Moderators Praetorian Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Είμαι μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων. Sony KDL-42W651A Samsung UE46F6400 H τηλεόραση προορίζεται για ταινίες και gaming. Σύνδεση σε blu-ray player και PC (hdmi). Απόσταση θέασης περίπου 2 μέτρα. Θέλω γενικά: - 42+ inch άλλα όχι παραπάνω από 46 (κυρίως λόγω budget μέχρι 650€ πάνω-κάτω) - το 3d δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει. - θέλω το wireless support Τη sony την έχουν highly recommended στο hdtvtest.co.uk (υποθέτω ότι το x στο 65x είναι region model number και δεν θα διαφοροποιεί σημαντικά τα αποτελέσματα). Διάβασα σε άλλα threads για άλλο μοντέλο (50+ inch νομίζω) της σειράς 65x ότι είχε πρόβλημα με τα μαύρα, αλλά στο review του hdtvtest δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο... http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm H Samsung UE46F6400 βλέπω ότι είναι σχεδόν forum favorite (και έχω ήδη μια Samsung ue32f5000 από την οποία έχω αρκετά θετικές εντυπώσεις). Δεν ξέρω πόσο χαμηλό είναι το input lag της και στα specs δεν αναφέρουν το DLNA (δεν είναι κάτι που θέλω απαραίτητα, αλλά δεν θα ήταν κακό να υπήρχε - σε άλλα sites αναφέρουν ότι το υποστηρίζει) Γνώμες - Γνωστά προβλήματα;
plpapadopoulos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Τη Samsung θα πάρεις, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης εδώ, πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη SONY είναι και 42άρα. Στη σειρά αυτή η Samsung έχει καλύτερο πάνελ, περισσότερα features και κυρίως δεν είναι κλειδωμένη στα Menu κλπ όπως η SONY (π.χ. έχεις μεγαλύτερη ευελιξία στο εύρος συσκευών και λειτουργιών που χρησιμοποιείς). 2
panther_512 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Praetorian ήμουνα ακριβώς στο ίδιο δίλλημα όταν ήθελα και εγώ να αγοράσω τηλεόραση πρίν λίγο καιρό. Κατέληξα στην 50W656, κάτι που αποτέλεσε "άλμα πίστεως", μιάς και είμαι fan των τηλεοράσεων Samsung εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι ξέρουμε ότι η Samsung έχει καλύτερα features στις τηλεοράσεις της, οπότε αν θές το καλύτερο all-around πακέτο, συμπεριλαμβανωμένων Smart-features, θα πάς σε Samsung. Αν όμως η τηλεόραση είναι να γίνει μόνιτορ PC ( με σύνδεση HTPC ή gaming PC ), και θές το χαμηλότερο input lag που υπάρχει, τότε οι Sony είναι μονόδρομος. Έχουν το μισό input lag από οποιαδήποτε νέα Samsung και ειδικά στην σύνδεση PC αυτό καί μετράει και είναι αισθητό. Ειδικά αν θα κάνεις gaming, πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι τηλεοράσεις όλων των κατασκευαστών απενεργοποιούν τη πλειοψηφία των τεχνολογιών επεξεργασίας εικόνας διότι προσθέτουν input lag. Οπότε αυτό πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψην όταν κάποιος κάνει έρευνα αγοράς για gaming TV. Τα έξτρα χαρακτηριστικά (motion flow, motion-whatever, 400Hz, 800Hz κλπ κλπ) απενεργοποιούνται σε gaming mode. Για θέμα εικόνας διαφωνώ κάθετα με τους φίλους που μιλάνε για ανωτερότητα των panels της Samsung. Σου προτείνω να δείς τις τηλεοράσεις από κοντά για του λόγου του αληθές. Στη δική μου περίπτωση όταν πήγα να τις δώ, η εικόνα των Sony W6 ήταν πιό καλαίσθητη από των F5500 και F6400 που έβλεπα μπροστά μου. Και τονίζω το καλαίσθητη, διότι τεχνικά όλες οι τηλεοράσεις είχαν πολύ καλή εικόνα. Επίσης μήν ξεχνάμε ότι το βραβείο EISA για καλύτερη τηλεόραση 2013 το πήρε η Sony 55W905 και όχι η Samsung. Τώρα να σου πώ για τα αρνητικά των Sony W6 - Αν είσαι ψείρας με banding και DSE μπορεί να εντοπίσεις πρόβλημα, αν και αυτό συμβαίνει με όλους τους κατασκευαστές. Τα πάνελς όλων των κατασκευαστών είναι λόττο. - Η σειρά W6 δεν κάνει την οποιαδήποτε επεξεργασία κίνησης Motionflow 200Hz. Δεν υπάρχει επιλογή για καθάρισμα της κινούμενης εικόνας, όπου έχεις την αίσθηση σαπουνόπερας. Εδώ υπάρχει θέμα παραπλάνησης καταναλωτή με την διαφήμιση της τηλεόρασης ώς MotionFlow 200Hz. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας: Αν θές - Το χαμηλότερο input lag ever για παιχνίδια - Κύρια χρήση η σύνδεση με υπολογιστή (οπότε δεν σε ενδιαφέρουν τα smart-features) - Δεν σε ενδιαφέρει η επεξεργασία εξομάλυνσης κίνησης Πάς σε Sony W6 Αν θές - Τα καλύτερα smart-features της αγοράς - Σε ενδιαφέρει η επεξεργασία εξομάλυνσης κίνησης (με όλα τα υπέρ και τα κατά που συμπεριλαμβάνονται σε mid-range μοντέλα) Πάς σε Samsung Για το μαύρο που σε απασχολεί, είναι θέμα των Sony W8 (IPS panel). Οι σειρές W6 και W9 έχουν άριστο μαύρο. Τέλος η σύγκριση που κάνεις επάνω δεν είναι επι ίσης όρης. Μεταξύ 42'' Sony και 46'' Samsung και εγώ θα πρότεινα τη Samsung καθαρά και μόνο λογω μεγαλύτερου μεγέθους. Όσο πιό πολλές ίντζες τόσο το καλύτερο. Τσέκαρε μήπως μπορείς να κάνεις την υπέρβαση σε 50W656. Αν είσαι αυστηρά μεταξύ των 2 μοντέλων που έγραψες, θα πώ Samsung. Ως κάτοχος της 50W656, μπορώ να σου απαντήσω σε ότι ερώτηση έχεις για την σειρά W6 της Sony. Παραθέτω την εικόνα που έβαλα και στο άλλο τόπικ, με την 50-άρα Sony παρεούλα με την 32-άρα Samsung. Ήθελα δίπλα στην Sony να είχα την 40-άρα Samsung, αλλά ανωτέρα βία (κοινώς η γυναίκα) με ανάγκασε για το setup που βλέπετε. 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Πωπω στη φωτο πάντως φαίνονται σαν 32αρα η Sony και 20άρα το πολύ η Samsung... (προφανώς φταίει η φωτο )
kostas_dr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Μεταξύ 42'' Sony και 46'' Samsung και εγώ θα πρότεινα τη Samsung καθαρά και μόνο λογω μεγαλύτερου μεγέθους. Όσο πιό πολλές ίντζες τόσο το καλύτερο. Ακριβώς αυτό. Αρκετή η διαφορά μεγέθους μεταξύ 42" και 46". 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Γνωρίζω ότι είναι αισθητή η διαφορά μεταξύ 42 και 46, αλλά έχοντας δει τις τηλεοράσεις από κοντά (δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν το ακριβές μοντέλο γιατί στα standard μαγαζιά της περιοχής δεν είχαν απόθεμα ή δεν τις είχαν γενικά - ήταν όμως οι ακριβείς διαστάσεις) νομίζω ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με την 42αρα. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι η 42άρα είναι στο budget μου, ενώ η 46αρα είναι ήδη "stretch goal" (στην χαμηλή τιμή που δίνει το skroutz.gr). I've got some thinking to do
graphist83 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Το πάνελ της 6400 είναι ανώτερο από τις W65* άλλο τόσο και οι επεξεργαστές της. Το μονο που χρειάζεται η 6400 για να δείξει αυτο που αξίζει είναι ενα κάλο calibration. Ευτυχώς από ρυθμιστικά εχει αρκετά για την φέρει οποίος θέλει στο επίπεδο που του αρέσει. Στο input lag υστερεί σε νούμερα. Αυτό όλοι το ξέρουμε. Το ποσο σημαντικό κριτήριο ειναι αυτό και ποσο ενοχλεί, αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός. Η 6400 ειναι κοντά 40ms. Δεν ξέρω όμως εαν αυτη η μέτρηση εχει γινει σε pc mode με το motion plus στο off. 2
panther_512 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Όλες οι τηλεοράσεις στα input lag databases είναι με τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για μείωση του input lag. Τα 40ms της Samsung είναι σε Game/PC mode και είναι πολύ. Για την ανωτερότητα του πάνελ της 6400 στα διάφορα reviews άλλα πράγματα αποκομίζει κανείς. Στο hdtvtest.org, η F6400 είναι "Recommended" και η W653 "Highly recommended" Δεν καταλαβαίνω γιατί η πληθώρα των settings των Samsung αποτελεί κύριο κριτήριο αγοράς, εκτός και αν υποθέτουμε ότι όλοι μας έχουμε επαγγελματικά TV calibration kits σπίτι μας για να κάμουμε επαγγελματικό calibration στις συνθήκες του σπιτιού μας. Όλοι καταφεύγουν στα τεχνολογικά φόρουμς και αντιγράφουν settings άλλων, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του σπιτιού τους. Το ότι οι Sony τηλεοράσεις έρχονται με πολύ καλύτερη εργοστασιακή ρύθμιση γιατί το προσπερνάμε έτσι εύκολα? Επίσης όταν τα ίδια τα επαγγελματικά reviews λένε ότι οι Sony είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις για gaming για το 2013, γιατί το βάζουμε σε 2η μοίρα όταν κάποιος ρωτάει για GAMING TV? (αυτό είναι γενική ερώτηση) Πάντως praetorian, αν το budget σου είναι οριακό για την 46-άρα Samsung, πάνε εκεί και δεν θα το μετανιώσεις. Είναι μεγάλη η διαφορά 42 με 46 ίντζες. F6400: Console GamingWhile we’re still not 100% sold on the accuracy of the Leo Bodnar input lag tester particularly when comparing results across different display technologies, we absolutely love its speed and consistency. Using the device on our UE40F6400 returned 116ms in [Movie] mode, a figure which was slashed down to 45ms once we engaged [Game Mode]. Labelling the HDMI source as [PC] shaved a mere 2ms from the input lag to 43ms (another sign that the F6400 does not use the same chipset as the F7000 and F8000 whose input lag gap between [Game] and [PC] modes was a lot larger). W653 Sony’s 2013 Bravias have proven to be superb gaming TVs, and the W65 is no exception. With [scene Select] set to “Game“, the 42W653A effortlessly smashed through our existing input lag record (held by another Sony – the W8), posting a jaw-dropping figure of 14.6ms on the Leo Bodnar lag tester. Engaging [LED Motion Mode] – should you wish to do so – barely increased the lag by a mere 6ms to 20.5ms which is an excellent level of responsiveness no other non-Sony HDTVs have been capable of matching to date. Add full 4:4:4 reproduction (in [Game] and [Graphics] mode) to the equation, and we’re convinced you won’t find a better flat-screen television on which to play video games at the moment. 4
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 @panther_512 γνωρίζεις αν η διαφορά μεταξύ 651a και 653a είναι μόνο χρώμα/region code; Πάντως praetorian, αν το budget σου είναι οριακό για την 46-άρα Samsung, πάνε εκεί και δεν θα το μετανιώσεις. Είναι μεγάλη η διαφορά 42 με 46 ίντζες.Ειλικρινά, ξεκίνησα από το "θα πάρω την Samsung και ας τεντωθεί λίγο το budget", και μετά σε μίνι έρευνα αγοράς (και hands-on με τα παρεμφερή μοντέλα) σκέφτηκα το ότι "ίσως όμως και η Sony δεν είναι κακή για αυτό που θέλω, -και θα μου μείνει και υπόλοιπο". Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα να πάρω την απόφαση (αν και θα ήθελα να κάνω την αγορά μέσα στο μήνα).
panther_512 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 To 651 vs 653 έχει σίγουρα να κάνει με το region. Υπερτονίζω όμως την πλήρη απουσία motion interpolation στη σειρά W6 της Sony. Αν έμαθε το μάτι σου σε τηλεόραση με motion interpolation, τότε δεν σου κάνει αυτή η τηλεόραση. Δές τες από κοντά (την Sony και την Samsung) για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Επίσης η ομοιομορφία των πάνελς των LED τηλεοράσεων έχει πάρει την απόλυτη κατιούσα τα τελευταία χρόνια. Μήν περιμένεις την ομοιομορφία που είχε η 5 ετών LCD τηλεόρασή σου. 1
graphist83 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Για την ανωτερότητα του πάνελ της 6400 στα διάφορα reviews άλλα πράγματα αποκομίζει κανείς. Στο hdtvtest.org, η F6400 είναι "Recommended" και η W653 "Highly recommended" Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Όταν λέμε οτι μια TV εχει καλη - σωστή εικόνα, τότε αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα ISO. Αυτά έχουν καθιερωθεί απο την THX (Lucas films). Στο μικροσκόπιο, εννοούμε οτι η εικόνα μιας tv πρέπει να εχει κάποια standards όπως σωστό χρωματικό τρίγωνο και στάθμες RGB, gamma στα 2,4, απόδοση γκρίζων διαβαθμίσεων με όσον δυνατόν λιγότερα delta errors (dEs), θερμοκρασία λευκού στους 6500 βαθμούς kelvin και πάνω από όλα σωστό αποπλεκτη και επεξεργαστή κίνησης. Βάση λοιπόν αυτών των ISO όπως προανέφερα άνωθεν η 6400 ειναι πιο κοντά σε αυτές τις προδιαγραφές. Για του λόγου το αληθές παρακατω βλέπουμε στις καρτέλες που ακολουθούν άμεση σύγκριση και των δυο. Samsung UE40F6400 Στην εργοστασιακή ρύθμιση movie RGB Bias και διαβαθμίσεις γκρίζου στην ρύθμιση MOVIE. Το αποτέλεσμα δείχνει θερμά χρώματα με μπόλικα delta errors (dEs) Μέτα από calibration Πολύ καλό RGB και γκρίζο με errors κάτω του 2 (άριστο αποτέλεσμα). Sony KDL42W653 Στην εργοστασιακή ρύθμιση cinema Το αποτέλεσμα ειναι λιγότερο θερμό απο της 6400, αλλα σε καμιά περίπτωση δεν ειναι σωστό, πράγμα που σημαίνει οτι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των σειρών 650 δεν είναι το ίδιο καλές όπως στις σειρές W8 και W9. Όπως αναφέρεις άνωθεν. Απαιτείται και εδώ διόρθωση. Μετα το calibration στρώνει πολύ καλά Το RGB είναι πολύ κάλο, οι διαβαθμίσεις του γκρι όμως έχουν αρκετά d errors στο κατω φάσμα. Η 6400 στο σύνολο έδωσε καλύτερα αποτελέσματα. Gamma Samsung UE40F6400 Με στόχο στα 2,4 πετυχαίνει 2,4. (factory 2.2) Sony KDL42W653 Με στόχο στα 2,4 πετυχαίνει 2,37. (factory 2.48) Χρωματική ακρίβεια Samsung UE40F6400 Πολύ καλό αποτέλεσμα για VA panel. Η ακρίβεια του πολύ σωστή. Sony KDL42W653 Και εδώ έχουμε κάλο αποτέλεσμα, η ακρίβεια της 6400 είναι εμφανώς μεγαλύτερη. Απόδοση μαύρου Samsung UE40F6400 0.0448 cd/m2 Sony KDL42W653 0.046 cd/m2 Βάση λοιπόν των μετρήσεων αυτών η 6400 είναι καλύτερη από την 650 σε απόδοση εικόνας και το πάνελ έχει περισσότερες δυνατότητες. Ότι ακριβώς είπα άνωθεν και δεν συμφωνούσες. Στο hdtvtest.org, η F6400 είναι "Recommended" και η W653 "Highly recommended" Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτο. Βάση μετρήσεων δεν στέκει, βάση εξοπλισμοί, smart πλατφόρμας - δυνατοτήτων και ταχύτητας πάλι δεν στέκει. Βάση input lag και gaming στέκει. Δεν καταλαβαίνω γιατί η πληθώρα των settings των Samsung αποτελεί κύριο κριτήριο αγοράς, εκτός και αν υποθέτουμε ότι όλοι μας έχουμε επαγγελματικά TV calibration kits σπίτι μας για να κάμουμε επαγγελματικό calibration στις συνθήκες του σπιτιού μας. Σαφώς και αποτελεί κριτήριο, καθώς αυτό την καθιστά ικανή να έρθει το πάνελ ακριβώς εκει που το θέλουμε. Όχι απαραίτητα στα ISΟ της THX (που εκεί ναι θέλουμε εξοπλισμό) αλλά και στα γούστα μας. Όποιος έχει όρεξη μπορεί να φέρει την tv ακριβώς όπως θέλει αυτός. Άλλωστε υπάρχουν και calibration καρτέλες οπού κάποιος μπορεί να κάνει υποτυπώδεις calibration με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όποιος δεν έχει την όρεξη η τις γνώσεις να ασχοληθεί, τότε αυτός δεν είναι το άτομο που έχει απαιτησεις η άποψη για την εικόνα. Συνήθως αυτοί ότι και να δουν είναι ευχαριστημένοι. Το ότι οι Sony τηλεοράσεις έρχονται με πολύ καλύτερη εργοστασιακή ρύθμιση γιατί το προσπερνάμε έτσι εύκολα? Οι σειρές W8 και W9 έρχονται, Για την σειρά W6 όμως αυτό δεν ισχύει. Τέλος να ξεκαθαρίσουμε και κάτι τελευταίο αλλά βασικό. Το να λέμε μια tv οτι εχει καλύτερη εικόνα είπαμε οτι εννοούμε αυτήν που ειναι πιο κοντά στα ISO της THX. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα αρέσει σε όλους μας. Ο καθένας μας έχει διαφορετικό γούστο και εντυπωσιάζεται με διαφορετικά πράγματα. (Και ο εντυπωσιασμός στην TV είναι βασικός γιατί αποτελεί μέσον ψυχαγωγίας και όχι ένα κλινικό επαγγελματικό μέσο προβολής). Για αυτο και μερικοί θέλουν διαφορετικές χροιές στα χρώματα οι οποίες μπορεί να αποκλίνουν κατά πολύ από το καθιερωμένο σωστό. Ενα παράδειγμα, κανε ένα poll εδώ στο φόρουμ και ρώτα, πόσοι από εδώ κάτοχοι τέτοιων tv έχουν στις ρυθμίσεις εικόνας την επιλογή movie η cinema? Σε πόσους αρέσει? πόσοι την θεωρούν μουντή και ξεθωριασμένη? Θα εκπλαγείς... Ο Hi-End user θα θελήσει να έχει την TV με την καλύτερη εικόνα και αυτός θα ασχοληθεί τόσο με τα τα χαρακτηριστικά της και τις επιδόσεις της όσο και την εκτεταμένη παραμετροποίηση της. Στο εν κατακλείδι Για αυτό και βροντοφωνάζω να πηγαίνετε στα καταστήματα να τα βλέπετε απο κοντά και όσο μπορείτε να τα σκαλίσετε. Αλλά όλα αυτά από κοντά. Καταλήγουμε οτι η 6400 έχει περισσότερες δυνατότητες στην εικόνα με πιο σωστή απόδοση, καλύτερη κίνηση, καλύτερη πλατφόρμα smart. Ενώ η sony υπερτερεί σαν monitor για gaming. Ζυγίστε τα και με το καλό καλές αγορές. 7
TEOKOS Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Σωστότατος ο graphist! Με μεγαλύτερο point την συμβουλή του για προσωπική θέαση και σύγκριση. Κάθε ένας εστιάζει σε κάποια χαρακτηριστικά η συνδιασμό αυτών ,που το μάτι του θεωρεί σημαντικά. Εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να ξεφύγω από τα plasma panel λόγω του μαύρου που θεωρώ ότι είναι σημαντικότερο όλων. 1
panther_512 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) graphist ωραία όλα αυτά που έγραψες, αλλά μας τα έχεις ξαναδείξει. Στο δια ταύτα, αν βαθμολογούσες τα 2 πάνελς με βάση αυτά που παρέθεσες, τί βαθμολογία θα έβαζες? Στην διαφορά απόκρισης της οθόνης τί βαθμολογία θα έβαζες για κάποιον που θέλει τη TV για να παίζει παιχνίδια? ( 15msec η Sony vs 40msec η Samsung) Επίσης, για ποιό λόγο η μία TV με καλύτερο πάνελ έχει βαθμολογία High και γιατί η άλλη Very High (ειδικά όταν η Very High ούτε motion interpolation έχει, αλλά ούτε και 3D)? Αυτή η διαφορά στη βαθμολογία επαναλαμβάνεται σε πολλά site για να θεωρείται κάτι το υποκειμενικό. Στο hdtvtest. org η Sony έχει καλύτερη βαθμολογία ( Very High vs High) Στο cnet τα ίδια ( 4/5 vs 3/5 για τη Samsung) Στο trusted reviews, καί οι 2 τηλεοράσεις έχουν 9/10 ΑΛΛΑ τα αρνητικά της Sony έχουν να κάνουν με features (απουσία 3D, μόνο 2 HDMI inputs) ενώ της Samsung τα αρνητικά έχουν να κάνουν με εικόνα (motion issues στο 3D, dynamic contrast issues). Kαι το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα, στην Sony θεωρούταν αρνητική η απουσία 3D, αλλά πλέον κυκλοφορεί νέο μοντέλο ( W685) το οποίο έχει καί 3D. Αν εξαιρέσουμε την πλήρη απουσία motion interpolation από τη Sony, το οποίο μπορεί να αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για κάποιους (μπορεί κάποιοι να νιώσουν και εξαπατημένοι από τη διαφήμιση της W6), εγώ σε κανένα review που διάβασα δεν είδα τη Samsung F6400 να υπερισχύει έναντι της Sony W6 ώς ντε φάκτο καλύτερη αγορά, με εξαίρεση ένα στο οποίο εντόπισαν την απουσία motion interpolation ως κάτι το αρνητικό, με αποτέλεσμα τα 3/5 για τη Sony και 4/5 για τη Samsung. Aντίθετα είδα 2 τηλεοράσεις, των οποίων η τελική επιλογή εξαρτάται από τη χρήση που θα της κάνεις. Oι γενικοί κανόνες που αποκόμησα για τις τηλεοράσεις του 2013 είναι οι εξής: Αν η TV θα είναι συνεδεμένη με ΗΤPC καί/ή κονσόλα και αυτή θα είναι η κύρια χρήση της, οι Sony 2013 είναι οι πρώτες τηλεοράσεις που θα ερευνήσει κάποιος. Αν θές τη καλύτερη τηλεόραση 2013, το βραβείο το πήρε η Sony 55W905. Αν είσαι fan της Samsung, δεν υπάρχει λόγος να αλλαξοπιστήσεις, παρα μόνο αν σε ενδιαφέρουν τα passive 3D και input lag. Το 2014 με τα νέα μοντέλα το ξανασυζητάμε. PS: Τελικά το πάνελ των Sony W6 μήπως είναι 120Hz και όχι 60? http://www.panelook.com/T500HVF01.0_AUO_50_LCM_overview_19600.html Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2014 από panther_512 1
graphist83 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 graphist ωραία όλα αυτά που έγραψες, αλλά μας τα έχεις ξαναδείξει. Στο δια ταύτα, αν βαθμολογούσες τα 2 πάνελς με βάση αυτά που παρέθεσες, τί βαθμολογία θα έβαζες? Στην διαφορά απόκρισης της οθόνης τί βαθμολογία θα έβαζες για κάποιον που θέλει τη TV για να παίζει παιχνίδια? ( 15msec η Sony vs 40msec η Samsung) Επίσης, για ποιό λόγο η μία TV με καλύτερο πάνελ έχει βαθμολογία High και γιατί η άλλη Very High (ειδικά όταν η Very High ούτε motion interpolation έχει, αλλά ούτε και 3D)? Αυτή η διαφορά στη βαθμολογία επαναλαμβάνεται σε πολλά site για να θεωρείται κάτι το υποκειμενικό. Στο hdtvtest. org η Sony έχει καλύτερη βαθμολογία ( Very High vs High) Στο cnet τα ίδια ( 4/5 vs 3/5 για τη Samsung) Στο trusted reviews, καί οι 2 τηλεοράσεις έχουν 9/10 ΑΛΛΑ τα αρνητικά της Sony έχουν να κάνουν με features (απουσία 3D, μόνο 2 HDMI inputs) ενώ της Samsung τα αρνητικά έχουν να κάνουν με εικόνα (motion issues στο 3D, dynamic contrast issues). Φίλε μου τα πράγματα ειναι απλά. Το αναλύουμε τοσο πολύ για μια κατηγορία tv που ειναι κάτω του μετρίου και οι διάφορες σε αυτές ελάχιστες. Να τις βαθμολογήσω μεταξύ τους? Παρόμοιο βαθμό παίρνουν σε εικόνα. Τις μετρήσεις τις είδες?? Πολυ κοντά η μια με την άλλη. Αν είχαμε χαώδεις διάφορες, όπως πχ το μαύρο ενος IPS 0,125nits με αυτό ενος VA στα 0,04nits, τοτε να κάναμε θέμα για ουσιώδης διάφορες. Το τι λεει ο κάθε reviewer και blogger δεν μας ενδιαφέρει. Το hdtvtest.org δεν το ξέρω. Το hdtvtest.com (εαν εννοείς αυτο) λεει κατι περι high recommended και recommended. Και λοιπόν? Το αιτιολογούν??. Μπορεί να τους συναρπάζει και αυτούς το input lag (άλλωστε αναφέρονται συχνα στο gaming και δίνουν πολυ βάση). Πάντως με βαση μετρήσεις που έχουν κάνει οι ιδιοι φαίνεται η διαφορά υπερ της 6400. Ενω στις περιγραφές τους λενε καλα λόγια για την εικονα της 6400 και σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση της 653. Πάντως σε μετρικό επίπεδο μετράνε σχετικά αξιόπιστα καθώς και με δικό μας εξοπλισμό παρόμοια αποτελέσματα βγάζουμε. Διαβάζω reviews αλλα δεν τα παίρνω τοις μετρητοίς εαν δεν εχω τεστάρει και εγω ο ιδιος το προιον. Και σε εργαστηριακό περιβάλλον άλλα και σε εγκαταστατικο. Ειδικά στο δεύτερο καθώς 6400 και 650 είναι απο τις tv που βάζουμε μέρα παρα μέρα. Αν θές τη καλύτερη τηλεόραση 2013, το βραβείο το πήρε η Sony 55W905. Τωρα αυτο με την EISA μην σε πείθει τοσο. Έχουν βγάλει best πολλα προϊόντα που δεν άξιζαν. ΠΧ στο AV το EISA το πηρε η pioneer :confused: :-D Η Samsung απο την αλλη πηρε EISA στο smart και η LG στο 3D. Φέτος ολοι κατι πήραν. Αν και για την W9 θα συμφωνήσω με την EISA. Όντως εχει μισο κλικ καλύτερη ακρίβεια RGB πχ από την F8000. Χάνει σε δυναμικά αλλα κατα βάση σε χρώμα υπερτερεί. Οι διαφορές ομως στην εικόνα συνολικά ειναι όπως είπα μισό κλικ. Και οι δυο tv παίζουν πολυ καλα. Τι γίνεται ομως αμα το δούμε σαν πακέτο? Οκ με την 8000 εχω μισο κλικ χειρότερη παλέτα , αλλά.... Εχω καλύτερο smart, ταχύτερο επεξεργαστή, καλύτερο media player, διπλό dvb-t δέκτη, περισσότερα gadget και πολυ βασικό δυνατότητα εξέλιξης με hardware αναβάθμιση. (αρα feature proof). Αν τα βάλεις κάτω με την λογικη τι θα επέλεγες?? Μισο κλικ παλέτα rgb ορατη μονο σε side by side test η ολα τα παραπάνω σε μια συσκευή? Πλέων οι tv ειναι κεντρα ψυχαγωγίας (media center) και η samsung το κάνει καλα αυτο. Σε εικονα οι διάφορες ελάχιστες. Βάλτε σε μια ζυγαριά και καταλήξτε τελικα τι συμφέρει? Εαν κάποιος ειναι hi-end και ξερό ψωμί θα παρει την W9 και να ριξει το δικο του media center κτλ κτλ. Αρα το καλύτερο ειναι σχετικό. Αν μιλάμε για THX iso η W9 ειναι 90% κοντα η 8000 89%. Αρα λοιπόν το σωστό ειναι να διερευνήσουμε τις ανάγκες μας και να τα ζυγίσουμε ωστε να κάνουμε μια σωστή επιλογή. Αν κάποιος δηλώνει σκληροπυρηνικός gamer θα παρει αυτην με το χαμηλό lag, αν θελει εικόνα αυτήν με τα καλύτερα αποτελέσματα, αν θέλει smart αυτήν που τα συνδυάζει ολα. Απλή λογική. Καλό σας βράδυ 1
Fotis13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Στα χαρακτηριστικα ,τεχνικες λεπτομερειες ,ρυθμισεις μιλησαν αναλυτικοτατα οι παραπανω . Επειδη ομως μιλαμε για ΤV size matters, εγω θα πηγαινα στις πιο πολλες ιντσες ακομα και αν υπηρχε μικρη εκπτωση στην ποιοτητα που στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω πως δεν υπαρχει καν τετοιο θεμα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από Fotis13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα