Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην τα πετάτε έτσι παιδιά. Ήμαρτον, δηλαδή. Θα ψάξει κανείς για κάτι σχετικό και θα παραπληροφορηθεί πλήρως με αυτά που γράφετε. Εννοείται ότι το λάπτοπ μπορεί να απουσιάζει από την έδρα (ή το υποκατάστημα), ως φορητό είδος. Εννοείται ότι μπορώ να αγοράσω λάπτοπ για την επιχείρησή μου και να το παραχωρήσω π.χ. στον πωλητή υπάλληλό μου που όλη μέρα δουλεύει εκτός του καταστήματος.

Σε γενικές γραμμές ότι βρίσκεται μέσα στο κατάστημα πρέπει να συνοδεύται από τιμολόγιο. Φυσικά κάτι τέτοιο, αφενός δεν είναι λογικό, αφετέρου δεν είναι και δυνατό. Αυτό που έχει σημασία και κοιτάζει κάποιος πιθανός έλεγχος είναι τα εργαλεία, τα μηχανήματα και οι πρώτες ύλες με τα οποία δημιουργείς τον τζίρο του καταστήματός σου. Το να έχεις ένα πισί να παίζεις candy crush δεν το ελέγχει κανένας. Αν όμως έχεις λογιστικό πρόγραμμα ή φορολογικό μηχανισμό, τότε πρέπει αυτά να συνοδεύονται από τιμολόγια αγοράς ή από άδειες χρήσης.

Αν σου έχει παραχωρήσει κάποιος γνωστός σου κάποιο πισί (με το οποίο βγάζεις κέρδος), πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις την άδεια του για να το χρησιμοποιείς. Μπορεί π.χ. να στο κάνει χρησιδάνειο με μηδενικό μίσθωμα.

Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί εάν έχεις έδρα το σπίτι σου, δεν πρόκειται να σε ελέγξει κανένας.

Ακριβώς αυτό θέλω να τονίσω κι εγώ, ότι σε περίπτωση ελέγχου θα δουν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό με τον οποίο παράγεις τζίρο. Αυτός ο εξοπλισμός (+έπιπλο) πρέπει να έχει αγοραστεί με τιμολόγιο. Αν δεν έχεις όμως επιχείρηση εστίασης και βάλεις το κωλόχαρτο μέσα με τιμολόγιο, ε οκ δεν φταίει ο έφορας που θα σε δαγκώσει. 

Επίσης, γράφονται ανακρίβειες στο θέμα του φορητού εξοπλισμού. 

Η ουσία για εμένα του παρόντος θρεντ είναι η εξής:

-ΜΗΝ αγοράζετε ότι να ναι με τιμολόγιο

-το τιμολόγιο δεν είναι ίσο με επιστροφή χρημάτων

-ΜΗΝ είστε πιστωτικοί και μην κάνετε χάρες. 

Επίσης, μην αναμένετε να αναγνωρίσει ο έφορος τα πάντα όλα ως έξοδα και το μηχάνημα της δουλειάς σας να είναι όσο καθαρό δεν πάει γιατί τον έλεγχο τον κάνουν γνώστες και με ειδικό software. 

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχεις μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών(πχ ιατρείο), τα ποτά και τα τρόφιμα μπορούν να μπουν στα έξοδα της επιχείρησης και καλά σαν παροχή στους πελάτες κατά την διάρκεια της αναμονής? 

• Moderators
Δημοσ.

Αν έχεις μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών(πχ ιατρείο), τα ποτά και τα τρόφιμα μπορούν να μπουν στα έξοδα της επιχείρησης και καλά σαν παροχή στους πελάτες κατά την διάρκεια της αναμονής? 

Ότι θες μπορείς να βάζεις στα έξοδα. Όταν περάσεις έλεγχο, όμως, θα σου πετάξει έξω, όσα είναι άσχετα με τον τζίρο της επιχείρησης.

Αυτό που ζητάς αντιτίθεται και στην κοινή λογική btw. Άμα είναι έτσι, εγώ που έχω φούρνο να κόψω τιμολόγιο ένα PS4 επειδή θα το έχω για «να απασχολούνται οι πελάτες μου μέχρι να εξυπηρετηθούν». LoL, μακάρι να πέρναγε κάτι τέτοιο στον έλεγχο. :P

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λογικά μέσα στον Φλεβάρη θα κάνω έναρξη επαγγέλματος σαν τεχνικός υπολογιστών και δικτύων. Δεν θα ανοίξω μαγαζί αλλά θα έχω το σπίτι μου σαν έδρα. Έχω ήδη σταθερή πρωινή δουλειά με ΙΚΑ οπότε το τολμάω γιατί γλυτώνω ΤΕΒΕ.

Απο κει και πέρα

Έγω για την έδρα μου θα χρειαστώ κάποια πράγματα όπως 1 nas , μια καμπίνα (επίτοιχη) , 1 switch και λογικά και ένα workstation ακόμα. Συν καλώδια δικτύου και εργαλεία γενικότερα.

Αυτά με τον ίδιο τρόπο συμψηφίζεται το ΦΠΑ τους με το ΦΠΑ που θα πληρώσω? Η θα πρέπει να έχω μαγαζί ?Φυσικά και θα κοπούν τιμολόγια στο όνομα μου (αν και εφόσον κάνω έναρξη)

Δημοσ.

<p>Εγώ λογικά μέσα στον Φλεβάρη θα κάνω έναρξη επαγγέλματος σαν τεχνικός υπολογιστών και δικτύων. Δεν θα ανοίξω μαγαζί αλλά θα έχω το σπίτι μου σαν έδρα. Έχω ήδη σταθερή πρωινή δουλειά με ΙΚΑ οπότε το τολμάω γιατί γλυτώνω ΤΕΒΕ.</p>

<p> </p>

<p>Απο κει και πέρα</p>

<p> </p>

<p>Έγω για την έδρα μου θα χρειαστώ κάποια πράγματα όπως 1 nas , μια καμπίνα (επίτοιχη) , 1 switch και λογικά και ένα workstation ακόμα. Συν καλώδια δικτύου και εργαλεία γενικότερα.</p>

<p>Αυτά με τον ίδιο τρόπο συμψηφίζεται το ΦΠΑ τους με το ΦΠΑ που θα πληρώσω? Η θα πρέπει να έχω μαγαζί ?Φυσικά και θα κοπούν τιμολόγια στο όνομα μου (αν και εφόσον κάνω έναρξη)</p>

Αυτά ναι και λογικά δικαιολογούνται πλήρως. Για την εφορία δεν έχει διαφορά αν δουλεύεις από το σπίτι. Απλά δεν μπορείς να έχεις ταμειακή.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά ναι και λογικά δικαιολογούνται πλήρως. Για την εφορία δεν έχει διαφορά αν δουλεύεις από το σπίτι. Απλά δεν μπορείς να έχεις ταμειακή.

Ταμειακή σίγουρα και δεν θα έχω. Ούτε θα πουλάω προϊόντα. Αν τώρα θέλει ένας πελάτης κάτι θα κόβω στο όνομα του απόδειξη η θα κάνω παραγγελία σε κάτι. Και άντε να παίρνω 5 ευρώ παραπάνω στην εργασία αν έχω χαλάσει βενζίνες η έχω δαπανήσει χρόνο για να του βρω το προϊόν.

Στο μέλλον δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Ζαχαρώνω ένα μαγαζάκι απέναντι από το σπίτι με φτηνό ενοίκιο αλλά δεν είναι καιρός για σπατάλες (νοίκια , νερά και ρεύματα . Internet Θα παίρνω από το σπίτι με voip τηλέφωνα.

Αλλα γενικότερα επειδή θέλω να δραστηριοποιηθώ στην γειτονιά και σε μαγαζιά , γραφεία και επιχειρήσεις θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να ξέρω ότι είμαι νόμιμος .

Δημοσ.

Ταμειακή σίγουρα και δεν θα έχω. Ούτε θα πουλάω προϊόντα. Αν τώρα θέλει ένας πελάτης κάτι θα κόβω στο όνομα του απόδειξη η θα κάνω παραγγελία σε κάτι. Και άντε να παίρνω 5 ευρώ παραπάνω στην εργασία αν έχω χαλάσει βενζίνες η έχω δαπανήσει χρόνο για να του βρω το προϊόν.

Στο μέλλον δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Ζαχαρώνω ένα μαγαζάκι απέναντι από το σπίτι με φτηνό ενοίκιο αλλά δεν είναι καιρός για σπατάλες (νοίκια , νερά και ρεύματα . Internet Θα παίρνω από το σπίτι με voip τηλέφωνα.

Αλλα γενικότερα επειδή θέλω να δραστηριοποιηθώ στην γειτονιά και σε μαγαζιά , γραφεία και επιχειρήσεις θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να ξέρω ότι είμαι νόμιμος .

Αν θέλει ένας πελάτης κάτι θα το παίρνεις με τιμολόγιο και θα το τοποθετείς και στη συνέχεια θα του κόβεις απόδειξη για το σύνολο. Αν θέλει να του το δώσεις στο χέρι θεωρείται μεσιτεία και θέλει παραστατικό και ταμειακή αφού μιλάμε για λιανική. Το μαγαζί άστο για δεύτερο τρίτο χρόνο αν έχεις σταθερά έσοδα. Μπορείς να διαμορφώσεις κάτι σαν γραφείο εργαστήριο σπίτι και να φαίνεται μια χαρά επαγγελματικός χώρος.
Δημοσ.

Θελω να πάρω έναν υπολογιστή από Αμερική οταν ερθει να περάσει απο το τελωνείο εγώ μπορω να το δηλώσω με τιμολογιο δηλαδη το 23% που θα μου βάλλουν στο προϊόν να τα χρέωση ως εξοδα γραφειου;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...