Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Access point με router (Level one wap 6003)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Έχω αγορασμένο ένα router (level one wap 6003) όπου έχει δυνατότητα Access point, και θέλω να το συνδέσω με το router που έχω περασμένο στον 1ο όροφο, ώστε να μπορώ να έχω σήμα στον 3ο.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό βήμα, βήμα??

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Έχω αγορασμένο ένα router (level one wap 6003) όπου έχει δυνατότητα Access point, και θέλω να το συνδέσω με το router που έχω περασμένο στον 1ο όροφο, ώστε να μπορώ να έχω σήμα στον 3ο.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό βήμα, βήμα??

Ευχαριστώ πολύ!

αν παιζει σαν access point θα πρεπει να του κλεισεις τον dhcp και να του δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με  το αρχικο ρουτερ.αν το αρχικο ρουτερ ειναι πχ 192.168.1.1 βαλε 192.168.1.254 το level one.επισης για το Level one καντο και ενα firmware update Πρωτα.

και μετα τα ενωνεις με καλωδιο μεταξυ τους.

εκτος αν θες να παιξεις Repeater δηλαδη να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα.επισης θα κλειδωσεις το ασυρματο.μπορεις να δωσεις ιδιο ονομα ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο αλλα διαφορετικο καναλι.καλο ειναι να εχουν 5 καναλια διαφορα.οχι auto οχι καναλι 12 οχι καναλι 13.λογικα θα λεε και στο manual.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

αγόρασα και εγώ αυτό το access point και θέλω να συνδέομαι με κινητά και tablet.

Το θέμα είναι ότι συνδέεται με υπολογιστες μια χαρά αλλά σε κινητά και tablet μία μπαίνουν ιντερνετ μία όχι ή ξαφνικά με πετάει.

Λογικά πρέπει να επιλέξω το σωστό κανάλι για αυτές τις συσκευές αλλά δεν γνωρίζω ποιο είναι το σωστό.

Καμια ιδέα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αγόρασα και εγώ αυτό το access point και θέλω να συνδέομαι με κινητά και tablet.

Το θέμα είναι ότι συνδέεται με υπολογιστες μια χαρά αλλά σε κινητά και tablet μία μπαίνουν ιντερνετ μία όχι ή ξαφνικά με πετάει.

Λογικά πρέπει να επιλέξω το σωστό κανάλι για αυτές τις συσκευές αλλά δεν γνωρίζω ποιο είναι το σωστό.

Καμια ιδέα?

Ευχαριστώ

λιγο παραξενο να φταιει το καναλι.με το inssider μπορεις να δεις που παιζουν οι αλλοι και να βαλεις αλλο καναλι.αλλιως δοκιμασε καποιο αλλο στην τυχη καναλι.απεφυγε 12 ,13 και auto.εναλλακτικα

α.δοκιμασε πιο νεο firmware για το level one.

β.αλλαξε τυπο κλειδωματος πχ απο wpa 2 σε wpa ή το αναποδο.

προσεχε με το τι Ip εχει το access point.να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router αλλα εκτος ευρους dhcp που δινει το adsl router.εκτος αν το σημα ειναι οριακα και για αυτο σε πεταει εξω οποτε μετακινησε λιγο το ρουτερ.μακρυα απο γωνιες μακρυα απο τοιχους οχι μεσα σε ντουλαπες συρταρια και δεν ξερω τι αλλο.καπου μακρυα απο εμποδια.

Δημοσ.

Το έχω με τις default ρυθμίσεις αυτή τη στιγμή. Με IP 192.168.1.1 την ίδια έχει και το router μου.

Κωδικό έχω βάλει wpa και κανάλι έχει το 11. Το dhcp είναι disable. Δεν το έχω κρυμένο και σήμα πιάνει full και στα κινητά - tablet απλα δεν μπορω να συνδεθώ σε αυτές τις συσκευές.

To inssider μου λέει channel 11 +7 μήπως πρέπει να το βάλω στο κανάλι 7?

Το tablet μου δείχνει το 6.

Δες τη φωτογραφία

http://postimg.org/image/4qismf5un/

Λοιπόν άλλαξα την ip και έβαλα 192.168.1.254 στο acess point όπως είπες παραπάνω στο φίλο μας και το router μου έχει 192.168.1.1 και για κανάλι έβαλα το 7.

Για την ώρα μου συνδέθηκε και στο κινητό και στο tablet αλλά το θέμα είναι να μην με πετάξει.

Δημοσ.

Το έχω με τις default ρυθμίσεις αυτή τη στιγμή. Με IP 192.168.1.1 την ίδια έχει και το router μου.

Κωδικό έχω βάλει wpa και κανάλι έχει το 11. Το dhcp είναι disable. Δεν το έχω κρυμένο και σήμα πιάνει full και στα κινητά - tablet απλα δεν μπορω να συνδεθώ σε αυτές τις συσκευές.

To inssider μου λέει channel 11 +7 μήπως πρέπει να το βάλω στο κανάλι 7?

Το tablet μου δείχνει το 6.

Δες τη φωτογραφία

http://postimg.org/image/4qismf5un/

Λοιπόν άλλαξα την ip και έβαλα 192.168.1.254 στο acess point όπως είπες παραπάνω στο φίλο μας και το router μου έχει 192.168.1.1 και για κανάλι έβαλα το 7.

Για την ώρα μου συνδέθηκε και στο κινητό και στο tablet αλλά το θέμα είναι να μην με πετάξει.

αν ειχες βαλει την ιδια Ip σε 2 συσκευες να λες και ευχαριστω που επαιζε εστω και λιγο.κανει ip conflict και λογικο ειναι να εχεις θεματα.οποτε αστα οπως ειναι.τα καναλια.αν χρησιμοποιεις και το ασυρματο του adsl router τοτε μπορεις να βαλεις και τα 2 να εχουν το ιδιο ονομα το ιδιο κλειδωμα τον ιδιο κωδικο αλλα 5 καναλια διαφορα μεταξυ τους.πχ το ενα να ειναι 6 και το αλλο 11 η το ενα να ειναι 7 που το εχεις και το adsl router να ειναι στο 2.αυτο για να μην υπαρχει overlapping στα καναλια.ετσι ακομα και οταν μετακινεισαι θα ψιλοαλλαζει αυτοματα μονο του αναμεσα στα 2 ρουτερ σαν roaming.θα αργει λιγακι αλλα οκ.αν τωρα θες να εχουν διαφορετικα ssid,κωδικους  για χ ψ λογους τοτε οκ μπορις να το κανεις και αυτο.παλι ομως να εχουν 5 καναλια διαφορα.επισης προληπτικα κοιτα και για firmware update και γιια το adsl router αλλα και για το access point.τωρα γιατι γραφει 11+7 αντι να γραφει 11 μονο δεν ξερω.το adsl router ειναι και αυτο ασυρματο?το εχεις και εκπεμπει και αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το ασύρματο του adsl ανοιχτό αλλά με διαφορετικά ονόματα και κωδικούς. Για κανάλι έχω το 7 στο access point και δεν μπορώ να βάλω περισσότερα από ένα κανάλι σε αυτό, οπότε έβαλα το 7.

Το router adsl από ότι είδα είναι στο auto και εχει επίσης κλειδωμένο το κανάλι 12 Current Channel.

Μήπως να βάλω στο router αντι για auto 11 και στο access point οπως το εχω στο 7?

Επίσης κάτι άλλο το Channel Bandwidth είναι auto στο access point ενώ στο router 20/40MHz μήπως να το αλλάξω στο access ή να το αφήσω όπως είναι?

Μέχρι τώρα μου συνδέθηκαν και οι υπολογιστες, τα tablet και τα κινητά κανονικά χωρίς να με πετάξουν καθόλου, οπότε πιστεύω ότι είμαι εντάξη.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

Επεξ/σία από elenigate7
Δημοσ.

Έχω το ασύρματο του adsl ανοιχτό αλλά με διαφορετικά ονόματα και κωδικούς. Για κανάλι έχω το 7 στο access point και δεν μπορώ να βάλω περισσότερα από ένα κανάλι σε αυτό, οπότε έβαλα το 7.

Το router adsl από ότι είδα είναι στο auto και εχει επίσης κλειδωμένο το κανάλι 12 Current Channel.

Μήπως να βάλω στο router αντι για auto 11 και στο access point οπως το εχω στο 7?

Επίσης κάτι άλλο το Channel Bandwidth είναι auto στο access point ενώ στο router 20/40MHz μήπως να το αλλάξω στο access ή να το αφήσω όπως είναι?

Μέχρι τώρα μου συνδέθηκαν και οι υπολογιστες, τα tablet και τα κινητά κανονικά χωρίς να με πετάξουν καθόλου, οπότε πιστεύω ότι είμαι εντάξη.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

βγαλτο απο το auto και βαλτο στο 11.7 με 11  ειναι οκ.

το channel bandwidth βαλτο 20/40 αν δεν εχεις θεμα.αν το εχεις σκετο 20 παιζει οσο θυμαμαι μεχρι 150mbit ενω στο 20/40 φτανει μεχρι N300.

ναι το προβλημα ηταν σιγουρα oi ip.

Δημοσ.

Το bandwidth στο access point έχει μόνο 20 οπότε το βάζω τόσο από auto που είχε.

Οπότε βάζω και 11 κανάλι στο router μου και 7 στο access point.

Θα το δοκιμάσω και έτσι και θα σου πω.

Δημοσ.

Το bandwidth στο access point έχει μόνο 20 οπότε το βάζω τόσο από auto που είχε.

Οπότε βάζω και 11 κανάλι στο router μου και 7 στο access point.

Θα το δοκιμάσω και έτσι και θα σου πω.

για να εχει μονο 20 σημαινει οτι ειναι N150 λογικα.

και λογικα θα εισαι οκ δεν θα εχεις θεμα.

Δημοσ.

Έβαλα στο router μου κανάλι 11 και στο access point 7 και είμαι εντάξη.

Λες να μην το αφήσω auto Το bandwidth στο access point?

για μενα το auto σαν επιλογη δεν υπαρχει .γενικοτερα προσπαθω να τα βαζω ολα manual ειτε καναλι ειτε το channel bandwidth να το βαζω στο 20/40 οταν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη.μονο αν εχεις θεματα με το wireless το βαζεις στο 20.στην πραξη δεν θα δεις διαφορα απο το 20 στο 20/40 αν δεν κανεις μεγαλες μεταφορες αρχειων ασυρματα.στο ιντερνετ δηλαδη δεν θα υπαρχει διαφορα.

οπως ειπα το n300 ειναι 20/40 και το N150 ειναι σκετο 20 οποτε αν μια συσκευη ειναι n150 θα εχει οσο ξερω μονο επιλογη για 20.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...