Προς το περιεχόμενο

Windows tablets/hybrids γενικά.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει τίποτα ανάλογο σε 10αρι απο την asus ? Τελικά και εγώ ψήθηκα για το microsoft surface pro από το ιρλανδικό site ! 530 euro βγαίνει με το student offer ! Απόψεις σε σύγκριση με lenovo miix 2 ?  

Σε συγκρισει specs/χαρακτηριστικων και δυνατοτητων ειναι 2 κλασεις ανωτερο το surface.

Απο την αλλη στα μειων το βαρος του και η μετρια αυτονομια των 4.5 ωρων περιπου.

Απο την αλλη με την κυκλοφορια του power cover με την extra μπαταρια θα σου προσθεσει κανα 2/3ωρο παραπανω αυτονομια,αλλα βεβαια το κοστος του υπολογιζεται κοντα στα 200 ευρω.

Σταθμιζεις, θελεις την φορητοτητα,την αυτονομια του Lenovo και μια λυση tablet-πληκτρολογιο στο πακετο η την ισχυ/επιδοσεις του surface pro.

Δεν προβλεπετε να ανακοινωθει τιποτα εως τον Ιουνιο στην εκθεση της Ταιβαν,ουτε η Asus θα βγαλει κατι αλλο(ηδη εβγαλε 8/10/11/13 ιντσων προτασεις)

Σε 10 ιντσες ισως μονο απο Lenovo σε 10 ιντσες το thinkpad 3 η 10,αλλα Μαιο και επειτα στανταρ η κυκλοφορια του.

Επεξ/σία από alextrela172
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγώ το χαλβαδιάζω το surface pro αλλά είναι πολύ χοντρό πρέπει να είναι και βαρύ.δε νομίζω ότι θα βολέψει σαν tablet. Ασε που το πληκτρολόγιο του κοστίζει ένα σωρό λεφτά.

Από την άλλη το miix 2 10 έχει και πληκτρολόγιο και κοστίζει λιγότερο αλλά δεν είναι τόσο δυνατό. Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται περισσότερη επεξεργαστική ισχύς από ένα bay trail.

Μάλλον το surface pro είναι για κόσμο που θέλει να αντικαταστήσει το βασικό του Pc. Για συμπληρωματικό μάλλον το bay trail θα είναι ότι πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ το χαλβαδιάζω το surface pro αλλά είναι πολύ χοντρό πρέπει να είναι και βαρύ.δε νομίζω ότι θα βολέψει σαν tablet. Ασε που το πληκτρολόγιο του κοστίζει ένα σωρό λεφτά.

Από την άλλη το miix 2 10 έχει και πληκτρολόγιο και κοστίζει λιγότερο αλλά δεν είναι τόσο δυνατό. Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται περισσότερη επεξεργαστική ισχύς από ένα bay trail.

Μάλλον το surface pro είναι για κόσμο που θέλει να αντικαταστήσει το βασικό του Pc. Για συμπληρωματικό μάλλον το bay trail θα είναι ότι πρέπει.

Πάντως το γεγονός ότι με 40 ευρώ παραπάνω από το miix αγοράζω i5 ( 530 euro to 64ari) μου δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό ! Οι 4.5 ώρες αυτονομία είναι ένα θέμα! Έπειτα μπαίνω στο τρυπάκι και σκέφτομαι  , i5 Και δεν θα πάρω 128? Να βάλω και κανένα παιχνιδάκι ? ! Έπειτα σκέφτομαι ότι με 300 ευρώ αγοράζω το asus vivotab note 8 με ανάλογο stylus με to surface pro και κάνω την δουλειά μου εύκολα και γρήγορα ! Απλά 8" είναι άρκετες για browsing , watching streams/videos κλπ , διάβασμα Pdf?! Χάος ..........

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως το γεγονός ότι με 40 ευρώ παραπάνω από το miix αγοράζω i5 ( 530 euro to 64ari) μου δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό ! Οι 4.5 ώρες αυτονομία είναι ένα θέμα! Έπειτα μπαίνω στο τρυπάκι και σκέφτομαι  , i5 Και δεν θα πάρω 128? Να βάλω και κανένα παιχνιδάκι ? ! Έπειτα σκέφτομαι ότι με 300 ευρώ αγοράζω το asus vivotab note 8 με ανάλογο stylus με to surface pro και κάνω την δουλειά μου εύκολα και γρήγορα ! Απλά 8" είναι άρκετες για browsing , watching streams/videos κλπ , διάβασμα Pdf?! Χάος ..........

Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά μάλλον πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αυτονομία. Αν είναι να είμαι συνέχεια δίπλα από τη πρίζα παίρνω και λαπτοπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα αυτα σκεφτομουνα και εγω και απλα αποφασισα οτι αυτη τη περιοδο:

1.δε εχω κατι το απαιτητικο να κανω

2.δε βρισκω κατι που να τα πληρει ολα οσα θα ηθελα

3.απο το 2008 ειχα windows tablet και το τελευταιο εναμιση χρονο εχω μεινει χωρις...και δε παλευεται η κατασταση με android tablet,γιατι εμεινα και χωρις pc.Συν του οτι εχω "παλεψει" με τα vista&7 και τωρα που ηρθαν ολα αυτα τα καλουδια με τα 8/8.1,εχω μεινει στη απ'εξω!!!:mad:

Οποταν τσιμπαω τωρα ενα vfm asus t100 για ενα ή εναμιση χρονο και περιμενω τους icore με χαμηλωτερη καταναλωση και παθητική ψυξη(συμβατοτητα με το connected standby) και ισως πιο ολοκληρομενο πακετακι με stylus digityizer!

Γενικα που θα παει,ποσα χρονια χρειάζονται οι κατευαστες να πιασουν το νοημα?Ηδη μπηκαμε στο δευτερο μισο του δευτερου χρονου κυκλοφοριας των win8 tablets,στο 3 χρονο πιστευω θα καταλαβουν επιτελους τι ζητα ο κοσμος!

Αυτο που θελω να σας πω,αν δεν ειστε σιγουροι το τι πραγματικα θέλετε καντε μια καλη και οικονομικη κινηση και δωστε περισσοτερο χρονο στα πραγματα να ερθουν πιο κοντα σ'αυτα που ζητατε!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει πολύ δίκιο ο Έκτορας σ'αυτό που λέει... όταν πρόκειται για τεχνολογικά προϊόντα, μόνο κερδισμένος βγαίνεις κάνοντας υπομονή και περιμένοντας για αυτό ακριβώς που θες.

Εγώ βιαζόμουν λίγο και κατέληξα στο Surface Pro ως τον οικονομικότερο συνδυασμό των επιθυμητών χαρακτηριστικών, αλλά όπως πάντα υπάρχουν και κάποιοι συμβιβασμοί (Βλ. αυτονομία, μη δυνατότητα αναβάθμισης/αλλαγής μπαταρίας και κόστος έναντι λύσεων με bay-trail  Atom). Αντίστοιχα, τα οικονομικότερα win8 tablet έχουν τους δικούς τους συμβιβασμούς (2 GB RAM, κάποια είναι με eMMC και όχι SSD) αλλά έχουν σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία και μάλλον υπερ-καλύπτουν τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

Απλά να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι Win8 + 32/64GB χωρητικότητα δίσκου είναι ελαφρώς προβληματική, τα 32άρια λογικά δεν θα έχουν χώρο για τίποτα έξτρα, ενώ τα 64άρια θα έχουν κάπου στα 30GB ελεύθερα που αναλόγως της χρήσης ίσως να μην είναι αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως με το 32αρι που εχω και την 64αρα microsd είμαι υπερευχαριστημένος,η microsd είναι μονόδρομος πάντως για τετοιο tablet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως με το 32αρι που εχω και την 64αρα microsd είμαι υπερευχαριστημένος,η microsd είναι μονόδρομος πάντως για τετοιο tablet.

Θα χρειαστει σε μια φαση να πειραξεις τη registry για να μεταφερεις το φακελλο που γινονται istall τα metro apps στην sd,γιατι δεν υπαρχει επιλογη να τα εγκαταστησεις καπου αλλου εκτος του C:!

Και οσο περναει ο καιρος ολο και περισσοτερα ωραια παιχνιδακια με μπολικα GB θα εμφανιζονται στο store και θα ειναι μεγαλος πειρασμος! ;)

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

Αυτό με το registry διάβασα ότι δεν γίνεται στα windows 8.1 μόνο στα 8αρια...

Δε το ηξερα.

Αλλα ισως βρεθει πιο μετα καποια λυση!

Ασε να το ψαξω να δω τι παιζει!

Δημοσ.

Έχει πολύ δίκιο ο Έκτορας σ'αυτό που λέει... όταν πρόκειται για τεχνολογικά προϊόντα, μόνο κερδισμένος βγαίνεις κάνοντας υπομονή και περιμένοντας για αυτό ακριβώς που θες.

Εγώ βιαζόμουν λίγο και κατέληξα στο Surface Pro ως τον οικονομικότερο συνδυασμό των επιθυμητών χαρακτηριστικών, αλλά όπως πάντα υπάρχουν και κάποιοι συμβιβασμοί (Βλ. αυτονομία, μη δυνατότητα αναβάθμισης/αλλαγής μπαταρίας και κόστος έναντι λύσεων με bay-trail  Atom). Αντίστοιχα, τα οικονομικότερα win8 tablet έχουν τους δικούς τους συμβιβασμούς (2 GB RAM, κάποια είναι με eMMC και όχι SSD) αλλά έχουν σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία και μάλλον υπερ-καλύπτουν τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

Απλά να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι Win8 + 32/64GB χωρητικότητα δίσκου είναι ελαφρώς προβληματική, τα 32άρια λογικά δεν θα έχουν χώρο για τίποτα έξτρα, ενώ τα 64άρια θα έχουν κάπου στα 30GB ελεύθερα που αναλόγως της χρήσης ίσως να μην είναι αρκετά.

Τι θες να κάνεις με το tablet και χρειάζεσαι SSD?

30χρονια στα pc έμαθα πως με την υπομονή δεν κερδίζεις τίποτα. Πάντα θα βγαίνει κατι καλύτερο. Τώρα όσων αφορά τα win tablets αν δεν θες να τρέχεις 3dsmax και AutoCAD σε αυτή μια χαρά θα σε καλύψει ενa vfm μηχάνημα τύπου Asus t100.

Σε ταμπλέτα πρώτα βλεπεις αυτονομία και φορητοτητα και μετά απόδοση εκτως και αν έχεις σκοπό να το συνδέσεις σταθερά κάπου που τότε τσάμπα την αγορασες.

Τέλος για να την χωρητικότητα τα 64 + 64 από καρτούλα είναι μια χαρά αν κάνεις χρήση tablet. Για το απιτι έχεις και LAN που το δουλεύεις όμορφα με τα Windows, για τα υπόλοιπα 100gb τα θεωρω αρκετά.

Δημοσ.

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς... Η υπομονή έχει νόημα αν δεν καίγεσαι για αναβάθμιση, γιατί μέχρι να την κάνεις πιθανότατα να έχει βγει κάτι καλύτερο, με αυτή την έννοια το είπα. Πχ Σεπτέμβριο πήρα 7950 στα 270€, Δεκέμβριο (3 μόλις μήνες μετά) πήρα 280x + BF4 στα 277€ (καλύτερη GPU + παιχνίδι δώρο).

Εγώ είπα εξ'αρχής ότι είμαι ειδική περίπτωση, οπότε έθεσα άλλες παραμέτρους για την αγορά από ένα μέσο χρήστη, αλλά αφού πλέον ένα Win8 tablet σχεδόν αντικαθιστά πλήρως PC / laptop, γιατί να μην έχει και τις αντίστοιχες επιδόσεις;

Η ταμπλέτα θα δουλεύει σταθερά στο σπίτι(την περισσότερη ώρα) αλλά θα μπορώ να την παίρνω στη δουλειά μου με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ'ότι ένα laptop(λόγω μικρότερου βάρους/όγκου), οπότε η αυτονομία δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα (ούτε και τους περισσότερους που αγοράζουν laptop αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα laptop με το ζόρι ξεπερνάνε τις 4-5 ώρες αυτονομίας).

Από εκεί και πέρα, εγώ τις ταμπλέτες τις βλέπω ως πολυ-εργαλεία, οπότε εκ φύσεως θα υπάρχουν κάποιες παραχωρήσεις, είτε λόγω κόστους είτε λόγω form factor. Για τη χωρητικότητα προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να είμαι καλυμμένος χωρίς να χρειάζομαι SD card, αλλά ξαναλέω ότι κυρίως έχω κάποιες επιφυλάξεις για τα 32άρια, τα 64άρια είναι ΟΚ αν δεν σκοπεύεις να φορτώσεις πολλά προγράμματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι θες να κάνεις με το tablet και χρειάζεσαι SSD?

30χρονια στα pc έμαθα πως με την υπομονή δεν κερδίζεις τίποτα. Πάντα θα βγαίνει κατι καλύτερο. Τώρα όσων αφορά τα win tablets αν δεν θες να τρέχεις 3dsmax και AutoCAD σε αυτή μια χαρά θα σε καλύψει ενa vfm μηχάνημα τύπου Asus t100.

Σε ταμπλέτα πρώτα βλεπεις αυτονομία και φορητοτητα και μετά απόδοση εκτως και αν έχεις σκοπό να το συνδέσεις σταθερά κάπου που τότε τσάμπα την αγορασες.

Τέλος για να την χωρητικότητα τα 64 + 64 από καρτούλα είναι μια χαρά αν κάνεις χρήση tablet. Για το απιτι έχεις και LAN που το δουλεύεις όμορφα με τα Windows, για τα υπόλοιπα 100gb τα θεωρω αρκετά.

Ειναι αναλογα για το τι το θελει ο καθενας!

Οπως αναφερα πιο πανω,υπολογισα οτι αυτη τη περιοδο δε χρειαζομαι κατι το ιδιαιτερο,γι'αυτο δε καιγομουνα για περισσοτερη δυναμη και παραγογικοτητα!

Ομως επειδη οι καιροι αλλαζουν και το tablet παει να γινει ενα καθημερινο πολυεργαλειο τοτε ισως η αναγκη για περισσοτερη ισχυη να αυξηθει.

Σκεψου οτι εγω εχει ενα χρονο που τη βγαζω μονο με tablets.Εχω μονο μια 21" οθονη και πληκτρολογιο/ποντικη και ενα portable hdd!Εννοηται οτι αν ευρισκα ενα tablet με icore οπως το θελω θα ηταν πολυ καλυτερη επιλογη απο το asus t100,εστω και αν εχει μικροτερη αυτονομια(φυσικα λογο του οτι ειναι και φορητη συσκευη,καλο θα ηταν να μη πεσεις πιο κατω απο 7-8 ωρες αυτονομια)!

Απλα οταν δινω λεφτα δλδ 1000+€ θελω να ειναι για κατι που θα το κρατησω πανω απο μια 4ετια και για να γινει αυτο θα πρεπει απο την αρχη να πληρει οσα θελω!

Γι'αυτο μερικες φορες καταφευγεις σε φτηνες προσωρηνες λυσεις μεχρι να βρεις κατι που θα σου κανει.Και εννοηται οταν βρεις αυτο που σου κανει το παιρνεις και δε περιμενεις για κατι καλυτερο,γιατι παντα θα βγαινει κατι καλυτερο απο αυτο που πηρες!

Στη περιπτωση που θα παρεις ενα tablet με icore cpu και 4 με 8gb ram,οπως ειναι το surface,που ουσιαστικα δεν ειναι απλα tablet αλλα και ενα laptop/desktop replacement τα 64 gb δε φτανουν ουτε για τα βασικα που θες να κανεις μ'αυτο το μηχανημα!!!Aν ειναι να ξοδευτεις για να το παρεις,το μινιμουμ σε ssd θα πρεπει να ειναι τα 128gb,τιποτα λιγοτερο!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 3
Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για όλους εμάς που δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να θυσιάσουμε τα desktop μας, μία bay trail ταμπλέτα είναι ότι πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

Guys , γιατί κάποιος π.χ να αγοράσει το thinkpad 8 στα 450-500 και να μην πάει στο Lenovo miix 2 10? Το μόνο στοιχείο που υπερέχει το thinkpad από ότι είδα είναι ο CPU, το micro USB 3 , και τα 8mp κάμερα ; Έχουν άλλες ουσιαστικές διαφορές; Επιπλέον οι κάτοχοι 8 ιντσών τάμπλετς ας μας πουν αν το browsing / video playback είναι ανάλογα ευχάριστη εμπειρία με τα 10".

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...