strat92man Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, Να ρωτήσω κάτι είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια ένα Laptop με Windows 7 και θέλω τώρα να κάνω Fortat, βέβαια όταν είχα αγοράσει το laptop καινούργιο δεν μου είχαν δώσει τα windows. Πώς κάνω format διατηρώντας την γνησιότητα; δεν θέλω απλά να κατεβάσω ένα αντίγραφο και να το κάνω Install και να έχω "θέματα" αυθεντικοποίησης; καμία ιδέα;
Ηλίας 19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Την γνησιότητα στη δίνει το product key όχι το vd εγκατάστασης. Αν βάλεις το δικό σου product key θα είναι γνήσιο. Δες αν σου έχουν δεύτερο partition στο σκληρό με τα windows εκεί.
deesnider Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Πώς κάνω format διατηρώντας την γνησιότητα; δεν θέλω απλά να κατεβάσω ένα αντίγραφο και να το κάνω Install και να έχω "θέματα" αυθεντικοποίησης Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις οποιοδήποτε «θέμα». Απλώς θα κατεβάσεις ακριβώς την ίδια έκδοση που είναι εγκατεστημένη στο laptop σου - αυθεντικό iso, όχι καμία «πειραγμένη» version από αμφιβόλου αξιοπιστίας σελίδες - και θα χρησιμοποιήσεις το κλειδί που είναι κολλημένο στο κάτω μέρος τού laptop, για να την ενεργοποιήσεις. (Όλα τα μηχανήματα που πωλούνται με εγκατεστημένα, αυθεντικά windows, έχουν και κάποιο image για επαναφορά τού λειτουργικού σε κάποιο σημείο τού σκληρού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό, αν δεν το έχεις σβήσει...)
strat92man Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Απο που κατεβάζω αυθεντικό iso των windows;
thomasG4 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Απο εδώ μπορείς να το κατεβάσεις νόμιμα http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/
euxoulhs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 δεν χρειαζεται να κανεις κανενα φορματ και μπουρδες,κοιτα μηπως σου εχει καποιο .exe η κατι σχετικο τελικα ωστε να γινει επανακτηση δεδομενων ετσι οπως ειχες παρει το λαπτοπ..αν δεν βρισκεις κοιτα μπας και μεσα στα bios σου εχει καμια τετοια επιλογη, οσον αφορα το product key,αν δεις στην κατω πλευρα του λαπτοπ θα το δεις
strat92man Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέσα στο C:\Windows\System32 υπάρχει ένα αρχείο format.exe με αυτό γίνεται κανονικά Format στον υπολογιστή μου και απλά με το product key χωρίς κανένα πρόβλημα; Σίγουρα; να προχωρήσω; δεν με νοιάζει άμα χαθούν δεδομένα εφόσον όλα τα έχω σε εξωτερικό σκληρό.
Ηλίας 19 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ε; όχι για format. 1)Μπαίνεις BIOS 2)Επιλέγης boot από usb/cd/σκληρό δίσκο 3)επανεκκίνηση 4)φορτώνεις πάλι windows δες και στο youtube.
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Αν μας πεις το μοντέλο του λάπτοπ μπορεί να σου βρούμε πως να το επαναφέρεις στην εργοστασιακή του κατάσταση με καθαρό λειτουργικό. Βασικά θα συμφωνήσω με τον deesnider στο ότι στον δίσκο σίγουρα θα υπάρχει κάποιο κρυφό partition από το οποίο θα μπορείς να επαναφέρεις το λάπτοπ στην αρχική του κατάσταση. Πάρε backup από ότι χρειάζεσαι και κάνε επανεκκίνση. Αν σου εμφανίζει κάποιο πλήκτρο f (f10, f12 κτλ) πάτα το να δεις αν σου βγάζει επιλογή για reinstall αλλιώς μόλις φύγει η αρχική οθόνη πάτα f8 επαναλαμβανόμενα για να σου βγάλει boot options. Εκεί δες αν έχει επιλογή για restore windows ή κάπως έτσι. Τη λύση της εγκατάστασης από κατεβασμένο iso δεν την προτείνω γιατί μετά θα χρειαστείς drivers ενώ με την επαναφορά θα έχεις το λάπτοπ όπως το πήρες την πρώτη μέρα και δεν θα χρειαστεί να ψάξεις ούτε για το serial key. 2
ntg1980 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Εδώ οι οδηγίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Asus για το μοντέλο Ν53SV, που φαντάζομαι πως είναι ίδιες με το μοντέλο σου. Υπάρχουν 2 τρόποι όπως θα δεις. Ο πρώτος είναι να μπεις με F9 κατά την έναρξη του Laptop σου στις επιλογές, να επιλέξεις Windows Setup [EMS Enabled] και ύστερα με την επιθυμητή γλώσσα να προχωρήσεις σε recover. Το πως θα "μοιράσεις" τον σκληρό σου δίσκο είναι καθαρά δική σου επιλογή. Θα σου συμβούλευα αν είχες πρόβλημα με ιό ή με πολύ κακή χρήση του Laptop, να αποφύγεις την πρώτη επιλογή Recover Windows to first partition only και να επιλέξεις το Recover Windows to entire HD ή το Recover Windows to entire HD with two partitions. &Ο δεύτερος είναι να δημιουργήσεις recovery DVD μέσα από τα Windows (με software που υπάρχει ήδη προεγκατεστημένο), ώστε να το χρησιμοποιήσεις κατά την έναρξη του υπολογιστή σου και να επαναφέρεις τα πάντα στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις μέσω του DVD. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις, σου συνιστώ να δημιουργήσεις αυτό το DVD είτε πριν, είτε μετά το recover, ώστε αν μελλοντικά γίνει οτιδήποτε στο Laptop σου και κολλήσουν τα πάντα, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δισκάκι αυτό για επαναφορά. 1
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Ορίστε ο ntg. Εγώ θα πρότεινα την επιλογή Recover Windows to entire HD Πάρε όμως backup από όλα τα partition του δίσκου σε περίπτωση που έχεις αποθηκεύσει αρχεία και εκεί γιατί μετά που θα τελειώσει θα έχεις το λάπτοπ σαν την πρώτη μέρα που το αγόρασες. Αν θέλεις τους σελιδοδείκτες θα πάρεις backup μέσα από το κάθε browser που θέλεις. Αν μας πεις ποιον χρησιμοποιείς θα σου πούμε πως γίνεται. Για firefox υπάρχει το mozbackup που παίρνει πλήρες backup (σελιδοδείκτες, κωδικούς, ιστορικό κτλ) από τον browser. Αν δεν θέλεις πρόγραμμα μπορείς να το κάνεις από τον ff πηγαίνοντας από το tab του ff πάνω αριστερά->Σελιδοδείκτες->Προβολή όλων των σελιδοδεικτών και μετά από το μενού Εισαγωγή και Αντίγραφο->Εξαγωγή σε HTML Στον chrome το κάνεις πατώντας στις γραμμούλες πάνω δεξιά->Σελιδοδείκτες->Διαχείριση σελιδοδεικτών και μετά στο μενού Οργάνωση->Εξαγωγή σε HTML. Μετά πας πάλι στο ίδιο μέρος και πατάς Εiσαγωγή από HTML. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα