ψυκτρα? Πρεπει να την βγαλω απο το μακ ή οπως ειναι πανω? Ειδα καποια βιντεο αλλα δεν μου γεμισαν το ματι. 2. Αφου καθαρισω την ψυκτρα και θελω να αλλαξω παστα η φατσα του επεξεργαστη ειναι απο την μερια του πληκτρολογιου ή απο την πισω μερια? 3.Οταν επαιξες λολ στο δικο σου μακ μπορεις να μου πεις περιπου θερμοκρασιες και στροφες? Γιατι απο θεμα fps τα παει μια χαρα δηλαδη αν δεν ειχε μεγαλες θερμοκρασιες cpu θα ημουν αρχοντας.... 4. Επειδη οπως ειπα εχω applecare μηπως κανουν την αλλαγη παστας δωρεαν? ή ας πουμε να πληρωσω την παστα και οχι εργατικα?Δεν ξερω ρωταω... 1)Καταρχάς δεν χρειάζεται να βγάλεις την ψύκτρα...Ασκοπος κόπος..Βγάζοντας το φαν εχεις το ακροφυσιο της ψυκτρας μπροστα σου για να το καθαρισεις..Το ακροφυσιο σε ενδιαφερει να καθαρισεις και το ανεμιστηρακι, οχι τον χαλκοσωληνα ! Ποιο macbook pro εχεις ? 13αρι 15αρι 17αρι ? για να σου στειλω και τον καταλληλο οδηγο ξεβιδωματος ! *****Απλά δεν ξερω κατά πόσο επιτρέπεται να το ανοίξεις μιας και είσαι σε apple care.Πάρε την τηλεφωνική υποστήριξη που έχει η apple ή κάποιο premium resseler,και ρώτα αν κάνει να το ανοίξεις για να αναβάθμιση μόνος χωρίς να χαθεί η εγγύηση.Μην πεις για καθαρισμό,απλά να δούμε κατά πόσο επιτρέπεται να βάλεις χέρι μέσα. 2)Aλλαγή πάστας σου ξαναλέω καλύτερα μην τα σκαλίζεις περισσότερο μόνος ! ..Για να καταλάβεις όταν ανοίξεις το mac από κάτω δεν βλέπεις τη φατσα του επεξεργαστή..Η φάτσα του, ειναι αντικρυστά με το πληκτρολόγιο..Όπως και η ψύκτρα.. 3)Κοίτα και να σου πω στροφές και θερμοκρασίες είναι λίγο υποκειμενικό γιατί είμαι σε retina.Στο περίπου πάντως για να καταλάβεις διαφορά στις στροφές η apple δίνει στο δικό σου macbook απόσο θυμάμαι minimum idle rpm 2000 κ στα retina 1300..Δηλαδή 700 παραπάνω υπολόγιζε..Θερμοκρασίες 70 μέσα στο νερό για λολ(κοντά στους 80 βαθμούς).Στροφές τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς,δεν παρατήρησα,στο λολ εχεις αλλου το μυαλο σου ! Θερμοκρασία στο lol δεν μπορεις να γλιτωσεις σε κανενα λαπτοπ.Αυτό που μπορεις να εξασφαλισεις ειναι σωστη ψυξη,αρα λιγοτερη θερμοκρασια για την ιδια δουλεια. Αν δεν το εχεις κατα νου,κατεβαζε το smc fan control να βλεπεις συνεχως στο menubar θερμοκρασιες κ στροφες και να ρυθμιζεις χειροκινητα στροφες οταν χρειαζεσαι καλυτερες θερμοκρασιες. 4)To τι καλύπτει το apple care θα το ψαξω αλλά ρώτα καλύτερα κάποιο premium resseler (istorm document systemgraph). Δεν νομίζω να καλύπτει τέτοιες αλλαγές ούτε όμως πληρώνεις και κάτι εξωφρενικό για τέτοιες υποθέσεις.Ακόμα και να μην στο καλύπτει το apple care η πάστα κοστίζει τρίχες...Και πάλι όμως η πάστα δεν είναι το πρόβλημα σου.Ίσως αν κανόνιζες σε μία τιμή καθαρισμό και αλλαγή πάστας να σε συνέφερε .Επικοινώνησε μαζί τους και παζάρεψε το έτσι,εαν δεις οτι δεν καλυπτει καθαρισμο η εγγυηση.
panos2000gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Pano να σε ρωτηησω ειμαι στο μακ 40-42 βαθμους idle και 50-55 οταν σερφαρω εσυ πως το βλεπεις το βλεπεις κομπλε? Μια χαρά είσαι και μην το σκαλίζεις το μηχάνημα σου. Οι θερμοκρασίες σου είναι πέρα για πέρα φυσιολογικές. Ακόμη και το πιο καινούργιο Macbook να πάρεις τέτοιες θερμοκρασίες αναπτύσσονται σε GAMING σενάρια. Εδώ ένα Fifa να παίξεις (που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό game) και χτυπάει 90αρια. Προσωπικά απέφευγα να παίζω παιχνίδια στα MACBOOK που είχα (ειδικά στα 15αρια που πλησίαζαν το διχίλιαρο). Όχι ότι θα πάθαιναν τίποτα...απλά λυπόμουν να ακούω τα ανεμιστήρια να ουρλιάζουν και τις θερμοκρασίες να ανεβοκατεβαίνουν στους 100 βαθμούς κελσίου.
ramarg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Προσωπικά απέφευγα να παίζω παιχνίδια στα MACBOOK που είχα (ειδικά στα 15αρια που πλησίαζαν το διχίλιαρο). Όχι ότι θα πάθαιναν τίποτα...απλά λυπόμουν να ακούω τα ανεμιστήρια να ουρλιάζουν και τις θερμοκρασίες να ανεβοκατεβαίνουν στους 100 βαθμούς κελσίου. Συμφωνώ σαυτό.Εχω την ίδια άποψη.Και μόνο για το ζόρισμα σε θερμοκρασία κ φαν αποφευγεις να τρεχεις απαιτητικα παιχνιδια..Εκτος αυτού η δύναμη ενός υπολογιστή δεν θα φανεί στο λολ..Οχι οτι δεν τα καταφερνει ενα μακμποοκ,αλλα πρεπει ο χρηστης να εχει και κριτηριο για το που πρεπει να χρησιμοποιει τι.Πάντως σε λάπτοπ του 2011,και λογικά να το δεις οι θερμοκρασίες είναι λογικό να είναι ανεβασμένες...Η σκόνη που μαζεύει ένα λαπτοπ σε 6μηνες ξεπερναει τη φαντασια..ειδικα αν λειτουργει σε φουλ στροφεσ το ανεμιστηρακι λειτουργει σαν ηλεκτρικη σκουπα-τραβαει πολύ αέρα αλλά και πολύ σκόνη..ΚΑΝΟΝΑΣ ! .ένας καθαρισμός είναι ιδανικός για τις θερμοκρασίες και τις στροφές που αναπτύσει το φαν..
Hyphen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 1)Καταρχάς δεν χρειάζεται να βγάλεις την ψύκτρα...Ασκοπος κόπος..Βγάζοντας το φαν εχεις το ακροφυσιο της ψυκτρας μπροστα σου για να το καθαρισεις..Το ακροφυσιο σε ενδιαφερει να καθαρισεις και το ανεμιστηρακι, οχι τον χαλκοσωληνα ! Ποιο macbook pro εχεις ? 13αρι 15αρι 17αρι ? για να σου στειλω και τον καταλληλο οδηγο ξεβιδωματος ! *****Απλά δεν ξερω κατά πόσο επιτρέπεται να το ανοίξεις μιας και είσαι σε apple care.Πάρε την τηλεφωνική υποστήριξη που έχει η apple ή κάποιο premium resseler,και ρώτα αν κάνει να το ανοίξεις για να αναβάθμιση μόνος χωρίς να χαθεί η εγγύηση.Μην πεις για καθαρισμό,απλά να δούμε κατά πόσο επιτρέπεται να βάλεις χέρι μέσα. 2)Aλλαγή πάστας σου ξαναλέω καλύτερα μην τα σκαλίζεις περισσότερο μόνος ! ..Για να καταλάβεις όταν ανοίξεις το mac από κάτω δεν βλέπεις τη φατσα του επεξεργαστή..Η φάτσα του, ειναι αντικρυστά με το πληκτρολόγιο..Όπως και η ψύκτρα.. 3)Κοίτα και να σου πω στροφές και θερμοκρασίες είναι λίγο υποκειμενικό γιατί είμαι σε retina.Στο περίπου πάντως για να καταλάβεις διαφορά στις στροφές η apple δίνει στο δικό σου macbook απόσο θυμάμαι minimum idle rpm 2000 κ στα retina 1300..Δηλαδή 700 παραπάνω υπολόγιζε..Θερμοκρασίες 70 μέσα στο νερό για λολ(κοντά στους 80 βαθμούς).Στροφές τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς,δεν παρατήρησα,στο λολ εχεις αλλου το μυαλο σου ! Θερμοκρασία στο lol δεν μπορεις να γλιτωσεις σε κανενα λαπτοπ.Αυτό που μπορεις να εξασφαλισεις ειναι σωστη ψυξη,αρα λιγοτερη θερμοκρασια για την ιδια δουλεια. Αν δεν το εχεις κατα νου,κατεβαζε το smc fan control να βλεπεις συνεχως στο menubar θερμοκρασιες κ στροφες και να ρυθμιζεις χειροκινητα στροφες οταν χρειαζεσαι καλυτερες θερμοκρασιες. 4)To τι καλύπτει το apple care θα το ψαξω αλλά ρώτα καλύτερα κάποιο premium resseler (istorm document systemgraph). Δεν νομίζω να καλύπτει τέτοιες αλλαγές ούτε όμως πληρώνεις και κάτι εξωφρενικό για τέτοιες υποθέσεις.Ακόμα και να μην στο καλύπτει το apple care η πάστα κοστίζει τρίχες...Και πάλι όμως η πάστα δεν είναι το πρόβλημα σου.Ίσως αν κανόνιζες σε μία τιμή καθαρισμό και αλλαγή πάστας να σε συνέφερε .Επικοινώνησε μαζί τους και παζάρεψε το έτσι,εαν δεις οτι δεν καλυπτει καθαρισμο η εγγυηση. Το 13αρι εχω. Επιτρεπεται να το ανοιξεις το μακ δεν χαναται το apple care. Μια χαρά είσαι και μην το σκαλίζεις το μηχάνημα σου. Οι θερμοκρασίες σου είναι πέρα για πέρα φυσιολογικές. Ακόμη και το πιο καινούργιο Macbook να πάρεις τέτοιες θερμοκρασίες αναπτύσσονται σε GAMING σενάρια. Εδώ ένα Fifa να παίξεις (που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό game) και χτυπάει 90αρια. Προσωπικά απέφευγα να παίζω παιχνίδια στα MACBOOK που είχα (ειδικά στα 15αρια που πλησίαζαν το διχίλιαρο). Όχι ότι θα πάθαιναν τίποτα...απλά λυπόμουν να ακούω τα ανεμιστήρια να ουρλιάζουν και τις θερμοκρασίες να ανεβοκατεβαίνουν στους 100 βαθμούς κελσίου. Kι εγω το λυπαμαι γιαυτο ρωταω τι παιζει. Δεν θα γινεται καθε μερα αυτο...μπορει να μην χρειαστει και ποτε. Συμφωνώ σαυτό.Εχω την ίδια άποψη.Και μόνο για το ζόρισμα σε θερμοκρασία κ φαν αποφευγεις να τρεχεις απαιτητικα παιχνιδια..Εκτος αυτού η δύναμη ενός υπολογιστή δεν θα φανεί στο λολ..Οχι οτι δεν τα καταφερνει ενα μακμποοκ,αλλα πρεπει ο χρηστης να εχει και κριτηριο για το που πρεπει να χρησιμοποιει τι.Πάντως σε λάπτοπ του 2011,και λογικά να το δεις οι θερμοκρασίες είναι λογικό να είναι ανεβασμένες...Η σκόνη που μαζεύει ένα λαπτοπ σε 6μηνες ξεπερναει τη φαντασια..ειδικα αν λειτουργει σε φουλ στροφεσ το ανεμιστηρακι λειτουργει σαν ηλεκτρικη σκουπα-τραβαει πολύ αέρα αλλά και πολύ σκόνη..ΚΑΝΟΝΑΣ ! .ένας καθαρισμός είναι ιδανικός για τις θερμοκρασίες και τις στροφές που αναπτύσει το φαν.. θα πεσει ο καθαρισμος αυριο ! θα ψαξω να δω πιο κατσαβιδι κανει για τις βιδες του μακ να το αγορασω για να το ανοιξω.
ramarg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Το 13αρι εχω. Επιτρεπεται να το ανοιξεις το μακ δεν χαναται το apple care. Kι εγω το λυπαμαι γιαυτο ρωταω τι παιζει. Δεν θα γινεται καθε μερα αυτο...μπορει να μην χρειαστει και ποτε. θα πεσει ο καθαρισμος αυριο ! θα ψαξω να δω πιο κατσαβιδι κανει για τις βιδες του μακ να το αγορασω για να το ανοιξω. Οδηγίες καθαρισμού δεν θα σου δώσω γιατί είναι δική σου επιλογή.Είτε με μπατονέτες,είτε με κάποια οδοντοβουρτσα,εσύ απλά δες που είναι η σκόνη καθάρισε την.Σου στέλνω τις οδηγίες του ifixit ( μεγάλοι επαγγελματίες λογικά θα τους έχεις ακουστά ) για να φτάσεις μέχρι το ανεμιστηράκι και την ψύκτρα. __________________________________________________________________________________________________ http://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Early+2011+Heat+Sink+Replacement/5153 Aκολουθείς τον οδηγό ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΗΜΑ 7. Παρακάτω ΜΗΝ προχωράς για να φτάσεις στο heatsink. Mην πειράζεις περισσότερα,ειδικά αν δεν έχεις ιδέα απο επισκευές-λεπτοδουλειά :S. ( ****Μόλις αφαιρέσεις το ανεμιστηράκι καθάρισε το όσο μπορείς με οδοντόβουρτσες,μπατονέτες,εαν ξεβιδώνει το καπάκι του φαν ακόμα καλύτερα.θα καθαρίσεις καλύτερα τη φτερωτή. ) Αφαιρώντας το ανεμιστηράκι έχεις μπροστα σου το ακροφύσιο της ψυκτρας όπου μαζεύεται όλη η σκόνη. Καθαρίζεις και εκεί με μπατονέτες-οδοντόβουρτσα και φυσάς με δύναμη ή πεπιεσμένο αέρα για να φύγει όλη η σκόνη..Ξαναβιδώνεις το ανεμηστηράκι καθαρισμένο και το λαπτοπ αναπνεει σαν καινουριο.. (Απλά να έχεις ειδικό κατσαβίδι για τις τρεις ειδικές βίδες που κρατάν κρατημένο το ανεμηστηράκι στη θέση του. )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα