cyberrobot Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ψάχνεις καλύτερα να βρείς ένα hackerspace κοντά σου, θα σε βοηθήσει αρκετά στην υλικοτεχνική υποδομή που θα χρειαστείς άμα είναι σωστά στημένο. Αθήνα απ'όσο ξέρω έχει και Πάτρα. 2
warlock9_0 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 αν είσαι αθήνα πήγαινε και στα εξάρχεια στο grobotronics και μίλα με τα παιδιά που είναι εκεί 2
some1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Χαιρετώ την παρέα!Μου έχει μπεί το μικρόβιο να ασχοληθώ και κοιτώ να προμηθευτώ κάποιο arduino kit (γνωρίζω πως θα είναι ακριβότερο), ώστε να ωφεληθώ από την συλλογή των υλικών αλλά και από τα projects που κουβαλάνε τέτοια πακέτα. Σκέφτομαι το http://www.oddwires.com/arduino-uno-starter-kit-deluxe/ , ως το πιο πλήρες που έχω βρει. Τι γνώμη έχετε;;; ευχαριστώ!
cyberrobot Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβό πανάκριβο θα έλεγα... κοίτα καλύτερα στο ebay έχει της Παναγίας τα μάτια και πολύ πιο οικονομικά... όπως είπα και πιο πάνω καλό είναι να βρεις το hackerspace της γειτονιάς σου γιατί με 2 μοτέρ και 5 αντιστάσεις δεν θα μπορέσεις να κάνεις και πολλά παρά μόνο τα demo του arduino... ορδές ατόμων μαζί και μένα την έχουμε πατήσει και έχουμε πάρει ένα κάρο κερατάκια και στο τέλος τα χρησιμοποιήσαμε ελάχιστα και μετά τα αφήσαμε.... Πάνε σε κάτι πιο συγκροτημένο διάβασε παίξε, μάθε και άμα σου αρέσει χτίζεις το δικό σου lab...
cecond Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω αν αυτό το πακέτο είναι καλό για εκμάθηση; http://www.gearbest.com/development-boards/pp_211519.html
Gunix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Γεια σας. Θέλω την βοήθεια σας. Επειδή είμαι αρχάριος και θέλω να μάθω Arduino και δεν ξέρω από ηλεκτρολογικά και προγραμματισμό που μπορώ να βρω βίντεο και βιβλία για να μάθω ηλεκτρολογικά ή ηλεκτρονικά και προγραμματισμό;
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Το Arduino είναι για εμπειρους και στους δύο τομείς, αν δεν έχεις κάποια γνώση το θεωρώ δύσκολο να εμπλακεις
Gunix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Το Arduino είναι για εμπειρους και στους δύο τομείς, αν δεν έχεις κάποια γνώση το θεωρώ δύσκολο να εμπλακεις Δεν πειράζει. Γι' αυτό ο άνθρωπος γεννήθηκε για να μάθει. Υπάρχει υλίκο; Αν ναι μπορείτε να μου στείλετε σας παρακαλώ παιδιά;
babylonx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Ίσα ίσα, το Arduino είναι εξεραιτικά εύκολο αρκεί να ξέρεις βασικό προγραμματισμό σε C. Από εκεί και πέρα εισάγει ένα τέτοιο abstraction layer στο hardware που δε χρειάζεται να ξέρεις σχετικά τίποτα με το ίδιο το hardware για να ασχοληθείς. Κουμπώνεις το arduino στη usb, κατεβάζεις και εγκαθιστάς το IDE και ξεκινάς άμεσα. Όσοι γνωρίζουν από embedded development μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά σε δυσκολία σε σχέση με την καθαρή ανάπτυξη embedded software. Μη κόβετε τα φτερά του κόσμου. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις αν θες να κάνεις κάτι. Για να ξεκινήσεις σε embedded το arduino είναι ότι καλύτερο για τον πρωτάρη.
tom510 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 https://www.arduino.cc/en/Tutorial/BuiltInExamples Το Arduino είναι για εμπειρους και στους δύο τομείς, αν δεν έχεις κάποια γνώση το θεωρώ δύσκολο να εμπλακεις trolling?
Gunix Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Οκ. Και από ηλεκτρολογικά που θέλω να μάθω όπως για την αντίσταση, πως χρησημοποιώ το κολλητήρη και κάποια άλλα υλικά κατασκεβείς. Οπου ασχολούνται μεχανολογόι ηλεκτρολόγοι και πουλάνε στα μαγαζιά τους ηλκτρολογικά.
BloodDonor89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, θελω να μπω και εγω στο κοσμο του Arduino, ηθελα εδω και καποια χρονια να ασχοληθω αλλα τα οικονομικα μου εκεινη την εποχη δεν το επετρεπαν...εχοντας φτασει τα 27 (26 για την ακριβεια) ειπα να ξεκινησω...παραγγειλα αυτο το σετακι http://www.ebay.com/itm/231677301840?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Τα βασικα της ηλεκτρονικης τα ξερω, τι συμβολιζουν οι χρωματιστες λωριδες πανω στις αντιστασεις, τα ledakia πως πρεπει να συνδεονται κτλ, πολυμετρο εχω και ξερω να κανω μετρησεις, εχω ασχοληθει λογο σχολης με λογικες πυλες τοσο σε θεωρητικο επιπεδο οσο και σε πρακτικο και μου αρεσε απιστευτα η ολη φαση....τα εβλεπα κατι σαν ταχυδακτυλουργικο τρικ...(αισθανομουν μαγος...χωρις πλακα). Απο γλωσσες προγραμματισμου ξερω καλα C# και ελαχιστα C/C++ Κατα ποσο θα με δυσκολεψει ο προγραμματισμος του; Τι πρεπει να προσεξω ωστε να μην καταστρεψω το arduino με εναν λαθος χειρισμο (και δεν εννοω να το πεταξω στο τοιχο)... Υ.Γ Αν και ξερω οτι ολα αυτα στο σετακι στην αρχη θα μου ειναι αχρηστα, αλλα θεωρω σωστο να τα εχω ολα (σχεδον) ωστε να μην ψαχνομαι μετα....!!!
nkarama Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Αν τα πάτε καλά με τα αγγλικά δείτε στο youtube τα tutorial του Jeremy Blum. Είναι μια καλή αρχή, μιας και εκτός απο τα του Arduino περιγράφει και βασικές έννοιες ηλεκτρονικής.
BloodDonor89 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα, θελω την βοηθεια σας.... Θελω να στελνω δεδομενα απο Arduino σε PC ασυρματα. Οσο ψαχνομουν τοσο χανομουν...και γι αυτο ειπα να ρωτησω και εδω. Οι επιλογες που εχω ειναι 1) Wifi 2) Bluetooth 3) XBee 1) Για το wifi απ οτι ειδα ειναι κομματι δυσκολο, αλλα εχει καλυτερες αποστασεις και περισσοτερος ογκος δεδομενων. 2) Ειναι ευκολο σχετικα αλλα περιοριζει καπως την αποσταση 3) XBee ειναι καλο, αλλα ειναι ακριβο. Ο σκοπος ειναι τελειως εκπαιδευτικος, δηλαδη να μαθω τον κωδικα κτλ. Δεν ειναι για καποιο προτζεκτ, οποτε και οι αποστασεις θα ειναι μικρες τις ταξεως των 5-7 μετρων για αρχη. Εχω δει αυτα http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial-4-Pin-Bluetooth-RF-Transceiver-Module-HC-06-RS232-With-backplane/370999421767?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D333008%26algo%3DRIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122152441%26meid%3D6af7af1506be407e84edd1a6e167ba49%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D10%26mehot%3Dpp%26sd%3D291648301762 http://www.ebay.com/itm/171907430053?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
cyberrobot Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγώ θα πήγαινα στο WiFi γιατί δεν θέλει περαιτέρω εξοπλισμό και είναι το εύκολο δεδομένου ότι σαν λογική το χρησιμοποιείς καθημερινά. Το ESP8266 σου δίνει API μέσω σειριακής να έτσι ώστε να το διαχειρίζεσαι και να στέλνεις δεδομένα. Ενώ στο μέλλον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πιο όμορφα πρότζεκτ δεδομένου ότι είσαι άμεσα συνδεδεμένος με το Νετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα