Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες.

Πήγα να ανοίξω σήμερα το Dell Xps L501X laptop μου για να το διαλύσω τελείως να το περάσω ένα καλό καθάρισμα.

Έχω θέμα με 3 βίδες που δεν βγαίνουν με τίποτα.Η πρώτη είναι η γνωστή βίδα που κρατάει το dvd-rom και οι άλλες δύο είναι κάτω από το πληκτρολόγιο στα πλάγια,έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω στο τελευταίο στάδιο.

Γενικότερα ένα θέμα με τις βίδες σε laptop υπάρχει.

Τι μου προτείνετε να κάνω ; Χωρίς να κινδυνέψει να πάθει κάποια ζημιά η motherboard.

Δημοσ.

Αν με τον όρο «κολλημένες» εννοείς «σφιχτές», τότε ο βέλτιστος τρόπος ειναι να προμηθευτείς πιο κατάλληλο κατσαβίδι. Αν πχ χρησιμοποιήσεις «χοντρό» σταυροκατσάβιδιο σε πιο λεπτές τρύπες, τότε μπορεί να καταστρέψεις τις βίδες. Για τέτοιες δουλειές έχω προμηθευτεί ένα κατσαβίδι με πολλαπλές μύτες, σε διάφορα μεγέθη. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το κατσαβίδι νομίζω είναι αυτό που πρέπει.  Οι βίδες μάλλον επειδή 3 χρόνια δεν τις πείραξα έχουν σφίξει.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τρυπανάκι και να τις τρυπήσω σιγά σιγά. Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ας βοηθήσει  :-D

Δημοσ.

Για να αφαιρέσω μία βίδα που έχει κολίση  συνήθως την πιάνω με ένα μεγαλύτερο κατσαβίδι - μεγαλύτερη λαβή στο κατσαβίδι για να δώσω μέγιστη δύναμη , αν δεν έχει αποτέλεσμα αυτό τότε :

Με ένα ίσιο κατσαβίδι, προσπαθώ να το χρησιμοποιώ ( σαν σκαρπέλο ) με μικρά χτυπήματα στην μία πλευρά της βίδας ( με σφυρί ) για να φέρει μια μικρή περιστροφή και μετά βάζω το κανονικό κατσαβίδι και με την λαβή ξανά προσπαθώ .    

Δημοσ.

για απλες βιδουλες λαπτοπ μιλαμε..δεν γινεται να εσφιξαν τοσο...αλλιως θα πρεπει να σπασεις τα πλαστικά πάσα της βασης για να ανοιξεις το λαπτοπ..δεν εχεις καλο κατσαβιδι..σιγουρα πραγματα..ψαξε κατσαβιδια ειδικα λεπτα κατα προτιμηση σε διαφορα μεγεθη..εγω ειχα βρει μια 6αδα πριν 2 χρονια για τετοιεσ δουλειες και δεν θυμαμαι που...οτι θελω με αυτα τα κατσαβιδια ξεβιδωνει..ακομα κ λαπτοπ φιλων που ειχαν το ιδιο προβλημα με σενα..ετσι νομιζαν τουλαχιστον..

Δημοσ.

Λογικό με τόσο ψιλή λαβή να μη μπορείς να τις ξεσφίξεις.

Αν χρησιμοποιήσεις κατσαβίδι με χοντρότερη λαβή θα δεις πόσο άνετα θα βγούν  ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...