panther_512 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Εννοείται. Εγώ που ήθελα Sony στις 55 για απόσταση θέασης 2.8m, κατέληξα στις 50 και τώρα πλέον ξέρω μετα βεβαιότητας ότι η επόμενη TV σίγουρα θα είναι 60-άρα...... Ο λόγος να καταλήξεις σε τηλεόραση μικρότερου μεγέθους είναι μόνο αν η μικρότερη έχει εξαιρετικά ανώτερα χαρακτηριστικά. 1
music_lover Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 panther_512 Αν σε ενδιαφέρει το motion interpolation τότε υπάρχει τρόπος να το αποκτήσεις και στην 50w656 μέσω του pc. Θα χρησιμοποιήσεις τον media player classic για να βλέπεις ταινίες και τον SVP Manager στο background για να κάνει την επεξεργασία. Τα αποτελέσματα είναι κλάσεις ανώτερα απο τα motion interpolation που είναι ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις. Αν φυσικά είσαι fun την εν λόγω τεχνολογίας (εγώ πάντως όχι) γιατί κάθε σοβαρός film lover τέτοιου είδους επεξεργασίες τις απενεργοποιεί άμεσα και συνεχώς όπως και οι ξένοι reviewers. Αν παρακολουθεί κάποιος εντατικά ποδόσφαιρο τότε ναι,αν όχι τότε με τίποτα..απλά υπάρχουν άνθρωποι που σε ταινίες τους αρέσει το απαράδεκτο soap opera effect που καταστρέφει όλη την φυσικότητα της ταινίας..φαντάσου να το βλέπαμε και στο cinema,μπλιάχ! Να προσθέσω στα αρνητικά της σειράς 6 της Samsung τον απαράδεκτο upscaler ο οποίος σε σήμα SD είναι τουλάχιστον μια κλάση κάτω απο τον αντίστοιχο της Sony. Η θολούρα που παράγει σε σήμα SD δεν διορθώνεται με τίποτα. Soft sd images γράφουν τα ξένα sites. Οπότε αν κάποιος παρακολουθεί φανατικά τηλεόραση,nova,ote tv κτλ τότε Sony και πάλι Sony και X-Reality PRO. 1
panther_512 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Οϋτε εγώ είμαι fan του motion interpolation, διότι μπορεί αφενός να κάνει την κίνηση πιό καθαρή, αφετέρου όμως η εικόνα γίνεται ψεύτικη, ακριβώς διότι εισάγεις τεχνητά (ψεύτικα) frames ανάμεσα στα πραγματικά. Αλλά, έχει πολύ κόσμο που δεν τα γνωρίζει αυτά, και επειδή το motion interpolation υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια σε πάρα πολλά μοντέλα, δεν είναι απίθανό να βρείς καταναλωτή που θα αγοράσει μία W6 και θα διαμαρτυρηθεί ότι η εικόνα δεν είναι "καθαρή" όπως την βλέπει σε άλλη TV που έχει σπίτι (με προεπιλεγμένο το motion interpolation) ή ότι δεν βλέπει τον αγώνα καθαρά όπως τον βλέπει στη ΤV του φίλου του. Για την επεξεργασία SD και 720p σήματος, γενικά οι Sony 2013 είναι από τις καλύτερες επιλογές.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Οϋτε εγώ είμαι fan του motion interpolation, διότι μπορεί αφενός να κάνει την κίνηση πιό καθαρή, αφετέρου όμως η εικόνα γίνεται ψεύτικη, ακριβώς διότι εισάγεις τεχνητά (ψεύτικα) frames ανάμεσα στα πραγματικά. Και αληθινά να είναι τα frames, το ίδιο είναι. Δεν έχουμε συνηθίσει πολλά και κυρίως τόσο καθαρά καρέ σε κίνηση. Έχουμε μάθει απ´ το σινεμά ότι η κίνηση παράγει motion blur και ότι αυτο είναι το φυσικό. Το HFR (λήψη και αναπαραγωγή σε 48fps) προσπαθούν να μιμηθούν και οι τηλεοράσεις με τα motion φίλτρα. Το αποτέλεσμα μοιάζει με τα παλιά κακά video των προηγούμενων δεκαετιών που τραβούσαν (και αναπαρήγαγαν βέβαια) κάτι σαν 50fps (25i). Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ακριβών ταινιών με μπόλικα effect, αναγκάζονται να τραβούν το live action σε 48fps διότι είναι πιο "επεξεργάσιμο" το υλικό και "δένει" πιο εύκολα με τα cgi. Στην τελική φάση της επεξεργασίας θα προστεθεί τεχνητό motion blur, ανάλογα με τις επιθυμίες των δημιουργών. Όλα αυτά κοστίζουν, οπότε πρέπει και το πουλήσουν ως "πλεονέκτημα". Η αλήθεια είναι πως με HFR λήψη "υπάρχει η δυνατότητα" να καταλήξεις σε καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς όμως να είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί. Το φυσικό motion blur είναι αρκετά περίπλοκο φαινόμενο για να αναπαραχθεί φυσικά με κάποια φίλτρα, όσο προηγμένα και να ´ναι. Έχει να κάνει με τις αποστάσεις των αντικειμένων απ´ τον φακό, πληροφορία που δεν υπάρχει (ακόμα) στα τραβηγμένα video. Όταν φτάσουμε στο σημείο τα metadata των video να περιέχουν πληροφορίες για την απόσταση των αντικειμένων τότε θα δούμε ταινίες με πραγματικό "film look" αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής επεξεργασίας.
Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Για την ιστορία, και μια και το thread ξανα ήρθε στην επιφάνεια, τελικά πήρα την Sony KDL-42W651A, πριν ένα μήνα περίπου. Ο βασικός παράγοντας που υπερίσχυσε ήταν το περιορισμένο budget σε συνδυασμό με το ότι ήθελα να κάνω την αγορά σχετικά γρήγορα. Κατάφερα να δω και τις δύο side to side, και συμφωνώ ότι η Samsung έχει κάποια καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά τουλάχιστον η αρχική μου εκτίμηση ήταν ότι η 46άρα θα ήταν και overkill για το χώρο που την θέλω (αργότερα ίσως να αναθεώρησα ). Η (Sony) τηλεόραση είναι πολύ καλή για τις ανάγκες μου. Περισσότερο την χρησιμοποιώ για gaming και για σύνδεση με PC/laptop και αρκετά λιγότερο ως TV (και σχεδόν καθόλου ως Smart TV). Ένα περίεργο θέμα που παρατήρησα σχετικά άμεσα ήταν ότι στην HDMI σύνδεση κάποιοι ήχοι (πχ Windows Sounds) που παίζουν γρήγορα έχουν ένα (μη αμελητέο) fade in, με αποτέλεσμα να ακούγονται μισοί ή και καθόλου (οι πιο σύντομοι). Δεν ξέρω αν φταίει το HDMI καλώδιο για αυτό (ένα Belkin High Speed HDMI του 1 μέτρου) - δεν είχα την ευκαιρία ακόμα να δοκιμάσω άλλο. Προφανώς δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα, γιατί δεν επηρεάζει καθόλου τον ήχο games/movies κλπ.
adi32 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Τέλος να ξεκαθαρίσουμε και κάτι τελευταίο αλλά βασικό. Το να λέμε μια tv οτι εχει καλύτερη εικόνα είπαμε οτι εννοούμε αυτήν που ειναι πιο κοντά στα ISO της THX. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα αρέσει σε όλους μας. Ο καθένας μας έχει διαφορετικό γούστο και εντυπωσιάζεται με διαφορετικά πράγματα. (Και ο εντυπωσιασμός στην TV είναι βασικός γιατί αποτελεί μέσον ψυχαγωγίας και όχι ένα κλινικό επαγγελματικό μέσο προβολής). Για αυτο και μερικοί θέλουν διαφορετικές χροιές στα χρώματα οι οποίες μπορεί να αποκλίνουν κατά πολύ από το καθιερωμένο σωστό. Ενα παράδειγμα, κανε ένα poll εδώ στο φόρουμ και ρώτα, πόσοι από εδώ κάτοχοι τέτοιων tv έχουν στις ρυθμίσεις εικόνας την επιλογή movie η cinema? Σε πόσους αρέσει? πόσοι την θεωρούν μουντή και ξεθωριασμένη? Θα εκπλαγείς... Ο Hi-End user θα θελήσει να έχει την TV με την καλύτερη εικόνα και αυτός θα ασχοληθεί τόσο με τα τα χαρακτηριστικά της και τις επιδόσεις της όσο και την εκτεταμένη παραμετροποίηση της. Στο εν κατακλείδι Για αυτό και βροντοφωνάζω να πηγαίνετε στα καταστήματα να τα βλέπετε απο κοντά και όσο μπορείτε να τα σκαλίσετε. Αλλά όλα αυτά από κοντά. Καταλήγουμε οτι η 6400 έχει περισσότερες δυνατότητες στην εικόνα με πιο σωστή απόδοση, καλύτερη κίνηση, καλύτερη πλατφόρμα smart. Ενώ η sony υπερτερεί σαν monitor για gaming. Την εχω την 6400 και αυτο που λες ισχυει Μου αρεσει η εικονα να ειναι πολυ εντονη και φουλ κοντραστ και χρωματα αν τη βαλω σε movie η cinema νομιζω οτι ειναι πεθαμενα τα χρωματα Ειχα παρει αρχικα την LG LW980S Cinema LED που με ειχε εντυπωσιασει το κοντραστ και τα χρωματα που σε τυφλωναν αλλα ειδα οτι ειχε πολλα προβληματα με ασπριλες στα ακρα και καθετες γραμμες στην εντονη κινηση και την πηγα πισω και πηρα την 6400 Για το μονο που μετανιωσα ηταν που δεν πηρα την 55αρα αλλα ηταν πολυ ακριβη τοτε
kostas_dr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Η 55" 6400 ξεκινάει τώρα απ' τα 1075 ευρώ. Πριν μερικούς μήνες ήταν αρκετά πιο ακριβή.
panther_512 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Η (Sony) τηλεόραση είναι πολύ καλή για τις ανάγκες μου. Περισσότερο την χρησιμοποιώ για gaming και για σύνδεση με PC/laptop και αρκετά λιγότερο ως TV (και σχεδόν καθόλου ως Smart TV). Ένα περίεργο θέμα που παρατήρησα σχετικά άμεσα ήταν ότι στην HDMI σύνδεση κάποιοι ήχοι (πχ Windows Sounds) που παίζουν γρήγορα έχουν ένα (μη αμελητέο) fade in, με αποτέλεσμα να ακούγονται μισοί ή και καθόλου (οι πιο σύντομοι). Δεν ξέρω αν φταίει το HDMI καλώδιο για αυτό (ένα Belkin High Speed HDMI του 1 μέτρου) - δεν είχα την ευκαιρία ακόμα να δοκιμάσω άλλο. Προφανώς δεν το θεωρώ σοβαρό θέμα, γιατί δεν επηρεάζει καθόλου τον ήχο games/movies κλπ. Πήγες στα sound settings του mode που επέλεξες να δοκιμάσεις διφορετικές προεπιλογές? Έχει πολλά presets για τον ήχο, καθώς και volume normalizations. Υποθέτω ότι έχει κάποιο volume normalization και σου το κάνει αυτό. Σε εμένα, όσο καλή ήταν η εικόνα out of the box, τόσο άθλιος ήταν ο ήχος. Ήθελε να παίξω λίγη ώρα για να το φέρω στα ίσια του (όσο ίσια μπορεί να έρθει ο ήχος μιάς flat TV). Πάντως το volume normalization στο "Night" είναι σωτήριο για να βλέπεις action movies σε ώρες ησυχίας και να μήν σε ακούνε οι γείτονες.
Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Πήγες στα sound settings του mode που επέλεξες να δοκιμάσεις διαφορετικές προεπιλογές? Έχει πολλά presets για τον ήχο, καθώς και volume normalizations. Υποθέτω ότι έχει κάποιο volume normalization και σου το κάνει αυτό. Έπαιξα αρκετά με τα presets και δοκίμασα και custom settings αλλά δεν θυμάμαι να είδα σημαντικές διαφορές (ως προς αυτό το θέμα). Βασικά έγιναν και κάποια firmware updates (δύο ή τρια so far από τότε που την πήρα και κάθε φορά επέστρεφα στα factory settings οπότε κάπου το παράτησα). Επίσης έκανα λίγο searching σε άλλα forums και δεν είδα κάπου να αναφέρεται παρόμοιο πρόβλημα (ίσως δεν έψαξα σωστά βέβαια). Η Samsung 32" που είχα δεν είχε αυτό το θέμα (με το ίδιο καλώδιο), οπότε ίσως να είναι όντως κάποιο setting της Sony που δεν βρίσκω.
panther_512 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αν έκανες factory reset, τότε πολύ πιθανό να έχεις ενεργοποιημένο κάποιο volume normalization ή preset που σου το κάνει αυτό. Ρίξε μιά ματιά και κάνε καμιά δοκιμή, αν αξίζει βέβαια το χρόνο που θα αναλώσεις. Βέβαια μπορεί να φταίει και ο υπολογιστής. Σε εμένα για παράδειγμα, τα περισσότερα ηχητικά εφφέ των Windows κάνουν διακοπές, σαν να κόβεται στιγμιαία ο ήχος. Σε παιχνίδια, youtube και ταινίες δεν υπάρχει κάποιο θέμα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, θα ψάξω τα settings λίγο παραπάνω. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι έπαιζα λίγο με τα settings και μετά (επειδή ερχόταν update) έκανα factory reset. Σε εμένα για παράδειγμα, τα περισσότερα ηχητικά εφφέ των Windows κάνουν διακοπές, σαν να κόβεται στιγμιαία ο ήχος. Σε παιχνίδια, youtube και ταινίες δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Ναι, το ίδιο και σε μένα, μόνο που δεν είναι διακοπές αλλά απλά "κόβει" ένα μέρος από την αρχή τους. Πχ το ding όταν αλλάζεις την ένταση ήχου μπορεί να μην ακουστεί ή να ακουστεί μισό. Ή ο ήχος της έναρξης/τερματισμού κλπ. Και το παρατηρείς μόνο σε ήχους των Windows (ήχοι που δεν έχουν κάποια παύση/ξεκινούν αμέσως στο wav/mp3 whatever file). Αλλά δεν πρέπει να φταίει το PC, γιατί χωρίς το HDMI ο ήχος ακούγεται κανονικά, όπως και με το HDMI σε άλλη TV.
panther_512 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβώς το ίδιο μικροπρόβλημα περιγράφουμε. Το θέμα είναι ότι από τη τελευταία φορά που το παρατήρησα μέχρι τώρα, έχουν μεσολαβήσει κάμποσα firmware updates. Τώρα που δοκίμασα τους ήχους των Windows, παίζουν κανονικά. Πάντως καλώδιο δεν άλλαξα..... Μιλάμε πάντα για μικροπρόβλημα, πιό πολύ παραξενιά παρά κάτι άλλο, αλλά αν σε απασχολεί μπορούμε να κάνουμε διερεύνηση, συγκρίνοντας settings/PCs/etc/etc. PS: Ευχαριστώ τον Music Lover για την ενημέρωση για τον SVP Manager. Τον έβαλα και τώρα έχω τη δυνατότητα για Motion Interpolation στην TV μου. Βέβαια, δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσιάζει να βλέπω τις ταινίες σαν σαπουνόπερες, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις τη δυνατότητα να ξεπεράσεις τους περιορισμούς της ίδιας της TV.
music_lover Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Και αληθινά να είναι τα frames, το ίδιο είναι. Δεν έχουμε συνηθίσει πολλά και κυρίως τόσο καθαρά καρέ σε κίνηση. Έχουμε μάθει απ´ το σινεμά ότι η κίνηση παράγει motion blur και ότι αυτο είναι το φυσικό. Το HFR (λήψη και αναπαραγωγή σε 48fps) προσπαθούν να μιμηθούν και οι τηλεοράσεις με τα motion φίλτρα. Το αποτέλεσμα μοιάζει με τα παλιά κακά video των προηγούμενων δεκαετιών που τραβούσαν (και αναπαρήγαγαν βέβαια) κάτι σαν 50fps (25i). Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ακριβών ταινιών με μπόλικα effect, αναγκάζονται να τραβούν το live action σε 48fps διότι είναι πιο "επεξεργάσιμο" το υλικό και "δένει" πιο εύκολα με τα cgi. Στην τελική φάση της επεξεργασίας θα προστεθεί τεχνητό motion blur, ανάλογα με τις επιθυμίες των δημιουργών. Όλα αυτά κοστίζουν, οπότε πρέπει και το πουλήσουν ως "πλεονέκτημα". Η αλήθεια είναι πως με HFR λήψη "υπάρχει η δυνατότητα" να καταλήξεις σε καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς όμως να είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί. Το φυσικό motion blur είναι αρκετά περίπλοκο φαινόμενο για να αναπαραχθεί φυσικά με κάποια φίλτρα, όσο προηγμένα και να ´ναι. Έχει να κάνει με τις αποστάσεις των αντικειμένων απ´ τον φακό, πληροφορία που δεν υπάρχει (ακόμα) στα τραβηγμένα video. Όταν φτάσουμε στο σημείο τα metadata των video να περιέχουν πληροφορίες για την απόσταση των αντικειμένων τότε θα δούμε ταινίες με πραγματικό "film look" αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής επεξεργασίας. Ενδιαφερον! Δεν γνωριζα πως γραφουν στα 48 και μετα προσθετουν blur!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα