Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελικά μάλλον θα δούμε τα 10-12core της mediatek αφου με το cci-500 επιτρεπει μέχρι 4 clusters αν και έχω τις αμφιβολίες μου για τη χρησιμοτητα του. Αντε στα 8core ειχαμε 4low power και 4high performance, εδώ ποια οι χρησιμοτητα των έξτρα 4?

επισης με τους cortex A72 , οι a57 δεν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, σωστά?  Δλδ δεν βλέπω κάποιο λόγω να συνυπάρχουν, όπως γίνεται τώρα με τους a57 και a15/a17. Eκτος αν ειναι τόσο μεγαλη η διαφορα σε μέγεθος πυρηνα και τιμή σε σχέση με a57.

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στου anand το πρώην κουτούκι , γράφουν για προβλήματα με το Denver, το κείμενο έχει ως εξής

«Case in point, we have encountered a floating point bug in Denver that has been traced back to the DCO, which under exceptional workloads causes Denver to overflow an internal register and trigger an SoC reset.»

«seeing as how the DCO can often have unexpected bugs such as repeated FP64 multiplication causing crashes»

http://www.anandtech.com/show/8701/the-google-nexus-9-review/6

Χμμμμ… αυτό θα είναι δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση εάν όντως ευσταθεί, δεν είναι ένα απλό android patch.

Γενικά η υλοποίηση έχει μεγάλο ακαδημαϊκό και τεχνικό ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα απόδοσης μπορεί να υπάρχουν. Είναι ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και με ενδιαφέρον θα περιμένω να δώ εάν θα το συνεχίσουν και σε επόμενη γενιά, ή εάν θα πετάξουν στα σκουπίδια την όλη αρχιτεκτονική προχωρώντας παρακάτω. Εντομεταξύ εάν κάποιο άλλο αντίστοιχο τεχνικό άρθρο κυκλοφορεί, plz link :-)

Δημοσ.

Yπάρχει πρόβλημα αρχιτεκτονικό. Οι πυρήνες είναι μεγάλοι, ενεργοβόροι και που και που καθυστερούν στην "μετάφραση". Στο επερχόμενο Tegra X1 (με Maxwell GPU) χρησιμοποιούν standard ARM 4*A57+4*A53 πυρήνες σε TSMC 20SoC και κανένα 6μηνο μετά ή και κάτι παραπάνω θα βγει η έκδοση Χ1 με Denver cores αλλά στα 14nm Samsung. Στην μορφή που είναι σήμερα το Denver δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό.

Λαλακία αρχιτεκτονική είναι. Αρχικά είχε σκοπό ο Jensen να φτιάξει ένα πυρήνα (μα πολλά χρόνια πριν....) x86 όντας πεπεισμένος ότι η Intel θα του δώσει άδεια. Το μεσαίο δάχτυλο του έδειξε η intel και μετά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει emulation x86 μέσω Transmeta IP...η intel περίμενε υπομονετικά μέχρι να φτάσει ο πυρήνας σε κάποιο στάδιο δημιουργίας και μετά του διαμήνυσε ότι και το emulation θέλει άδεια και δεν τους την δίνουν....τον είχαν προειδοποιήσει οι τεχνικοί τον Jensen αλλά δεν ήθελε να ακούσει (εκεί παραιτήθηκαν και αρκετοί...). Τελευταία λύση να πάνε σε ARM ISA και να το ανακατέψουν με την Transmeta emulation σούπα. Aυτό που βλέπεις σήμερα είναι hw revision (complete redesign) 3.0. Πεταμένος χρόνος και λεφτά.....

Δημοσ.

Θυμάμαι να λέει ο Κάρολος διάφορα, αλλά τώρα πίσω από το paywall τι να το κάνεις.

Το HTC 9 το σκεπτόμουν σοβαρότατα για αγορά την πρώτη μέρα, κάτι φίλοι από Αμερική με κράτησαν να μη το πάρω γιατί είχαν διαπιστώσει διάφορα μικρό προβληματάκια από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Για το ενεργοβόρο ήμουν σίγουρος, αλλά θα το αποδεχόμουν, εάν ήταν ο μόνος αρνητικός παράγοντας - συμβιβασμός.

Ευχαριστώ για το mini roadmap, άρα θα δούμε και δεύτερη έκδοση με Denver!

To A57 θα συναντήσει μεγάλο ανταγωνισμό από αλλά α57, η gpu τους μπορεί και να είναι τύμπανο, αλλά από πλευράς efficiency δε ξέρω τι θα κάνουν. Γενικά αν ο μόνος αρνητικός παράγοντας είναι το maxTDP αλλα με μεγάλη gpu απόδοση και πάλι θα το σκεφτώ σοβαρά – φυσικά σε ευμεγέθης συσκευές τύπου ταμπλέτας και όχι κινητό.

Δημοσ.

Αν θέλεις tablet για παιχνίδια έχει καλώς αλλά και πάλι θα ήταν προτιμότερο να γλυτώσεις ένα καλό ποσό και να πας σε κάτι όπως το Xiaomi MiPad. Aν τώρα θέλεις ποιότητα κατασκευής, hardware & software κάτι σαν το iPad Air2 είναι μονόδρομος. Ναι είναι ακριβό, ναι ανέχεσαι τις ιδιοτροπίες της Apple αλλά θα ξέρεις ότι όταν σου λέει ότι τρέχει τόσο θα τρέχει και τόσο όση ώρα και να περάσει. Ανάλογα με την συσκευή θα σου κάνει και ένα throttling 20-30% η GPU σε Tegra K1 και θα σου αντέξει με τρισδιάστατο η μπαταρία κάτι περισσότερο από ένα δίωρο, ενώ με το Air2 θα πρέπει να πλησιάσεις το τετράωρο για να σου ψοφήσει η μπαταρία.

Εσείς πως τις θέλετε τις επιδόσεις σας; :devil:

Δημοσ.

Ναι αλλά άμα. αναγραφανε κ το οριο mtbf/ gb rite για το Nant flash θα ήταν μια χαρά!

Γιατί το κακό είναι ότι τέτοιες συσκευές πλακώνονται στα παιχνίδια και ως γνωστόν δεν πάνε ολόκληρα στην κάρτα με μια απλή συντόμευση στο σύστημα αλλά αρκετά gb Πάμε στην συσκευή. Και η διάρκεια ζωής μειώνεται κάθετα!!

Δημοσ.

ανακοινωσε η qualcomm τους snapdragon 618 και 620 με cortex a72 και με Next generation Qualcomm Adreno GPU with support for the latest graphics APIs, hardware tessellation and geometry shading

Ξερει κανεις πόσο περιπου καιρο χρειαζεται απο την ανακοινωση της qualcomm μεχρι να τα δουμε στην αγορα? Κανα εξάμηνο.?

Επισης το tessellation εχει ιδιαιτερο νοημα σαν feature στα smartphone? Eπιπλεον έχω την εντυπωση οτι το opengl es δεν το υποστηριζει ή ειμαι λάθος γιατι δεν εχω πολυασχοληθεί.

Δημοσ.

ανακοινωσε η qualcomm τους snapdragon 618 και 620 με cortex a72 και με Next generation Qualcomm Adreno GPU with support for the latest graphics APIs, hardware tessellation and geometry shading

Ξερει κανεις πόσο περιπου καιρο χρειαζεται απο την ανακοινωση της qualcomm μεχρι να τα δουμε στην αγορα? Κανα εξάμηνο.?

Επισης το tessellation εχει ιδιαιτερο νοημα σαν feature στα smartphone? Eπιπλεον έχω την εντυπωση οτι το opengl es δεν το υποστηριζει ή ειμαι λάθος γιατι δεν εχω πολυασχοληθεί.

Και να το υποστήριζε το GL_ES να το κάνεις τι; Και όχι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σε φορητή συσκευή σήμερα γιατί θα τρώει ένα τόνο πόρους που θα μπορούσαν να επενδυθούν σε καλύτερο lighting π.χ. Η όλη υποστήριξη DX11 σε τόσο μικρές GPU τρώει ένα κάρο transistors που θα μπορούσαν να είχαν επενδύσει σε μεγαλύτερη απόδοση, αλλά έλα που η δύσμοιρη η QCOM πίστεψε την Microshaft ότι το windows phone θα έχει μεγάλα μερίδια αγοράς στο μέλλον....

• Like 1
Δημοσ.

Oπως τα ειχε πει ο Ailouros   για  τον   Snapdragon 810....

http://www.gsmarena.com/lg_g_flex2-review-1209p5.php

Αν αυτο ειναι το τοπ τσιπακι της για το 2015  τοτε  κριμα...

Oι φήμες λένε για "σπασμένο" ελεγκτή μνήμης. Η Samsung είπε όχι για τα Galaxy smartphones της και θα χρησιμοποιήσει το δικός της Exynos 7420 στα 14nm, απ'το οποίο τα πρώτα δείγματα φαίνονται αρκετά ελπιδοφόρα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και αυτό για τον δράκο.

http://www.anandtech.com/show/8933/snapdragon-810-performance-preview

Προς επιβεβαίωση του προηγούμενου:

http://www.anandtech.com/show/8933/snapdragon-810-performance-preview/5

Usually we don't like to post the GeekBench memory scores, but in this case there is an interesting phenomenon going on with the Snapdragon 810. Although the LPDDR4 memory running at 1555MHz gives the SoC a large advantage in memory bandwidth over the Exynos 5433 and runs its CCI at 787 MHz, giving the CPU port a theoretical 12.6 GB/s that's much more than the 6.6GB/s of the 5433, the actual measured bandwidth difference is much less and is nowhere near that figure in any of the sub-tests.

To look at this in more detail, we use AndEBench's memory benchmarks, and indeed we see a similar result.

It's the memory latency test in particular that's very worrisome, as the MDP tablet achieves a very bad throughput score. We're not sure why this happens, but we hope to investigate this further in the future when we get the chance to review a shipping Snapdragon 810 device.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...