Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ο υπολογιστής μου είναι από το 2008, και έχω παρατηρίσει οτι δεν εχει καλη ακρίβεια στο ρολοι. Οπότε υπέθεσα οτι ισως φταίει η μπαταρία. Το sync του χρόνου απο τα windows γινεται 1 φορα την εβδομάδα, και μέχρι τότε εχει χάσει κοντα 10 λεπτά.

Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξης:

1) Ειναι πιθανό να φταιει κατι αλλο απο την μπαταρία;

2) Αν αλλαξω μπαταρία, οι ρυθμίσεις του bios θα πανε στα default;

3) Και τελος, ειναι σημαντικό που χανει το χρόνο; Μπορει να προκαλεί και αλλα προβλήματα δηλαδη η μπαταρία που δεν φαινονται;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1. Φυσιολογικά η μπαταρία ειναι

2. Ναι

3. Δεν έγινε και τιποτα που χάνει τον χρόνο αλλα προβλήματα να προκαλέσεις επειδη γίνεται αυτο ειναι μαλλον απίθανο αν ειναι η μπαταρία

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Οποτε δεν υπάρχει σοβαρός λογος να την αλλαξω.

Στην σπανια περιπτωση που δεν ειναι η μπαταρία πως μπορω να το δω;

Δημοσ.

αν αλλαξεις πολυ γρηγορα την μπαταρια υπαρχει περιπτωση να μην χασει τις ρυθμισεις.ειδικα αμα δεν εχει βγει το καλωδιο τροφοδοσιας (το Pc κλειστο βεβαια).αν και να την χασει δεν ειναι θεμα.τις φτιαχνεις.μπορεις αλλωστε μια που θα τις χασει πριν της χασει να ριξεις καικανα bios update

• Like 1
Δημοσ.

bios update δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να κανω.Ρώτησα επειδη το pc μου ειναι ασταθες με τις default ρυθμίσεις του bios.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Θα αλλαξω καποια στιγμή μπαταρια και βλεπουμε.

Δημοσ.

bios update δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να κανω.Ρώτησα επειδη το pc μου ειναι ασταθες με τις default ρυθμίσεις του bios.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Θα αλλαξω καποια στιγμή μπαταρια και βλεπουμε.

απλα στο ειπα μια που μπορει να χασει τις ρυθμισεις(αν και οπως σου ειπα αν δεν βγαλεις ρευμα μπορει να μην τις χασει).εγω γενικοτερα μαρεσει να περναω παντα τα latest updates,bios κτλ.

Δημοσ.

Απλα φοβάμαι μην κανω καμια μαλακια για αυτο. Τι θα προσφερε ενα updated bios αληθεια;

bugs διορθωνει συνηθως που μπορει να μην ισχυουν σε σενα.απο bios σε bios σου λενε τι αλλαγες εχουν γινει.εχω κανει σιγουρα πανω απο 500 bioos update δεν μου εχει αποτυχει ποτε κανενα.μονο μια φορα πηγε να μου γινει θεμα πολυ παλια επι εποχη δισκεττων επειδη η δισκετα ειχε προβλημα(bad sectors).πλεον που τα bios γινονται απο usb stick η μεσα απο τα windows τα πραγματα ειναι πιο απλα.οι δισκεττες τοτε ηταν μια λιγο πονεμενη ιστορια.το dοs τοτε δεν εβλεπε και ntfs ,τα usb sticks ηταν αγνωστα.

• Like 2
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/1/2014 στις 11:11 ΜΜ, poulinos είπε

μονο μια φορα πηγε να μου γινει θεμα πολυ παλια επι εποχη δισκεττων επειδη η δισκετα ειχε προβλημα(bad sectors).πλεον που τα bios γινονται απο usb stick η μεσα απο τα windows τα πραγματα ειναι πιο απλα.οι δισκεττες τοτε ηταν μια λιγο πονεμενη ιστορια.το dοs τοτε δεν εβλεπε και ntfs ,τα usb sticks ηταν αγνωστα.

Έχουν και οι δισκέτες bad sectors;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Φυσικα, οποιοδηποτε μαγνητικο μεσο μπορει να παρουσιασει bad sector.

Δημοσ.
9 hours ago, Τέρης Α. said:

,ναι και κανουν πολυ πιο ευκολα απο σκληρο δισκο αφου για να την διαβασει πρεπει να αποκαλυφτει το μαγνητικο μεσο οποτε πιο ευκολο για σκονη κτλ.το ιδιο και χειροτερα για τις 5 και 1/4 που δεν εκλεινε καν καποιο καπακι για προστασια

Δημοσ.

Αν το PC είναι μόνιμα στο ρεύμα, δηλαδή δεν το βγάζουμε απο την πρίζα ή δέν κλείνουμε το τροφοδοτικό απο το διακόπτη, τότε θα κρατά την ώρα απο τα 5 Volt standby ακόμα και με τελειωμένη μπαταρία.

Το οτι χάνει μερικά λεπτά την εβδομάδα είναι κατασκευαστικό θέμα. Πάρα πολύ συχνό σε παλιότερους υπολογιστές (8088, 386, πρώτους Pentium), ποτέ δέν ασχολήθηκα να μάθω ποιό ήταν ακριβώς το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

poulinos και panoc σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι μάλλον άσχετο. Οι κασέτες ήχου και οι βιντεοκασέτες είναι ίδιου τύπου/ παρουσιάζουν bad sectors;

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...