icenex Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Πέρα απο τα χαρακτηριστικά της κάθε οθόνης που μπορεί να σου προτείνω εγώ και ο καθένας εδώ μέσα καλά θα είναι να πας να τις τσεκάρεις κ εσύ απο κόντα πριν διαλέξεις κάποια.Βάση λογικής δεν μπορεί ο καθένας εδώ μέσα να ξέρει για όλες τις οθόνες που αξίζουν κ να της έχει δει όλες απο κόντα.Ουσιαστικά εδώ μέσα θα πάρεις απαντήσεις κ πολλές φορές απο διάφορα reviews που έχουν κάνει κατα καιρούς οι κάτοχοι.Οπότε διαλέγεις τις προτάσεις που σου έγιναν κ σε καλύπτουν κ το επόμενο βήμα για μένα πας και τις βλέπεις απο κοντά και τότε αποφασίζεις ποια σου κάνει.
freelove Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Πέρα απο τα χαρακτηριστικά της κάθε οθόνης που μπορεί να σου προτείνω εγώ και ο καθένας εδώ μέσα καλά θα είναι να πας να τις τσεκάρεις κ εσύ απο κόντα πριν διαλέξεις κάποια.Βάση λογικής δεν μπορεί ο καθένας εδώ μέσα να ξέρει για όλες τις οθόνες που αξίζουν κ να της έχει δει όλες απο κόντα.Ουσιαστικά εδώ μέσα θα πάρεις απαντήσεις κ πολλές φορές απο διάφορα reviews που έχουν κάνει κατα καιρούς οι κάτοχοι.Οπότε διαλέγεις τις προτάσεις που σου έγιναν κ σε καλύπτουν κ το επόμενο βήμα για μένα πας και τις βλέπεις απο κοντά και τότε αποφασίζεις ποια σου κάνει. ναι φιλε μου εννοειτε οτι θα παω να τσεκαρω πρωτου προχωρισω στην αγωρα. αλλα απιστευτα πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που λαμβανω εδω μεσα...
tralalo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Κι κάτι άλλο! Να είναι όσο πιο πολλά hz γίνετε... Από 120 μέχρι 200 είσαι οκ, μετά από τα 200 κι με 1000 να πάρεις δεν θα δεις διαφορά...
freelove Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους... οι πληροφοριες και οι συμβουλες σας ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες για μενα... μετα απο πολυ διαβασμα / ερευνα και αναζητηση στο ιντερνετ μαλλον κατεληξα σε 2 υποψηφιοτητες. χρειαζομαι να μου λεγατε ποια απο τις 2 να παρω. ειμαι μεταξυ: BenQ GW2760HS ΄Η Asus PB298Q Η Asus MX299Q ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ: FLICKER FREE http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ(πανω απο 1000:1) μεγεθος (απο 27 ιντσες και ανω) και η συχνοτητα (αλλα παρατηρισα οτι δεν ειναι μεγαλη σε αυτα τα 2 μοντελα)- δεν ξερω ποσο αυτο επηρεαζει την ζητουμενη ποιοτητα ? τα ανω κριτηρια πληρουνται σε αυτες ποια λετε?
Rude_R Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 καταρχην δοκιμασε το οπτικο σου πεδιο με τις ιντσες. δεν θα ειναι πολυ κουραστηκο μια 27" η 29" οσον αφορα το οπτικο σου πεδιο..... δεν ξέρω.....καλο θα ηταν να το δεις απο κοντα οσον αφορα αυτη την παραμετρο, τωρα H benq πως σου ηρθε;..........δεν ξέρω.....εγω θα την έπαιρνα μονο αν μου την κάνανε δωρο αναμεσα benq KAI asus........ εννοειτε Asus , τουλαχιστον για μένα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Θα έλεγα να ψάξεις πρώτα ποια monitors είναι [link=http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm]flicker free (pwm free)και να επιλέξεις. Ακριβώς, πρέπει να βρεις flicker free monitor, τώρα για το αν υπάρχουν tv monitors pwm free είναι αλλού παπά ευαγγέλιο...
PartyAnimaL88 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δοκίμασε να πάρεις και ambilights για να μην έχεις προβλήματα ξηροφθαλμιας η να έχεις πάντα ένα φώς πίσω απο την οθόνη. Το εχω ψάξει το θέμα γατί έχω προβλήματα ξηροφθαλμιας. Φιλικα πάντα
Philippe Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Και εγώ ψάχνομαι για αγορά ξεκούραστης οθόνης εδώ και καιρό. Αφού βρήκες τις BenQ, που είναι η μόνη που έχει πάρει στα σοβαρά το flicker free και έχει κυρίως VA panels, είσαι σε καλό δρόμο. Από τις Asus, μάλλον τις VN289H/Q/QL έπρεπε να κοιτάξεις, οι οποίες είναι VA και οι μόνες που η ίδια η εταιρεία προωθεί ως eye-care (αυτές που βρήκες είναι 21:9 IPS και εκτός από ενοχλητικά μακρόστενες για τους περισσότερους μη σινεφίλ, έχουν και μικρότερο pixel pitch, δηλ. είναι αντίστοιχες με ~23" 1920x1080). Πολύ χρήσιμες πληροφορίες βρήκα και εδώ - πιθανόν θα τα έχεις δει και ίσως να αγόρασες ήδη οθόνη. (Αν όντως έτσι είναι, θα μας πεις ποια πήρες και αν βγήκε κατάλληλη?) Από τη δικιά μου έρευνα πάντως, φαίνεται πως όσοι έχουμε ευαισθησία στην όραση πρέπει να αναζητάμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά σε μια οθόνη: 1) flicker free backlight (π.χ. από το link που έδωσε παραπάνω ο freelove), 2) ελάχιστη φωτεινότητα (της τάξης των 120~140cd/m2), δεδομένου ότι μερικές οθόνες (ιδίως IPS) δεν "κατεβαίνουν" πολύ χαμηλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχουμε (γι'αυτό και είναι ένα spec που δεν θα το βρούμε πάντα γραμμένο, αλλά από reviews), 3) μέγιστη αντίθεση (δυνατό σημείο των VA), 4) απουσία dithering ή να είναι fine dithering και να μην ενοχλεί, 5) η επικάλυψη να μην είναι glossy και κάνει αντανακλάσεις σε φωτεινά περιβάλλοντα, αλλά ούτε να παραείναι ματ σε σημείο που να μη διακρίνονται εύκολα τα γράμματα, δηλ. κάπου στη μέση (low-haze matte or semi-glossy), 6) τα χαμηλά Hz δεν φαίνεται να επηρεάζουν στο θέμα της όρασης, αλλά ποιος δε θέλει όσο περισσότερα γίνεται; Από 'κει και πέρα, τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνει κανείς αφορούν στη χρήση, π.χ. να έχει φωτισμό χώρου αντίστοιχο με της οθόνης ή φως πίσω από αυτήν, να κάνει διάλειμμα κάθε λίγο και λιγάκι, να κοιτάει την οθόνη από λίγο πιο μακριά (γι'αυτό προτείνουν μερικοί μεγάλο pixel pitch, για να μην έχεις eye strain αν κοιτάς από πιο μακριά) κλπ. Btw, το να χρησιμοποιείς laptop 15.6" Full HD είναι ακριβώς το ίδιο με τις 32άρες 4Κ (~140ppi ή 0.180mm pitch), οπότε είναι λογικό να κουράζει χωρίς σωστό scaling (κάτι που δεν υπάρχει ...ακόμα) - δοκίμασε να μεγαλώσεις τα fonts. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα