Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs

Είμαι 16 και ασχολούμαι με τον προγραμματισμό εδώ και δύο περίπου χρόνια... δυστηχώς κανένας γνωστός, της ηλικίας μου, δεν ενδιαφέρεται αλλά πιστεύω πως εδώ σίγουρα θα βρω άτομα να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να μάθει γιατί κακά τα ψέμματα όσα τουτόριαλς και όσα pdf και να διαβάσουμε...οσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί δεν θα τα πετύχουμε μόνοι μας...

Θα αρχίσω λοιπόν λέγοντας πως έχω μάθει καλή javascript χάρη στο http://codecademy.com , επίσης έχω ασχοληθεί παρα πολύ με html και css. Τέλος θα ήθελα καμιά γνώμη για το πως να ξεκινήσω να μαθαίνω καμιά γλώσσα πιο δύσκολη όπως c++ c# κλπ

Περιμένω απαντήσεις και ελπίζω να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό thread και για τους επόμενους...

Sent from my GT-I9100 using Insomnia

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs

Είμαι 16 και ασχολούμαι με τον προγραμματισμό εδώ και δύο περίπου χρόνια... δυστηχώς κανένας γνωστός, της ηλικίας μου, δεν ενδιαφέρεται αλλά πιστεύω πως εδώ σίγουρα θα βρω άτομα να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να μάθει γιατί κακά τα ψέμματα όσα τουτόριαλς και όσα pdf και να διαβάσουμε...οσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί δεν θα τα πετύχουμε μόνοι μας...

Θα αρχίσω λοιπόν λέγοντας πως έχω μάθει καλή javascript χάρη στο http://codecademy.com , επίσης έχω ασχοληθεί παρα πολύ με html και css. Τέλος θα ήθελα καμιά γνώμη για το πως να ξεκινήσω να μαθαίνω καμιά γλώσσα πιο δύσκολη όπως c++ c# κλπ

Περιμένω απαντήσεις και ελπίζω να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό thread και για τους επόμενους...

Sent from my GT-I9100 using Insomnia

Ε μην το λες... και εγώ που είμαι 23 νοιώθω μοναξιά, ξέρεις τι είναι να είσαι φοιτητής και να βλέπεις ότι μόνο ένα 5-10% να νοιάζεται και να ασχολείται πραγματικά (να μην το βλέπει σαν αγγαρεία δηλαδή επειδή πχ έχει κάποια εργασία) με τον προγραμματισμό? πόσο μάλλον στην ηλικία σου που το μυαλό είναι ακόμα στις γκόμενες και τα καφεδάκια.

Θα μου πεις στα 23 διαφέρει κάτι; πάλι το έχεις εκεί το μυαλό αλλά σκέφτεσαι πρώτα τι θα κάνεις στην ζωή σου και σε 2η μοίρα έρχονται τα παραπάνω.

Δημοσ.

το μυαλό είναι ακόμα στις γκόμενες και τα καφεδάκια.

Πάντως σε όλες τις ψυχολογικές μελέτες όπως π.χ τη Πυραμίδα του Maslow οι βιοτικές ανάγκες όπως το σεξ (άρα τα γκομενάκια) και ανάγκες κοινωνικοποίησης/ αναγνώρισης απο τους άλλους (πάλι γκομενάκια-φίλοι) είναι πιο σημαντικές απο τις ανάγκες αυτο-πραγμάτωσης-αυτοανάπτυξης. 

Οπότε φυσιολογικότατο το θεωρώ σε αυτές τις ηλικίες να θέλουν να ασχολούνται με γκομενάκια-κοινωνικοποίηση-πάρτι κτλ. Γι'αυτό βλέπεις πολλοί "στρώνουν" αφού αποκτήσουν μια φυσιολογική σχέση με μια κοπέλα, αποκτήσουν παιδιά κτλ.

On-topic. Πάτα πάνω σε αυτά που ήδη κάνεις καλά. Αφού έχεις μάθει ικανοποιητικά JavaScript άρχισε να ασχολείσαι με κάποιο framework όπως το AngularJS, δες και server side scripting όπως Node.js. Μάθε να στήνεις έναν web server με μια βάση δεδομένων, απο την οποία θα τραβάς δεδομένα, θα τα εμφανίζεις σε html θα τα διαμορφώνεις και θα τα ξανασώζεις στη βάση.

Και κανα γκομενάκι βέβαια δεν είναι άσχημο....

• Like 3
Δημοσ.

Είναι πολυ ευχάριστο που σε αυτή την ηλικία ασχολείσαι με τον προγραμματισμό. Μάλιστα μπορείς αν πάρεις τις σωστές βάσεις να κάνεις μια πολύ καλή καριέρα και να έχεις τη χαρά να ασχοληθείς επαγγελματικά με ένα αντικείμενο που σου αρέσει.

Το νόημα όμως, είναι να γίνεις ένας σωστός προγραμματιστής, που να ξέρει τις αρχές τις πληροφορικής και να μην είσαι απλά ένας ακόμα χειριστής μιας γλώσας προγραμματισμού. Για μένα λοιπόν, πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι και με άλλες γλώσσες προγραμματισμού διάβασε τα παρακάτω βιβλία (και με αυτή τη σειρά θα πρότεινα).

• Structure and Interpretation of Computer Programs
  • The little schemer
  • The C Programming Language by Kernighan and Ritchie
  • Code Complete (2nd edition) by Steve McConnell
  • Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship by Robert C. Martin

Νομίζω είναι 5 βιβλία που κάθε προγραμματιστής θα ευχόταν να μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο και να τα διαβάσει στην αρχή της καριέρας του...

• Like 4
Δημοσ.

Ε μην το λες... και εγώ που είμαι 23 νοιώθω μοναξιά, ξέρεις τι είναι να είσαι φοιτητής και να βλέπεις ότι μόνο ένα 5-10% να νοιάζεται και να ασχολείται πραγματικά (να μην το βλέπει σαν αγγαρεία δηλαδή επειδή πχ έχει κάποια εργασία) με τον προγραμματισμό? πόσο μάλλον στην ηλικία σου που το μυαλό είναι ακόμα στις γκόμενες και τα καφεδάκια.

Θα μου πεις στα 23 διαφέρει κάτι; πάλι το έχεις εκεί το μυαλό αλλά σκέφτεσαι πρώτα τι θα κάνεις στην ζωή σου και σε 2η μοίρα έρχονται τα παραπάνω.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά συμβαίνει και σε μεγαλύτερες ηλικίες...

Και μάλιστα μέσα στον ίδιο χώρο εργασίας, που υποτίθεται ότι μιλάς την ίδια γλώσσα, τεχνικά.

Story of my life...

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω είναι 5 βιβλία που κάθε προγραμματιστής θα ευχόταν να μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο και να τα διαβάσει στην αρχή της καριέρας του...

Ωραίος, αλλά όχι πολύ αρχή γιατί απλά δε γίνεται να τα αφομοιώσεις. Όταν είσαι τόσο φρέσκος που δεν το νιώθεις στο πετσί σου π.χ. γιατί πρέπει να αποφεύγεται το DRY ή ποιό είναι το πρόβλημα με τις global μεταβλητές δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις τις συνήθειές σου απλά επειδή διάβασες κάτι.

Δημοσ.

Ωραίος, αλλά όχι πολύ αρχή γιατί απλά δε γίνεται να τα αφομοιώσεις. Όταν είσαι τόσο φρέσκος που δεν το νιώθεις στο πετσί σου π.χ. γιατί πρέπει να αποφεύγεται το DRY ή ποιό είναι το πρόβλημα με τις global μεταβλητές δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις τις συνήθειές σου απλά επειδή διάβασες κάτι.

Μάλλον εννοείς να αποφεύγεται το RY, καθώς DRY==Don'tRY

Δημοσ.

Ε μην το λες... και εγώ που είμαι 23 νοιώθω μοναξιά, ξέρεις τι είναι να είσαι φοιτητής και να βλέπεις ότι μόνο ένα 5-10% να νοιάζεται και να ασχολείται πραγματικά (να μην το βλέπει σαν αγγαρεία δηλαδή επειδή πχ έχει κάποια εργασία) με τον προγραμματισμό?

πιστεύω σε τέτοιες ηλικίες είναι πιο εύκολα, έχεις περάσει και από πανεπιστήμιο ή τει και έχεις γνωρίσει πέντε ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά και τους αρέσει ο προγραμματισμός, 

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά συμβαίνει και σε μεγαλύτερες ηλικίες...

Και μάλιστα μέσα στον ίδιο χώρο εργασίας, που υποτίθεται ότι μιλάς την ίδια γλώσσα, τεχνικά.

Story of my life...

αυτό με σόκαρε, πραγματικά πως γίνεται να μην συζητάς για κάτι τέτοιο με συναδέλφους σου

Είναι πολυ ευχάριστο που σε αυτή την ηλικία ασχολείσαι με τον προγραμματισμό. Μάλιστα μπορείς αν πάρεις τις σωστές βάσεις να κάνεις μια πολύ καλή καριέρα και να έχεις τη χαρά να ασχοληθείς επαγγελματικά με ένα αντικείμενο που σου αρέσει.

Το νόημα όμως, είναι να γίνεις ένας σωστός προγραμματιστής, που να ξέρει τις αρχές τις πληροφορικής και να μην είσαι απλά ένας ακόμα χειριστής μιας γλώσας προγραμματισμού. Για μένα λοιπόν, πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι και με άλλες γλώσσες προγραμματισμού διάβασε τα παρακάτω βιβλία (και με αυτή τη σειρά θα πρότεινα).

• Structure and Interpretation of Computer Programs
  • The little schemer
  • The C Programming Language by Kernighan and Ritchie
  • Code Complete (2nd edition) by Steve McConnell
  • Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship by Robert C. Martin

ευχαριστώ πολύ για τα βιβλία, ψάχνω γενικά βιβλία και σημειώσεις. αλλά να σε ρωτήσω κάτι, εκτός από το clean code όλα τα άλλα είναι πριν από το 2000, είσαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσουν ή θα μπερδευτώ ακόμα χειρότερα;

Δημοσ.

αυτό με σόκαρε, πραγματικά πως γίνεται να μην συζητάς για κάτι τέτοιο με συναδέλφους σου

Θέμα νοοτροπίας...

Άλλοι αγαπούν αυτό που έμαθαν και κάνουν, και ψάχνονται συνέχεια.

Κι άλλοι επαναπαύονται στο πτυχίο τους, που το "μόστραραν" για να βρουν μιά δουλίτσα, και γαντζώνονται από αυτήν, και τέλος.

Και μετά τους λες πχ "OpenID" και σε κοιτούν με το βλέμμα της αγελάδος...

• Like 2
Δημοσ.

πιστεύω σε τέτοιες ηλικίες είναι πιο εύκολα, έχεις περάσει και από πανεπιστήμιο ή τει και έχεις γνωρίσει πέντε ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά και τους αρέσει ο προγραμματισμός, 

Μη το πιστεύεις καθόλου.. Οι περισσότεροι τον σιχαίνονται... πλέον στο 4ο έτος σπουδών.

• Like 1
Δημοσ.
ευχαριστώ πολύ για τα βιβλία, ψάχνω γενικά βιβλία και σημειώσεις. αλλά να σε ρωτήσω κάτι, εκτός από το clean code όλα τα άλλα είναι πριν από το 2000, είσαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσουν ή θα μπερδευτώ ακόμα χειρότερα;

Θα σε βοηθήσουν. Και το GoF είναι πλέον 20 ετών βιβλίο, αυτό δε σημαίνει πως δεν παραμένει βίβλος. Να μη μιλήσουμε καν για το TAOCP.

Δημοσ.

Μη το πιστεύεις καθόλου.. Οι περισσότεροι τον σιχαίνονται... πλέον στο 4ο έτος σπουδών.

Πόσο με απογοητεύει αυτό??? βλέπεις άτομα να επιλέγουν μαθήματα που τα περνάς εύκολα...  η φάση είναι όταν το κάνουν άτομα που νόμιζες ότι ασχολούνται λίγο με τον προγραμματισμό.

Ένας φίλος μου που ασχολείται κυρίως με το Web developing δεν επέλεξε μαθήματα  μάθημα προγραμματισμού λόγω καθηγητή.

Δεν πρέπει όμως να το κατηγορούμε αυτό, προσωπικά τελευταία κατάλαβα ότι έκανα λάθος που τους "έκραζα", δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό γιατί είναι δύσκολες μέρες και όλοι κοιτάνε να τελειώνουν το γρηγορότερο για να μην έχουν έξοδα! το σέβομαι απόλυτα και δεν θυμώνω ούτε στο ελάχιστο για τις "άθλιες"-"φαινομενικά" επιλογές αυτές.

• Moderators
Δημοσ.

Όταν είχα πάει να δώσω C++ νόμιζα ότι έκανα λάθος την ώρα κι έπεσα πάνω σε εκδήλωση, είχε 300+ άτομα απ' έξω. Αφού κάποια στιγμή γράφαμε και ακούγεται ένα "ΠΤΥΥΥΥΥΧΙΙΙΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ" απ' έξω...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...