Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω ξερω τι πηρα και γιατι το πήρα.. Με 130ευρω επεξεργαστή κανω πλάκα σε επεξεργαστη του 300άρικου ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΩ και μου περισσεψαν λευτα να πάρω την καρτούλα που ζαχαρωνα τοσο καιρό.

Αν εσυ δεν γνωρίζεις γιατι τον θελεις τον υπολογιστή σου, Η ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ειναι δικό σου πρόβλημα σύντρολλε.

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε αυτό, ως προς τις καρτες, έχεις δικιο. Από τη στιγμή, όμως, που λείπουν σημαντικές πληροφορίες από το άρθρο (FX patch, ακόμα μια), δεν το δέχομαι ως τεκμηριωμένο. Τόσα και τόσα site, κανείς, ποτέ, δεν έβγαλε ανάλογα συγκριτικά και αποτελέσματα.

Sent from my Windows Phone 8X by HTC

Δημοσ.

κανω πλάκα σε επεξεργαστη του 300άρικου

βλέπεις που σε ψυχολόγησα χωρίς καν να σε γνωρίζω :-)

όσο για το "και μου περισσεψαν λευ(φ)τα να πάρω την καρτούλα που ζαχαρωνα τοσο καιρό"

συμφωνώ μαζί σου.

ο επεξεργαστής δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε κάρτες τέτοιου μεγέθους(7970 που βλέπω στην υπογραφή σου)

Δημοσ.

Και εγω με παραδεχομαι.... αλλά δεν εχω κατι καλύτερο να κανω μεχρι να βγω για μπύρες..

Τεσπα, ειχα μπάτζετ  200 για cpu, και σε αυτο το μπάτζετ ο 8320 για αυτό που θέλω να κάνω σκότωνε ότι κινούνταν.. 

Τα λευτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια, ηταν πολύ λίγα για αυτα που προσφέρει..

Δημοσ.

Ο πυρήνας (πραγματικός) του 4770 μπορεί να τρέξει ανά κύκλο μόνο ένα thread, ενώ η cpu μπορεί να πιάσει max απόδοση με 4 threads 100 %, με 8 thread πάει "120 %".  Αλλά ο 4770 δηλώνεται 4πύρηνος, ενώ ο 8350 δηλώνεται 8πύρηνος. Για να λέγεται 8πύρηνος πρέπει με 1 πυρήνα ενεργό ανά module να πιάνει απόδοση 100 %, και με 2 πυρήνες ενεργούς ανά module να πηγαίνει 200 %. Αλλά συμβαίνει το εντελώς παράδοξο με 1 πυρήνα ενεργό ανά module να πιάνει απόδοση 105 - 110 % και με 2 πυρήνες ενεργούς ανά module να πηγαίνει 100 %. Δηλαδή δουλεύει γρηγορότερα ως 4πύρηνος παρά ως 8πύρηνος.

Άρα στην πράξη δεν είναι 8πύρηνος. Απλό δεν είναι ?

Δημοσ.

τι λες μωρε τωρα.. ενας πυρήνας μια διεργασια, δεν μπορει ενας πυρήνας να στριμώξει 2 νηματα ταυτοχρονα... Στις ψιλοπάυσεις του ενος νήματος στριμώνχει το άλλο... και ετσι δεν περιμενει να τελειωσει το ενα και μετα να ξεκινήσει το αλλο.. Γιαυτο και το HT δινει ενα +15 -20% στις επιδοσεις και όχι 100% σε ενα υποθετικό full scaling όπως ένας φυσικός πηρύνας. Ετσι δουλευει, χωνεψε το, μην παραπληροφορείς άλλο...... 

Και ναι είναι τρισαθλιο γιατι κατι αμαθη κακόμοιρα παραμυθιάζονται οτι ο i3 τους ειναι τετραπήρυνος και οτι με την αγορα του κλέψαν εκκλησία.

Επειδή κάτι δεν το χωράει ο νους σου δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται.

Ό,τι bench και να κάτσεις να δεις θα δεις ότι οι επεξεργαστές έχουν όφελος από το htt άλλες φορές 10-15-20% όπως λες εσύ άλλες φορές κοντά στο 90% όπως έδειξα πριν για το battlefield 4 και τον i3.

Έχει και παρακάτω πολλά παραδείγματα που δείχνει σημαντική αύξηση στης επιδόσεις,από 2 πάλι δεν γίνεται 4 πυρήνος αλλά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο,το μόνο που είπα είναι ότι δεν μπορείς να τον πεις διπύρηνο (ή τετραπύρηνο) από την στιγμή που έχει htt,είναι ξεκάθαρα παραπάνω.

http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php

Και κάτσε εσύ με 8 πυρήνες να χαίρεσαι όταν πηγαίνει έστω με 50% ο επεξεργαστής...

Δημοσ.

δεν είναι οκταπύρινος ρε παιδιά,κυριολεκτικά τουλάχιστον,μαρκετιστικό κόλπο από μεριάς amd.το σωστό είναι,4πύρινος με 8 φυσικά thread.

βασικά δε συμφέρει την ίδια την εταιρία να τον ονομάζει 8πυρινο,γιατί οι επιδόσεις του είναι χειρότερες από τον τετραπύρινο ιντελ 4670k+ την διπλάσια σχεδόν κατανάλωση

στην επόμενη γενιά επεξεργαστών amd fx ίσως μπορέσουν να δώσουν έναν καθαρό οκταπύρινο και εκεί θα φανεί η τεράστια διαφορά στο "οκταπύρινος"

για μένα προσωπικά είναι πάρα πολύ καλός επεξεργαστής σε θέμα τιμής.για κάποιον που δεν έχει τα χρήματα για την αγορά i5.σε θέμα gaming με αξιόλογη κάρτα,τύπου R9 290-290x.

τώρα αν έχεις 7970-7950 και με τον 6300 μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου όπως και με τον i3.

αν και τον i3 κυρίως τον προτείνουμε για HTPC.

Δημοσ.

βασικά δε συμφέρει την ίδια την εταιρία να τον ονομάζει 8πυρινο,γιατί οι επιδόσεις του είναι χειρότερες από τον τετραπύρινο ιντελ 4670k+ την διπλάσια σχεδόν κατανάλωση

Take your PC’s megatasking abilities to extreme levels with the first native 8-core desktop processor

amd fx

Στην AMD μάλλον διαφωνούν.

Δημοσ.

Σε games βγαίνει πρώτος o 4770 με διαφορά, και δεν είναι σενάριο, το 90% που αγοράζουν τετοιους επεξεργαστές πανε για games.

Οι επαγγελματίες αν χρειάζονται επεξεργαστική ισχυ πάνε απευθειας σε 4770, και όταν δεν χρειάζονται πάνε σε low cost cpu.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...