Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαινεται να επιβεβαιωνεται οτι στο επομενο Nexus tablet θα υπαρχει ενα Denver/K1. 8.9" και βαρος στα 420 γρ περιπου. Το επομενο μου παιχνιδακι ;)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kάνε μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση και πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Dual core και κατασκευή από tsmc & samsung. Άραγε ισχύουν;

Δημοσ.

πάλι ένα chip θα ναι για ipad και iphone ? 

λογικά μόνο στην tsmc θα κατασκευαστουν αφου η samsung δεν ειναι ακόμα ετοιμη για 20nm ή ειμαι λάθος ?

Θα ήλπιζα να σου μπορούσα με σιγουριά να σου πω όχι στην πρώτη ερώτηση αλλά χλωμό το βλέπω. Προσωπικά το θεωρώ παράδοξο γιατί άλλες προδιαγραφές κατανάλωσης έχει ένα smartphone και άλλες ένα tablet, αλλά εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει η fruitco :P

Για το δεύτερο afaik ναι A8= 20SoC TSMC και θα έλεγα να μην περιμένετε ιδιαίτερα θαύματα όσων αφορά την μείωση κατανάλωση ρεύματος.

Dual core και κατασκευή από tsmc & samsung. Άραγε ισχύουν;

'Οταν είναι τόσο "πλατύς" ο πυρήνας ποσός θα έπρεπε να ενδιαφέρει αν φτάσεις σε Ν χρόνο από το Α στο Β με 2 ή τέσσερις πυρήνες. TSMC όπως είπα και παραπάνω.

Δημοσ.

Παρουσιάστηκαν πληροφορίες για το "Denver" K1 της nvidia. Φαίνεται ενδιαφέρον αν ισχύουν αυτά που λέει η nvidia.

Aκριβώς το αντίθετο. Απελπιστικά χλιαρό το αποτέλεσμα αν αναλογιστείς ότι θα έχει να αντιμετωπίσει επεξεργαστές τις επόμενης γενιάς και όχι τους παρόντες.

Δημοσ.

Για το cpu μέρος λέμε ή για το gpu ;

Γιατί από τα λίγα που είδα κατάλαβα οτι λόγω του custom σχεδιασμού θα είναι καλύτερος π.χ. από snapdragon805/810 στο cpu.

Για ποιούς άλλους νέας γενιάς λες;

Δημοσ.

Για το cpu μέρος λέμε ή για το gpu ;

Γιατί από τα λίγα που είδα κατάλαβα οτι λόγω του custom σχεδιασμού θα είναι καλύτερος π.χ. από snapdragon805/810 στο cpu.

Για ποιούς άλλους νέας γενιάς λες;

Για τη CPU μιλάω πάντα. Δεν θα έλεγα ότι τόσο ο Apple A8 όσο και οι νέοι επεξεργαστές της Intel θα είναι τι τον κρέμασες τι τον παλούκωσες με τους σημερινούς.

Στο πινακάκι μας δείχνουν ένα μάτσο συνθετικά αποτελέσματα (όπου τα CPU μετροπρογράμματα είναι το πιο αμφιλεγόμενα γενικά) χωρίς να μας πουν συχνότητες ούτε κατανάλωση ρεύματος. Πληροφοριακά για να έρθουν 2 Denver πυρήνες ίσα βάρκα ίσα πανιά στο Antutu με τον τετραπύρηνα Α15 στο σημερινό Κ1 χρειάζεται συχνότητα 3.0GHz. Με ούτε 2.5GHz που αναφέρουν τα slides τους δεν θα τον χρησιμοποιήσουν λόγω περιορισμών κατανάλωσης ρεύματος. Για ξαναδες το πινακάκι τώρα και υπολόγισε πως θα είναι τα "ωραιότατα" αποτελέσματα με περίπου 25% χαμηλότερο χρονισμό και πες μου αν παρατηρείς κάτι περίεργο.

Λες και δεν ξέρουμε πως λειτουργεί το τμήμα marketing της NV. Στο δε τμήμα Tegra έχουν πραγματικά συλλέξει όλους τους "φωστήρες".

Δημοσ.

http://finance.yahoo.com/news/nvidia-files-complaints-against-samsung-200500066.html

Χμμμ …. ΝΤαξ δηλαδή μηνύει την Samsung αλλά όχι την ARM ή την Imagination ή την PowerVR

Ενώ δεν μηνύει τους άλλους που έχουν τα ίδια ΙΡ στο SoC που έχουν  στη συσκευή

Targeted attack

Samsung & Qualcomm ή αλλιώς εκεί που έχει το παχύ ψωμί....

Δημοσ.

Samsung & Qualcomm ή αλλιώς εκεί που έχει το παχύ ψωμί....

Και σε ενα αλλο αρθρακι διαβασα οτι αναλογα με το αποτελεσμα αυτων και πού θα πεσουν οι ευθυνες (samsung ή qualcomm), θα το παει ισως και στους υπολοιπους integrators ή κατασκευαστες αντιστοιχα και αναλογα με το ποιος τελικα φερει την ευθυνη νομικα. (λογικο, απαντα στο targeted attack)

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με αυτον τον τομεα πολυ και ξεκινησα να ψηνομαι για ενα tabletaki με windows εχω 2 ερωτησεις:

1) Γνωριζουμε κατι για την επαρκεια της gpu του επομενου atom? ("cherry trail") Εχω διαβασει κατι γενικοτητες, κατι "up to". Εχουμε συγκεκριμενες πληροφοριες για δυνατοτητες και διαθεσιμοτητα?

2) Εφοσον η amd τα παει καλα με το γραφικο κομματι σε αλλα form factors, φανταζομαι οτι θα μπορουσε να παρουσιασει κατι εξισου δυνατο και σε soc. Υπαρχει κατι για την συγκεκριμενη κατηγορια ή ειμαι καταδικασμενος στους atom? Προφανως αναφερομαι το πολυ ως τα 300€, οπου δεν μπαινουμε καν στα χωραφια i-οσο.

Δημοσ.

Και σε ενα αλλο αρθρακι διαβασα οτι αναλογα με το αποτελεσμα αυτων και πού θα πεσουν οι ευθυνες (samsung ή qualcomm), θα το παει ισως και στους υπολοιπους integrators ή κατασκευαστες αντιστοιχα και αναλογα με το ποιος τελικα φερει την ευθυνη νομικα. (λογικο, απαντα στο targeted attack)

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με αυτον τον τομεα πολυ και ξεκινησα να ψηνομαι για ενα tabletaki με windows εχω 2 ερωτησεις:

1) Γνωριζουμε κατι για την επαρκεια της gpu του επομενου atom? ("cherry trail") Εχω διαβασει κατι γενικοτητες, κατι "up to". Εχουμε συγκεκριμενες πληροφοριες για δυνατοτητες και διαθεσιμοτητα?

2) Εφοσον η amd τα παει καλα με το γραφικο κομματι σε αλλα form factors, φανταζομαι οτι θα μπορουσε να παρουσιασει κατι εξισου δυνατο και σε soc. Υπαρχει κατι για την συγκεκριμενη κατηγορια ή ειμαι καταδικασμενος στους atom? Προφανως αναφερομαι το πολυ ως τα 300€, οπου δεν μπαινουμε καν στα χωραφια i-οσο.

Ο περισσότερος κόσμος όταν διαβάζει ευρεσιτεχνίες (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) καταλαβαίνει τα μισά και αυτό στο τσακίρ κέφι. Το θέμα το έχω ψάξει στο περιθώριο με διάφορους από διάφορες εταιρείες και όλοι λένε ότι από την ITC δύσκολα να γλυτώσουν. Οπότε θα χρειαστούν έφεση ή εφέσεις για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Για το (1) δεν έχω δώσει σημασία γιατί Intel είναι αυτή και ότι θέλει ισχυρίζεται. Για το (2) θα κάνει συνεχόμενες προσπάθειες η ΑΜD για πιθανά tablet design wins αλλά κυρίως σε επίπεδα windows tablets. Smartphone δεν προβλέπεται να ακουμπήσουν σύντομα όπου δεν φαίνεται να τα καταφέρνει τελικά κανείς από τους παραδοσιακούς μεγάλους του desktop.

Για την frutico θα σου έλεγα να περιμένεις με τα χρόνια να ενηλικιώνεται το iOS όλο και περισσότερο ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...