Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ Vdsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Αυτή τη στιγμή έχω 24 αρα γραμμή ΟΤΕ (Κλειδώνει κατά μέσο όρο στα 15-16 mbps και αυτό λόγο προφίλ μάλλον γιατί κάποιες φορές το έχω δει και πολύ παραπάνω). Το router που χρησιμοποιώ είναι το draytek vigor 2710n με το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημενος. Πριν από λίγες μέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από ΟΤΕ που μου προτείνει vdsl 30 mbps με εγγυημένη ταχύτητα 25 και με κόστος 5 ευρώ επιπλέον τον μήνα περίπου.

Λογικά θα πρέπει να αλλάξω το draytek? Ποια modem δίνει ο ΟΤΕ για vdsl? Γιατί τα 5 ευρώ δεν είναι μεγάλο κόστος αλλά δεν έχω όρεξη να αλλαξω το router μου με κάποιο τύπου zte ούτε να δώσω 200+ ευρώ για καινούργιο draytek.

Δημοσ.

Το 2710 δεν υποστηρίζει vdsl αλλά για να έχεις τέτοιες ταχύτητες σημαίνει ότι είσαι σε κοντινή απόσταση από το ΑΚ οπότε μπορείς να πάρεις vdsl και από άλλο πάροχο σε πιο φτηνή τιμή από εκείνη του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις εναλλακτική (δεν το συζητώ για Cyta), ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος.

Όταν σου δώσουν το router, δοκίμασέ το και αν δεν σε ικανοποιεί, τότε αλλάζεις.

Ένα θέμα που τονίζει ιδιαίτερα ο poulinos (συντονιστής στην ενότητα) είναι ότι η συνδεσμολογία με το vdsl θέλει προσοχή και συγκεκριμένα στην πρίζα βάζουμε splitter και από αυτό φεύγει ένα καλώδιο για το router και το άλλο για τα τηλέφωνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή η συνδεσμολογία διαφέρει από adsl? Δεν το ήξερα, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει (να φύγει ένα καλωδιο για όλα τα τηλέφωνα)

Επεξ/σία από achilles_g_
Δημοσ.

δεν είναι δύσκολο και αντιμετωπίζεται με πολλούς τρόπους, είτε ανάλογα με την ενσύρματη καλωδίωση του σπιτιού σου είτε με ασύρματη τηλεφωνία που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε τελευταία.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι κοντά ναι. Γιατί έχω δει και δεικόνες και ταχύτητες 22-23. Απλά στην περιοχή μου έχει μόνο ΟΤΕ και cyta.

ποσο attenuation εχεις?παραξενο να εχει μονο ο οτε και η cyta>αν η forthnet πχ εχει ιδιοκτητο εκει θα πρεπει να εχει και αυτη.το ιδιο και για hol κτλ.

Δηλαδή η συνδεσμολογία διαφέρει από adsl? Δεν το ήξερα, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει (να φύγει ένα καλωδιο για όλα τα τηλέφωνα)

ναι διαφερει.φαντασου οτι η γραμμη του οτε θα πρεπει να μπει μεσα στο σπιτι και να παει στο splitter πριν γινει διακλαδωση σε αλλα πριζακια.δηλαδη με βαση τα περισσοτερα σπιτια που δεν εχουν Utp θαπρεπει το ρουτερ να μπει στην κεντρικη πριζα και ολη η καλωδιωση πισο απο τον τοιχο να κουμπωσει πανω στο splitter και οχι να ειναι ενωμενη πισω απο τον τοιχο.ετσι ολα τα τηλεφωνα δεν θα θελουν φιλτρο γιατι θα παιρνουν απο το σπλιττερ.ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω.αν θες πες μου ποσα πριζακια εχεις και που εχεις τηλεφωνο μηπως σου πω ποιο συγκεκριμενα.βεβαια δεν ξερω στο κεντρικο πριζακι πως πηγαινουν τα καλωδια στα αλλα πριζακια οποοτε θα ειναι στο περιπου.πρεπει να ανοιξει καποιος τα πριζακια για να δει πως πηγαινουν.και εξαρτατε και που εχεις τηλεφωνα.αν το δωματιο σου ειναι πρωτο και μετα παει στα υπολοιπα πριζακια ακομα και να μην ειναι το κεντρικο πριζακι του δωματιου σου μπορεις να βαλεις εσυ το ρουτερ εκει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...