Προς το περιεχόμενο

cryptorbit virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

dont know. Aλλα λογικά αν πας με προγραμμα restore tou live λογικα κάτι θα σου βγάλει διεγραμμενο. το θέμα εναι να μην έχει γραφτεί κάτι απο επάνω. Και παίζει και ρόλο αν η υπηρεσία σκιωδους αντιγράφων ήταν ενεργοποιημένη στον υπολογιστή σου. Αν όχι ??

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βρηκα στον αλλο το δισκο απο τον αλλο υπολογιστη που ειχα κουμπωσει πανω ενα συτεμ ρεστορε του 2010, ααυτο υπαρχει περιπτωση να σωσει την κατασταση, γιατι οποιον απο του δυο δικους σωσω τα αρχεια ειμια οκ

τωρα οσον αφορα το δισκο που ετρεχαν τα windows , οτι βρηκα μεσω linux se seystem volyume κτλ ηταν αρχεια  με ημερομηνια 2014 δλδ μετα απουυ ειχα κολλησει τον ιο

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να πληρώσεις τα 50$ αν δεν έχεις κρατήσεις αντίγραφα από τα αρχεία σου και τα θέλεις.

Η εκκαθάριση του ιού (ransomware είναι) δεν λύνει το πρόβλημα και τα 50$ είναι λίγα. Έχω δει άλλα variants του cryptload να ζητάνε ακόμα και 2500$ μέσω bit coins.

Παρακάτω ένα screenshot που ζητάει 300€

cryptolocker.png

Αυτός ο ιός συνήθως μεταδίδεται από τα συνημμένα σε fake emails ή μέσω μολυσμένου κώδικα επισφαλών σελίδων.

Περισσότερα καθώς και τρόπος θωρακίσματος του συστήματος ενάντια σε τέτοιες μολύνσεις εδώ (http://krebsonsecurity.com/2013/11/how-to-avoid-cryptolocker-ransomware/) και εδώ (http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/cryptolocker-ransomware-information)

Ένα μέτρο προστασίας είναι το Crypto Prevent (http://www.foolishit.com/vb6-projects/cryptoprevent/)

• Like 1
Δημοσ.

τιποτα απο τα δυο δεν απιζει

το τελευταιο πια shadow volume copy  είανια 8/1 οποτε μαλλον εινια αργα

μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση οτι πανε αρχεια  που ειχα

τωρα για τα χρηματα που λεει ενας φιλος δεν τα εδωσα γιατι πρωτον νομιζα πως θα τα καταφερνα να το λυσω τυο θεμα

και δευτερον γιατι δεν θελω να συμμετασχω και εγω σε ολο αυτην την διαδιακασια , δεν ηθελα να δωσω λεφτα σε τετοιους τυπους

ειναι σαν τους επιβραβευω για αυτο που κανουν

Δημοσ.

τωρα για τα χρηματα που λεει ενας φιλος δεν τα εδωσα γιατι πρωτον νομιζα πως θα τα καταφερνα να το λυσω τυο θεμα

και δευτερον γιατι δεν θελω να συμμετασχω και εγω σε ολο αυτην την διαδιακασια , δεν ηθελα να δωσω λεφτα σε τετοιους τυπους

ειναι σαν τους επιβραβευω για αυτο που κανουν

Καλά κάνεις και δεν επιβραβεύεις, το κακό είναι ότι αν δεν πληρώσεις αρχεία δεν επαναφέρεις. Για αυτό σου είπα να το κάνεις αν χρειάζεσαι αυτά που έχασες. Αν δεν τα χρειάζεσαι γράψτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αν όμως τα χρειάζεσαι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Το crypto prevent δουλεύει;

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Ποιος ξέρει; Λογικά πρέπει, το έχει ενστερνιστεί και το bitdefender και έβγαλε το ίδιο εργαλείο με άλλο Interface.

Δημοσ.

ολοι χρειαζομαστε τα αρχεια μας σιγουρα,

τελικα η μονη λυση ειναι ενας καλος τροπος backup, που και αυτο ειναι λιγο δυσκολο προπαντως αν απιος ειναι συλλεκτης αρχειων αλλα οκ τα σημαντικα σε cd και εισαι οκ .

καποια αρχεια θα βρω καποιες φωτο θα βρω απο παλιες καρτες κινητων οχι πολυ μεγαλη ζημια,

καλο θα ταν βεβαια να μπορουσαμε να βρουμε τον τροπο πως μπορουσε να γινει ανακτηση και για την γνωση και για να μπορουσαμε να βοησθησουμε αλλους φιλους ανα χρειαζοταν

Δημοσ.

Μικος σε εμπιστεύομαι και κατεβάζω!

Εγώ το κατέβασα και το έτρεξα αλλά δεν το έστησα γιατί κάτι έλεγε για White list applications και δεν ήμουν σίγουρος μέχρι να το ψάξω περισσότερο.

Πάντως το προτείνουν έγκυρα sites.

Δημοσ.

Σήμερα που ασχολήθηκα λίγο δεν βρήκα άκρη. Καταφερα όμως με hiren boot cd  να πάρω αρκετες φωτογραφίες θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Και με disk genius κατάφερα να πάρω τα restore point σε άλλο δίσκο. αλλά έχω την εντύπωση οτι εκει δεν υπάρχει αντιγραφο των φωτο και εγγραφων μου. Τα σκιώδες αντίγραφα αποθηκεύονται κάπου στο σκληρόδίσκο του στυλ \\?\volume\shad.....

Σήμερα που ασχολήθηκα λίγο δεν βρήκα άκρη. Καταφερα όμως με hiren boot cd  να πάρω αρκετες φωτογραφίες θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Και με disk genius κατάφερα να πάρω τα restore point σε άλλο δίσκο. αλλά έχω την εντύπωση οτι εκει δεν υπάρχει αντιγραφο των φωτο και εγγραφων μου. Τα σκιώδες αντίγραφα αποθηκεύονται κάπου στο σκληρόδίσκο του στυλ \\?\volume\shad.....

και οτι κάνετε, κάντε το με live cd  μην μολυνετε και καθαρο pc.

Kαι όσο για τα χρήματα και να τα δώσετε δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα γιατί άπο ότι έχω καταλάβει to crypptorbit αυτό έχω εγώ πάει και επεμβαίνει στα header του αρχείου δεν τα κρυπτογραφεί. και η επαναφορά μολυσμένου αρχείου είναι μάλλον αδύνατη

• Like 1
Δημοσ.

Τα σκιώδη αντίγραφα δεν κρατάνε αντίγραφο από τα user files, μόνο από ρυθμίσεις και αρχεία συστήματος.

Πάντως απ' ότι έψαξα, ο crypt orbit είναι fake ransom και δεν κρυπτογραφεί αρχεία. Απλά μπλοκάρει το σύστημα και ζητάει χρήματα.

Δημοσ.

Βρήκα λύση. Stellar Phoenix JPEG Repair επαναφέρει τα αρχεια JPEG βγαζει σφαλμα αλλα είναι πολυ χρονοβορο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...