Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν είχα πάει να δώσω C++ νόμιζα ότι έκανα λάθος την ώρα κι έπεσα πάνω σε εκδήλωση, είχε 300+ άτομα απ' έξω. Αφού κάποια στιγμή γράφαμε και ακούγεται ένα "ΠΤΥΥΥΥΥΧΙΙΙΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ" απ' έξω...

Όταν έδινα προγραμματισμό 1 σε C, έβλεπες μονοψήφια ΑΕΜ, από άτομα που μπήκαν όταν ιδρύθηκε η σχολή.

Το πιο δημοφιλές όμως μάθημα είναι η JAVA...όλοι την παρατάνε γιατί δεν έχει καμιά αλυσίδα. Για παράλληλο προγραμματισμό, η επιτυχία είναι από πέρισυ 2 με 3 άτομα του έτους (σημειώθηκε αύξηση).

Πλέον είμαι στη ίδια αίθουσα με άτομα τα οποία ήταν ήδη στη σχολή πριν 7 χρόνια και από το δεύτερο έτος

έχασα τα μισά παιδιά του έτους μου λόγω C. Είναι περίεργο το συναίσθημα, νιώθω ότι μεγάλωσα γρήγορα. :P

Δημοσ.

Μια καλή λύση είναι να μάθεις html5, php και MYSQL και πως να τις συνδέεις με PDO (και όχι τον πατροπαράδοτο τρόπο είναι "παρατημένος" aka depricated τρόπος) και NodeJS με MongoDB. Και να αρχίζεις να κάνεις site.

Το ότι τώρα δεν βρίσκεις δουλειά αν δεν έχει prob δεν είναι και τόσο σημαντικό. Φρόντισε να έχεις ένα καλό portfolio - συλλογή project από repos στο github (που θα σου μάθει και το git). Ακόμη ρίξες μια ματια σε εργαλεία όπως το Doxygen και το git. Αν τα μάθεις αυτά  έχεις μια καλή βάση για να κάνεις web apps. Μετά προχωράς σε ένα framework για να κάνεις πράγματα ποιο γρήγορα.

Ακόμη καλό είναι να μάθεις και java λόγο ότι ΤΕΡΑΣΤΙΑ infastructures βασίζονται σε αυτά. Αν την έχει δουλέψει καλά μπορείς να κάνεις Androiod apps, web apps μέσω tomcat, και εφαρμογές για τεράστιες εταιρείες. Εφόσον την έχεις δουλέψει ένα mainstream είναι να δουλέψεις Hibernate και SpringMVC (ο έχων tutorial για τα εν λόγο framework ας δώσει και σε μένα τον φτωχό).

Ακόμη μια βόλτα από το hackerspace της περιοχής σου/σας (Στην Αθήνα υπάρχει το http://hackerspace.gr.) και εγγραφή σε mailing list διαφόρων κοινοτήτων όπως της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu θα πάρετε αρκετά πράγματα συμπεριλαμβανομένου βοήθειας και γνώσης και όμως που όταν λες κάτι δεν νιώθεις ότι μιλάς Σουαχίλι.

Όσο για τον προγραμματισμό πιστεύω πως πλέον είναι το μόνο που θα σου δώσει ψωμί. Γιατί ο καλός developer πάντα ζητάτε και πληρώνεται αρκεί ο μισθός σου να μην είναι Ελληνικός και από χώρες τις ανατολικής Ευρώπης, καλύτερα ο Αγγλικός, Αμερικάνικός ή ο Κεντρικοευρωπαϊκός ή ΒορειοΕυρωπαϊκός μισθός.

Ακόμη ένα καλό βιβλίο προγραμματισμού είναι το "Διαβάζοντας κώδικα" του Διομίδη Σπινέλη (btw είναι και μαμώ τους Ομιλητές).

Όπως επίσης και μια καλή πλατφόρμα για ανάπτυξη κώδικα κατ' εμέ είναι το linux λόγο των εργαλείων που έχει (make, terminal, doxygen, lamp stack, git, ant κλπ κλπ), προσωπικά για 6 μήνες στην πρακτική μου ανέπτυσσα web apps σε windows και ακόμη απορώ πως δεν έχω πάθει αλλεργικό σοκ. Ήθελα να τρέξω perl και δεν είχα ιδέα πως ή ήτνα τόσο δύσκολο να την τρέξω, ενώ σε linux θα άνοιγα το terminal και τσακ θα την έτρεχα με μια εντολή και το git απλά χωρίς την ευκολία του bash shell ήταν πονοκέφαλος, άσε που άνοιγα 1.000.727 παράθυρα για να κάνω μια δουλειά. Αλλά όλα αυτά είναι προσωπική εμπειρία.

Τέλος αν μπορείς να ανοίξεις κώδικα ή να παίρνεις κομμάτια από κώδικα ελευθέρου λογισμικού κάντο (GNU GPL rules). Το να ανοίγουμε το λογισμικό κάνει την ζωή μας ποιο εύκολη. Ειδικά στο να παίρνει κώδικα από άλλους σου λύνει τα χέρια και δεν χρειάζεται να ανακαλύπτεις τον τροχό από την αρχή.

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs

Είμαι 16 και ασχολούμαι με τον προγραμματισμό εδώ και δύο περίπου χρόνια... δυστηχώς κανένας γνωστός, της ηλικίας μου, δεν ενδιαφέρεται αλλά πιστεύω πως εδώ σίγουρα θα βρω άτομα να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να μάθει γιατί κακά τα ψέμματα όσα τουτόριαλς και όσα pdf και να διαβάσουμε...οσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί δεν θα τα πετύχουμε μόνοι μας...

Θα αρχίσω λοιπόν λέγοντας πως έχω μάθει καλή javascript χάρη στο http://codecademy.com , επίσης έχω ασχοληθεί παρα πολύ με html και css. Τέλος θα ήθελα καμιά γνώμη για το πως να ξεκινήσω να μαθαίνω καμιά γλώσσα πιο δύσκολη όπως c++ c# κλπ

Περιμένω απαντήσεις και ελπίζω να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό thread και για τους επόμενους...

Sent from my GT-I9100 using Insomnia

Για C ξεκινα σιγα σιγα απο το βιβλιο του King :

http://www.amazon.com/Programming-Modern-Approach-2nd-Edition/dp/0393979504

μια συμβουλή απο μένα. Ξύπνα κάθε πρωι νωρις - πολυ νωρις 6 η ώρα. Και μέχρι τις 8 διάβασε προσεκτικά. 

Κοιμησου νωρις το βράδυ εννοείται. Στην C θα μεινεις 1-2 χρονια σιγουρα διοτι αρκετά πράγματα που πραγματεύεται δεν αρκούνται σε επιφανειακή προσέγγιση. 

Δημοσ.

Για C ξεκινα σιγα σιγα απο το βιβλιο του King :

http://www.amazon.com/Programming-Modern-Approach-2nd-Edition/dp/0393979504

μια συμβουλή απο μένα. Ξύπνα κάθε πρωι νωρις - πολυ νωρις 6 η ώρα. Και μέχρι τις 8 διάβασε προσεκτικά. 

Κοιμησου νωρις το βράδυ εννοείται. Στην C θα μεινεις 1-2 χρονια σιγουρα διοτι αρκετά πράγματα που πραγματεύεται δεν αρκούνται σε επιφανειακή προσέγγιση. 

Για αρχη η C δεν ειναι δυσκολη και χωρις το θεωρητικο υποβαθρο;

Θα προτεινα Python, PHP, Ruby και μετα Java, C, C++ κλπ

Δημοσ.

Για αρχη η C δεν ειναι δυσκολη και χωρις το θεωρητικο υποβαθρο;

Θα προτεινα Python, PHP, Ruby και μετα Java, C, C++ κλπ

Οταν λες θεωρητικο υποβαθρο δηλαδη? οσα χρειάζεται ειναι στο βιβλιο μέσα που του έδωσα. Για αρχη θα μαθει καποια βασικα πραγματα ενταξει μπορει να μην ειναι σε θέση να φτιαξει ενα δικο του λειτουργικο σε C οταν τελειωσει το βιβλιο αλλα θα ειναι σε ενα καλο επιπεδο που μπορει μετα να ασχοληθει με ενα μεγαλο προτζεκτ και να εξελιχθει ακομα περισσοτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...