Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ultra HD η αλλιώς 4K ανάλυση, έχει την τιμητική της στη φετινή CES περισσότερο από κάθε άλλη φορά αλλά εκτός από τηλεοράσεις, οθόνες και άλλα gadgets δεν την έχουμε δει να κάνει την εμφάνιση της σε κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές.Η Panasonic βρίσκεται σε καλό δρόμο πάντως αν κρίνουμε από τη νέα κάμερα που παρουσιάζει στην έκθεση, την Lumia 4K GH η οποία είναι σε πρωτότυπη μορφή.

Η νέα δημιουργία της Panasonic εκτίθεται πίσω από βιτρίνα και η Panasonc φαίνεται αρκετά φειδωλή στο να ανακοινώσει τα υπόλοιπα τεχνικά της χαρακτηριστικά, πιθανόν γιατί αυτά μπορεί να μην έχουν επισημοποιηθεί. Απ' όσο γνωρίζουμε η νέα κάμερα τοποθετείται στην κατηγορία των mirrorless φωτογραφικών μηχανών χωρίς να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για τον αισθητήρα και την ανάλυση του.

Πάντως όσον αφορά την εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή θα γίνεται στα 200 Mbps και θα μπορεί να αναπαραχθεί σε υπολογιστή μέσω της mini-hdmi θύρας. Η αποθήκευση θα μπορεί να γίνεται φυσικά και στην SDXC UHS Class 3 κάρτα η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για τη συγκεκριμένη λειτουργία αν και η χωρητικότητα της αναμένεται να «γεμίζει» πολύ γρήγορα.

Η Panasonic 4K GH αναμένεται στην αγορά προς το τέλος Φεβρουαρίου με τιμή περίπου στα $2.000

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Καλή τιμή.

Έτσι και αλλιώς μία ποιοτική κάμερα έχει 1.000 με 2.000 ευρώ. 

Αν κάτι καλό έχουν τα 4Κ βίντεο είναι πως βγάζουν πολύ καλά snapshots

Δημοσ.

Για τους ερασιτέχνες/ανεξάρτητους κινηματογραφιστές η σειρά GH δεν είναι μία ακόμα ποιοτική κάμερα. Εδώ και χρόνια η σειρά GH είναι η καλύτερη επιλογή στο χαμηλό budget στο video.

• Like 1
Δημοσ.

Μια φωτογραφία ποτέ δεν μας λέει με ποιά φωτογραφική μηχανή τραβήχθηκε , απλώς βλέπουμε μια φωτογραφία.

Μια πολύ καλή φωτογραφία πάντα μα πάντα κρύβει ένα καλό φωτογράφο από πίσω της.

Μιά πολύ καλή και πανάκριβη φωτογραφική μηχανή ποτέ δεν είναι σύγουρο ότι θα βγάλει μια πολλή καλή ή άριστη φωτογραφία.

Την καλή φωτογραφία την βγάζει ο καλός φωτογράφος , την πολύ καλή φωτογραφία την βγάζει ο πολύ καλός φωτογράφος. 

Την καλή φωτογραφία δεν την κάνει καλή η ανάλυση της μηχανής , αλλά ο φωτογράφος.

Αν έχουμε αυτά και άλλα στο νού μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι μπορεί να έχουμε την τελειότερη μηχανή του κόσμου , δεν σημαίνει όμως  ότι θα βγάλουμε και καλές φωτογραφίες , αν δεν γνωρίζουμε την τέχνη που λέγετε φωτογραφία .

Και ως ένας φωτογράφος που ασχολούμε εδώ και 28 χρόνια , το μόνο που κατάλαβα είναι ότι την καλή φωτογραφία την βγάζει το μυαλό σου και τα συναισθήματά σου και όχι τα μηχανήματα.

• Like 8
Δημοσ.

Μια φωτογραφία ποτέ δεν μας λέει με ποιά φωτογραφική μηχανή τραβήχθηκε , απλώς βλέπουμε μια φωτογραφία.

Μιά πολύ καλή και πανάκριβη φωτογραφική μηχανή ποτέ δεν είναι σύγουρο ότι θα βγάλει μια πολλή καλή ή άριστη φωτογραφία.

Την καλή φωτογραφία την βγάζει ο καλός φωτογράφος , την πολύ καλή φωτογραφία την βγάζει ο πολύ καλός φωτογράφος. 

Την καλή φωτογραφία δεν την κάνει καλή η ανάλυση της μηχανής , αλλά ο φωτογράφος.

Αν έχουμε αυτά και άλλα στο νού μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι μπορεί να έχουμε την τελειότερη μηχανή του κόσμου , δεν σημαίνει όμως  ότι θα βγάλουμε και καλές φωτογραφίες , αν δεν γνωρίζουμε την τέχνη που λέγετε φωτογραφία .

Και ως ένας φωτογράφος που ασχολούμε εδώ και 28 χρόνια , το μόνο που κατάλαβα είναι ότι την καλή φωτογραφία την βγάζει το μυαλό σου και τα συναισθήματά σου και όχι τα μηχανήματα.

πες τα χρυσόστομε 

Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτά που λες αλλα βάζοντας ένα μέτρο.. μην τα ισοπεδώνουμε όλα..

Το βασικότερο είναι να είσαι καλός φωτογράφος ναι. Αλλα από εκεί και πέρα συν Αθηνά και χείρα κίνει...

θέλω να πω ότι αυτο που λες ισχύει αλλα όχι απόλυτα για παράδειγμα εγώ θεωρώ ότι είμαι κάπως καλός στην φωτογραφία όχι καμια ταλεντάρα αλλά κάτι κάνω...

εσύ αν είσαι ο καλύτερος φωτογράφος του κόσμου και σου δώσω ένα nokia 5800 να βγάλεις φωτό πχ από έναν αγώνα ή από τοπια κτλ και εγώ αν έχω μαζί μου μια leica ας πούμε με πολύ γρήγορο φακό τότε σίγουρα οι δικες μου φωτό θα είναι πολύ καλύτερες από τις δικες σου... ίσως να είχες ελπίδες αν ήμουν εντελώς άσχετος... αλλά και πάλι θα επρεπε να ήμουν εντελώς άσχετος και ατάλαντος και βλάκας για να βγάλω αρκετά άσχημες φωτο με τέτοιο εξοπλισμό...

θέλω να πω ότι ναι μεν πάνω από όλα είναι η γνώση και το ταλέντο αλλα από εκεί και πέρα και ο εξοπλισμός παίζει ρολο και συνεισφέρει στο αποτέλεσμα.
  • Like 1
Δημοσ.

Το βασικότερο είναι να είσαι καλός φωτογράφος ναι. Αλλα από εκεί και πέρα συν Αθηνά και χείρα κίνει...

θέλω να πω ότι αυτο που λες ισχύει αλλα όχι απόλυτα για παράδειγμα εγώ θεωρώ ότι είμαι κάπως καλός στην φωτογραφία όχι καμια ταλεντάρα αλλά κάτι κάνω...

εσύ αν είσαι ο καλύτερος φωτογράφος του κόσμου και σου δώσω ένα nokia 5800 να βγάλεις φωτό πχ από έναν αγώνα ή από τοπια κτλ και εγώ αν έχω μαζί μου μια leica ας πούμε με πολύ γρήγορο φακό τότε σίγουρα οι δικες μου φωτό θα είναι πολύ καλύτερες από τις δικες σου... ίσως να είχες ελπίδες αν ήμουν εντελώς άσχετος... αλλά και πάλι θα επρεπε να ήμουν εντελώς άσχετος και ατάλαντος και βλάκας για να βγάλω αρκετά άσχημες φωτο με τέτοιο εξοπλισμό...

θέλω να πω ότι ναι μεν πάνω από όλα είναι η γνώση και το ταλέντο αλλα από εκεί και πέρα και ο εξοπλισμός παίζει ρολο και συνεισφέρει στο αποτέλεσμα.

Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα, εάν υπάρχει επαρκής φωτισμός ακόμα και μηχανές των 100 ευρώ ή ακριβά κινητά βγάζουν όμορφες φωτογραφίες.

Αρκεί να υπάρχει κέφι από τον φωτογράφο και ο κατάλληλος τόπος και χρόνος. 

Σίγουρα μία άθλια φωτογραφική μηχανή είναι άθλια αλλά σήμερα με πολύ λίγα χρήματα ο καθένας μπορεί να βγάλει όμορφες φωτογραφίες.

Τώρα εάν έχει λίγο θόρυβο η φωτογραφία εάν είναι λίγο λάθος εστιασμένη, κακοφωτισμένη και λοιπά εάν το αντικείμενο της φωτογράφισης έχει τρομερό ενδιαφέρον τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι εσύ τα ισοπαιδώνεις όλα .Ή δεν κατάλαβες τι θέλω να πω ή συζήτηση να κάνουμε. 

Κατ΄αρχήν ο καλύτερος φωτογράφος του κόσμου ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να βγάλει καλύτερη φωτογραφία ακόμη και μ΄ένα Nokia από έναν άσχετο ο οποίος μπορεί να έχει την Canon EOS 1D X και μη σου φαίνεται καθόλου περίεργο . Διότι όταν λέμε καλύτερη φωτογραφία ενοούμε από καλλιτεχνική άποψη όχι από τεχνολογική και αυτό διότι η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι τεχνολογία.

Για να σου φύγει η απορία σε παρακινώ να ανατρέξεις σε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων , οι οποίοι σίγουρα είχαν χειρότερες μηχανές από ένα Nokia. Όταν δεις τις φωτογραφίες δύο τινά μπορεί να συμβούν ή να σ΄αρέσουν ή να μην σ΄αρέσουν διότι δεν καταλαβάινεις την τέχνη. Είναι αυτό που βλέπουμε σε εκθέσεις ζωγραφικής όταν κάποιος κάθεται με τις ώρες μπροστα σε ένα πίνακα και απορούμε τι βλέπει τόση ώρα.

Επ ΄ ευκαιρία θα ήθελα κάποιοι (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) να μιλάνε για κάτι που το γνωρίζουν καλά και όχι να εκφέρουν άσκοπα την γνώμη τους , διότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ιδιώτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...