Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βάλεις τότε και τα κέρδη από αυτό τότε τα κέρδη είναι αρκετά περισσότερα μιας και εκεί υπάρχουν και πολύ ακριβά προγράμματα έστω και αν δεν έχει τόσους πελάτες όπως στο ios.

Δημοσ.

Ah... fucking logic is absent once more.

Το παράλογο είναι το ότι η εταιρεία παίρνει με το έτσι θέλω το 30% της δουλειάς του developer, λες και η ίδια δεν έχει ανάγκη τους developers ή τους πρόσφερε τόσα πολλά. Αν έπαιρνε και παραπάνω ποιος θα καθόταν να γράψει εφαρμογή; Αν εξαιρέσεις μια μειοψηφία, οι υπόλοιποι που ανεβάζουν paid εφαρμογές  χαροπαλεύουν να πάρουν κάνα download, και δε μιλάμε για τα fart paid apps...

Δεν νομίζω ότι παίρνει με το έτσι θέλω. Αυτοι είναι οι όροι και οι developers τους αποδέχονται. 

Όσον αφορά το 30% που κρατάει η Apple απο την πώληση των εφαρμογών, πρέπει να υπολογίσετε το κόστος των servers, το κόστος του bandwidth και τα έξοδα απο τις προμήθειες των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που χρεώνει ο εκάστοτε οργανισμός που εκδίδει αυτες τις κάρτες (VISA, Mastercard, American Express κτλ).

Όποιος θέλει μπορεί να στήσει δικούς του servers ή να νοικιάσει, να πληρώνει για το bandwidth, να στήσει SSL store και να πληρώνει τις προμήθειες των καρτών. Χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος της εργασίας που απαιτείτε για το στήσιμο και την διαχείριση. Μετα πάμε σε έξοδα προβολής. Κάπως πρέπει να μάθουν οι υποψήφιοι αγοραστές για το προιόν (εφαρμογή στην συγκεκριμένη περίπτωση).

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορεί να το κάνει. Το App Store είναι μονοπώλιο για όλες τις μη jailbroken συσκευές.

Εξάλλου δεν είναι θέμα κόστους της λειτουργίας του store. Το ίδιο κόστος υπάρχει για μια δωρεάν εφαρμογή, για μια που κοστίζει 0,89€ και για μια που κοστίζει 50€. Όμως το κέρδος είναι ποσοστό. Γιατί; Γιατί είναι μονοπώλιο και κάνουν ότι θέλουν.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να το κάνει. Το App Store είναι μονοπώλιο για όλες τις μη jailbroken συσκευές.

Εξάλλου δεν είναι θέμα κόστους της λειτουργίας του store. Το ίδιο κόστος υπάρχει για μια δωρεάν εφαρμογή, για μια που κοστίζει 0,89€ και για μια που κοστίζει 50€. Όμως το κέρδος είναι ποσοστό. Γιατί; Γιατί είναι μονοπώλιο και κάνουν ότι θέλουν.

Φυσικά και είναι θέμα κόστους λειτουργίας του store. Ποιος θα τα πληρώσει αυτα τα έξοδα?

Αν δεν επωμιζόταν η Apple (και όποια άλλη εταιρεία διαχειρίζεται ίδιου τύπου store) τα έξοδα πως θα υπήρχαν οι δωρεάν εφαρμογές?

Υπάρχει κόστος και μάλιστα αρκετά μεγάλο, εκεί ο developer τα βρίσκει όλα έτοιμα.

Δημοσ.

Πάμε ξανά.

Το ίδιο κόστος υπάρχει για μια δωρεάν εφαρμογή, για μια που κοστίζει 0,89€ και για μια που κοστίζει 50€. Όμως το κέρδος για την Apple είναι ποσοστό. Γιατί; Γιατί είναι μονοπώλιο και κάνουν ότι θέλουν.

Δημοσ.

Γιατί προφανώς δεν μπορεί να κάνει απόσβεση του κόστους βάζοντας στάνταρ ταρίφα, που είναι το παράλογο;

Τα περισσότερα downloads και bandwidth είναι στο τσάμπα, θα προτιμούσες να πληρώνουν οι χρήστες για να βλέπουν τον κατάλογο των εφαρμογών; 'Η να μην υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές ;

Από θέμα προβολής και μόνο, ειδικά οι μικροί devs δεν νομίζω να έχουν τόσο παράπονο για το μερτικό της Apple.

Όσο για το μονοπώλιο, ε αφού οι χρήστες επιβραβεύουν το μοντέλο του iOS με το κλειστό οικοσύστημα εφαρμογών, τι πρέπει να κάνει η Apple δηλαδή, να πει όχι δεν θέλω τα λεφτά σας; :P

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει πόσα βγάζει η Apple ή η Google... προσωπικά με ενδιαφέρει να υπάρχουν εφαρμογές σε καλές και προσιτές τιμές.

Τέτοιες ανακοινώσεις λένε απλά στους devs ελάτε σε εμάς γιατί θα βγάλετε περισσότερα χρήματα από τους ανταγωνιστές μας.

Το παρακάτω video πιστεύω πως εξηγεί πολλά πράγματα.

Δημοσ.

Φίλε Zaknafein, η apple κάνει την δουλειά της. Βγάζει το μεγαλύτερο υπερκέρδος από όλες τις εταιρίες. Μαγκιά της. Όμως είναι αφελές να λέμε ότι το 30% έχει σχέση με το κόστος. Θα μπορούσε να ήταν δωρεάν και πάλι να είχε κέρδος το μήλο.

Εγώ έχω παράπονο ως χρήστης. Ακόμα με τσούζουν οι αυξήσεις που έγιναν στο τέλος του 2012. Αλλά επειδή η πλειοψηφία τους δικαιολογεί και τα νούμερα εκτοξεύονται σε δισεκατομμύρια, μόνο επιπλέον αυξήσεις έχουμε να περιμένουμε.

Δημοσ.

Fotis13

δεν νομιζω να αναφερθηκα σε πεινασμενους και σε τετοιες ιστοριες. Και νομιζω πικραμενος ειναι αυτος ο οποιος χερεται και καμαρωνει με το να βγαζει η εταιρια που του πουλησε κατι 750 ευρω, δις δολαρια. Ο παραλογισμος στο επακρο.

• Like 1
Δημοσ.

Το καλυτερο απο ολα ειναι οταν οι χρηστες του συγκεκριμενου λειτουργικου καμαρωνουν για τα εσοδα τγς εταιριας. Του τυπου " ναι αλλα εμεις καναμε 10 δις τζιρο, εσεις?" Αν ειναι δυνατον δηλαδη!

Με το ίδιο σκεπτικό όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία βγάζει το Χ Ψ μοντέλο και λεει "εμείς" λανσαρουμε το τάδε μοντέλο που φτιάξαμε. Τι πρέπει δλδ να θυχτουν οι μηχανικοί; Μετα οι σχεδιαστές; Και ούτε κάθε ξης;;;

Ναι η Apple και όλο το είναι της από πίσω ειναι το "εμείς". Από την άλλη αυτό διχνει εκτίμηση σε όλους τους προγραμματιστες που δούλεψαν και όχι μόνο λέγοντας "εμείς" και όχι το εγωιστικό "εγω". Όπως σε μερικούς αρέσει να κάνουν, ξυπνήσετε ρε μην είστε Ζώα στις κριτικές που γράφετε.

Sent from my iPhone using Insomnia

Καλα ολα αυτα αλλα αυτα που κερδίζουν οι developers σε σχέση με αυτα που βγάζει η apple ειναι ψίχουλα

Μήπως δεν γνωρίζεις ότι οι developers λαμβάνουν το 70% κάθε πληρωμής και η εταιρεία το 30%; Μήπως είναι καιρός να κόψουμε τους στείρους λαϊκισμούς;

Εισαι developer? έχει κάνει ποτέ καμία εφαρμογή; Από εσένα κλέβη η εταιρία το 30% σε πειράζει; Βρες άλλον να στην κάνει διανομή, να σου πληρώνει τους servers για hosting και εαν εισαι άξιος προγραμματιστής και σιγά σιγά ανευαινει η εφαρμογή σου στην κορυφή να σου κάνουν "κατα κάποιο τροπο και ντζαμπα διαφήμιση";;;; Σε χάλασε εχ; Α ναι συγνώμη από λόγια είμαστε πάντα πρώτοι.....Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Έχω έναν εκθεσιακό χώρο. Έχω πληρώσει (πολλά!) να τον κατασκευασω, πληρώνω για να τον συντηρω, πληρώνω ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, εφορίες, χαράτσια. Σου έχω έτοιμο πελατολόγιο, έχω λεωφορεία που φέρνουν τους πελάτες στον χώρο, τους έχω ήδη δημιουργήσει "ανάγκες", σε έχω διαφημίσει. Ελέγχω κ το προϊόν σου για τυχόν προβλήματα ή αρρώστιες. Απο εσένα θέλω μονο να φέρεις το προϊόν σου και σου νοικιάζω εκθεσιακό περιπτερο δίνοντας μου το 30% των κερδών σου (που έχεις απο το έτοιμο και "ψημενο" πελατολόγιο μου). Ειναι άδικο; Αν το θεωρείς άδικο μην "νοικιαζεις" σε εμένα, πήγαινε αλλού ή άνοιξε κάτι δικό σου...

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε Zaknafein, η apple κάνει την δουλειά της. Βγάζει το μεγαλύτερο υπερκέρδος από όλες τις εταιρίες. Μαγκιά της. Όμως είναι αφελές να λέμε ότι το 30% έχει σχέση με το κόστος. Θα μπορούσε να ήταν δωρεάν και πάλι να είχε κέρδος το μήλο.

Εγώ έχω παράπονο ως χρήστης. Ακόμα με τσούζουν οι αυξήσεις που έγιναν στο τέλος του 2012. Αλλά επειδή η πλειοψηφία τους δικαιολογεί και τα νούμερα εκτοξεύονται σε δισεκατομμύρια, μόνο επιπλέον αυξήσεις έχουμε να περιμένουμε.

Δεν θα το έλεγα αφελές, υπερβολικό σίγουρα, αλλά έχει μη-αμελητέα κόστη (servers, bandwidth, validation κτλ) τα οποία  λόγω μοντέλου μπορεί όχι μόνο να αποσβέσει αλλά να βγάλει και μπόλικο κέρδος από πάνω. Και ναι, χρέωνει και τους dev για την δυνατότητα προβολής που τους δίνει. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αρκετά apps/παιχνίδια δεν θα τα ήξεραν ούτε οι μάνες των devs αν δεν είχαν μπει στο apple store, οπότε στο συγκεκριμένο θέμα εγώ δεν βλέπω κάτι το μεμπτό από πλευράς Apple.

Από κει και πέρα, συμφωνούμε, ούτε σε εμένα αρέσει το μοντέλο της Apple αλλά όσο το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό το στηρίζει, απλά θα μείνει ως έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...