Προς το περιεχόμενο

Intel 4670k Oc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Είμαι καινούργιος στο θέμα του υπερχρονισμού και αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο. Έχω λοιπόν τον 4670k σε MSI Z87 - G45 Motherboard.

To θέμα μου είναι το εξής: Έχω δει στο youtube ίδιο επεξεργαστή να τρέχει στα 4,4GHz έχοντας το cpu vcore voltage στα 1,25. Προσπάθησα να κάνω το ίδιο αλλά τίποτα. Οπότε άρχισα να ανεβάζω τα volt κι άλλο. Μπόρεσα να boot-άρω από 1,33 volt και πάνω (χωρις να είμαι σταθερός) όμως σύμφωνα με τα όσα "έπιασα", είναι πολλά για 4,4GHz.

Άραγε κάνω κάτι λάθος η φταίει κάτι άλλο. Άκουσα ότι κατεβάζοντας την συχνότητα της RAM μπορεί να βοηθήσει? Η δικιά μου είναι στα 1600. Καθέ συμβουλή δεκτή.  :-)

Δημοσ.

Βαλε το voltage σε auto και το multiplier 44 και μπουταρε..Τρεξε prime95 και κοιτα με το cpu-z τι ταση χρειαζεται για τη συγκεκριμενη συχνοτητα ωστε να εχεις μια εικονα στο μυαλο σου για το τι ζηταει ο cpu σου.

Δημοσ.

Δοκιμασε και στα 4,3..Αν δε μπορει να ανεβει τοσο λιγο με auto ταση τοτε μιλαμε για καποιο crappy κομματι επεξργαστη/μητρικης κλπ...

Δημοσ.

Η ψύκτρα μου είναι η Corsair Hydro Series H55

Sta 4.3GHz με αυτόματη τάση ανοίγει κανονικά. Μου βγάζει 1,27 Volt. Από ότι έχω δει θα έπρεπε να τρέχω στα 4.4GHz me αυτήν την τάση. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση για εργοστασιακά ελλατωματικό κομμάτι? Και αν ναι μπορώ να εντοπίσω τι είναι?

Untitled.jpg
Δημοσ.

Πολλα μπορει να παιζουν..Με τις θερμοκρασιες αληθεια τι παιζει?? Το πιο λογικο ειναι να ειναι μπανανα ο επεξεργαστης και να μη σηκωνει clockια..

Δημοσ.

Στα 4.3Ghz δεν με πήγε πάνω από 65 θερμοκρασία, αλλά ούτε 5λεπτο τέστ δεν πέρασε και έβγαλε μπλέ οθόνη.

Λες δηλαδή να πήρα ελλατωματικό επεξεργαστή?  :-(

Δηλαδή είναι και θέμα τύχης αν θα σου κάτσει καλός ή κακός επεξεργαστής..? Μ' αρέσει που πήρα και "K" επεξεργαστή, για OC....

Δημοσ.

Απλα μου κανει εντυπωση οτι ακομα και με auto voltage βγαζει bsod στα 4.3Ghz..

Το turbo boost το εχεις απενεργοποιησει?? Αν οχι, δοκιμασε παλι με disabled.

Επισης, φανταζομαι οτι overclock κανεις μεσα απο το bios και οχι απο εξωτερικο προγραμμα..Σωστα??

Απο την αλλη, μια ιδια περιπτωση στο toms hardware"

"So last week i built my new PC (specs below) and wanted to overclock it for Battlefield 4. I spent about a day looking around the net at people who had over clocked with the same CPU and motherboard as me. However, for some reason i cant seem to set it above 4.2ghz without it being really unstable and crashing. i tried 4.3ghz with vcore at 1.3 (which i was told not to go over) and ran pime95. it lasted about 2 minutes before it crashed, which is obviously not stable. what i want to know is why people with the same CPU and Motherboard can overclock as far as 4.7ghz and i cant even be stable on 4.3ghz?"

Δημοσ.

Ναι φυσικά, από τα BIOS γίνεται η δουλειά.. 

Απενεργοποιώντας το Turbo Boost δεν φαίνεται να έχει καμία διαφορά.

Τελικά κατάφερα και boot αρα χωρίς bsod στα 4.4GHz, αλλά με τάση 1,39V. Έβγαλε το 5λεπτο stress test, αλλά θερμοκρασία ανέβηκε μέχρι 83C. Προφανώς μέχρι εκεί είναι τα όρια του. Τι να πώ, πάντως κρίμα.. Να σκας ένα σημαντικό ποσό για επεξεργαστή "Κ" και να μαθαίνεις εκ των υστέρων ότι πρέπει να είσαι και τυχερός για να σου κάτσει καλός επεξεργαστής.

Μου φαίνεται θα αναθεωρήσω τις απόψεις μου για την Intel..

Δημοσ.

Να αναφερω απλα οτι το ιδιο ακριβως επαθε και φιλος που πηρε τον 4670Κ μαζι με Asrock z87 extreme4 και ψυκτρα Mugen3. Για 4.4Ghz οτιδηποτε κατω απο 1.37V ρευμα,καταληγει σε bsod... Kαι αυτος εχει ξενερωσει απιστευτα,και πιστευει οτι επεσε σε μπανανα κομματι...

Δημοσ.

Να σκας ένα σημαντικό ποσό για επεξεργαστή "Κ" και να μαθαίνεις εκ των υστέρων ότι πρέπει να είσαι και τυχερός για να σου κάτσει καλός επεξεργαστής.

Μου φαίνεται θα αναθεωρήσω τις απόψεις μου για την Intel..

Δεν κατάλαβα,έδωσες 20€ (10% ) παραπάνω από όσο έχει ο απλός 4670 και τον ανέβασες ~25% σε συχνότητα (επί 4 πυρήνες) ,τι περίμενες δηλαδή;;

( βάλε τον στα 4,1-4,2 στεναχωριέσαι για 100-200mhz πάνω κάτω,τι να πω )

Δημοσ.

Στα volt που τον τρέχω εγώ στα 4.3GHz άλλος τον τρέχει στα 4.8GHz δηλαδή 500MHz διαφορά.

Όταν πέρνεις έναν "κ" επεξεργαστή υποτίθεται ότι είναι για OC, αλλιώς γιατί να τον πάρεις? Τουλάχιστον ας έβγαζε ανακοίνωση η Intel που να λέει ότι έχεις πιθανότητα να πέσεις σε καλό επεξεργαστή, αλλά μπορείς να πέσεις και σε κακό.

Δημοσ.

Όπως λες και εσύ,μπορεί να παίζει λάθος ρύθμιση στα latency της μνήμης μπορεί να μην βγάζει καθαρά τα volt η μητρική μπορεί 1002 να συμβαίνουν και να μην παίρνεις τα mhz που θέλεις,ακόμα και να είναι όλα σωστά όμως και να είναι όπως τα λες «κακό» κομμάτι,

η Intel έβγαλε K και είναι για overclock και όντως μπορείς να το κάνεις overclock ,ανέκαθεν έτσι ήταν το overclock ποτέ δεν σου εγγυόταν η εταιρία κάποιο όριο, αναλόγως το κομμάτι μια έχεις καλύτερο μια χειρότερο overclock,μόνο στους amd έχεις πάντα το ίδιο αποτέλεσμα γιατί ουσιαστικά μέχρι τα 4,6-5ghz δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αναιρείς το underclock που βάζει η ίδια η  amd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...