Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 θα σου απαντηθουν ολα αν σου την πεσει ο σκυλος και η παρεα,που θα βρει! Άρα πχ να μην ανοίγει καν την γκαραζόπορτα, σε περίπτωση που θέλει να βάλει ή να βγάλει το αμάξι, όταν ο σκύλος έχει μπει στο οικοπεδό του. Πόση διορία θα δίνατε σε αυτή την κατάσταση? Το έχετε πχ αναφέρει στο γείτονα και δεν κάνει κάτι, στην αστυνομία μετά και δεν κάνει κάτι ή κάνει σύσταση στο γείτονια και την γράφει στα @@ του. Να κάτσει να πληρώσει εκείνος την επισκευή του φράχτη κι ας έκανε την ζημιά ο σκύλος του γείτονα? Να το πάει μέσω της νομικής οδού? Πόσο χρόνο και χρήμα να ξοδέψει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα? Για τις ακαθαρσίες και τη βρώμα γενικότερα, που ήταν το παλιό πρόβλημα, δεν έχει αναφέρει αν λύθηκε ακόμα... 2
Irene.j Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Υποθετω οτι δεν διαβασες ή δεν ερμηνευσες σωστα αυτο,που ειπε. Καταλαβαινω τη δυσαρεσκεια του. Η διαφορα ομως ειναι στην προθεση,
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Λύση θέλει όμως ο άνθρωπος, κάποιες προτάσεις που θα έχουν "άμεσο" αποτέλεσμα, όχι μόνο τι να μην κάνει...
Irene.j Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Το απαλλασσομαι απο το προβλημα δημιουργωντας καποιο αλλο δεν ειναι λυση παντως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γι' αυτό ρώτησα και τα παραπάνω, τι να κάνει, πόσο πρέπει να το παλέψει και πόσο καιρό πριν σκεφτεί έστω να κάνει κάτι τέτοιο? Σε περίπτωση που δεν γίνεται τπτ, τι μπορεί να κάνει, τουμπεκί?
plakalis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 1Γειά και από εμένα! Έλεγα να ανοιξω νεο θέμα αλλά πάλι καλα που το ξέθαψες και το είδα. Αγόρασα σπίτι πρόσφατα και οταν βγαίνω στο μπαλκόνι μου βλέπω αυτό, Τι έκανες εσύ τότε τελικά με το θέμα, και τι να κανω και γω? Ο σκυλάκος είναι μόνιμα εκεί, η φωτο ειναι απο μέρα που έχει κανει λίγα. Επειδή το σπίτι δεν είναι εντελως ετοιμο ακόμα δεν μένω εκεί. Οπότε δεν εχω δει τον ιδιοκτήτη παρα μόνο μια γιαγια που μένει στο ισογειο (μπορει να είναι και δικός της?) Να ανοίξω γκρίνιες και τετοια πράγματα ως νεος γείτονας δεν το θέλω, αλλα και τι να κάνω!
groot Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Το απαλλασσομαι απο το προβλημα δημιουργωντας καποιο αλλο δεν ειναι λυση παντως. Δεν δημιουργείς. Απλά δεν το λύνεις γιατί δεν είναι και ευθύνη σου στην τελική. Αυτός που το δημιούργησε, να κόψει τον σβέρκο του να το λύσει. Δηλαδή, ο κάθε άλλος μπορεί να δημιουργεί ό,τι πρόβλημα του καπνίσει αλλά όταν ο OP θέλει να απαλλαχθεί και να μην επωμιστεί το πρόβλημα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, φταίει. Τι να πω... ; Η πόρτα του γκαράζ είναι δική του. Μπορεί να την αφήνει ανοιχτή ή κλειστή, αρκεί να μην ενοχλεί. Το τι θα κάνει το σκυλί είναι θέμα ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ και όχι του ανθρώπου που έχει την πόρτα του γκαράζ. Και μόνο που αναγκάζεται να σκέφτεται τι θα κάνει με την πόρτα του γκαράζ λόγω πράξεων άλλων, είναι πρόβλημα. Ας την αφήσει ανοιχτή να ξενοιάσει. Ο σκύλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ. Αυτός που τον έχει, να φροντίσει να λύσει το πρόβλημα. Ό,τι και εάν κάνει ο σκύλος, είναι λάθος του ιδιοκτήτη του σκύλου. 5
Getta Robo Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Να ανοίξω γκρίνιες και τετοια πράγματα ως νεος γείτονας δεν το θέλω, αλλα και τι να κάνω! http://www.zoosos.gr/nees-odegies-gia-na-kataggeilete-ten-kakopoiese-enos-zoou/#axzz41rrOSi66
Irene.j Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Άρα πχ να μην ανοίγει καν την γκαραζόπορτα, σε περίπτωση που θέλει να βάλει ή να βγάλει το αμάξι, όταν ο σκύλος έχει μπει στο οικοπεδό του. Δεν δημιουργείς. Απλά δεν το λύνεις γιατί δεν είναι και ευθύνη σου στην τελική. Αυτός που το δημιούργησε, να κόψει τον σβέρκο του να το λύσει. Δηλαδή, ο κάθε άλλος μπορεί να δημιουργεί ό,τι πρόβλημα του καπνίσει αλλά όταν ο OP θέλει να απαλλαχθεί και να μην επωμιστεί το πρόβλημα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, φταίει. Τι να πω... ; Η πόρτα του γκαράζ είναι δική του. Μπορεί να την αφήνει ανοιχτή ή κλειστή, αρκεί να μην ενοχλεί. Το τι θα κάνει το σκυλί είναι θέμα ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ και όχι του ανθρώπου που έχει την πόρτα του γκαράζ. Και μόνο που αναγκάζεται να σκέφτεται τι θα κάνει με την πόρτα του γκαράζ λόγω πράξεων άλλων, είναι πρόβλημα. Ας την αφήσει ανοιχτή να ξενοιάσει. Ο σκύλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ. Αυτός που τον έχει, να φροντίσει να λύσει το πρόβλημα. Ό,τι και εάν κάνει ο σκύλος, είναι λάθος του ιδιοκτήτη του σκύλου. Δεν ανεφερε οτι το θεμα ειναι η πορτα του γκαραζ. Σκεφτηκε επιτηδες να την αφησει ανοιχτη προκειμενου να φυγει ο σκυλος(που δεν ειναι δικος του). Και ναι δημιουργει προβλημα. Καποια στιγμη,ενας αλλος ανθρωπος θα ρωταει ή θα σκεφτεται,τι να κανει με τα αδεσποτα,που μαζευονται στη γειτονια του και στο τελος θα ριξει φολα απο φοβο μη τη πεσει στο παιδι του (αλλα ο φιλος μας δε θα φταιει φυσικα)! Φαυλος κυκλος. Ας ειμαστε λιγο προνοητικοι. Σε καμια περιπτωση δε συμμεριζομαι το γειτονα. Λυση αμεση δε μπορω να του δωσω.Μιλησαν τα υπολοιπα παιδια.
groot Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δεν ανεφερε οτι το θεμα ειναι η πορτα του γκαραζ. Σκεφτηκε επιτηδες να την αφησει ανοιχτη προκειμενου να φυγει ο σκυλος(που δεν ειναι δικος του). Και ναι δημιουργει προβλημα. Καποια στιγμη,ενας αλλος ανθρωπος θα ρωταει ή θα σκεφτεται,τι να κανει με τα αδεσποτα,που μαζευονται στη γειτονια του και στο τελος θα ριξει φολα απο φοβο μη τη πεσει στο παιδι του (αλλα ο φιλος μας δε θα φταιει φυσικα)! Φαυλος κυκλος. Ας ειμαστε λιγο προνοητικοι. Σε καμια περιπτωση δε συμμεριζομαι το γειτονα. Λυση αμεση δε μπορω να του δωσω.Μιλησαν τα υπολοιπα παιδια. Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, γιατί το πρόβλημα είναι ο σκύλος και ο σκύλος δεν είναι δικός του. Πόσο πιο απλά; Ας φάει 15 ο σκύλος. Δικός του είναι; Γιατί δημιουργεί αυτός το πρόβλημα; Επίτηδες, ξε-επίτηδες... η πόρτα είναι δική του και είναι επιλογή του να την αφήσει όπως του καπνίσει. Και φόλα να ρίξει κανείς, πώς φταίει ο OP που ούτε σκύλο δεν έχει; Για ποιο λόγο του καταλογίζεις τέτοιες ευθύνες από την στιγμή που δεν έχει καν σκύλο; Δηλαδή, άλλος παίρνει σκύλο και άλλος έχει ευθύνη για την συμπεριφορά του και πως αυτή θα κάνει έναν τρίτο να ρίξει φόλα; Και ακούγεται λογικό αυτό; Ή, ο ΟΡ δεν είχε καν σκύλο αλλά ξαφνικά πρέπει να γίνει προνοητικός για τον σκύλο του γείτονα; Γιατί του φορτώνεις το σκύλο του γείτονα; Εάν ήθελε να είναι προνοητικός με συμπεριφορές σκυλιών στο επίπεδο που αναφέρεις, θα έπαιρνε σκύλο. Έλα όμως ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! 1
Vapir Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 "ας φάει και 15 , δεν είναι δικός του" , άρα θα απαντούσες στην ανευθυνότητα του γείτονα με δική σου ανευθυνότητα, πολύ ώριμη συμπεριφορά. οπότε αν μπει ο άγριος με τα παιδιά σκύλος του γείτονα στην αυλή μου και πάω κ του ανοίξω να βγει την ώρα που περνάει ένα τσούρμο πιτσιρίκια ,επειδή ακριβώς δεν είναι δικός μου, τότε μπορώ να πω στην αστυνομία τι έκανα και να μου πουν δεν φέρεις καμία ευθύνη,σωστά? θα ήταν καλό αν μπορούσε να μας πει κάποιος δικηγόρος , αν σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να αποδείξουμε οτι ο ενοχλημένος γείτονας άφησε επίτηδες ανοιχτά ή άνοιξε να βγει ο σκύλος που επιτέθηκε σε κόσμο , όντως δεν τον βαρύνει καμία ευθύνη. άσχετα αν μπορείς να το αποδείξεις , θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε
groot Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δηλαδή... το "αφήνω την πόρτα του γκαράζ ανοιχτή" έγινε "την αφήνω επίτηδες την ώρα που θα περνάνε μικρά παιδάκια". Nice. Επίσης, στον ΟΡ δεν τίθεται θέμα ανευθυνότητας, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! Πώς μπορεί κανείς να κατηγοριοποιηθεί ως μη υπεύθυνος για κάτι, από την στιγμή αυτό το κάτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ; Δηλαδή, και εσύ φορτώνεις στον OΡ τον σκύλο του γείτονα και ό,τι ευθύνες έχει η ιδιοκτησία ενός σκύλου. Τι να πω...; Έτσι έχετε μάθει; Να φορτώνετε σε άλλους τις ευθύνες σας και σας φαίνεται τόσο λογικό; Άλλοι σας φροντίζουν; Πολύ ώριμη συμπεριφορά. Ας κάνει ό,τι θέλει ο σκύλος. Μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του.
Vapir Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 άραξε , μην αρχίζεις τα παραλήρημα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ο άλλος και πως ζει απο το internet επειδή σου είπε κάτι που δεν σου άρεσε κ προφανώς δεν κατάλαβες οπότε άστα τα έτσι έχετε μάθει και άλλοι σας φροντίζουν , δεν υπάρχει λόγος για ένταση. εσύ έγραψες να αφήσεις ανοιχτή την γκαραζόπορτα επίτηδες και ας φάει και 15 ανθρώπους , δεν είπα οτι διαφωνώ με τα υπόλοιπα περι ευθυνών του ιδιοκτήτη, είπα οτι διαφωνώ με αυτό το συγκεκριμένο που γράφεις , όταν γνωρίζεις οτι η πράξη σου ίσως βάλει σε κίνδυνο τρίτους τότε είσαι και υπεύθυνος πως να το κάνουμε.η λύση για εμένα όταν πρόκειται για ανεύθυνο ιδιοκτήτη σκύλου που ενοχλεί κ δεν συμμορφώνεται είναι να κάνεις καταγγελία στο υγειονομικό και την αστυνομία , όχι πάντως να ψάχνεις τρόπους να ξεφορτωθείς ύπουλα τον σκύλο που δεν σου ανήκει. Γιατι αυτό ακριβώς είπες , έχει διαφορά να βγει επειδή συνέχισες την καθημερινότητα σου με το να βγει επειδή άφησες μια μέρα ολόκληρη ανοιχτά επίτηδες Κοίτα κ εμένα έμπαιναν για χρόνια στον κήπο τα πιτσιρίκια της γειτόνισσας να φτάσουν τις μπάλες τους και μου πατούσαν τα κηπευτικά αλλα και είχαν ανοίξει τρύπα στην περίφραξη , η μάνα τους δεν τα μάζευε όσες συστάσεις και αν τις είχα κάνει. Θα μπορούσα με την λογική σου να ξεχάσω 2-3 σανίδες γεμάτες πρόκες μέσα στα χόρτα και να τελειώσει εκεί το πρόβλημα , περιουσία μου είναι ότι θέλω "ξεχνάω" 2
groot Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δηλαδή, το αφήνω τον σκύλο να βγει από το σπίτι μου, το έκανες "να βάλω παγίδες να τραυματίας μικρά παιδιά που μπαίνουν στην αυλή μου". Εάν αυτό δεν σου φαίνεται παράλογο... Τι να πω; Όσο για τα άλλα, απλά σου απάντησα στο ίδιο ύφος. Εσύ έθιξες ώριμες συμπεριφορές Εμένα δεν με πείραξε κάτι, γιατί δεν μπορείς να γράψει κάτι τέτοιο Αντιθέτως, εσένα βλέπω σε πείραξε και άρχισες τα "άραξε" κτλ. Εγώ απλά σου απάντησα όπως εσύ. Εάν δεν αντέχεις εσύ αυτά που κάνεις, να μην τα κάνεις. Friendly and free tip Kisses! Υ.Γ. Τον ποιον πιάνει παραλήρημα φαίνεται από τα πόσα έγραψα, πόσα μου απάντησες για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου το γεγονός ότι άλλοι σε φροντίζουν και ότι φορτώνεις σε άλλους τις ευθύνες σου.
Vapir Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Εντάξει δε νομίζω να μπήκαμε να γράψουμε για να μαλώσουμε , σιγά απλά σου λέω πως δεν έχει σημασία αν μπορείς να κάνεις κάτι και να προσποιηθείς οτι έγινε τυχαία , σημασία έχει οτι το έκανες ηθελημένα . Η νοοτροπία σου βέβαια δεν είναι κάτι νέο , μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας... οι μισοί αν όχι παραπάνω Έλληνες έτσι μάθαμε , δεν έχει σημασία αν προκαλέσουμε πρόβλημα σε τρίτους αρκεί να "κάνουμε τη δουλειά μας" και να είμαστε εμείς οκ. αυτό σου εξηγώ πως είναι λάθος , το να ξέρεις πως θα δημιουργηθεί ίδιο ή χειρότερο πρόβλημα σε τρίτους και να το παραβλέπεις για να κάνεις τη δουλειά σου, σου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις