Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το καλυτερο airflow για ενα pc απο που να μπαινει και να βγαινει αερας γιατι εχω ακουσει διαφορα...Μετα θα ηθελα να μου προτεινετε μια καλη ψυχτρα cpu απο το vision studio κατω απο 30 ευρω αν γινεται :)

Δημοσ.

παντα το ειχα απορια οταν βλεπω κατι τετοιες εικονες με airflow...

με ψυχτρα τυπου tower,ποιος ο λογος να εχεις ακριβως επανω απο τον ανεμιστηρα της ψυχτρας,ανεμιστηρα για να βγαζει τον αερα????

εαν ειναι να εχεις ανεμιστηρα εκει,τον εχεις να βαζει αερα οχι να βγαζει.

Δημοσ.

με ψυχτρα τυπου tower,ποιος ο λογος να εχεις ακριβως επανω απο τον ανεμιστηρα της ψυχτρας,ανεμιστηρα για να βγαζει τον αερα????

Oσο για τους πανω και εγω εχω μια απορια αν αξιζει γιατι και το στο δικο μου κουτι δεν ειδα τρελη διαφορα.

Αν και το εχει στα optional οποτε ειναι στην κριση σου αν θες ή οχι.

Το βασικο μοντελο ειναι τα εντονα βελακια.

Δημοσ.

εγω στο δικο μου παντως υστερα απο παρα πολλες δοκιμες,εχω εναν σαν Intake επανω απο την ψυχτρα του επεξεργαστη και απο πισω πανω εναν exhaust.

η διαφορα ηταν.....ενας βαθμος στα cores σε burning test......τιποτα δηλαδη αλλα και παλι,κατι ειναι :P

Δημοσ.

Αν και εγω με το παραπάνω μοντέλο της φωτογραφίας το εχω και δουλεύει στο pc , γενικα δεν υπάρχει κατι standar κανεις δοκιμές και βλέπεις πως θα κατσει στο καθε κουτι το airflow σου , η μονη διαφορά ειναι οτι δεν εχω ανεμιστήρες μπροστά για να βάζουν γιατι θέλει πατέντα στο δικο μου κουτι

Δημοσ.

Το στάνταρ είναι πάντα ένας μπροστά και ένας πίσω!

Από εκεί και ύστερα ανάλογα το κουτί αν θες κι άλλον για intake μπορείς να βάλεις άλλον έναν μπροστά, μπορείς να βάλεις στον πάτο του κουτιού(αν το έχεις στο πάτωμα το pc θα τραβάει σκόνη) ή και τα δύο!!

Αν θές για παραπάνω exhaust τους βάζεις στο ταβάνι του κουτιού!

Δεν ήταν ούτε και θα είναι ποτέ χρήσιμοι ανεμιστήρες  στο side panel του κουτιού μην ασχοληθείς καθόλου γιατί ακόμα κι αν περισσεύει χώρος θα έρθει η ώρα που θα τους στείλεις γιατί κάπου θα σε ενοχλήσουν!(προσωπική άποψη)

Νομίζω κάλυψα κάθε μεριά του case!

Tip: φρόντισε να έχεις περισσότερους exhaust παρά intake για να υπάρχει πάντα αρνητική πίεση, αυτό βοηθάει στο καλύτερο airflow και στην καλύτερη ψύξη του case (μην φανταστείς τρελά νούμερα αλλά κράτα το να το έχεις στο μυαλό σου!!)

Ααα και κάτι τελευταίο για την απορία σας γιατί να έχεις top exhaust fans, η απάντηση είναι ότι θερμότητα πάει πάντα πρός τα πάνω οπότε βάζεις exhaust για να αποβάλεται κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να περάσει ξανά απο το κουτί για να φύγει απο πίσω!

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά τουλάχιστον η εικόνα που  έδωσαν πιο πάνω βασίζεται στην φιλοσοφία αυτή που αναφέρω και για μένα είναι ορθή!!

• Like 1
Δημοσ.

καλο αυτο που λες οτι η θερμοτητα παει προς τα επανω αλλα ειναι πλεον Urban legend στα κουτια υπολογιστων με τουλαχιστον εναν ανεμιστηρα μεσα.

ο θερμος αερας παει εκει που τον πανε οι ανεμσιτηρες.

Δημοσ.

Ολα αυτα παντως το καλοκαίρι ψιλο ακυρώνονται διοτι πλεον οι ανεμιστήρες τραβάνε και απο εξω θερμό αέρα σε αντίθεση με τον χειμώνα

Δημοσ.

Όπως κατάλαβες άμα ψάξεις πολύ δεν θα βγάλεις άκρη  :-D παίζουν πολλά...!

Βάλε έναν μπροστά και έναν πίσω και μετά  με βάση αυτά που σου είπαμε κινήσου ανάλογα(πάνω κάτω)!

Μια καλή ψύκτρά για την cpu σου http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html !

Αν θές βέβαια hardcore overclock πας σε πιό ακριβα πράγματα αλλά αν θες απλά μια καλή ψύκτρα και αθόρυβη πας σε αυτό που σου πα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...