Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συμπεράνει ότι δεν χρειάζομαι να έχω αναμμένους όλους τους δίσκους (αυτή τη στιγμή είναι 3 SATA) όλη την ώρα. Από την άλλη πλευρά, χρειάζομαι συχνά να έχω αναμμένο το μηχάνημα για ολόκληρα 24ωρα, χρησιμοποιώντας μόνο τον δίσκο του λειτουργικού συστήματος.

Έχω ένα Ubuntu Linux και οι άλλοι δυο δίσκοι γίνονται mounted με την εκκίνηση. Οι άλλοι δυο δίσκοι περιέχουν δεδομένα στα οποία δεν χρειάζομαι πάντοτε πρόσβαση και θέλω να τους κλείνω και να τους ανοίγω κατά βούληση.

Έτσι για παράδειγμα, αν ζητώ αντιγραφή ενός αρχείου σε έναν από αυτούς τους δυο δίσκους, τότε θα προηγείται ένα διάστημα αναμονής προκειμένου να ανοίξει ο δίσκος και να γίνει διαθέσιμος, και κατόπιν να ξεκινήσει η αντιγραφή. Μόλις η αντιγραφή ολοκληρωθεί, θα παραμένει ανοιχτός ο δίσκος μέχρι να δώσω εγώ μια εντολή κλεισίματος.

Αυτή την εντολή κλεισίματος ψάχνω (και φυσικά το άνοιγμα), μέσω λειτουργικού συστήματος.

Η ιδέα να προμηθευτώ θήκες και να τους μετατρέψω σε εξωτερικούς δίσκους δεν παίζει, διότι αφενός είναι πιο μεγάλο το κόστος, αφετέρου δεν κάνω πρόοδο. Διότι θέλω να έχω μια εντολή από το λειτουργικό, που να ανοίγει και να κλείνει τον εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο, ενώ με τη θήκη πρέπει να είμαι εκεί για να αναβοσβήνω το διακόπτη.

Προφανώς θέλω να έχω απομακρυσμένο έλεγχο της λειτουργίας του σκληρού δίσκου.

Δημοσ.

Mεσα απο τα 7 υπαρχει η δυνατοτητα να "κλεισουν" καπως μετα απο καποια λεπτα. αν σε βοηθαει αυτο. εννοειται οτι με το που θα ζητηθει η οποιαδηποτε προσβαση σε αυτους αμεσως "ξυπνουν".

http://www.sevenforums.com/tutorials/140592-hard-drive-turn-off-hard-disk-after-idle-never.html

Δημοσ.

Δεν γίνεται να κλείσει τελείως ο σκληρός, μόνο με χειροκίνητο διακόπτη on/off.

Από power saving ή χωρίς ρύθμιση μετά απο κάποια ώρα, θα δουλευει με το ελάχιστο ρευμα που έχει σχεδιαστεί να δουλευει, αλλά μπορεί να ξυπνήσει πχ απο το antivirus.

Δημοσ.

τότε αγοράζεις μια θήκη   για  Hot-Swap

Πάλι mount - unmount κάνεις, Hot-Swap μπορείς να κάνεις και σε εσωτερικό δίσκο, αν το υποστηρίζει η μητρική, εσωτερικός ή εξωτερικός πάλι πάει ρευμα στο δίσκο.

Αυτός θέλει και remote, στην ουσία χρειάζεται μια συσκευή, που μέσω λογισμικού να ανοιγει και να κλείνει το ρευμα του δίσκου. Υπαρχουν εξωτερικές θήκες που το κάνουν αλλά ρισκάρεις να χάσεις όλα τα δεδομένα.

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...