asx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Πάντως πέρα από όλα αυτά που λέτε παίζει ρόλο και το παιχνίδι! Δεν νομίζω ότι ένας i5 έχει να δώσει πολλά περισσότερα απο έναν 8320-50(και το αντίστροφο) στα περισσότερα παιχνίδια κάνοντας μεγάλη αίσθηση(σε real world πάντα δεδομένα,δεν μιλάω για benches)!!! Βέβαια απο ότι έχω διαβάσει ο i5 κάνει αισθητή την διαφορά του σε cpu based games όπως τα mmo(π.χ.tera.world of tanks,guild wars 2 κτλ) και είδα να γράφουν για διαφορές της τάξεως των 10-15fps σε σχέση με έναν 8320-50 που αν ισχύουν είναι τεράστιες!! Δεν υποστηρίζω κάτι, δεν είμαι ειδικός απλά το αναφέρω για να δω αν μπορεί κάποιος να το τεκμηριώσει!! Ισχύουν οι τόσο μεγάλες διαφορές? Γιατί διαφορές των 10-15fps δεν είναι ασήμαντες αν μη τι άλλο! avg min max 66 6 165 Amd 8350 92 21 221 intel 3570k http://www.insomnia.gr/topic/500499-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-desktop-%CE%AD%CF%89%CF%82-900-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/page-2?do=findComment&comment=52657382
TheELF Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Το + το βαζω κυριως για αυτους που ασχολουνται με το oc και τα Benchmarks. .. Αν αυτα τα 4 fps τα θεωρεις τοσο σημαντικα(ειδικα μιας και μιλαμε για πανω απο 60fps) Αν τα θεωρούσα τόσο σημαντικά δεν θα έλεγα το «στα ίδια επίπεδα»,σε αυτά τα επίπεδα, όπως τα λες είναι, δεν κάνουν καμιά διαφορά τα μερικά παραπάνω fps. Αν μου λες ότι υπάρχουν άτομα που το βλέπουν σαν χόμπι,και εν γνώση τους θα πάρουν έναν ποιο αργό cpu που θα του κάνουν oc αντί να πάρουν έναν cpu στα ίδια λεφτά που θα έχει από την αρχή την ίδια δύναμη,απλά για να έχει καλύτερα νούμερα σε κάποια bench χωρίς να απολαμβάνει κάποια καλύτερη ταχύτητα στην καθημερινότητά του,ε απλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την λογική, αλλά οκ ο κάθε ένας χρειάζεται και ένα χόμπι, οπότε. Δηλαδη εστω οτι το site τα λεει σωστα,θεωρεις οτι τα 5 αυτα fps του φθηνοτερου 8350 απο τον ακριβοτερο 4670k θα κανουν την διαφορα??Και γιατί δεν κοιτάς τον i5-4430 που είναι στα ίδια λεφτά με τον 8350 και βγάζει τα ίδια fps;;;;
Fulgore Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Αν τα θεωρούσα τόσο σημαντικά δεν θα έλεγα το «στα ίδια επίπεδα»,σε αυτά τα επίπεδα, όπως τα λες είναι, δεν κάνουν καμιά διαφορά τα μερικά παραπάνω fps. Αν μου λες ότι υπάρχουν άτομα που το βλέπουν σαν χόμπι,και εν γνώση τους θα πάρουν έναν ποιο αργό cpu που θα του κάνουν oc αντί να πάρουν έναν cpu στα ίδια λεφτά που θα έχει από την αρχή την ίδια δύναμη,απλά για να έχει καλύτερα νούμερα σε κάποια bench χωρίς να απολαμβάνει κάποια καλύτερη ταχύτητα στην καθημερινότητά του,ε απλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την λογική, αλλά οκ ο κάθε ένας χρειάζεται και ένα χόμπι, οπότε. Και γιατί δεν κοιτάς τον i5-4430 που είναι στα ίδια λεφτά με τον 8350 και βγάζει τα ίδια fps;;;; Εγω ανεφερα προηγουμενως οτι οντως ειναι μια η αλλη,τωρα οσον αφορα αυτο που λες για το εν γνωση αγορα,θα σου απαντησουν καλυτερα οι κατοχοι τετοιων επεξεργαστων. Για τα Mmo πχ που ανεφερε παραπανω ο Asx,ναι ειναι αληθεια και το επιβεβαιωνω και εγω οτι οντως τρεχουν καλυτερα σε Intel,γιαυτο και αν χωραει στο budget i5 4440,σε συνθεσεις pc για mmo κυριως προτεινω i5.
Daizengar100 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Βασικά δεν είναι καλύτερος ένας FX 8320 από έναν i5 4670k αν θες να έχεις αρκετά πραγματάκια ανοιχτά. Πχ. game,skype,browser,stream/capture, music playerκαι τίποτα παρεμφερή προγράμματα την ίδια στιγμή αφού έχεις περισσότερους πυρήνες ; και επίσης ένας οκταπύρηνος FX 8320/8350 δεν είναι ποιο πολύ futureproof από έναν τετραπύρηνο i5 πχ άμα κάποιος δεν θέλει να αλλάξει CPU για 5 χρονάκια ;
TheELF Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Καλή φάση τα βίντεο και έχουν ενδιαφέρων αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά,ούτε βγάζει fps στο παιχνίδι για να δεις αν χάνει καρέ ή όχι όταν τρέχουν όλα τα άλλα,ούτε ξέρεις πόση ώρα θα έκαμνε η μια κωδικοποίηση για να κρίνεις πόσο περισσότερο χρόνο παίρνει,το μόνο στοιχείο που φαίνεται και μπορείς να κρίνεις εύκολα με το μάτι είναι πόσα δευτερόλεπτα χάνει μεταξύ κάθε ενημέρωση ο χρόνος που θέλει να τελειώσει τα rar αλλά από εκεί φαίνεται έντονα η διαφορά.(βέβαια έχει και μεγάλη διαφορά ο i7 από έναν 8350)
Sapounos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δικη μου προσωπικη αποψη μιας και δεν ειμαι και τοσο ειδικος στους επεξεργαστες απλα απο προσωπικη εμπειρια (εχω τον 920 πρωτης γενιας σε lga 1366) θα προτινα i7. Δεν νομιζω να υπαρξει ποτε προβλημα ταχυτητας με τετοιον επεξεργαστη. Τον αγοραζεις μια φορα 250 το λιγοτερο μεν.. αλλα τον κρατας μεχρι τελικης πτωσεως οσα χρονια κρατησει.. κ παλι απο προσωπικη μου εμπειρια οι intel αντεχουν.. πολυ... Οποτε πιστευω βαση ποιοτητας σε ολους τους τομεις που προσφερουν η τιμη τους ειναι λογικη..
adtakhs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μα δεν μπορεί να τρέξει 8 threads ταυτόχρονα .... Μα δεν είναι 8-πύρηνος αλλά 4-πύρηνος .... Μα δεν έχει δύναμη το chip .... είναι για τα μπάζα .... ούτε Ι3 δεν πιάνει.... Μα χάνεις FPS με το κουτάλι .... Μα το τάδε κ@λ@παίχνιδο που βγήκε το 2006 το τρέχει μόνο με 350FPS και όχι με 365FPS που το τρέχουν άλλοι .... :P :P :P Πραγματικά, κάνω κρα να δω τι κάνει με MTH/MP/MTA ένα 16-core εργαλείο ...
Ashmadia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Παμε ενα ενα στα μαργαριταρια που διαβασα! Και το μεγάλο τους κατά είναι ότι,στα παιχνίδια,εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% της δύναμής τους,ακόμα και σε σύγχρονα παιχνίδια «γραμμένα για πολλούς πυρήνες». Spoiler Μητρική για τον 8320-50 έχει ~90€ ,πόσο ποιο ακριβή μητρική θέλει δηλαδή ο i5;;; Αυτο Elf μονο κακο δεν ειναι... Δειχνει οτι εχουν ακομα δυναμη να δωσουν και μπορει να ειναι περιορισμος του συστηματος, του λειτουργικου ή του παιχνιδιου. Δηλαδη οταν δεις εναν i5 στο ιδιο σεναριο στα 70%-80% θα καταλαβεις οτι τον "εκμεταλευεται" καλυτερα ή οτι αρχιζει να μην φτανει..? Γιατι αν ειναι ετσι, πουλα τα ολα και παρε pentium g3420. Εκει θα δουλευει μονιμα 80-100%. Αυτός ουσιαστικά είναι ο σκοπός,πολλοί πιστεύουν ότι επειδή γράφονται τα παιχνίδια πάνω σε οχταπύρηνο σύστημα άρα ένας δυνατότερος οχταπύρηνος θα εκμεταλλεύεται στο 100% και για αυτό δυσκολεύονται και τόσο πολύ να πιστέψουν ότι ένας αρκετά κατώτερος επεξεργαστής μπορεί να φτάσει την ίδια απόδοση. Ναι θέλουμε να φτάνουν όσο ποιο κοντά στο 100% όλοι οι πυρήνες σε οποιοδήποτε παιχνίδι για να έχουμε την μέγιστη απόδοση για τα λεφτά μας.(οκ πάνω από 30 fps και 60 σε μερικά δεν υπάρχει διαφορά αλλά μιλάμε και για την θεωρία εδώ) Ετσι, με καμαρι! Βγαλε με εμενα απεξω και πολλους αλλους που σκεφτονται σε 2-3 χρονια να αλλαξουν gpu, παρακαλω. Μα δεν είπα εγώ ότι σε κόβει ο 8320 ,απλά από την πλήρες δύναμη του,στα παιχνίδια, εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% και για αυτό τον πλησιάζουν επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες,αυτό είπα. Ε,και πότε θα εμφανιστούν αυτά τα δείγματα;;;Πριν μερικούς μήνες όλοι λέγαν ότι το bf4 θα είναι από τα πρώτα από αυτά που λες αφού θα είχε γραφεί για της νέες κονσόλες δηλαδή πάνω σε 8core amd , αν λες ότι τελικά για της επόμενες γενιές κονσολών θα βγουν τέτοια παιχνίδια τότε άντε για,ποιος περιμένει τόσο; Εγω πρωτος σου ειπα οταν μου εδειχνες διαγραμματα οτι το παιχνιδι ειναι gpu-limited (και το bf3 ειναι στο διαγραμμα που δειχνεις εδω απο i5 και πανω). Αλλο τι περιμενεις και αλλο τι σου ερχεται. Πολλοι ισως περιμεναν το παιχνιδι λειτουργικο, εγω αλλα διαβαζω. απο την εποχη του 8150 περιμενουνε,μην πω και πιο πισω,αφου τους αρεσει να περιμενουνε αστους να περιμενουν το εργοστασιο τα σταματησε αλλα η αντιπροσωπεια τα πουλαει ακομα τρελλα μπαζα τα amd προιοντα Σε συνδυασμο με το επομενο σχολιο σου, μιλαμε για ψυχολογικα. Μάλλον εσύ πρέπει να αρχίζεις να μοιράζεις λεφτά ο i5-4440 έχει ~165€ δηλαδή μεταξύ 8320 και 8350 η δικιά σας στάνταρ μητρική έχει ~90€ ,οκ το ότι έχει raid sli/cross και ό,τι έχει δεν σημαίνει ότι στης μέρες μας όλοι τα έχουν ανάγκη αυτά,σήμερα υπάρχουν και ssd και βαρβάτες κάρτες γραφικών οπότε στον i5 κάποιος μπορεί να βάλει μητρική στα ίδια λεφτά με της amd,μπορεί να πάει και σε φτηνή μητρική μπορεί να πάει και σε πανάκριβη,γούστο του και κουμάντο του,δεν αναγκάζεται όμως να πάρει μια στα 90€ για να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει προβλήματα.Και ούτε θα χρειάζεται 80€ ψήκτρα, όπως έβαλες εσύ, για να κάνει o/c στα 5ghz μπας και φτάσει ίσα-ίσα στα επίπεδα του i5,αλλά μόνο στα πολύ multi threaded παιχνίδια.http://pclab.pl/art50000-65.html(Έχει πολλές σελίδες με bench,δείτε και τα single thread παιχνίδια να πέσει γέλιο) Και πανω απο ολα το Max Payne 3 δεν ειναι gpu-limited. Και τοσο μα τοσο multithread που λεει οτι ο 6300=8320. Πω πω ενα multithread.... Πάντως πέρα από όλα αυτά που λέτε παίζει ρόλο και το παιχνίδι! Δεν νομίζω ότι ένας i5 έχει να δώσει πολλά περισσότερα απο έναν 8320-50(και το αντίστροφο) στα περισσότερα παιχνίδια κάνοντας μεγάλη αίσθηση(σε real world πάντα δεδομένα,δεν μιλάω για benches)!!! Βέβαια απο ότι έχω διαβάσει ο i5 κάνει αισθητή την διαφορά του σε cpu based games όπως τα mmo(π.χ.tera.world of tanks,guild wars 2 κτλ) και είδα να γράφουν για διαφορές της τάξεως των 10-15fps σε σχέση με έναν 8320-50 που αν ισχύουν είναι τεράστιες!! Δεν υποστηρίζω κάτι, δεν είμαι ειδικός απλά το αναφέρω για να δω αν μπορεί κάποιος να το τεκμηριώσει!! Ισχύουν οι τόσο μεγάλες διαφορές? Γιατί διαφορές των 10-15fps δεν είναι ασήμαντες αν μη τι άλλο! Ισχυουν βεβαια, αρκει η καρτα γραφικων να μην ειναι πολυ πιο μικρη απο το οριο του amd επεξεργαστη. Γιατι σε τετοια περιπτωση, τι εχεις τον amd τι τον πιο ακριβο intel, ενα και το αυτο. Αν εχεις δυνατη καρτα ομως (760/270Χ++) και σε ενδιαφερουν παιχνιδια γραμμενα για 2-4 πυρηνεςαποκλειστικα (τα περισσοτερα mmo δηλαδη) αγοραζεις χωρις δευτερη σκεψη i5. Και φυσικα στα ποσα fps ειναι αυτα τα 10-15 fps διαφορα. Αν ειναι στα 30-40 του 8320 τοτε οντως αξιζει. Αν ομως ο 8320 βγαζει 60-70fps και 80-90 ο i5 τοτε δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα. Ειναι πολυ δυσκολο να κρινεις τα συγκριτικα που ανεβαζουν στο νετ και να αποφασισεις για το ποιος ειναι καλυτερος/αξιζει. Συνεχως τους λειπουν μοντελα, ακομα και αν η μεθοδος ειναι σωστη. Αν και η ορολογία είναι εντελώς λάθος,τι θα πει βασισμένη στον cpu ,όσο ποιο δυνατό cpu έχεις τόσο ποιο γρήγορα πάει ένα παιχνίδι μέχρι να βρει τα όρια της η κάρτα γραφικών,αλλά ναι όσα παιχνίδια στηρίζονται περισσότερο στην ταχύτητα του ενός(ή μερικών) πυρήνα(ων) έχουν σχετικά μεγάλη διαφορά στον i5,αναλόγως και ποιον i5 λες,ακόμα και σε ι3 θα παίζουν καλά ακόμα και pentium g θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον 8350 σε τέτοια παιχνίδια γιατί έχουν παρόμοια single threaded ταχύτητα. http://pclab.pl/art50000-28.html εκτός αν τον ανεβάσεις στα 5ghz όπου απλά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τους ι5. http://pclab.pl/art50000-71.html Μονο με τον 8350 ειναι στα ιδια επιπεδα ο pentium..? Ή τα ματια σου παντα βλεπουν κατι επιλεκτικα? Pentium G2120: 48.1fps i5 3350p: 48.7fps (ιδιας γενιας) 8350: 44.3fps Και συγκρινουμε επεξεργαστες 4-8πυρηνους με βαση ενα παιχνιδι με μηχανη γραφικων για 2πυρηνο. Συνελθε. Μπορείς πραγματικά να το πεις + όταν είναι απαραίτητο για να φτάσει στα ίδια επίπεδα;;; (και πάλι μόνο στα multi παιχνίδια,αν δει κανείς το assasins creed ή κάποιο άλλο που στηρίζεται στην single threaded συνεχίζει να είναι πολύ πίσω) http://pclab.pl/art50000-59.html Κοιτα τι βρηκα στην επιφανεια εργασιας μου, το θυμασαι? Ηταν για αλλο review που ειχες παραθεσει, Caspian+full 64 2013-11-25 15:22:04 - bf3 Frames: 18753 - Time: 273532ms - Avg: 68.559 - Min: 40 - Max: 112 Χωρις overclock, ελπιζω να το θυμασαι και αυτο. Και με 7870XT και οχι 7970 που εχουν στο τεστ.. 1.ο I3 έχει 4 thread και όχι μόνο αυτό αλλά δεν περιορίζονται στο να τρέχουν στην μισή ταχύτητα του πυρήνα αλλά μπορεί το κάθε ένα να τρέξει με την πλήρη ταχύτητα του επεξεργαστή εφόσον το ποσοστό που θέλει το νήμα δεν υπερβαίνει κάποιο ποσοστό.2.με την ίδια λογική εσύ προτείνεις εν έτη 2014 έναν επεξεργαστή που τρέχει με ταχύτητα pentium προ προηγούμενης γενιάς.3.ακόμα και στο λινκ που δίνεις εσύ βλέπει κανείς τα αποτελέσματα για τον i3 να είναι όλα γύρο στο 80% ενώ για τον 6300 είναι αρκετά χαμηλότερα. 1. Υπαρχει καπου γραμμενο αυτο ή μετρημενο? Εγω αυτο που εχω δει μετρημενο σε εφαρμογες και παιχνιδια ειναι περιπου 25-30% πανω σε σχεση με αγνο διπυρηνο. 2. Αναλογα τι τον βαζεις να κανει, γιατι δεν ειναι μονο εν δυναμει 4 τετοιοι pentium. Σε εφαρμογες που τον εκμεταλευονται πληρως το αποδεικνυει κιολας. Έστω ότι έχουμε 8 προγράμματα που χρησιμοποιούν 1 thread το καθένα, σύνολο 8 threads ή ένα πρόγραμμα με 8 thread. Έχουμε ένα 8350, ένα 4670, και ένα 4770. Ο amd 8350, έχει 8 φυσικούς πυρήνες, αλλά μπορεί ο καθένας να δουλέψει 1 thread, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να δουλέψει 8 thread ταυτόχρονα, δουλεύει 4 thread και τα αλλά 4 είναι σε αναμονή. Δηλαδή 4 πυρήνες δουλεύουν και οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Αυτό γίνεται γιατί κάθε 2 πυρήνες είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Στην ουσία είναι τετραπύρηνος με 8 thread (4 εκτελέσιμα, 4 σε αναμονή). Ο intel 4670, εχει 4 φυσικούs πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 4 threads. O intel 4770, έχει 4 φυσικούς πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 8 threads, επειδή έχει Hyper-Threading, δηλαδή με το κατάλληλο λειτουργικό, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες. Στην ουσία μόνο ο intel 4770 μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα 8 threads, αλλά δεν μπορούμε να τον ονομάσουμε 8πύρηνο, γιατί έχει 4 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες. Ενώ ο amd έχει 8 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 πυρήνες, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δουλέψουν μόνο οι 4 πυρήνες, οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Με αλλα λογια ειναι εικονικο το 100% ποσοστο χρησης του επεξεργαστη 8350 οταν στρεσσαρεται απο prime95 με κατ επιλογη 8 threads και αλλα προγραμματα για stability testing?
TheELF Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Παμε ενα ενα στα μαργαριταρια που διαβασα! Αυτο Elf μονο κακο δεν ειναι... Δειχνει οτι εχουν ακομα δυναμη να δωσουν και μπορει να ειναι περιορισμος του συστηματος, του λειτουργικου ή του παιχνιδιου. Δηλαδη οταν δεις εναν i5 στο ιδιο σεναριο στα 70%-80% θα καταλαβεις οτι τον "εκμεταλευεται" καλυτερα ή οτι αρχιζει να μην φτανει..? Γιατι αν ειναι ετσι, πουλα τα ολα και παρε pentium g3420. Εκει θα δουλευει μονιμα 80-100%. Ναι αγόρι μου,ονειρέψου λίγο ακόμα,βέβαια οκ εγώ φταίω που δεν έβαλα το λινκ οπότε ορίστε http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/ 8350=97fps ι7=128 fps Είχε λοιπόν αρκετά περιθώρια να ανέβαζε και άλλα fps,σε παιχνίδι που είναι γραμμένο για πολλούς πυρήνες κιόλα, ο 8350 κόβει στο ~50%.(και για τα παιχνίδια που θέλουν single απλά δεν έχει μεγάλη single) Ναι το τέλειο θα ήταν να μπορούσε ο κάθε cpu να φτάνει στο 100% σε κάθε παιχνίδι,έτσι θα έδινε όλοι του την ταχύτητα στο παιχνίδι,ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται,αλλά εσείς που προτείνεται έναν cpu που στης περισσότερες περιπτώσεις παιχνιδιών θα φτάνει μόνο στο ~50% δεν τρώγεστε με τίποτα. Gpu-limited ναι αλλά στα 130 όχι στα 100 όσο και να το πετάς αυτό το άσχετο το gpu/cpu limited μόνο άσχετους μπορείς να μπερδέψεις με αυτόν τον τρόπο. Και πανω απο ολα το Max Payne 3 δεν ειναι gpu-limited. Και τοσο μα τοσο multithread που λεει οτι ο 6300=8320. Πω πω ενα multithread.... Αν έχει «μόνο» 6 Thread λογικό να τους βγάζει στα ίδια και τον 8350 λίγο ποιο πάνω αφού έχει λίγο καλύτερο πυρήνα.Εξ άλλου έχει πολλά παιχνίδια το bench διάλεξε όποιο multi θες,αγνοώντας εντελώς αυτά που στηρίζονται στο single,πάλι το πολύ στα ίδια με i5 θα είναι. Μονο με τον 8350 ειναι στα ιδια επιπεδα ο pentium..? Ή τα ματια σου παντα βλεπουν κατι επιλεκτικα? Pentium G2120: 48.1fps i5 3350p: 48.7fps (ιδιας γενιας) 8350: 44.3fps Και συγκρινουμε επεξεργαστες 4-8πυρηνους με βαση ενα παιχνιδι με μηχανη γραφικων για 2πυρηνο. Συνελθε. Ε,αυτό ήθελα και εγώ να δείξω,απάντησα καθαρά στον φίλο παραπάνω,που το παράξενο;Ο Pentium και ο I5 έχουν τον ίδιο πυρήνα και θα είναι στα ίδια επίπεδα αυτό είναι το αυτονόητο,το παιδί ρώτησε για single παιχνίδια στον 8350 και του είπα ότι θα είναι ποιο αργός και από pentium,σόρρυ δηλαδή που δεν απαρίθμησα όλους τους cpu από τους οποίους θα είναι ποιο αργός. (Αμάν ποια ) Κοιτα τι βρηκα στην επιφανεια εργασιας μου, το θυμασαι? Ηταν για αλλο review που ειχες παραθεσει, Caspian+full 64 2013-11-25 15:22:04 - bf3 Frames: 18753 - Time: 273532ms - Avg: 68.559 - Min: 40 - Max: 112 Χωρις overclock, ελπιζω να το θυμασαι και αυτο. Και με 7870XT και οχι 7970 που εχουν στο τεστ.. Ωραία,βάλε και έναν i5 στο σύστημα σου να δούμε τι διαφορά θα έχει όταν όλα τα άλλα είναι ίδια... 1. Υπαρχει καπου γραμμενο αυτο ή μετρημενο? Εγω αυτο που εχω δει μετρημενο σε εφαρμογες και παιχνιδια ειναι περιπου 25-30% πανω σε σχεση με αγνο διπυρηνο. 1,Ναι υπάρχει κάπου που λέει πώς λειτουργεί το hyperthreaded http://software.intel.com/en-us/articles/performance-insights-to-intel-hyper-threading-technology Εγω αυτο που εχω δει μετρημενο σε εφαρμογες και παιχνιδια ειναι περιπου 25-30% πανω σε σχεση με αγνο διπυρηνο. Και εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι ένας I3 (ακόμα και ο ποιο χαμηλός) είναι τόσο κοντά στον 6300 στα 4,7Ghz (που έχει και 6 πυρήνες) που είναι γελοίο να νομίζει κανείς ότι δεν κάνει δουλειά το hyper... http://pclab.pl/art54006-14.html Ναι,είναι ~20% ποιο χαμηλά από 6 πύρηνος σε μερικά multi π.χ. στο max payne που δεν σου άρεσε και για multi (χμ 6 - 20 % = χμμμμ ) 2. Αναλογα τι τον βαζεις να κανει, γιατι δεν ειναι μονο εν δυναμει 4 τετοιοι pentium. Σε εφαρμογες που τον εκμεταλευονται πληρως το αποδεικνυει κιολας. Ναι συμφωνώ απολύτως,σε εργασίες που παραλληλίζονται( parallel computing) ,πραγματικά σκίζει στα λεφτά του,δυστυχώς όμως αυτή η δύναμη δεν μεταφράζεται σε δύναμη για τα παιχνίδια γιατί όπως είπαμε ποιο πάνω δυστυχώς οι πυρήνες δεν φτάνουν ποτέ το 100% ,και με πολλούς πυρήνες φτάνει κατά κανόνα μόνο στο ~50%
alldaynews Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Πόσους χρήστες μέσης κατάστασης ενδιαφέρουν όλες αυτές οι κοκορομαχίες??Πιστέψτε με κανέναν.Θα ρωτήσουν το forum για βοήθεια αλλα θα κοιτάξουν πρωτίστως την τσέπη τους.Και γω που είμαι αρκετά παραπάνω απο μέσο χρήστη την τσέπη μου κοίταξα και ενω ήθελα 8350 πήρα 6300 και τον κλοκάρισα να δω που φτάνει με αερα και έφτασε 4.6 οπότε???Και αν μπει και νεράκι ίσως ανέβει κι αλλο.Κάρτα γραφικών κυρίως η επένδυση για παιχνίδια πιστεύω.Εκτός αν είμαστε τόσο ψείρε με τα fps που εντάξει εκει πάω πάσο.Εγω με monitor-tv 1360χ720 τι να ζητήσω οπότε πρέπει να πάρω monitor hd και να δω διαφορες
TheELF Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Και γω που είμαι αρκετά παραπάνω απο μέσο χρήστη την τσέπη μου κοίταξα και ενω ήθελα 8350 πήρα 6300 και τον κλοκάρισα να δω που φτάνει με αερα και έφτασε 4.6 οπότε??? Αυτό τα λέει όλα. Ναι όντως,οπότε;;; Με το που τον πήγες στα 4,6 τι ακριβώς κατάφερες; Πόσο ποιο ψιλά πήγε σε απόδοση; Πόσο περισσότερο αξιοποιείτε ο κάθε πυρήνας σε κάποιο παιχνίδι;; Αυτά είναι που συζητάμε και εμείς εδώ και δεν είναι κοκορομαχίες ,είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι η φόρμουλα δεν είναι mhz * πυρήνες= απόδοση ,παντού πάντα και συνεχόμενα,αλλά ότι είναι πολύ ποιο περίπλοκο το όλο ζήτημα.
alldaynews Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Με τον 965 που είχα φυσικά και είδα διαφορά και σε στοκ ρολόγια και σε oc.Και διαφορά είδα και στον ίδιο επεξεργαστή και με και χωρίς oc.To πόσο αξιοποιείτε ο άθε πυρήνα και σε πιο παιχνίδι δεν το έχω μετρήσει.Για να βγάλει καποιος συμπέρασμα πρέπει να έχει 2 μηχανήματα αντοίστοιχα σε Intel και Αmd και να δει τις διαφορές.Ρόλο παίζουν και τα υποσυστήματα σε ένα pc Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από alldaynews
Rizas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Πόσους χρήστες μέσης κατάστασης ενδιαφέρουν όλες αυτές οι κοκορομαχίες??Πιστέψτε με κανέναν.Θα ρωτήσουν το forum για βοήθεια αλλα θα κοιτάξουν πρωτίστως την τσέπη τους.Και γω που είμαι αρκετά παραπάνω απο μέσο χρήστη την τσέπη μου κοίταξα και ενω ήθελα 8350 πήρα 6300 και τον κλοκάρισα να δω που φτάνει με αερα και έφτασε 4.6 οπότε???Και αν μπει και νεράκι ίσως ανέβει κι αλλο.Κάρτα γραφικών κυρίως η επένδυση για παιχνίδια πιστεύω.Εκτός αν είμαστε τόσο ψείρε με τα fps που εντάξει εκει πάω πάσο.Εγω με monitor-tv 1360χ720 τι να ζητήσω οπότε πρέπει να πάρω monitor hd και να δω διαφορες 110E o 6300 80-100E μια καλή υδρόψυξη τον έφτασες τον i5 στα λεφτά αλλά όχι σε επιδώσεις(όποια και αν είναι η διαφορά τους).
alldaynews Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 110E o 6300 80-100E μια καλή υδρόψυξη τον έφτασες τον i5 στα λεφτά αλλά όχι σε επιδώσεις(όποια και αν είναι η διαφορά τους). τα λεφτα του i5+υδρόψυξη πόσο??
Προτεινόμενες αναρτήσεις