Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω σε πολλά θέματα για αγορά gaming pc να προτείνεται οκταπύρηνους επεξεργαστές της AMD (πχ 8320) κυρίως λόγου κόστους. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο είδα ότι στα περισσότερα games οι AMD χάνουν ακόμα και από τον i3. Το ερώτημα μου είναι γιατί να πάρει κάποιος έναν εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο AMD όταν με λιγότερα λεφτά παίρνεις έναν i3 και έχεις καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση? Τελικά μήπως δεν είναι φθηνοί αυτοί οι ΑΜD?

http://www.hardwarepal.com/best-cpu-gaming-9-processors-8-games-tested/

"AMD should really think about some price cuts for their FX 8xxx CPUs because of the price-performance they are not competitive against Intel’s processors." 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορω να πω οτι με γεμιζουν και πολυ τα παραπανω αποτελεσματα. Βλεπω πχ σε παιχνιδι τον i3 4130 να ειναι μπροστα απο I5??

Τον Fx 6300 oc να ειναι πισω απο 6300 σε stock??Τον i7 να ειναι πισω απο i5??Γενικα δεν μπορω να πω οτι μου γεμιζουν το ματι τα αποτελεσματα αυτα.

Και οσο για τον i3 μην το πεις παραεξω γελανε και οι πετρες, που εν ετη 2014 θα προτεινουμε 2πυρηνο i3 για παιχνιδια :P

Δες πχ εδω http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106.html

• Like 1
Δημοσ.

Σε συγκεκριμενα σεναρια "χανει" ειτε η μια ειτε η αλλη μερια. Το σεναριο που εχουν φτιαξει τα παιδια εκει περιεχει καρτα πολυυυ δυνατοτερη απο 770, με settings στα medium. Βαζουν στις προτασεις 2x780ti-sli και μου διεφυγε? Οι ποιο συχνες προτασεις ειναι 270/760 και εκει δεν μπα να χεις και pentium τις περισσοτερες φορες...

Περα απο αυτο τωρα στα της αποδοσης. Το ιδιο το site βγαζει value for money τον  4300 overclocked (και στοκ θα πω εγω, με βαση τις μετρησεις τους δεν αξιζει να κανει κανεις overclock). Παρ'ολα αυτα και εσυ και αυτοι πιστευουν πως ο i3 "αξιζει" περισσοτερο. Why?? Because F* you, that's why. :) Για μια καταναλωση που δεν φαινεται στον λογαριασμο μαλλον. Ή γιατι ποτισε το μπλε πρωινιατικο.

Ολα αυτα σε παιχνιδια κομμενα και ραμμενα για quad-core και αυτο με το ζορι (εφοσον υπαρχουν παιχνιδια σαν το Black Flag: Proudly coding with our legs). Φανταζεσαι αν γραφτει κωδικας optimized για οκταπυρηνο πως θα αλλαξει η κατασταση? Αυτα τροφη για σκεψη μιας και δεν μου αρεσει να προβλεπω/προφητευω αλλα να μιλω με νουμερα.

Δεν μπορω να πω οτι με γεμιζουν και πολυ τα παραπανω αποτελεσματα. Βλεπω πχ σε παιχνιδι τον i3 4130 να ειναι μπροστα απο I5??

Τον Fx 6300 oc να ειναι πισω απο 6300 σε stock??Τον i7 να ειναι πισω απο i5??Γενικα δεν μπορω να πω οτι μου γεμιζουν το ματι τα αποτελεσματα αυτα.

Και οσο για τον i3 μην το πεις παραεξω γελανε και οι πετρες, που εν ετη 2014 θα προτεινουμε 2πυρηνο i3 για παιχνιδια :P

Δες πχ εδω http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106.html

fulgore λιγα για τους διπυρηνους, απο c2d E7200+8800GT πηγα σε Pentium G3420+7790 φθηνοτατα και πολυ κοντα στον athlon x4 750k σε κοστος, αλλα ειπα να τον δοκιμασω, μιας και δεν υπαρχει πουθενα στο νετ (δοκιμαζουν τα παντα εκτος απο pentium/athlon x4 750k+7770 combo, για το θεο δηλαδη). Πριν την ριξεις την πετρουλα σου λεω το pc εχει αναγκη το singlethread του μιας και παιζει lol, dota2 και mmos και δειλα δειλα κανα προσφατο.

• Like 4
Δημοσ.

Σε συγκεκριμενα σεναρια "χανει" ειτε η μια ειτε η αλλη μερια. Το σεναριο που εχουν φτιαξει τα παιδια εκει περιεχει καρτα πολυυυ δυνατοτερη απο 770, με settings στα medium. Βαζουν στις προτασεις 2x780ti-sli και μου διεφυγε? Οι ποιο συχνες προτασεις ειναι 270/760 και εκει δεν μπα να χεις και pentium τις περισσοτερες φορες...

Περα απο αυτο τωρα στα της αποδοσης. Το ιδιο το site βγαζει value for money τον  4300 overclocked (και στοκ θα πω εγω, με βαση τις μετρησεις τους δεν αξιζει να κανει κανεις overclock). Παρ'ολα αυτα και εσυ και αυτοι πιστευουν πως ο i3 "αξιζει" περισσοτερο. Why?? Because F* you, that's why. :) Για μια καταναλωση που δεν φαινεται στον λογαριασμο μαλλον. Ή γιατι ποτισε το μπλε πρωινιατικο.

Ολα αυτα σε παιχνιδια κομμενα και ραμμενα για quad-core και αυτο με το ζορι (εφοσον υπαρχουν παιχνιδια σαν το Black Flag: Proudly coding with our legs). Φανταζεσαι αν γραφτει κωδικας optimized για οκταπυρηνο πως θα αλλαξει η κατασταση? Αυτα τροφη για σκεψη μιας και δεν μου αρεσει να προβλεπω/προφητευω αλλα να μιλω με νουμερα.

fulgore λιγα για τους διπυρηνους, απο c2d E7200+8800GT πηγα σε Pentium G3420+7790 φθηνοτατα και πολυ κοντα στον athlon x4 750k σε κοστος, αλλα ειπα να τον δοκιμασω, μιας και δεν υπαρχει πουθενα στο νετ (δοκιμαζουν τα παντα εκτος απο pentium/athlon x4 750k+7770 combo, για το θεο δηλαδη). Πριν την ριξεις την πετρουλα σου λεω το pc εχει αναγκη το singlethread του μιας και παιζει lol, dota2 και mmos και δειλα δειλα κανα προσφατο.

Εγω αγαπητε Ashmadia μιλαω για περιπτωσεις οπως αναφερει παραπανω. Οταν δηλαδη θα ερθει ενας και θα μου πει θελω Pc gaming για να παιζω τα καινουργια παιχνιδια,προφανως και δεν θα του προτεινω i3.Αν χωραει i5 μεσα και μια αξιολογη καρτα γραφικων,i5 all the way. Αλλιως σε budget gaming Pc(βλεπε πχ 600 και 700ευρω Fx 6300 με τα 1000). Σε πιο ελαφριά παιχνιδια λογικο ο i3 να τα παει καλα,οπως και ο Athlonx4 750k(μη σου πω γενικα και APU :D).Αλλα επειδη παραπανω αναφερθηκε 8320 και i5,θεωρω οτι μιλαμε για την πρωτη περιπτωση δηλαδη gaming Pc για βαριά παιχνιδια.

Και να το πω και αλλιως αν δεν βγαινουν τα κουκια για καινουργιο i5,υπαρχει και η επιλογη Used i5 της προηγουμενης γενιας(i5 3470 κλπ) στα χρηματα του i3 πχ http://www.skroutz.gr/s/3750473/Intel-Core-i3-4130-Box.html?from=catspan

Βλέπω σε πολλά θέματα για αγορά gaming pc να προτείνεται οκταπύρηνους επεξεργαστές της AMD (πχ 8320) κυρίως λόγου κόστους. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο είδα ότι στα περισσότερα games οι AMD χάνουν ακόμα και από τον i3. Το ερώτημα μου είναι γιατί να πάρει κάποιος έναν εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο AMD όταν με λιγότερα λεφτά παίρνεις έναν i3 και έχεις καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση? Τελικά μήπως δεν είναι φθηνοί αυτοί οι ΑΜD?

"AMD should really think about some price cuts for their FX 8xxx CPUs because of the price-performance they are not competitive against Intel’s processors." 

• Like 1
Δημοσ.

1.ο I3 έχει 4 thread και όχι μόνο αυτό αλλά δεν περιορίζονται στο να τρέχουν στην μισή ταχύτητα του πυρήνα αλλά μπορεί το κάθε ένα να τρέξει με την πλήρη ταχύτητα του επεξεργαστή εφόσον το ποσοστό που θέλει το νήμα δεν υπερβαίνει κάποιο ποσοστό.

2.με την ίδια λογική εσύ προτείνεις εν έτη 2014 έναν επεξεργαστή που τρέχει με ταχύτητα pentium προ προηγούμενης γενιάς.

3.ακόμα και στο λινκ που δίνεις εσύ βλέπει κανείς τα αποτελέσματα για τον i3 να είναι όλα γύρο στο 80% ενώ για τον 6300 είναι αρκετά χαμηλότερα.

Δημοσ.

Η amd δεν έχει βγάλει ακόμα οκταπύρηνο, είναι τετραπύρηνοι με 8 thread.

Λάθος !!!! 8 -πύρηνοι είναι με ορισμένα κοινά μερη .... Αν ηταν 4-πύρηνοι θα δούλευαν όλα τα IEUs του Module σε Single thread καταστάσεις !

Δημοσ.

Η amd δεν έχει βγάλει ακόμα οκταπύρηνο, είναι τετραπύρηνοι με 8 thread.

Αυτό που λες το κάνει η Intel η amd έχει 4 «modules» με 2 πυρήνες το κάθε ένα δηλαδή ουσιαστικά 4 διπύρηνους επεξεργαστές σε ένα ολοκληρωμένο.
Δημοσ.

Το μεγαλο υπερ που εχει ο 8320 ειναι οτι σου δινει την δυνατοτητα για oc,και καλο μαλιστα. Τετοιο που φτανει τον κατα 40περιπου ευρω ακριβοτερο 8350. Απο Intel μερια ο αντιστοιχος ειναι ο i5 4670k ο οποιος εχει 2 αρνητικα,πρωτον η υψηλοτερη τιμη του σε σχεση με τον 8320 και οι ακριβοτερες μητρικες σε σχεση με τον 8320. Το αλλο αρνητικο ειναι οτι με τους Haswell παιζει μεγαλο ρολο για το Oc το κομματι του επεξεργαστη που θα σου τυχει,οχι οτι γενικα δεν ισχυει αυτο αλλα με τους Haswell ειναι πιο εντονο. Εισαι λαθος στο οτι ο 8320 προτεινεται κυριως σε συγκεκριμενα budget κατω των 900ευρω συνηθως για να χωρεσει και ψυκτρα και Ssd στην συνθεση,σε πιο πανω χρηματα ο Intel ειναι μονοδρομος γιατι δεν κοβει απο την καρτα γραφικων που ειναι το σημαντικοτερο στο Gaming PC. Τελος κατι που δεν αναφερεις ειναι οτι ολα ειναι με βαση του τι θελει ο ενδιαφερομενος αν θελει Intel,θα προτεινουμε Intel,αν θελει Nvidia μονο Nvidia Κλπ.

(Και ο Fx 6300 δεν ειναι ακριβοτερος απο i3 :P)

Δημοσ.

Δεν νομιζω παντως οτι οι 8πύρηνοι μπορουν να δώσουν αυτην την στιγμή κατι περισσότερα στα παιχνίδια απο εναν καλο 4πύρηνο , ετσι και αλλιως δεν ξέρω αν υπάρχει και δεν νομιζω παιχνίδι optimized να εκμεταλεύεται και τους 8 πύρηνες

Δημοσ.

Έστω ότι έχουμε 8 προγράμματα που χρησιμοποιούν 1 thread το καθένα, σύνολο 8 threads ή ένα πρόγραμμα με 8 thread.

Έχουμε ένα 8350, ένα 4670, και ένα 4770.

Ο amd 8350, έχει 8 φυσικούς πυρήνες, αλλά μπορεί ο καθένας να δουλέψει 1 thread, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να δουλέψει 8 thread ταυτόχρονα, δουλεύει 4 thread και τα αλλά 4 είναι σε αναμονή. Δηλαδή 4 πυρήνες δουλεύουν και οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Αυτό γίνεται γιατί κάθε 2 πυρήνες είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Στην ουσία είναι τετραπύρηνος με 8 thread (4 εκτελέσιμα, 4 σε αναμονή).

Ο intel 4670, εχει 4 φυσικούs πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 4 threads.

O intel 4770, έχει 4 φυσικούς πυρήνες και μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα 8 threads, επειδή έχει Hyper-Threading, δηλαδή με το κατάλληλο λειτουργικό, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες.

Στην ουσία μόνο ο intel 4770 μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα 8 threads, αλλά δεν μπορούμε να τον ονομάσουμε 8πύρηνο, γιατί έχει 4 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 λογικούς πυρήνες. Ενώ ο amd έχει 8 φυσικούς πυρήνες, το λειτουργικό βλέπει 8 πυρήνες, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δουλέψουν μόνο οι 4 πυρήνες, οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή.

• Like 1
Δημοσ.

Ο amd 8350, έχει 8 φυσικούς πυρήνες, αλλά μπορεί ο καθένας να δουλέψει 1 thread, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να δουλέψει 8 thread ταυτόχρονα, δουλεύει 4 thread και τα αλλά 4 είναι σε αναμονή. Δηλαδή 4 πυρήνες δουλεύουν και οι άλλοι 4 είναι σε αναμονή. Αυτό γίνεται γιατί κάθε 2 πυρήνες είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Στην ουσία είναι τετραπύρηνος με 8 thread (4 εκτελέσιμα, 4 σε αναμονή).

Αυτό απο που προκύπτει? Ποια η λογική να υπάρχει ο πυρήνας διαθέσιμος, να υπάρχει thread/process που θα θέλει να τον χρησιμοποιήσει και δεν θα μπορεί? Και τι ακριβώς κάνει ο πυρήνας στην αναμονή? τι περιμένει?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...