Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσε μια φίλη 2 παμπάλαια λάπτοπ να κάνω φορμάτ κλπ (δεν είχε γίνει ποτέ από τότε απο αγοράστηκαν, 7-8 ετών). Φορτιστή όμως μου έδωσε μόνο έναν ("τον ένα βρήκα μόνο, αλλά οκ, κάνει και για τους 2, αφου δες, το βύσμα είναι ίδιο"). Η κοπέλα εντελώς άσχετη από υπολογιστές κλπ, ο μόνος λόγος που έδωσα μια (μικρή) βάση στα λεγόμενά της είναι επειδή και τα 2 λάπτοπ είναι Fujitsu-Siemens..

Ο φορτιστής που μου έδωσε είναι ένας LiteOn, με model number PA-1650-01 και στοιχεία:
INPUT: 100-240V~1,6A 50-60Hz
OUTPUT: 19V 3,42a 65W

Πάω να βάλω το ένα λάπτοπ στην πρίζα (έχω ήδη βάλει το βύσμα στο laptop) και με το που το συνδέω στο πολύπριζο ρίχνει την ασφάλεια, όχι από τον πίνακα εδώ πάνω στο σπίτι, αλλά κάτω στα ρολόγια... scared.gif

Γυρνάω το laptop από πίσω, είναι το W40 Amilo Pro V2065 και στα στοιχεία του input λέει: DC 19V 3,42A
Δηλαδή ίδια στοιχεία με αυτά του φορτιστή, και μου έριξε την ασφάλεια..

Βλέπω το δεύτερο laptop (που ακόμα δεν τόλμησα να δοκιμάσω, το βύσμα ταιριάζει πάντως), είναι το Amilo A1655G
και από κάτω λέει Rating: 20V 3.25A

Και τώρα έχω μπερδευτεί. Κατάρχάς, από τα στοιχεία που παραθέτω, παίζει όντως να ταιριάζει ο ίδιος φορτιστής και στα 2 laptop; Εγώ δοκίμασα αυτό που ταίριαζαν τα στοιχεία ακριβώς και έριξε την ασφάλεια. Αν βάλω το άλλο που δέχεται άλλα volts και ambers τι θα κάνει; Παίζει να κάνει κανά μπουμ; rofl.gif Ή ξερω γω η διαφορά είναι ότι φορτίζει πιο αργά/γρήγορα την μπαταρία;

Θα τσεκάρω αύριο σε διαφορετική πρίζα, και μάλλον απευθείας, μήπως παίζει τίποτα με το πολύπριζο (παρόλο που το χρησιμοποιώ γενικά καθημερινά).. Αλλά για το δεύτερο laptop να τολμήσω να το συνδέσω;

Δημοσ.

H ποιώ  σωστή προσέγγιση στο θέμα τον αμφιβολιών δεν είναι ο πειραματισμός από πρίζα σε πρίζα .  Θα πας σε κάποιον που χρησιμοποιεί  πολύμετρο ( ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονική...)  και θα κάνουν μέτρηση στην έξοδο τον τροφοδοτικών για να σου πουν τη γίνεται, και να προχωρήσεις ανάλογα , γλιτώνοντας από  επικίνδυνες επιπτώσεις.    

Δημοσ.

Kαταρχην δοκιμαζεις κατευθειαν στην πριζα και απομονωνεις το πολυπριζο για να τεσταρεις,και κατα δευτερον ,βαζεις μονο το τροφοδοτικο στην πριζα χωρις να ειναι πανω σε καποιο λαπτοπ,και ξανατεσταρεις.

Αν ειναι καλο το τροφοδοτικο θα πρεπει να παιξουν και τα δυο λαπτοπ.

Δημοσ.

Πολύμετρο έχω.. Μπορείς να μου πεις τι πρέπει να τσεκάρω και πώς;

Δεν ξέρω την λειτουργία του , ξέρω όμως την χρησιμότητά του.  ( η σκέψη είναι να μέτρησης το βύσμα πόση έξοδο δίνη και αν κάνεις την σύγκριση ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...