Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται μόνο εντός οικίας σε πόλεις βάσει νόμου. Δε μπορείς να τα αφήνεις μόνιμα σε πυλωτές, βεράντες, ταράτσες κλπ.Για μονοκατοικίες μόνο αν δεν ενοχλούν και αν τηρούν κανόνες υγειινής.

Επιτρεπεται η παραμονη σκυλιων και γατιων στην πυλωτη/αυλη σπιτιων, εφοσων φυσικα τηρουντε οι απαραιτητοι κανονες.

Συγκεκριμενα, στο αρθρο 8 του 4039 αναφερει:

3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συ−

ντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.

Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον

ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η

ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδι−

οκτητών.

Εξυπακουεται οτι πρεπει να ειναι καθαρα και να βγαινουν την βολτα τους. Εφοσων παντως ειναι ετσι οπως τα λεει ο senates, μπορει πολυ ευκολα να κανει καταγγελεια για παραβαση κοινης υσηχιας, ειναι και το πιο απλο για αρχη. Επειτα συνεχιζει για υγειονομικο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σόρι για την νεκρανάσταση, αλλά είπα να μην κάνω νέο θέμα για να μην ξαναπεριγράφω τα χωροταξικά!

Το λοιπόν, το ένα σκυλί (που έχει μέγεθος γαϊδουριού παρεπιπτόντως) έχει ανοίξει τρύπα στο φράχτη μεταξύ των οικοπέδων, έρχεται στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου και κόβει βόλτες! Μιλάμε για ένα σκύλο κακοποιημένο, που ορμάει σε όποιον δει. Έχουν γίνει συστάσεις εδώ και μέρες, αλλά η βλάμενη η ιδιοκτήτριά του δεν χαμπαριάζει.

Έχω σκεφτεί το εξής: να ανοίξω την γκαραζόπορτα την ώρα που είναι στον κήπο μου, έτσι ώστε να σηκωθεί να φύγει και -ευελπιστώ- να μην ξαναεμφανιστεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν οι διπλανοί να μου κάνουν κάτι δικαστικώς;

Ευχαριστώ όποιον απαντήσει!

Δημοσ.

Μην το κάνεις αυτό γιατί μπορεί να φάει κάνα παιδάκι στο δρόμο.

Τράβα βίντεο και φωτογραφίες με το σκύλο εκτός της ιδιοκτησίας του και απείλησε τον με μήνυση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σόρι για την νεκρανάσταση, αλλά είπα να μην κάνω νέο θέμα για να μην ξαναπεριγράφω τα χωροταξικά!

Το λοιπόν, το ένα σκυλί (που έχει μέγεθος γαϊδουριού παρεπιπτόντως) έχει ανοίξει τρύπα στο φράχτη μεταξύ των οικοπέδων, έρχεται στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου και κόβει βόλτες! Μιλάμε για ένα σκύλο κακοποιημένο, που ορμάει σε όποιον δει. Έχουν γίνει συστάσεις εδώ και μέρες, αλλά η βλάμενη η ιδιοκτήτριά του δεν χαμπαριάζει.

Έχω σκεφτεί το εξής: να ανοίξω την γκαραζόπορτα την ώρα που είναι στον κήπο μου, έτσι ώστε να σηκωθεί να φύγει και -ευελπιστώ- να μην ξαναεμφανιστεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν οι διπλανοί να μου κάνουν κάτι δικαστικώς;

Και ενώ στην αρχή φάνηκε να έχεις δίκιο ...μόλις μας τα χάλασες! Όσο "υπεύθυνοι" λες πως είναι οι γείτονες, άλλο τόσο έγινες κι εσύ μόλις τώρα.

• Like 5
Δημοσ.

Κανεις καταγγελια στο δημο η κοινοτητα σου για κακοποιηση και αναλαμβανουν αυτοι. Μπορεις να πας και απο το αστυνομικο σας τμημα για ενημερωση του περιστατικου στο βιβλιο συμβαντων. Ολα οσα περιγραφεις, ειναι παρανομα εκ μερους της.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα είσαι. Ο,τι και να κανείς θα έχεις άδικο. Και το μεγαλύτερο λάθος σου που δεν απευθύνεσαι στις αρχές αλλά ρωτάς κάποιους ανώνυμους πισω από ένα πληκτρολόγιο.

• Like 2
Δημοσ.

Φαντάζομαι, λογικά μπορείς να φωνάξεις τον μπόγια να το μαζέψει. Υπάρχει άγνωστο/ ξένο και επικίνδυνο σκυλί στην ιδιοκτησία σου, το κράτος είναι υποχρεωμένο να σε απαλλάξει. 

Δημοσ.

Φαντάζομαι, λογικά μπορείς να φωνάξεις τον μπόγια να το μαζέψει. Υπάρχει άγνωστο/ ξένο και επικίνδυνο σκυλί στην ιδιοκτησία σου, το κράτος είναι υποχρεωμένο να σε απαλλάξει. 

Το ποιο?

Δημοσ.

Φαντάζομαι ειρωνικά το λες, αλλά πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει μηχανισμός, μάλλον στο δήμο. Δε γίνεται να πάρεις τηλέφωνο την αστυνομία πχ και να πεις υπάρχει επικίνδυνο σκυλί στην ιδιοκτησία μου και να σου πουν στα @@ μας. Είναι υποχρεωμένοι να σε προστατέψουν. Βέβαια, καλύτερα να μην πει ότι είναι της διπλανής.

Δημοσ.

Τα δειγματα φανερωνουν οτι δεν υπαρχει κρατος. Εδω νιωθουμε απροστατευτοι απο τους ανθρωπους,τα σκυλια θα μαζεψουν?

• Like 1
Δημοσ.

Άσε ανοιχτή την γκαραζόπορτα το βράδυ και κλείσε την το άλλο πρωί.

Γιατί θα πρέπει εσύ να επωμιστείς την ευθύνη του ποιον θα "φάει" ο σκύλος; Δικός σου είναι; Εσύ φταις που έχει γίνει έτσι; Εσύ απλά ξέχασες την πόρτα του γκαράζ ανοιχτή. Δική σου δεν είναι η πόρτα; Απαγορεύεται να την αφήσεις ανοιχτή;

Και ενώ στην αρχή φάνηκε να έχεις δίκιο ...μόλις μας τα χάλασες! Όσο "υπεύθυνοι" λες πως είναι οι γείτονες, άλλο τόσο έγινες κι εσύ μόλις τώρα.

Γιατί; Αυτός φταίει που ο σκύλος είναι έτσι; Δική του ευθύνη είναι; Γιατί να επωμιστεί λάθη αλλωνών και να πρέπει να σκεφτεί ποιον θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα πράξεων άλλων;

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

• Like 1
Δημοσ.

Άσε ανοιχτή την γκαραζόπορτα το βράδυ και κλείσε την το άλλο πρωί.

Γιατί θα πρέπει εσύ να επωμιστείς την ευθύνη του ποιον θα "φάει" ο σκύλος; Δικός σου είναι; Εσύ φταις που έχει γίνει έτσι; Εσύ απλά ξέχασες την πόρτα του γκαράζ ανοιχτή. Δική σου δεν είναι η πόρτα; Απαγορεύεται να την αφήσεις ανοιχτή;

Γιατί; Αυτός φταίει που ο σκύλος είναι έτσι; Δική του ευθύνη είναι; Γιατί να επωμιστεί λάθη αλλωνών και να πρέπει να σκεφτεί ποιον θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα πράξεων άλλων;

θα σου απαντηθουν ολα αν σου την πεσει ο σκυλος και η παρεα,που θα βρει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...