johninio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δηλαδη στα 70ε pentium η athlon x4 750k;;; και στα 100ε fx 6300 η ι3 τεταρτης γενιας;;;
Zaknafein Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Στα budget που αναφέρεις, ναι, αυτές είναι οι επιλογές, με τον Athlon να είναι καλύτερος από τον pentium γιατί είναι 4πύρηνος + ξεκλείδωτος. Στην άλλη περίπτωση είναι λιγότερο ξεκάθαρα τα πράγματα, ως προς το ποιος επεξεργαστής έχει την υπεροχή. Ο i3 θα είναι ανώτερος σε παλαιότερα παιχνίδια καθώς και σε μερικά νεότερα, αλλά ο 6300 έχει ένα μικρό προβάδισμα στα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται πάνω από 4 πυρήνες (πχ BF4). Επίσης κάποια παιχνίδια έχουν μια σαφή προτίμηση για intel CPUs (κάποια MMOs, Μ$ Flight Sim). @Ziant δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές σου, αλλά κάτι δεν μας λες καλά. 1
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Το μεγαλο υπερ που εχει ο 8320 ειναι οτι σου δινει την δυνατοτητα για oc,και καλο μαλιστα. Τετοιο που φτανει τον κατα 40περιπου ευρω ακριβοτερο 8350. Απο Intel μερια ο αντιστοιχος ειναι ο i5 4670k ο οποιος εχει 2 αρνητικα,πρωτον η υψηλοτερη τιμη του σε σχεση με τον 8320 και οι ακριβοτερες μητρικες σε σχεση με τον 8320. Και το μεγάλο τους κατά είναι ότι,στα παιχνίδια,εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% της δύναμής τους,ακόμα και σε σύγχρονα παιχνίδια «γραμμένα για πολλούς πυρήνες». Μητρική για τον 8320-50 έχει ~90€ ,πόσο ποιο ακριβή μητρική θέλει δηλαδή ο i5;;;
Alithinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Βλέπω σε πολλά θέματα για αγορά gaming pc να προτείνεται οκταπύρηνους επεξεργαστές της AMD (πχ 8320) κυρίως λόγου κόστους. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο είδα ότι στα περισσότερα games οι AMD χάνουν ακόμα και από τον i3. Το ερώτημα μου είναι γιατί να πάρει κάποιος έναν εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο AMD όταν με λιγότερα λεφτά παίρνεις έναν i3 και έχεις καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση? Τελικά μήπως δεν είναι φθηνοί αυτοί οι ΑΜD? http://www.hardwarepal.com/best-cpu-gaming-9-processors-8-games-tested/ "AMD should really think about some price cuts for their FX 8xxx CPUs because of the price-performance they are not competitive against Intel’s processors." Δεν είναι απαραίτητα γενικά 'καλύτερος' ή 'χειρότερος' ο επεξεργαστής της Intel και της AMD. Ωστόσο είναι προσανατολισμένοι προς διαφορετικό σκοπό,και στοχεύουν διαφορετικά κοινά. Οι επεξεργαστές της Intel αυτή τη στιγμή έχουν πιο γρήγορους πυρήνες αλλά λιγότερους,ενώ η AMD έχει περισσότερους πυρήνες,αλλά ο κάθε πυρήνας της είναι πιο αργός από έναν πυρήνα Intel. Τι σημαίνει αυτό ? Πως ανάλογα το είδος του software που τρέχεις,θα ήταν και καταλληλότερος και διαφορετικός επεξεργαστής. Υπάρχουν τέστ που όπως λες ο fx8350 μπορεί να βγει πίσω από τον i3 (αν και δεν τα έχω δει,θα ήθελα πραγματικά να τα δω) και υπάρχουν τεστ που φτάνει κοντά στον εξαπύρηνο Intel i7 3960 των 1000 ευρώ.Τι σημαίνει αυτό ? Πως σαν hardware ο fx8350 των 200ε μπορεί να δόσει επιδόσεις παρόμοιες με έναν επεξεργαστή Intel 1000 ευρώ,αρκεί το software να είναι optimized για την αρχιτεκτονική του. Το σκεπτικό των προτάσεων είναι πως μιας και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ports από κονσόλες στο pc,εφ' όσων σε αυτή τη γενιά κονσολών οι developers θα κάνουν optimization των παιχνιδιών για 8πύρηνους επεξεργαστές, άρα και όταν βγαίνουν αυτά τα παιχνίδια στο PC θα είναι optimized για 8 πυρήνες,που σημαίνει πως τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται το 100% των πυρήνων ενός 8πύρηνου. 2
Πέτρος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Και το μεγάλο τους κατά είναι ότι,στα παιχνίδια,εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% της δύναμής τους,ακόμα και σε σύγχρονα παιχνίδια «γραμμένα για πολλούς πυρήνες». Μητρική για τον 8320-50 έχει ~90€ ,πόσο ποιο ακριβή μητρική θέλει δηλαδή ο i5;;; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να λειτουργούν όλοι οι πυρήνες@100% και μάλιστα σε τέτοια ανάλυση? Προσφέρει κάτι παραπάνω στο παιγνίδι? Καλό το διάγραμμα, χρωματάκια, μπάρες κλπ...αλλά ποιό το νόημά του?
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να λειτουργούν όλοι οι πυρήνες@100% και μάλιστα σε τέτοια ανάλυση? Προσφέρει κάτι παραπάνω στο παιγνίδι? Καλό το διάγραμμα, χρωματάκια, μπάρες κλπ...αλλά ποιό το νόημά του? Το σκεπτικό των προτάσεων είναι πως μιας και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ports από κονσόλες στο pc,εφ' όσων σε αυτή τη γενιά κονσολών οι developers θα κάνουν optimization των παιχνιδιών για 8πύρηνους επεξεργαστές, άρα και όταν βγαίνουν αυτά τα παιχνίδια στο PC θα είναι optimized για 8 πυρήνες,που σημαίνει πως τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται το 100% των πυρήνων ενός 8πύρηνου. Αυτός ουσιαστικά είναι ο σκοπός,πολλοί πιστεύουν ότι επειδή γράφονται τα παιχνίδια πάνω σε οχταπύρηνο σύστημα άρα ένας δυνατότερος οχταπύρηνος θα εκμεταλλεύεται στο 100% και για αυτό δυσκολεύονται και τόσο πολύ να πιστέψουν ότι ένας αρκετά κατώτερος επεξεργαστής μπορεί να φτάσει την ίδια απόδοση. Ναι θέλουμε να φτάνουν όσο ποιο κοντά στο 100% όλοι οι πυρήνες σε οποιοδήποτε παιχνίδι για να έχουμε την μέγιστη απόδοση για τα λεφτά μας.(οκ πάνω από 30 fps και 60 σε μερικά δεν υπάρχει διαφορά αλλά μιλάμε και για την θεωρία εδώ)
Fulgore Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Και το μεγάλο τους κατά είναι ότι,στα παιχνίδια,εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% της δύναμής τους,ακόμα και σε σύγχρονα παιχνίδια «γραμμένα για πολλούς πυρήνες». Μητρική για τον 8320-50 έχει ~90€ ,πόσο ποιο ακριβή μητρική θέλει δηλαδή ο i5;;; Μια καλη μητρικη για Intel i5 4670k ειναι και η http://www.skroutz.gr/s/3738570/Asus-Gryphon-Z87-C2.html σε σχεση με την αντιστοιχη Gigabyte 990XA
Πέτρος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Αυτός ουσιαστικά είναι ο σκοπός,πολλοί πιστεύουν ότι επειδή γράφονται τα παιχνίδια πάνω σε οχταπύρηνο σύστημα άρα ένας δυνατότερος οχταπύρηνος θα εκμεταλλεύεται στο 100% και για αυτό δυσκολεύονται και τόσο πολύ να πιστέψουν ότι ένας αρκετά κατώτερος επεξεργαστής μπορεί να φτάσει την ίδια απόδοση. Ναι θέλουμε να φτάνουν όσο ποιο κοντά στο 100% όλοι οι πυρήνες σε οποιοδήποτε παιχνίδι για να έχουμε την μέγιστη απόδοση για τα λεφτά μας.(οκ πάνω από 30 fps και 60 σε μερικά δεν υπάρχει διαφορά αλλά μιλάμε και για την θεωρία εδώ) Μα, τα fps, σε λίγες περιπτώσεις έχουν σχέση με τον επεξεργαστή σε fullHD+ αναλύσεις. Ναι, δε λέμε για μονοπύρηνο@3.5, αλλά σε 4+ πυρήνες διαφορά ουσιαστική δεν υπάρχει -ακόμα. Πάντα, για s/w της προκοπής, έτσι? Το παραπάνω διάγραμμα θα είχε νόημα αν αυτοί που το "μαγείρεψαν" έδειχναν ταυτόχρονα και το % φορτίο της κάρτας γραφικών ώστε να βλέπουμε αν υπάρχει bottleneck ή όχι και σε ποιές περιπτώσεις. Η 7950 μου, κλοκαρισμένη, μόνιμα στο 99% είναι στο BF4 (αφού αυτό δείχνει το διάγραμμα), με τον 8320 μου @4.5 να έχει όντως αυτή τη συμπεριφορά που δείχνει(ς). Αν με έκοβε ο επεξεργαστής, η GPU -λογικά- θα έπρεπε να μη maxάρει, πράγμα που δεν συμβαίνει. Ο [email protected] που είχα μέχρι πριν 1 μήνα, ήταν κάπου στο 95-98%, με την κάρτα πάλι >98%, οριακά δλδ άρχιζα να έχω θέμα. (τα παραπάνω, με ίδιο υπόλοιπο setup, ίδιους οδηγούς κλπ, για να υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης). Όταν με το καλό εμφανιστούν τα πρώτα "δείγματα" >4core βελτιστοποιημένων παιγνιδιών (και με άλλον από Intel compiler), θα δούμε και θα ξανα-(συγ)κρίνουμε. 2
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Αν με έκοβε ο επεξεργαστής, η GPU -λογικά- θα έπρεπε να μη maxάρει, πράγμα που δεν συμβαίνει. Όταν με το καλό εμφανιστούν τα πρώτα "δείγματα" >4core βελτιστοποιημένων παιγνιδιών (και με άλλον από Intel compiler), θα δούμε και θα ξανα-(συγ)κρίνουμε. Μα δεν είπα εγώ ότι σε κόβει ο 8320 ,απλά από την πλήρες δύναμη του,στα παιχνίδια, εκμεταλλεύεται μόνο το ~50% και για αυτό τον πλησιάζουν επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες,αυτό είπα. Ε,και πότε θα εμφανιστούν αυτά τα δείγματα;;;Πριν μερικούς μήνες όλοι λέγαν ότι το bf4 θα είναι από τα πρώτα από αυτά που λες αφού θα είχε γραφεί για της νέες κονσόλες δηλαδή πάνω σε 8core amd , αν λες ότι τελικά για της επόμενες γενιές κονσολών θα βγουν τέτοια παιχνίδια τότε άντε για,ποιος περιμένει τόσο;
kyriakosm Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 απο την εποχη του 8150 περιμενουνε,μην πω και πιο πισω,αφου τους αρεσει να περιμενουνε αστους να περιμενουν το εργοστασιο τα σταματησε αλλα η αντιπροσωπεια τα πουλαει ακομα τρελλα μπαζα τα amd προιοντα
adtakhs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Έστω ότι έχουμε 8 προγράμματα που χρησιμοποιούν 1 thread το καθένα, σύνολο 8 threads ή ένα πρόγραμμα με 8 thread. Έχουμε ένα 8350, ένα 4670, και ένα 4770. Ο amd 8350, έχει 8 φυσικούς πυρήνες, αλλά μπορεί ο καθένας να δουλέψει 1 thread, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να δουλέψει 8 thread ταυτόχρονα, δουλεύει 4 thread και τα αλλά 4 είναι σε αναμονή. Δηλαδή 4 πυρήνες δουλεύουν και οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Αυτό γίνεται γιατί κάθε 2 πυρήνες είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Στην ουσία είναι τετραπύρηνος με 8 thread (4 εκτελέσιμα, 4 σε αναμονή). Ο intel 4670, εχει 4 φυσικούs πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 4 threads. O intel 4770, έχει 4 φυσικούς πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 8 threads, επειδή έχει Hyper-Threading, δηλαδή με το κατάλληλο λειτουργικό, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες. Στην ουσία μόνο ο intel 4770 μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα 8 threads, αλλά δεν μπορούμε να τον ονομάσουμε 8πύρηνο, γιατί έχει 4 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες. Ενώ ο amd έχει 8 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 πυρήνες, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δουλέψουν μόνο οι 4 πυρήνες, οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Λάθος !!! Δουελύει 8 ταυτόχρονα !!! Στο μοναδικό σημείο που δεν μπορεί να δουλέψει 8 ταυτόχρονα είναι οι AVX 256BIT , όπου η κοινή FPU που είναι 2X 128FMAC θα πάει στο έναν πυρήνα ολόκληρη. Τέτοια instr. δεν παίζουν στα games και γενικά δεν παίζουν στην πιάτσα αυτή την στιγμή .... Αυτό που δεν μπορεί να κάνει και για αυτό είναι 8-πύρηνος και όχι 4-πύρηνος με 8 Τ, είναι να δουλεύει πλήρως τις IEU του module σε single thread καταστάσεις . 1
Ailuros Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Αυτό απο που προκύπτει? Ποια η λογική να υπάρχει ο πυρήνας διαθέσιμος, να υπάρχει thread/process που θα θέλει να τον χρησιμοποιήσει και δεν θα μπορεί? Και τι ακριβώς κάνει ο πυρήνας στην αναμονή? τι περιμένει? To τρόλλευ μα τι άλλο; Αντί να ψάξω να βρω τοίχο να κοπανήσω το κεφάλι μου με αυτά που διαβάζω προτιμώ να αποχωρήσω. 1
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 απο την εποχη του 8150 περιμενουνε,μην πω και πιο πισω,αφου τους αρεσει να περιμενουνε αστους να περιμενουν το εργοστασιο τα σταματησε αλλα η αντιπροσωπεια τα πουλαει ακομα τρελλα μπαζα τα amd προιοντα Εχεις δικιο ειναι πιο μαγκες εκει στην Intel.Παρτε i5 4670k για oc και καλα αλλα αν δεν σας κατσει καλο κομματι,να βγαλετε λιγο παραπανω απο turbo.... Και φυσικα με καθε νεο επεξεργαστη και νεο socket και νεα μητρικη,ετσι γιατι ’’λεφτα υπαρχουν’’. Ειπαμε η Amd εχει τα κακα της αλλα το ιδιο και η αλλη εταιρια,και καλο ειναι αν θελει καποιος να μην τον κοροιδευουν και να τον παιρνουν στα σοβαρα να ειναι λιγο αντικειμενικος,οχι να υποστηριζει φανατικα μονο οτι αγοραζει αυτος . Και εγω πχ ως τωρα Intel εχω αγορασει γιατι ημουν και ειμαι ικανοποιημενος,αλλα παρολα αυτα σε ενδιαφερομενο που κοιταζει σε gaming PC προτεινω ή 8320(ειδικα αν τον ενδιαφερει το oc)ή i5 γιατι πολυ απλα ετσι πρεπει να προτεινει καποιος που λεει οτι ειναι αντικειμενικος(και οσον αφορα προσωπικη γνωμη μπορω μονο να πω οτι εχω μεινει ικανοποιημενος με την ταδε εταιρια). Και οσο για τους ζεστους επεξεργαστες που λενε καποιοι για τους Amd και σε αλλα ξενα topics βλεπω τον i5 4670k χωρις oc με stock ψυκτρα να τους χτυπαει και 75 βαθμους σε παιχνιδια. Αρα και στην μια περιπτωση και στην αλλη η ψυκτρα θα μπει. Και οσον για τον Fx 6300 vs i3,ο 6300 ειναι πιο ολοκληρωμενη προταση για τα χρηματα του και με δυνατοτητα oc,και ο i3 με HT ειναι στα ιδια χρηματα με i5 4440 αρα οπως και να το δεις ο i3 για σοβαρο gaming δεν ειναι οτι και να δειχνουν τα διαφορα γραφηματα απο τα διαφορα site. Το οτι υπαρχει γενικα μια εμπάθεια στο Insomnia για Amd προιοντα ειναι γεγονος(και αυτο κυριως γιατι οι περισσοτεροι ειναι ικανοποιημενοι με αυτους). Και τελος απο την στιγμη που τα περισσοτερα παιχνιδια κυριως θελουν καλη καρτα γραφικων, γιαυτο και ο i3 αποδιδει σχετικα καλα σε αρκετα benchmarks,δεν ειναι ομως καθολου Futureproof οπως ειναι ο Fx 6300. 1
kyriakosm Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 βασικα λυπαμαι αυτους που την πατισαν περνοντας εναν 8150/8350 πιστευοντας/ακουσαν οτι θα εχουν τις ιδιες επιδοσεις η και καλυτερες στα παιχνιδια απο εναν ι5 Ακομα υπαρχει αυτη η μελωδια στα αυτια μου απο τους μελλοντολογους,παρτε τον fx ειναι το μελλον στα pc games Δεν εχω θεμα με την amd,με τους αγγελιοφορους της παραπληροφορισης εχω,και μου κανουν "αποκρουστικη" αυτη την εταιρεια οσο δεν παει
Προτεινόμενες αναρτήσεις