timemachine12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Kαλησπερα. Εχω εναν ssd στον οποιο εχω τα windows μου και εναν σκληρο 1tb... Οταν εγκαθιστω καποιο προγραμμα εχει σαν προεπιλογη την εγκατασταση του, στον ssd λογω του οτι εκει ειναι τα windows και τα program files. Πως μπορω να το αλλαξω αυτο ωστε ως προεπιλογη σε καθε προγραμμα που εγκαθιστω να ειναι ο σκληρος του 1tb?
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης ολα τα προγραμμα σε ρωτανε που θελεις να εγκατασταθουν.Εσυ επιλεγεις τον 1ΤΒ δισκο
timemachine12 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Ναι το ξερω αυτο. Αν υπαρχει τροπος να μην χρειαζεται να το κανω αυτο λεω.
casperino Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Κοιταξε... Το πιο σωστο είναι να κρατήσεις τα προγράμματα που χρησιμοποιεις περισσότερο καθώς και αυτά που ξεκινάνε με τον υπολογιστή στον SSD. Για παράδειγμα το anti-virus, Browser, Office, κλπ. Αλλωστε για αυτο αγοράσαμε τον SSD, για να τρέχουν πιο γρηγορα τα προγράμματα και τα Windows! Για τα υπολοιπα, οπως games και προγράμματα που δεν τα χρησιμοποιεις συχνα φτιάχνεις εναν φακελο στον δευτερο σκληρο(Program Files) και τα βάζεις χειροκίνητα να εγκαθίστανται εκει... Eνα άλλο που μπορεις επίσης να κάνεις ειναι να μετακινήσεις τα Μy Pictures, Music, Video, Photos και Download στον δευτερο σκληρό δισκο. Η διαδικασία περιγράφεται εδω. Change the Default Location of User Folders Μπορείς επισης να γλυτώσεις αλλα 10 GB περιπου, απλα απενεργοποιόντας το System restore, Hibernation, μετακινώντας το Pagefile. SSD Optimization Guide Αν επιμένεις ακόμη στην πρώτη σου ερώτηση, δες εδω... SSD boot drive with secondary Hard disc (απο το step 5 και μετα...).
GiOrGoSk21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ε μωρέ μην τον λυπάστε τον SSD... Γι' αυτό τον παίρνουμε όλοι, για να χαρούμε τις ταχύτητες. Δεν πεθαίνουν και τόσο εύκολα, είπαμε. Μόνο αποθήκη(media-έγγραφα-installation files) και games δεν αφήνουμε πάνω του. Και τα games δεν τα αφήνουμε πάνω γιατί κάποια στιγμή τα ξηλώνουμε και τα γράψε-σβήσε πολλών gb (όπως ας πούμε στα games) καταπονούν τον SSD. Και πάλι δλδ, υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει τα games στον SSD μόνο και μόνο γιατί βαριέται το loading μέσα στο παιχνίδι. Κατά τ' άλλα... δώσ' του να καταλάβει!
timemachine12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ναι βρε, δεν δειχνω συμπονια, το αντιθετο μαλιστα. Επειδη εκει εχω ολα τα επαγκελματικα μου προγραμματα εχει σχεδον γεμισει, γιαυτο θελω να εγκαθιστουνται αυτοματα στον hdd. Ευχαριστω για τις συμβουλες, θα τις δοκιμασω και θα επιστρεψω!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Α επίσης σε συνέχεια του παραπάνω post μου (για να μην το αφήσω ημιτελές), κυρίως δε βάζουμε games στον SSD προφανώς για να μην γεμίζει ο χώρος του με τόσα gb που πιάνουν τα games. Γιατί ως γνωστόν χρειάζεται να υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό ελεύθερου χώρου στον SSD για να διατηρεί τις πολύ υψηλές ταχύτητες. Όχι ό,τι εσύ που τον γέμισες θα έχεις κανένα πρόβλημα ή θα τα κακαρώσει ξέρω γω... Απλά για μέγιστο performance, ισχύει το από πάνω.
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Τρέξε το regedit (ή από το search στα xp ή γράφοντας το στο startui) και ψάξε στην αριστερή μπάρα για το HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion εκεί είναι όλες οι προκαθορισμένες διαδρομές πάρε μία-μία και άλλαξε όποια θες με όποιο διαδρομή θέλεις. Π.χ. το C:\Program Files μπορείς να το κάνεις D:\Program Files ή τέλος πάντων ότι γράμμα σου βγάζει τον 1tb.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα