Konstantinos1974 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας, σκέπτομαι να αγοράσω ένα καλό βίντεο VCR, και θα ήθελα μια μικρή καθοδήγηση, γιατί έχω χαθεί μέσα στις πρσοφορές του e-bay. Λέγοντας "καλό" εννοώ να έχει βέβαια καλή απόδοση εικόνας, πολλές κεφαλές και υποδοχή πίσω όχι μόνο το κλασικό SCART, αλλά και το τριπλό καλώδιο κοκκινο-άσπρο-κίτρινο (composite) S-video, ή ακόμα και το πενταπλό καλώδιο component (αν λέγεται έτσι) χρήσιμο είναι και αυτό. Ο σκοπός είναι να μετατρέψω βιντεοκασσέτες σε αρχεία βίντεο. Έχω ήδη μια USB-κάρτα τηλεόρασης AVER Media με υποδοχές composite και s-video. Την είχα χρησιμοποιήσει για να κανω εγγραφή σήματος από το PlayStation στο κομπιούτερ, φαντάζομαι μπορώ να κάνω την ίδια δουλεια και με τις βιντεοκασσέτες. Αν ξέρετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο που αξίζει τα λεφτά του, ή τουλάχιστον τί πρέπει να ψάξω, τί λέξεις κλειδιά να βάλω στην αναζήτηση μου. Και επίσης είδα κάτι σούπερ dvd-vcr με ένα σωρό υποδοχές που κάνουν 300-400 Ευρώ. Δυστυχώς δεν διαθέτω αυτά τα ποσά...Μέχρι 100, κι ας μην έχει κεφαλές, αλλά θέλω οπωσδήποτε την υποδοχή composite και s-video αν γίνεται. Πραγματικά καημό το έχω να κάνω μια δουλειά με s-video. Ποτέ, ό,τι συσκευή κι αν είχα που την έψαχνα εκ των υστέρων, δεν είχε υποδοχή s-video. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
kage Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 http://www.xe.gr/hlektronika/vcr,83688.html http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.Xs+vhs&_nkw=s+vhs&_sacat=0&_from=R40 ισως να εψαχνες και σαν vhs recorder ή player.βασικα s-vhs player/recorder τεσπα νομιζω μεχρι 6 κεφαλες βγηκαν vcr.Δεν ηξερα οτι εχουν σταματησει. απο σκαρτ βγαζεις 3 rca αλλα θα χασεις απο ποιοητα. In the past I was told to use composite out of the vcr unless I thought the Y/C separation by the VCR was significantly better than that provided by the ADVC? That is correct, as long as the recorded signal (on tape, disc or whatever) is not already Y/C separated, then composite is a "straight off the media" signal. If the playback device has a better Y/C separation circuit than the receiver, then it is advantageous to separate on the player and use S-Video, otherwise it is better to let the receiving device do the Y/C separation and use composite. If the recorded signal is Y/C separated, then S-Video will always provide a better transfer since the signal is not Y/C combined then separated again. Avoiding any unnecessary combination/separation steps is akin to avoiding any unnecessary compression/decompression steps. The more you can avoid, the better the final signal or image quality, at least from a technical point of view.
makfil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Να προσθέσω ότι το θέμα αγοράς vcr αυτή την εποχή είναι λίγο δύσκολο αφού η τεχνολογία αυτή έχει πεθάνει προ δεκαετιών και, κυρίως, δύσκολα υποστηρίζεται. Αν αγοράσεις καινούργιο, ξέρεις ότι θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κάποιο καιρό χωρίς άμεσα προβλήματα. Αντίθετα, αν αγοράσεις μεταχειρισμένο, θα το βρεις σε σκοτωμένη τιμή αλλά δεν θα γνωρίζεις την κατάστασή τους. Σημειωτέον ότι, έχω ένα καλό και το διατηρώ όσο μπορώ καλλίτερα, βάζοντάς το να παίζει μια βιντεοκασέτα (χωρίς να τη βλέπω, βέβαια), μια φορά το μήνα, απλά για να κινούνται τα εξαρτήματά του. Μια άλλη λύση είναι να πας σε ένα εργαστήρι επισκευής vcr (γνωρίζω ένα στη Ν. Ιωνία για PHILIPS), στο οποίο, ενδεχομένως, να βρεις ένα μεταχειρισμένο αλλά με κάποια εγγύηση.
Konstantinos1974 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 σας ευχαριστώ πολύ! Πολύ διαφωτιστικό και το απόσπασμα στα αγγλικά. Το Y/C separation πρακτικά τί σημαίνει;
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Το component σου είναι άχρηστο αφού δεν έχει η κάρτα τέτοια είσοδο. Τέτοιες έξοδοι υπήρχαν μόνο σε ακριβά μοντέλα. Αφού έχει η κάρτα s-video είσοδο αυτή να χρησιμοποιήσεις καθότι βγάζει την καλύτερη εικόνα. Για να την εκμεταλλευτείς βέβαια στο έπαρκο θα έπρεπε να ήταν και η κασέτες svhs αλλά τώρα αυτό δεν γίνεται. Για να βρεις όμως ένα vcr με τέτοια έξοδο θα πρέπει να το ψάξεις σαν svhs και θα είναι πιο ακριβό. Το y/c seperation αναφέρεται στον τρόπο που εγγράφεται η εικόνα σε κασέτα svhs, όπου η πληροφορία της φωτεινότητας και του χρώματος γράφονται σε διαφορετικά κανάλια, για αυτό και επιτυχάνουν καλύτερη εικόνα από την απλή vhs κασέτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα