Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 6:24 ΠΜ, Malthador είπε

Εντελώς φιλικά, επειδή δεν γνωρίζεις επαρκώς το φορολογικό σύστημα, καλό θα ήταν πριν προβείς σε τέτοιες «εξυπηρετήσεις» να φροντίζεις να ενημερώνεσαι επαρκώς. Είπες ότι η συσκευή κόστιζε 518. Ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στα 518 ευρώ είναι 96,86 ευρώ και όχι 119 ευρώ όπως λανθασμένα πιστεύεις.

Όπως σου εξήγησαν παραπάνω, ο ΦΠΑ αποδίδεται κάθε τέλος τριμήνου. Γιατί να σου δώσει σήμερα λεφτά, τα οποία θα πάρει πίσω σε τρεις μήνες; Το ρωτάω για απ' ότι καταλαβαίνω δεν είναι και της απολύτου εμπιστοσύνης σου το άτομο αυτό. Τέτοιες συνδιαλλαγές γίνονται μόνο με απολύτως εμπιστεύσιμα άτομα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση OP είσαι σε μειονεκτική θέση και δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη. Θα έλεγα να πάρεις τα 50 ευρώ και να λήξεις το θέμα γιατί εάν τσακωθείς εσύ θα έχεις τραβήγματα (άσχετα με το αν έχεις δίκιο ηθικώς). Κατ' αρχάς θα έχεις μία συσκευή 518 ευρώ (δεν το βρίσκω ευκαταφρόνητο ποσό) για την εγγύηση της οποίας θα κρέμεσαι από την καλή πίστη του λογιστή (καθώς θα πρέπει να σου δώσει το τιμολόγιο για να ισχύει η εγγύηση). Ή σε μία ακόμα πιο τραβηγμένη περίπτωση μπορεί να δηλώσει κλοπή για το προϊόν το οποίο δεν σου ανήκει, καθώς το αγόρασες στο όνομα άλλου.

Γιατί είναι 96,86? Αφού το 23% από τα 518 ευρώ είναι 23 Φ.Π.Α, οπότε 518*0,23 = 119,14

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

96.86 ειναι το ΦΠΑ φιλε,δεν ξερεις βασικα μαθηματικα.Η διαιρεση ειναι 518/1,23=421,138....το καθαρο ποσο.Μετα αφαιρεις απο 518 και σου δινει το 96,86.Γιατι το μεικτο ποσο ειναι το καθαρο συν το καθαρο πολλαπλασιασμενο με 23%.

• Moderators
Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 8:02 ΠΜ, MariosX είπε

Γιατί είναι 96,86? Αφού το 23% από τα 518 ευρώ είναι 23 Φ.Π.Α, οπότε 518*0,23 = 119,14

Ο ΦΠΑ υπολογίζεται επί της αρχικής τιμής, όχι επί της τελικής.

Δημοσ.

Επίσης, σε πιθανό έλεγχο ο φίλος σου ενδεχομένως να έχει πρόβλημα που το μηχάνημα δε θα βρίσκεται στην έδρα του. Οπότε λήξε το θέμα μαζί του κάπου εδώ κατά τη γνώμη μου. Το ρίσκο το έχει αυτός, όχι εσύ. Εσύ το πλήρωσες όσο έπρεπε.

Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 10:12 ΠΜ, Physics_Rulez είπε

Επίσης, σε πιθανό έλεγχο ο φίλος σου ενδεχομένως να έχει πρόβλημα που το μηχάνημα δε θα βρίσκεται στην έδρα του. Οπότε λήξε το θέμα μαζί του κάπου εδώ κατά τη γνώμη μου. Το ρίσκο το έχει αυτός, όχι εσύ. Εσύ το πλήρωσες όσο έπρεπε.

Απαξιώνεται στο χρόνο πάνω;

Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 8:45 ΠΜ, MariosX είπε

Καλά ντε ένα λάθος κάναμε μην βαράτε 

μη βαρατε, μη βαρατε αλλα τον λογιστη τον κατηγορησες μια χαρα οτι παει να σου φαει τα λεφτα ενω εσυ του ζητουσες αλλα αντι αλλων.

παρε το 50ρικο και μην το πεις ουτε του παπα. Εχει και η φοροδιαφυγη τις θυσιες της.

Δημοσ.

Εγω παντως δεν θα σου εδινα τιποτα πισω και σαφως δεν θα έμπαινα στην διαδικασία αυτη, τωρα αυτος ο λογιστης δεν ξερω τι σου ειναι, τι υποχρέωση σου ειχε για να κανει ολα αυτα που εκανε και που κακως που τα εκανε.

Τεσπα παρε το 50αρικο που λεει και ο φιλος @Mika (αν στο δώσει) και τελος αυτου του είδους οι συναλλαγές

Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 1:46 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Εγω παντως δεν θα σου εδινα τιποτα πισω και σαφως δεν θα έμπαινα στην διαδικασία αυτη, τωρα αυτος ο λογιστης δεν ξερω τι σου ειναι, τι υποχρέωση σου ειχε για να κανει ολα αυτα που εκανε και που κακως που τα εκανε.

Τεσπα παρε το 50αρικο που λεει και ο φιλος @Mika (αν στο δώσει) και τελος αυτου του είδους οι συναλλαγές

Δεν έχω πάρει τίποτα ακόμη και ούτε ξέρω αν θα πάρω

Δημοσ.
  Στις 10/1/2014 στις 7:01 ΜΜ, angmar είπε

[...] πχ ένα λάπτοπ, που κάνει 1230€ (τι σύμπτωση!) 

Μπορεις να πεις και ενα παράδειγμα με Windows?

Δημοσ.

Πρωτων. Φπα δεν παιρνεις ποτε πισω (μονο αν ειναι απο πάλι εξοπλισμο). Αυτο που ισχυει ειναι "ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΦΠΑ" Αν ο ΦΠΑ εξοδων ειναι μεγαλυτερος των εσοδων τοτε δεν δινεις το φπα που πηρες απο τους πελατες.

Δευτερον υπαρχει ο μοναδιαιος συντελεστης κερδους για αυτοπεραιωση . Μια επιχειρησβ μπορει να εχει 300% δλδ αν ειχε 5000 εξοδα και 0 εσοδα το κρατος θα πει πληρωσε μου φορο για 5000*300% 15.000 εικονικα εσοδα αλλιως θα ερθω να σε ελεγξω και θα σου μαμησω οτι εχεις και δεν εχεις πουσταρδα. Οποτε πληρωνεις εσυ τον φορο. Αν ομως εχει περιθωριο ο φιλος σου

Τοτε ααποτην αγορα αυτη κερδιζει το 50% των χρημστων. 23% ΦΠΑ 26% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 1% αλλυλεγυης

Απλα οτςν δεν ξερις τι ειναι ο φπα, πως να το υπολογιζεις και δεν κςταλαβαινεις χριστο απο οτι εγραψα παραπανω δεν ζητας εξυπηρετησεις. Αγοραζεις με αποδειξη λιανικη

Δημοσ.
  Στις 11/1/2014 στις 11:31 ΜΜ, immunity είπε

Τοτε ααποτην αγορα αυτη κερδιζει το 50% των χρημστων. 23% ΦΠΑ 26% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 1% αλλυλεγυης

Απλα οτςν δεν ξερις τι ειναι ο φπα, πως να το υπολογιζεις και δεν κςταλαβαινεις χριστο απο οτι εγραψα παραπανω δεν ζητας εξυπηρετησεις. Αγοραζεις με αποδειξη λιανικη

ΘΕΕ ΜΟΥ!

Δημοσ.

Τι γινεται οταν αγοραζεις απο τα βαθη της ανατολης; (Κινα) Και γενικωτερα, τι γινεται οταν η αποδειξη ειναι απο αλλη χωρα (εχουν τιμολογια στις αλλες χωρες; )

Δημοσ.
  Στις 12/1/2014 στις 12:06 ΠΜ, παπι είπε

Τι γινεται οταν αγοραζεις απο τα βαθη της ανατολης; (Κινα) Και γενικωτερα, τι γινεται οταν η αποδειξη ειναι απο αλλη χωρα (εχουν τιμολογια στις αλλες χωρες; )

Γιατι δικιά μας εφεύρεση ειναι τα τιμολόγια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...