Προς το περιεχόμενο

Sony Xperia J Overclockingστο 1,3Ghz (από 1Ghz)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Εχω το κινητό android Sony Xperia J. Όποιος το έχει γνωρίζει ότι είναι ένα πολυ αργό κινητό. Χθές λοιπόν του αντικατέστησα το kernel με ένα clockαρισμένο στα 1,3Ghz (από 1Ghz). Ενώ πριν lagαρε όλη την ώρα τώρα άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Οχι σαν S4 αλλά τουλάχιστον δεν τρώει τα κολλήματα που έρωγε στην αρχή.

Για όσους ενδιαφέρονται ακολουθήστε τις οδηγίες:

(**Προσοχή: Ξεκλειδώνοντας το boot loader ίσως χάσετε την εγγύηση!)

1) Κάντε backup οτιδήποτε χρειάζεστε από το κινητό(επαφές, sms κ.λ.π)

2) Ενεργοποιήστε στο κινητό το USB Debugging ("Ρυθμίσεις > Επιλογές για προγραμματιστές > Εντοπισμός σφαλμάτων USB" ή "Settings > Developer option > Enable USB Debugging")

3) Ενεργοποιήστε στο κινητό το "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Αγνωστες πηγές" ή "Settings > Security > Allow installation on non-market apps"

4) Ξεκλειδώστε τον boot loader με τις οδηγίες της Sony που σας προειδοποιεί για την εγγύηση.

5) Κατεβάστε το Kernel που θα εγκαταστήσετε

6) Κατεβάστε το Flashtool και κάντε εγκατάσταση. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση πηγαίνετε στο "C:\Flashtool\drivers" και τρέξτε  το "Flashtool-drivers" επιλέγοντας όλους του drivers για εγκατάσταση.

7) Ανοίξτε το Flashtool στο pc

8) Εχοντας κλειστό το κινητό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπι (+) έντασης και ταυτόχρονα συνδέστε το καλώδιο USB στο pc. Θα πρέπει να ανάψει το μπλέ λαμπάκι χωρίς να δείχνει τίποτα η οθόνη.

9) Πηγαίνετε στο Flashtool και πατήστε το κουμπί με τον κεραυνό "Flash device". Επιλέξτε "Fastboot mode".

10) Στο επόμενο παράθυρο επιλέξτε "Select kernel to flash" και στον τύπο αρχείων κάτω δεξία επιλέξτε *.elf. Επιλέξτε το αρχείο "kernel.elf" και πατήστε ok.

11) Αποσυνδέστε το κινητό και ανοίξτε το.

Έτοιμο!!!

Για να δείτε την ταχύτητα που τρέχει τώρα η cpu κατεβάστε από το PlayStore κάποια εφαρμογή όπως το CPU Adjuster.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.youtube.com/watch?v=71FzjFARgjc

Επεξ/σία από giorgosathens
  • Like 1
Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι μιας και ξέρεις κάποια πράγματα από κινητά έχω και εγω το ίδιο το j θέλω να ξανά κλειδοσω το bootloader και να περάσω την original έκδοση android ξέρεις να μου πεις πως γίνεται ;

Δημοσ.

Κλείδωμα του Bootloader..

SONY XPERIA J ΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLADER (SONY XPERIA J RE-LOCK BOOTLOADER)

What you need:
1) PC Companion and Update Service installed on your PC
2) FlashTool
3) ST26i_relock_bootloader.ftf file

Step by Step Guide:
1) Download the files given above in requirements.
2) Use ‘7 zip’ software to extract ‘FlashTool_0.9.13.0.exe’ file to a folder.
3) Few files and folders will be extracted — the one which we’ll be using for flashing “ST26i_relock_bootloader.ftf” files is the “firmwares” folder.
4) So copy the “ST26i_relock_bootloader.ftf” file that you downloaded above, and paste it inside the “firmwares” folder.
5) Now double click on the “X10FlashTool.exe” file to run the program.
6) Once the program opens — click on the “Flash” button.
7) You’ll see a screen like the image given below — click “Ok”!

Relock-Xperia-Bootloader_thumb.png
8) Now it should ask you to connect your phone to the PC. So first plug the USB cable to PC, then pick up your phone and hold the “+” key (key at the right on your J), and then connect the USB cable to your phone. Remember you’ve to hold the “+” key while connecting the USB cable to phone.
9) Once the phone gets connected — Flashtool will automatically start the flashing process.
10) Keep an eye on the Flashtool’s screen.
11) And once the process gets finished, disconnect your phone from PC and switch it ON.

Και μετά απο αυτή τη διαδικασία τρέχεις το Pc companion και κάνεις update το Android σου.

Δημοσ.

σε ευχαρηστω... και μετα λογικα θα ποιανεται και μεσα στην εγγυηση?

και μετα λογικα θα ποιανεται και μεσα στην εγγυηση? μπορεις να μου τα κανεις λιγο πιο κατανοητα αν μπορεις σχετικα με τα βηματα  ? στο j εχω περασμενο τροποιημενο λογισμικο με το bootloader που θα κανω θα διαγραφει το τροποποιημενο λογισμικο ?  σε ευχαρηστω παντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...