Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικα λυπαμαι αυτους που την πατισαν περνοντας εναν 8150/8350 πιστευοντας/ακουσαν οτι θα εχουν τις ιδιες επιδοσεις η και καλυτερες στα παιχνιδια  απο εναν ι5

Ακομα υπαρχει αυτη η μελωδια στα αυτια μου απο τους μελλοντολογους,παρτε τον fx ειναι το μελλον στα pc games   :-D

Δεν εχω θεμα με την amd,με τους αγγελιοφορους της παραπληροφορισης εχω,και μου κανουν "αποκρουστικη" αυτη την εταιρεια

^^^ ξεκινα να μοιραζεις λεφτα τοτε για να εχουμε ολοι Intel και τις αντιστοιχες καρτες γραφικων που πηραμε οσοι εχουν-εχουμε amd.

και τις μητρικες,μην ξεχνιομαστε.

• Like 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^^^ ξεκινα να μοιραζεις λεφτα τοτε για να εχουμε ολοι Intel και τις αντιστοιχες καρτες γραφικων που πηραμε οσοι εχουν-εχουμε amd.

Μάλλον εσύ πρέπει να αρχίζεις να μοιράζεις λεφτά ο i5-4440 έχει ~165€ δηλαδή μεταξύ 8320 και 8350 η δικιά σας στάνταρ μητρική έχει ~90€ ,οκ το ότι έχει raid sli/cross και ό,τι έχει δεν σημαίνει ότι στης μέρες μας όλοι τα έχουν ανάγκη αυτά,σήμερα υπάρχουν και ssd και βαρβάτες κάρτες γραφικών οπότε στον i5 κάποιος μπορεί να βάλει μητρική στα ίδια λεφτά με της amd,μπορεί να πάει και σε φτηνή μητρική μπορεί να πάει και σε πανάκριβη,γούστο του και κουμάντο του,δεν αναγκάζεται όμως να πάρει μια στα 90€ για να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει προβλήματα.

Και ούτε θα χρειάζεται 80€ ψήκτρα, όπως έβαλες εσύ, για να κάνει o/c στα 5ghz μπας και φτάσει ίσα-ίσα στα επίπεδα του i5,αλλά μόνο στα πολύ multi threaded παιχνίδια.

http://pclab.pl/art50000-65.html

(Έχει πολλές σελίδες με bench,δείτε και τα single thread παιχνίδια να πέσει γέλιο)

Δημοσ.

Μάλλον εσύ πρέπει να αρχίζεις να μοιράζεις λεφτά ο i5-4440 έχει ~165€ δηλαδή μεταξύ 8320 και 8350 η δικιά σας στάνταρ μητρική έχει ~90€ ,οκ το ότι έχει raid sli/cross και ό,τι έχει δεν σημαίνει ότι στης μέρες μας όλοι τα έχουν ανάγκη αυτά,σήμερα υπάρχουν και ssd και βαρβάτες κάρτες γραφικών οπότε στον i5 κάποιος μπορεί να βάλει μητρική στα ίδια λεφτά με της amd,μπορεί να πάει και σε φτηνή μητρική μπορεί να πάει και σε πανάκριβη,γούστο του και κουμάντο του,δεν αναγκάζεται όμως να πάρει μια στα 90€ για να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει προβλήματα.

Και ούτε θα χρειάζεται 80€ ψήκτρα, όπως έβαλες εσύ, για να κάνει o/c στα 5ghz μπας και φτάσει ίσα-ίσα στα επίπεδα του i5,αλλά μόνο στα πολύ multi threaded παιχνίδια.

http://pclab.pl/art50000-65.html

(Έχει πολλές σελίδες με bench,δείτε και τα single thread παιχνίδια να πέσει γέλιο)

για να πεσει και λιγο γελιο,την ψυχτρα την εχω στον 3ο επεξεργαστη τωρα,80 δεν ειχε.

οποτε ακυρα αυτα που λες για εμενα προσωπικα.επισης να σου πω οτι ακυρωνεις τελειως και ολους οσους βαζουν aftermarket ψυχτρες.οκ τιμησε την αγαπημενη σου εταιρια και βλεπε τα 80αρια στον επεξεργαστη.

(προσωπικα ειμαι του οσο πιο μικρες θερμοκρασιες τοσο πιο καλα για την ζωη του επεξεργαστη).

αφου το λυσαμε το θεμα της ψυχτρας ας πιασουμε το θεμα της μητρικης.

δεν το παω με βαση τα features προσωπικα αλλα ποιοτικων components.οταν καταλαβεις τι εννοω με αυτον τον ορο,και παλι αναφερωμενος στην ζωη της μητρικης,πες μου και εμενα.

τριτον,οσον αφορα το θεμα του επεξεργαστη με τον Ι5-4440.εδω γελαω.και γελαω και γελαω και γελαω.ασε με στην κοσμαρα μου να γελαω και να παιζω με τον ταπεινοτατο amd που διαλεξα.

και τεταρτον αντε υποστηριξε λιγο ακομα τον κατα τα αλλα συμπαθη κυριακο που εκανα quote το μηνυμα του γιατι εαν διαβαζες τι ελεγε στο μηνυμα που εκανα quote δεν θα απαντουσες ετσι φανταζομαι.

και προς τους υπολοιπους χρηστες,μην παρετε amd,δεν κανουν για gaming και θα ειστε για λυπηση με βαση τα λεγομενα καποιων.

(απορω γιατι συνεχεια τετοιοι χαρακτηρισμοι προς τους χρηστες).....

• Like 1
Δημοσ.

Σε φτηνότερη των 90€ μητρική μπορεί να πάει κάποιος και σε am3+ με 6300/8320.O 6300 κλοκάρει σε μητρικές των 60-70 ευρώ.Και με μητρική των 90 πάλι φθηνότερο βγαίνει το am3+.

Η πλάκα είναι οτι ορισμένοι μιλάτε αλλά δεν έχετε κάτσει να φτιάξετε ολοκληρωμένες συνθέσεις σε δεδομένα budget με συγκεκριμένες ανάγκες για να δείτε αν βγαίνουν τα κουκιά και πως,χωρίς να γίνουν υποχωρήσεις ειδικά.

• Like 2
Δημοσ.

Ε,ωραία, τότε το «ξεκίνα να μοιράζεις λεφτά τότε» που κολλάει;;

Ακόμα και να μην πάρεις έξτρα ψήκτρα, στα ίδια λεφτά είναι,μην μας πεις τώρα ότι με 90€ δεν παίρνεις ποιοτική μητρική για intel...

Τι να κάνουμε τώρα,αν και έχει μεγάλη δύναμη ένας 8350 στα παιχνίδια χαραμίζεται, οι πολλοί αδύναμοι πυρήνες δεν βολεύουν στην εκτέλεση παιχνιδιών.

Όπως ξανά είπα και εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/513861-οι-καλύτεροι-επεξεργαστές-για-games/?p=52903188

Δημοσ.

Ε,ωραία, τότε το «ξεκίνα να μοιράζεις λεφτά τότε» που κολλάει;;

Ακόμα και να μην πάρεις έξτρα ψήκτρα, στα ίδια λεφτά είναι,μην μας πεις τώρα ότι με 90€ δεν παίρνεις ποιοτική μητρική για intel...

Τι να κάνουμε τώρα,αν και έχει μεγάλη δύναμη ένας 8350 στα παιχνίδια χαραμίζεται, οι πολλοί αδύναμοι πυρήνες δεν βολεύουν στην εκτέλεση παιχνιδιών.

Όπως ξανά είπα και εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/513861-οι-καλύτεροι-επεξεργαστές-για-games/?p=52903188

να ειδες....τι να σου πω.

ποσο Load εχω στο 2ωρο battlefield 4 single player με τον 8πυρηνο εγω στα ρολογια που ειναι και με την καρτα που ειναι σε λιγο μεγαλυτερη αναλυση,1920Χ1200?

μαντεψε....το ποσταρα πριν λιγο και αλλου αλλα ας το βαλω ακομη μια φορα.σε καμια περιπτωση μην κοιταξεις την στηλη average γιατι το προγραμμα ηταν ανοιχτο και σε idle φαση.....

ne73.png

καταλαβαινεις οτι με αυτα που λες,ακυρωνεσαι πανευκολα ε?

Δημοσ.

καταλαβαινεις οτι με αυτα που λες,ακυρωνεσαι πανευκολα ε?

Κατάλαβε εσύ πρώτα τι σημαίνει όταν σου λέει ένα πρόγραμμα πόσο πήγε μέγιστο ένας πυρήνας από τότε που άνοιξε ο Η/Υ μέχρι τότε που το έτρεξες και τι σημαίνει όταν σου δείχνει την χρήση εκείνη την στιγμή.

Άνοιξε το task manager ή το core temp ή όποιο πρόγραμμα αγαπάς και δες την συμπεριφορά την ώρα που τρέχει το παιχνίδι,αν τρέξεις μια μετατροπή με το handbrake και μετά το battlefield θα έχεις max 100% στους πυρήνες με το hwinfo,δεν σου λέει κάτι αυτό για την χρήση που έχει κάποιο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Thanos1972

αν θες να δεις την συμπεριφορά των cores ανά dt  τρέξε ένα AMD SYSTEM MONITOR και κάνε εγραφή τα αποτελέσματα .

amdsysmon.png

Αυτό που δείχνεις είναι τα MAX ανά πυρήνα αλλά όχι για το ίδιο dt.

Δημοσ.

να το πω?ημουν και εγω εδω.

και btw ναι εχω cpu amd εδω και 3 χρονια και ακομα να αλλαξω.για πες μου εσυ οταν χρηαστικες να αλλαξεις μητρικη για τον ιντελ σου αν βρηκες τπτ αξιολογο μετα απο ενα χρονο?και οταν λεω αξιολογο οχι τπτ h61 και τετοια καρακομενα chipset.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως πέρα από όλα αυτά που λέτε παίζει ρόλο και το παιχνίδι!

Δεν νομίζω ότι ένας i5 έχει να δώσει πολλά περισσότερα απο έναν 8320-50(και το αντίστροφο) στα περισσότερα παιχνίδια κάνοντας μεγάλη αίσθηση(σε real world πάντα δεδομένα,δεν μιλάω για benches)!!!

Βέβαια απο ότι έχω διαβάσει ο i5 κάνει αισθητή την διαφορά του σε cpu based games όπως τα mmo(π.χ.tera.world of tanks,guild wars 2 κτλ) και είδα να γράφουν για διαφορές της τάξεως των 10-15fps σε σχέση με έναν 8320-50 που αν ισχύουν είναι τεράστιες!!

Δεν υποστηρίζω κάτι, δεν είμαι ειδικός απλά το αναφέρω για να δω αν μπορεί κάποιος να το τεκμηριώσει!!

Ισχύουν οι τόσο μεγάλες διαφορές? Γιατί διαφορές των 10-15fps δεν είναι ασήμαντες αν μη τι άλλο!

Δημοσ.

βασικα λυπαμαι αυτους που την πατισαν περνοντας εναν 8150/8350 πιστευοντας/ακουσαν οτι θα εχουν τις ιδιες επιδοσεις η και καλυτερες στα παιχνιδια  απο εναν ι5

Ακομα υπαρχει αυτη η μελωδια στα αυτια μου απο τους μελλοντολογους,παρτε τον fx ειναι το μελλον στα pc games   :-D

Δεν εχω θεμα με την amd,με τους αγγελιοφορους της παραπληροφορισης εχω,και μου κανουν "αποκρουστικη" αυτη την εταιρεια οσο δεν παει

Δεν υπάρχουν αποκρουστικές εταιρίες, αποκρουστικές κοντοφθαλμες απόψεις υπάρχουν...

Δημοσ.
Βέβαια απο ότι έχω διαβάσει ο i5 κάνει αισθητή την διαφορά του σε cpu based games όπως τα mmo(π.χ.tera.world of tanks,guild wars 2 κτλ) και είδα να γράφουν για διαφορές της τάξεως των 10-15fps σε σχέση με έναν 8320-50 που αν ισχύουν είναι τεράστιες!!

Αν και η ορολογία είναι εντελώς λάθος,τι θα πει βασισμένη στον cpu ,όσο ποιο δυνατό cpu έχεις τόσο ποιο γρήγορα πάει ένα παιχνίδι μέχρι να βρει τα όρια της η κάρτα γραφικών,αλλά ναι όσα παιχνίδια στηρίζονται περισσότερο στην ταχύτητα του ενός(ή μερικών) πυρήνα(ων) έχουν σχετικά μεγάλη διαφορά στον i5,αναλόγως και ποιον i5 λες,ακόμα και σε ι3 θα παίζουν καλά ακόμα και pentium g θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον 8350 σε τέτοια παιχνίδια γιατί έχουν παρόμοια single threaded ταχύτητα.

http://pclab.pl/art50000-28.html

εκτός αν τον ανεβάσεις στα 5ghz όπου απλά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τους ι5.

http://pclab.pl/art50000-71.html

Δημοσ.

Εδω Thano και εγω θα διαφωνησω και θα συμφωνησω(απο τις λιγες φορες :P)με οτι γραφει παραπανω ο TheElf. Επειδη συγκεκριμενα ο Kyriakos μιλησε για 8350 ισχυουν τα παρακατω

Amd 8350

Cpu http://www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html?from=catspan 179ευρω

Μητρικη http://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html 91ευρω

Ψυκτρα http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html 33ευρω

Συνολο 303ευρω

Intel

Cpu http://www.skroutz.gr/s/3404747/Intel-Core-i5-4570-Box.html?from=catspan 171ευρω

Μητρικη http://www.skroutz.gr/s/3814363/Asus-H87-Plus-C2.html 97ευρω

Ψυκτρα http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html 33ευρω

Συνολο 301ευρω

Εβαλα και στις 2 παραπανω περιπτωσεις αρκετα καλες μητρικες,υπαρχουν βεβαια και φθηνοτερες απο αυτες και στις 2 περιπτωσεις.

Στα + βεβαια του Amd ειναι φυσικα το οτι ειναι ξεκλειδωτος ο επεξεργαστης,ενω ο αντιστοιχος Intel ειναι κλειδωμενος(βεβαια να πουμε και την αληθεια η πλειοψηφια των Ελληνων δεν ασχολειται με το Oc)και ακομα και αν καποιος ενδιαφερεται για Amd υπαρχει και η φθηνοτερη λυση του 8320 των 136ευρω που ειναι 24ευρω φθηνοτερος απο τον φθηνοτερο i5 4440 των 162ευρω.Και παλι βεβαια για καποιον που δεν τον ενδιαφερει το oc,τα 24 ευρω δεν ειναι και τρομερη διαφορα για να μην προτιμησεις ενα i5.

Και αν καποιος ειναι Intel fan και δεν του βγαινουν τα χρηματα μπορει να κοιταξει και σε used στο προηγουμενο Socket για Intel πχ i5 3470 για να του ερθει φθηνοτερα(το ιδιο ισχυει και στην Amd μερια βεβαια)

Φυσικα να τονισω οτι εκει που οντως οι Intel ξεφευγουν σε τιμες ειναι κυριως σε oc περιπτωσεις(μιλαω παντα για αγορα καινουργιου) i5 4670k και i7 4771/4770k αλλα ειναι και λογικο που απευθυνονται. Και παλι ομως αν καποιος θελει να αγορασει οπωσδηποτε i7 μπορει να αγορασει και τον προηγουμενο I7 3770 που μπορει να τον βρει μεχρι και 180ευρω αν ειναι τυχερος.

Αρα κοινως τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα παρουσιαζουν καποιοι ουτε πρεπει να μενουμε και να υποστηριζουμε μονο αυτα που εχουμε,λογω ψευτο αναγκαιοτητας, και αυτο παει και για Amd μερια και για Intel και για Nvidia. 

Πάντως πέρα από όλα αυτά που λέτε παίζει ρόλο και το παιχνίδι!

Δεν νομίζω ότι ένας i5 έχει να δώσει πολλά περισσότερα απο έναν 8320-50(και το αντίστροφο) στα περισσότερα παιχνίδια κάνοντας μεγάλη αίσθηση(σε real world πάντα δεδομένα,δεν μιλάω για benches)!!!

Δεν υποστηρίζω κάτι, δεν είμαι ειδικός απλά το αναφέρω για να δω αν μπορεί κάποιος να το τεκμηριώσει!!

Ισχύουν οι τόσο μεγάλες διαφορές? Γιατί διαφορές των 10-15fps δεν είναι ασήμαντες αν μη τι άλλο!

Επειδη στο συστημα μου ειχα και i5 4570 για λιγο διαστημα ,και I7 4770 τωρα παρατηρησα οντως καποιες διαφορες υπερ του i7. Βεβαια στα mmo ειναι σχετικο αυτο καθως εγω σε Wow και Rift που δοκιμασα μονο στις lvl up περιοχες εβλεπα μεγαλα fps,οταν γινοταν ενα Event,στις πολεις σε 25αρια Raid εκει οτι επεξεργαστη και να εχεις φενεται για ποιο λογο τα Mmo ειναι κακογραμμενα,και τα fps πεφτουν σημαντικα(30fps locked σε πολεις με πολυ κοσμο πχ)

απο την εποχη του 8150 περιμενουνε,μην πω και πιο πισω,αφου τους αρεσει να περιμενουνε αστους να περιμενουν  :P

το εργοστασιο τα σταματησε αλλα η αντιπροσωπεια τα πουλαει ακομα  :lol:

τρελλα μπαζα τα amd προιοντα  ;)

Δεν εχω θεμα με την amd,με τους αγγελιοφορους της παραπληροφορισης εχω,και μου κανουν "αποκρουστικη" αυτη την εταιρεια οσο δεν παει

Βασικα οταν στα περισσοτερα παιχνιδια παιζει ρολο η καρτα γραφικων τι σημασια εχει αν εχεις 8πυρηνο 8320 ή i5 ??? Ειναι η γνωστη κατασταση του γραφω στα forum για να υπερασπιστώ την αγορα μου?? :P

Επισης για αλλη μια φορα καταφερνεις να γραφεις πραγματα μονο και μονο για να προκαλείς (τα εχω υπογραμμισει και παραπανω).Στο ενα κραζεις τα Amd προιοντα γενικα,και απο κατω για να μαζεψεις τα ασυμαζευτα λες οτι δεν εχεις κατι με τα προιοντα της Amd αυτα καθαυτα. Σου βγαζω το καπελο   για την υπομονη που εχεις να ασχολεισαι με αυτα τα πραγματα  :-D

Δεν υπάρχουν αποκρουστικές εταιρίες, αποκρουστικές κοντοφθαλμες απόψεις υπάρχουν...

Υπαρχει λογος που τα forum γενικα σε τετοια θεματα επεξεργαστων,καρτων γραφικων κλπ εχουν λιγα μελη που να ασχολουνται/κουβεντιαζουν για αυτα :P

• Like 1
Δημοσ.
Στα + βεβαια του Amd ειναι φυσικα το οτι ειναι ξεκλειδωτος ο επεξεργαστης,ενω ο αντιστοιχος Intel ειναι κλειδωμενος(βεβαια να πουμε και την αληθεια η πλειοψηφια των Ελληνων δεν ασχολειται με το Oc)και ακομα και αν καποιος ενδιαφερεται για Amd υπαρχει και η φθηνοτερη λυση του 8320 των 136ευρω που ειναι 24ευρω φθηνοτερος απο τον φθηνοτερο i5 4440 των 162ευρω.Και παλι βεβαια για καποιον που δεν τον ενδιαφερει το oc,τα 24 ευρω δεν ειναι και τρομερη διαφορα για να μην προτιμησεις ενα i5.

Μπορείς πραγματικά να το πεις + όταν είναι απαραίτητο για να φτάσει στα ίδια επίπεδα;;;

(και πάλι μόνο στα multi παιχνίδια,αν δει κανείς το assasins creed ή κάποιο άλλο που στηρίζεται στην single threaded συνεχίζει να είναι πολύ πίσω)

http://pclab.pl/art50000-59.html

Δημοσ.

Μπορείς πραγματικά να το πεις + όταν είναι απαραίτητο για να φτάσει στα ίδια επίπεδα;;;

(και πάλι μόνο στα multi παιχνίδια,αν δει κανείς το assasins creed ή κάποιο άλλο που στηρίζεται στην single threaded συνεχίζει να είναι πολύ πίσω)

http://pclab.pl/art50000-59.html

Το + το βαζω κυριως για αυτους που ασχολουνται με το oc και τα Benchmarks. Και παλι αν δεν υπαρχει η καταλληλη καρτα γραφικων στο συστημα δουλεια δεν προκειται να δεις.Και εγω σου λεω εστω οτι ο i5 4670 non k ειναι 4fps μπροστα σε ενα παιχνιδι απο τον 8320 με oc,πχ στο ενα συστημα με την ιδια καρτα γραφικων ο i5 βγαζει 72 fps και στο αλλο συστημα ο 8320 βγαζει 67-68.Αν αυτα τα 4 fps τα θεωρεις τοσο σημαντικα(ειδικα μιας και μιλαμε για πανω απο 60fps) τοτε κατι δεν παει καλα.Καλη ωρα οπως το link που μου εδωσες. Δηλαδη εστω οτι το site τα λεει σωστα,θεωρεις οτι τα 5 αυτα fps του φθηνοτερου 8350 απο τον ακριβοτερο 4670k θα κανουν την διαφορα??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...