Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μην επαιζε ενα πρωτόκολλο μπροστα η Αpple και θα τα λεγαμε.

Η Apple το επομενο θα το παει 14nm. Για παιξει μπαλα με το Χ1 των 20nm.

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ailure να σε ρωτησω...εχουμε εικονα για την αποδοση του snap 810???Τι αποδοση θα εχει η adreno 430??Γιατι αν παιζει στα ιδια με την gpu του k1 θα εχει μεινει καπως πισω..σωστα??

Δημοσ.

Ας μην επαιζε ενα πρωτόκολλο μπροστα η Αpple και θα τα λεγαμε.

Η Apple το επομενο θα το παει 14nm. Για παιξει μπαλα με το Χ1 των 20nm.

Ναι μωρε το πρωτοκολλο σε μαρανε και σενα. Εφαμιλλες επιδοσεις εχει η μοναδα γραφικων στο Κ1 με το Α8Χ και κυκλοφορησε και αρκετα νωριτερα και τι εγινε; Υπαρχει κατι γρηγοροτερο σε Αndroid σε γραφικα ακομη και σημερα;

Μισο αν ηταν στα 20SoC θα ειχαν μαλλον 0.8% μεριδιο αγορας....

Ailure να σε ρωτησω...εχουμε εικονα για την αποδοση του snap 810???Τι αποδοση θα εχει η adreno 430??Γιατι αν παιζει στα ιδια με την gpu του k1 θα εχει μεινει καπως πισω..σωστα??

Χαλια μαυρα. Περισσοτερες λεπτομερειες μετα την κυκλοφορια του σε συσκευες. Κακη αποδοση, μεγαλη καταναλωση.
Δημοσ.

Ξεπούλησε η nvidia με το Κ1 για αυτό τρέχει η apple να πάει στα 14nm, μήπως και την ανταγωνιστεί γιατί το Χ1 έχει μπει σε τόσο πολλές συσκευές... :rolleyes:

Δημοσ.

Ξεπούλησε η nvidia με το Κ1 για αυτό τρέχει η apple να πάει στα 14nm, μήπως και την ανταγωνιστεί γιατί το Χ1 έχει μπει σε τόσο πολλές συσκευές... :rolleyes:

Eίσαι κακούλης το ξέρεις φαντάζομαι ε; :D

Για το 810 που είχα αναφερθεί παραπάνω μην φανταστεί κανείς ότι τα βγάζω από το μυαλό μου... http://blogs.barrons.com/asiastocks/2015/01/07/tsmc-jp-morgan-sees-little-downside-from-qualcomms-snapdragon-delay/?mod=google_news_blog

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι σκατά κάνει η nvidia αλλά κάθε χρονιά βγάζει αρκετά δυνατά SoCs που στις εκθέσεις πατάνε κάτω όλα τα άλλα ξέρω γω (σύμφωνα με την nvidia) και στο τέλος δεν μπαίνουν ούτε στο nvidia tablet που λέει ο λόγος, τι άλλο να πεις μετά.. B)

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι σκατά κάνει η nvidia αλλά κάθε χρονιά βγάζει αρκετά δυνατά SoCs που στις εκθέσεις πατάνε κάτω όλα τα άλλα ξέρω γω (σύμφωνα με την nvidia) και στο τέλος δεν μπαίνουν ούτε στο nvidia tablet που λέει ο λόγος, τι άλλο να πεις μετά.. B)

Εάν δεν καταφέρουν και τώρα με τα προβλήματα της QCOM να πουλήσουν κάνα tablet παραπάνω τι να πω πια για της θειάς τους το μπουγαδοκόφινο....

΄Ασχετο αλλά επειδή εδώ και βδομάδες σκαλίζω ένα ONDA V989 (Allwinner Ultra Octa A80T) όποιον ενδιαφέρουν εντυπώσεις via PM εδώ είμαι. Είχα σκοπό να γράψω ένα κάτι της, αλλά μάλλον γέρασα και δεν είμαι πια για τέτοια....

Δημοσ.

Εάν δεν καταφέρουν και τώρα με τα προβλήματα της QCOM να πουλήσουν κάνα tablet παραπάνω τι να πω πια για της θειάς τους το μπουγαδοκόφινο....

΄Ασχετο αλλά επειδή εδώ και βδομάδες σκαλίζω ένα ONDA V989 (Allwinner Ultra Octa A80T) όποιον ενδιαφέρουν εντυπώσεις via PM εδώ είμαι. Είχα σκοπό να γράψω ένα κάτι της, αλλά μάλλον γέρασα και δεν είμαι πια για τέτοια....

Αιλουρε τι εχεις να πεις για το Rockchip RK3368 octa-core???

Επισης αν δεν σου ειναι κοπος φυσικα....με 2 λογια να μας πεις τις εντυπωσεις σου για το Onda ταμπλετακι....και κυριως για τις επιδοσεις του Allwinner Ultra Octa A80T(η gpu του τραβαει ή ζοριζεται πλεον?Ειδικα σε αυτη την αναλυση...

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα....

Δημοσ.

για το Rockchip RK3368 προσωπικά παντως οτιδηποτε με 8core cortex a7/a53 τα θεωρώ χαζομάρες καθώς το 90 % των εφαρμογων δεν χρησιμοποιούν πάνω απο 2 πυρήνες αλλα ελέω των κινέζων που υπάρχει ζήτηση, τα τρώμε στη μάπα

@ailuros  mali 450 mp4 @600-700mhz ειναι πιο γρήγορο απο mali t760 mp2 @ 700mhz ? Toυ λείπει κανα σοβαρο feature που χρησιμοποιείται στις εφαρμογές και που το έχει το t760?  Συγκεκριμένα μιλάω για mediatek mt6592(m) και mt6572.

υπάρχει κανα κινητακι απο ανατολας γυρω στα 200 ευρω με cortex a15/a17 ? 

Δημοσ.

Αιλουρε τι εχεις να πεις για το Rockchip RK3368 octa-core???

Επισης αν δεν σου ειναι κοπος φυσικα....με 2 λογια να μας πεις τις εντυπωσεις σου για το Onda ταμπλετακι....και κυριως για τις επιδοσεις του Allwinner Ultra Octa A80T(η gpu του τραβαει ή ζοριζεται πλεον?Ειδικα σε αυτη την αναλυση...

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα....

Nα σου πω τι για το 3368; 8 πύρηνο Α53 (σαν να μου βάλεις 8 Α7 αλλά με σχετικά μεγαλύτερη επάρκεια) και άγνωστη μέχρι στιγμής κάρτα γραφικών. Το 64μπιτο για το marketing όπως πάντα γιατί αν δεις εσύ από αυτό tablet με >4 γίγα μνήμη να με χέσεις πατόκορφα.

΄Οσων αφορά το Α80Τ και την G6230 εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Σε οτιδήποτε δισδιάστατο θα σε κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα αβασάνιστα. Τώρα αν θέλεις να παίξεις παιχνιδάκια παίζει τα πάντα πλέον απλά μην περιμένεις κάτι παραπάνω από low/medium ρυθμίσεις σε απαιτητικά παιχνίδια όπως real racing3/asphalt 8 κλπ. Εάν έχεις υψηλότερες απαιτήσεις εκεί πας σε κάτι όπως το Xiaomi MiPad ή ξηλώνεσαι πιο χοντρά για ένα iPad Air2. Σε γενικές γραμμές μια χαρά είναι το V989 αν παραβλέψεις τα μικροποναλάκια λογισμικού που τα συναντάς δυστυχώς σε όλες τις κινέζικες συσκευές.

Με το mobile gaming υπάρχουν αρκετά θεματάκια:

1. Δεν υπάρχουν παιχνίδια της προκοπής και σε gameplay και σε μέγεθος για να σε πορώσουν να επενδύσεις σε ένα gaming tablet.

2. Kαι εδώ οι ηλίθιοι οι δημιουργοί επενδύουν σε τόνους από shaders αλλά το aliasing παραμένει aliasing και ας είσαι στα 2048*1536 σε μόλις 9.7".

3. H όλη εργονομία στο να τα παίξεις τα απαιτητικά παιχνίδια (ειδικά κάτι σε racing sim) είναι σκατά.

4. Οι βαθμοί δυσκολίας σε αυτά είναι για 8-χρονα. Είναι σαν ξαναγεννιέται το gaming από την εποχή των arcade από την αρχή.

Μη σε κουράζω ωστόσο άλλο. Οτιδήποτε άλλο ρώτα με....

Η μονάδα γραφικών στο RK3368 είναι της PowerVR (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία). Λογικά κάτι στα επίπεδα των G62x0 που ρωτάς ή και ελαφρώς καλύτερη, αλλά μην φανταστείς καμία συγκλονιστική διαφορά.

για το Rockchip RK3368 προσωπικά παντως οτιδηποτε με 8core cortex a7/a53 τα θεωρώ χαζομάρες καθώς το 90 % των εφαρμογων δεν χρησιμοποιούν πάνω απο 2 πυρήνες αλλα ελέω των κινέζων που υπάρχει ζήτηση, τα τρώμε στη μάπα

@ailuros  mali 450 mp4 @600-700mhz ειναι πιο γρήγορο απο mali t760 mp2 @ 700mhz ? Toυ λείπει κανα σοβαρο feature που χρησιμοποιείται στις εφαρμογές και που το έχει το t760?  Συγκεκριμένα μιλάω για mediatek mt6592(m) και mt6572.

υπάρχει κανα κινητακι απο ανατολας γυρω στα 200 ευρω με cortex a15/a17 ? 

Κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος με το θέμα των πυρήνων. ΄Ενα τυπικό σενάριο browsing@Chrome είναι στο ξεκίνημα μιας βαριάς σελίδας να φορτώσουν 3-4 Α7 πυρήνες μέχρι την μέση το πολύ και ένας Α15 γύρω στο 80%. Σε οτιδήποτε ενδιάμεσο χρησιμοποιεί κυρίως 2-3 Α7 πυρήνες και γυρίζει στο προηγούμενο σενάριο κάθε φορά που φορτώνει νέα σελίδα ή ανοίγεις νέο tab.

Στην πρώτη περίπτωση βάζει τον Α15 σε σχετικά υψηλό χρονισμό για το δυνατό single threading που θέλει στο ξεκίνημα και χρησιμοποεί όσους Α7 χρειάζεται για τις ελαφριές δουλειές, για να φορτώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η σελίδα. Αν ένα tablet με SoC όπως το A80T δεν φορτώνει σελίδες όπως ένα προηγούμενης γενιάς laptop τότε κάτι δεν πάει καλά.

Βασικό λάθος: 8 πυρήνες ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να χρησιμοποιούνται και οι 8. Σε κάτι όπως big.LITTLE ο σκοπός της δεύτερης τετράδας είναι να εξοικονομεί ρεύμα κυρίως. Τους Α7 για τις περισσότερες δουλίτσες και τους Α15 για τα βαριά βαλάντια. Σημείωσε ότι σε ARM πυρήνες μπορείς να έχεις πάντα μόνο μέχρι 4 πυρήνες ανά cluster και αναγκαστικά χρονίζονται πάντα στην ίδια συχνότητα.

To βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι με τις μαρκετίστικες τσατσαριές τύπου "true octacore" απλά μπερδεύονται. Οι πρώτες big.LITTLE υλοποιήσεις της Samsung είχαν cluster migration που είναι αρκετά ενεργοβόρο. Σήμερα είμαστε στο global task scheduling όπου χάρη στην ευελιξία της μεθόδου ναι είναι και δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και οι 8 πυρήνες ταυτόχρονα ΧΩΡΙΣ να είναι ο ουσιαστικός αυτοσκοπός.

http://www.linaro.org/blog/hardware-update/big-little-software-update/

Pic2.jpg

Pic1.jpg

Σημείωση: επειδή οι εικόνες καμιά φορά παραπλανούν, το λογισμικό βλέπει συνήθως σαν πρώτη προτεραιότητα τους μικρούς πυρήνες μπροστά από τους μεγάλους.

Τώρα αν ένας κατασκευαστής θέλει να γλυτώσει χώρο και δεν θέλει να βάλει Α15 πυρήνες, αλλά θέλει να έχει τα προτερήματα εξοικονόμησης ενέργειας big.LITTLE μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 τετράδες Α7 (8*Α7) και να έχει την μια τετράδα με χαμηλούς χρονισμούς για τα ελαφριά και την άλλη με μεγαλύτερους χρονισμούς για τα βαριά. Το ότι για παράδειγμα η υλοποίηση MT6592 της Mediatek με 8*Α7 ήταν κάπως ατυχής όσων αφορά το παραπάνω δεν σημαίνει τίποτα. Οι πολλοί οι πυρήνες είναι για να εξοικονομούν ρεύμα και όχι για αυνανο-πόντους στο Antutu.

T760(MP4) >>> Mali450MP4 πάρα πολλά λείπουν στο δεύτερο σε σχέση με το πρώτο. Για να τα αναλύσω θα νυχτωθούμε.

http://www.tinydeal.com/zopo-zp999-55-ltps-fhd-mtk6595m-android-44-8-core-4g-phone-p-139948.html

4*A17+4*A7. Eίναι λίγο πάνω από το budget που με ρώτησες, αλλά επειδή η Zopo είναι από τις ακριβές μάρκες της Κίνας βάζουν συνήθως τις καλύτερες οθόνες (σε πλειοψηφία LTPS Sharp). Προχθές είχα παραγγείλει στην γυναίκα μου ένα THL4000 από Κίνα. ΄Εχει 4.7" οθόνη 960*540 και καταναλώνει λίγο παραπάνω μπαταρία από την οθόνη 5" 1920*1080 στο δικό μου. Το δικό μου έχει LTPS (low temperature poly silicon) οθόνη. Η Αpple χρησιμοποιεί πολύ LTPS οθόνες. Είναι πιο ακριβές αλλά εξοικονομούν αρκετή ενέργεια.

• Like 1
Δημοσ.

Thanks κάποια πραγματα δεν τα ξερα, εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι 8 πυρήνες κυρίως όταν ειναι ολοι μικροι , α7/α53 δεν έχουν ιδιαιτερο νοημα. Ούτε ιδιαιτερη εξοικονομιση ενεργειας νομίζω οτι έχουν οι 4 με μικρή συχνοτητα απο τους 4 με μεγάλη συχνότητα, ούτε παλι νομίζω οτι θα θα έχαναν κάτι το τρομερο σε ενεργεια αν απλώς χρησιμοποιουσαν 4 με υψηλη συχνοτητα με περισσότερες διαβαθμίσεις στις συχνότητες προς τα κατω αντι για 4+4. Ναι οκ θα χρειαζονταν λογικα περισσότερο voltage αν step και έναν ίσως πιο aggressive governor που θα ανεβάζει πιο γρηγορα τη συχνότητα, αλλα θεωρω ότι αντισταθμίζουν το χασιμο σε μεγεθος chip που χρειάζονται τα εξτρα 4 cores. Eπιπλέον δεν νομίζω ότι κάποια εφαρμογή θα κερδισει κάτι απο την ύπαρξη επιπλέον 4 low frequency a7 cores και αυτοι απλα θα κάθονται ανενεργοι. Θεωρώ δλδ ότι 8 ιδιοι πυρήνες, εστω και με διαφορετική συχνότητα, υπαρχουν κυρίως για λόγους μαρκετινγ και τπτ αλλο.

Επιπλέον γιατι η apple τότε προτιμάει δύο μεγαααλους πυρήνες, αντι για 4 μεγάλους ή ακόμα γιατι δεν χρησιμοποιει και 2 μικρους για εξοικονομιση ενεργειας?

Δημοσ.

Thanks κάποια πραγματα δεν τα ξερα, εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι 8 πυρήνες κυρίως όταν ειναι ολοι μικροι , α7/α53 δεν έχουν ιδιαιτερο νοημα. Ούτε ιδιαιτερη εξοικονομιση ενεργειας νομίζω οτι έχουν οι 4 με μικρή συχνοτητα απο τους 4 με μεγάλη συχνότητα, ούτε παλι νομίζω οτι θα θα έχαναν κάτι το τρομερο σε ενεργεια αν απλώς χρησιμοποιουσαν 4 με υψηλη συχνοτητα με περισσότερες διαβαθμίσεις στις συχνότητες προς τα κατω αντι για 4+4. Ναι οκ θα χρειαζονταν λογικα περισσότερο voltage αν step και έναν ίσως πιο aggressive governor που θα ανεβάζει πιο γρηγορα τη συχνότητα, αλλα θεωρω ότι αντισταθμίζουν το χασιμο σε μεγεθος chip που χρειάζονται τα εξτρα 4 cores. Eπιπλέον δεν νομίζω ότι κάποια εφαρμογή θα κερδισει κάτι απο την ύπαρξη επιπλέον 4 low frequency a7 cores και αυτοι απλα θα κάθονται ανενεργοι. Θεωρώ δλδ ότι 8 ιδιοι πυρήνες, εστω και με διαφορετική συχνότητα, υπαρχουν κυρίως για λόγους μαρκετινγ και τπτ αλλο.

Επιπλέον γιατι η apple τότε προτιμάει δύο μεγαααλους πυρήνες, αντι για 4 μεγάλους ή ακόμα γιατι δεν χρησιμοποιει και 2 μικρους για εξοικονομιση ενεργειας?

Η Apple κάνει ότι γουστάρει γιατί έχει και δικό της λογισμικό. Εκεί μπορείς να πεις ότι προσαρμόζει το λογισμικό στο hardware τους ή το ανάποδο ανάλογα αν έκανε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό....

Γενικά είναι κοινή πρακτική στον κόσμο των ULP SoC να αφιερώνεις λίγο παραπάνω die area αν είναι να κερδίσεις έστω και λίγο σε κατανάλωση ρεύματος. Και κάνεις και πάλι λάθος με την εξοικονόμηση ενέργειας. ΄Οταν έχεις μόνο μια τετράδα επεξεργαστών μπορείς να έχεις μόνο μια συχνότητα για όλους τους ενεργούς πυρήνες. ΄Εστω ότι έχεις ένα βαρύ και ένα ελαφρύ thread ταυτόχρονα που δεν παίζει το σενάριο να παρκάρεις το ένα από τα δύο μέχρι να τελειώσει το πρώτο. Το βαρύ θέλει 1200MHz και το ελαφρύ 500ΜΗz. Αναγκαστικά θα τρέξεις 2 πυρήνες στα 1200 σε αυτή την περίπτωση. ΄Οταν έχεις όμως 2 clusters ανοίγεις στον ένα ένα πυρήνα στα 1200 και από το δεύτερο cluster ένα πυρήνα στα 500 και ναι με τέτοιες διαφορές συχνοτήτων γλυτώνεις αρκετά.

Σημείωσε ότι όλα αυτά δεν είναι θεωρητικά. Υπάρχουν εργαλεία προσβάσιμα στο κοινό για Android που μπορεί ο κάθε ένας να το παρακολουθήσει από πρώτο χέρι.

Eπίσης στο V989 έχω δύο δυνατότητες να τρέξω το big.LITTLE:

Frequencies: A15 cores@1600MHz, A7 cores@1200MHz

Normal mode: A7 cluster first priority, minimum frequency for the first active A7 480MHz

Speed mode: A15 cluster first priority, minimum frequency for the first active A15 600MHz

Aνάλογα με το τι τρέχω η διαφορά στην κατανάλωση μπορεί να ξεπεράσει και το 30%. Εάν τώρα εσύ ξέρεις π.χ. ότι για browsing θα σου κρατήσει πχ γύρω στις 8 ώρες και ξαφνικά σου κρατήσει μόνο 5 ή και λιγότερο είναι τεράστια διαφορά.

Για το αν και πότε κάθονται ανενεργοί οι πυρήνες θα πρέπει κάποιος να κάτσει να αναλύσει πράγματα όπως DVFS (dynamic voltage & frequency scaling), clock gating και power gating και θα μας πάρει η νύχτα. Οι power gated πυρήνες δεν καταναλώνουν τίποτα. Και όχι δεν είναι θέμα marketing. To big.LITTLE είναι καθαρή εφεύρεση της ARM το οποίο εξακολουθεί να έχει τα ποναλάκια του σε βάση λογισμικού και ούτε φυσικά είναι ότι καλύτερο, αλλά η κεντρική ιδέα έχει λογική και έχει καθαρά τεχνική βάση. Το τι κάνουν οι κατασκευαστές στο marketing μετά από αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Να σημειώσω ότι η ARM προτείνει σαν ιδανικό συνδυασμό για high end εφαρμογές 2*A15 + 4*A7 που έχει πολύ μεγαλύτερη λογική από το 4+4. Αν πας όμως μια κατηγορία πιο κάτω για υποτιθέμενο mainstream δεν είναι παρόλογο ένα 4*Α7 + 4*Α7 σενάριο (αρκεί να γίνει σωστά που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει). Πόσο νομίζεις πια ότι καταναλώνει σε χώρο ένας Α7; 0.5mm2 στην καλύτερη με τα όλα του στα 28nm; Θα βάλεις 4 και αντί για συνολική επιφάνεια στα 50mm2 π.χ. θα είσαι στα 52mm2 και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

H QCOM μέχρι πρότεινος χρησιμοποιούσε custom ARM πυρήνες σε βάση aSMP, δηλαδή διαφορετικές συχνότητες ανά πυρήνα σε κάθε τετράδα. Επειδή όμως η Apple τους βρήκε με την φουστανέλλα καταβασμένη όσων αφορά τους 64μπιτους επεξεργαστές (εδώ να δεις marketing μούφα...) και δεν ήταν έτοιμοι οι δικοί τους 64μπιτοι αναγκάστηκαν να πάνε σε 4*A57+4*A53 big.LITTLE. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στους δικούς τους aSMP επεξεργαστές αλλά:

1. Και το aSMP δεν είναι δωρεάν σε hardware.

2. Και εδώ υπάρχουν ποναλάκια όσων αφορά το λογισμικό και ειδικά με την Qualcomm που σε θέματα λογισμικού είναι....

3. Και εδώ το λογισμικό "υποθέτει" συχνά πυκνά τι μπορεί να ακολουθήσει και δεν είναι πάντα ακριβής.

Η Apple δεν έχει ασύγχρονους επεξεργαστές αλλά έχει περίπου 2.5x φορές την ποσότητα των engineers από ότι έχει η NV αφιερώσει σε κάθε high end GPU R&D project. Το A8X έχει 3 πυρήνες.

• Like 2
Δημοσ.

Ωραίος, thanks για το κόπο που έκανες τα το εξηγήσεις. Οντως στο μυαλό μου ειχα ότι κάθε πυρήνας είχε ανεξάρτητη συχνότητα, αναλογα με το load που έχει παρ'όλο που το χες γράψει και στο παραπάνω μηνυμα. Τελευταίες ερωτησουλες.

Για ποιο λόγο τότε δεν χρησιμοποιουν 2 cores/cluster αντι για 4  ώστε να χουν και την πολυτελεια διαφορετικων συχνοτητων ανα δυαδα?  Πιο πολύπλοκο (τόσο σχεδιαστικά όσο και σε software ( πχ scheduling)  και μεγαλύτερο σε μέγεθος χωρίς τα αναλογα κέρδη να φανταστώ? Επίσης clusters , θεωρητικα μπουρουμε να χουμε όσα θέλουμε? Δλδ 8core με 4 clusters απο 2 core το καθένα? Γιατι δεν προτιμάται πχ ένα τετοιο σχήμα?

Τέλος έχουν καμια βάση οι τελευταιες φήμες που θέλουν τη mediatek να κυκλοφορει 10 και 12 cores? link Προοριζονται για κινητα/tablet?

Δημοσ.

Ωραίος, thanks για το κόπο που έκανες τα το εξηγήσεις. Οντως στο μυαλό μου ειχα ότι κάθε πυρήνας είχε ανεξάρτητη συχνότητα, αναλογα με το load που έχει παρ'όλο που το χες γράψει και στο παραπάνω μηνυμα. Τελευταίες ερωτησουλες.

Για ποιο λόγο τότε δεν χρησιμοποιουν 2 cores/cluster αντι για 4  ώστε να χουν και την πολυτελεια διαφορετικων συχνοτητων ανα δυαδα?  Πιο πολύπλοκο (τόσο σχεδιαστικά όσο και σε software ( πχ scheduling)  και μεγαλύτερο σε μέγεθος χωρίς τα αναλογα κέρδη να φανταστώ? Επίσης clusters , θεωρητικα μπουρουμε να χουμε όσα θέλουμε? Δλδ 8core με 4 clusters απο 2 core το καθένα? Γιατι δεν προτιμάται πχ ένα τετοιο σχήμα?

Τέλος έχουν καμια βάση οι τελευταιες φήμες που θέλουν τη mediatek να κυκλοφορει 10 και 12 cores? link Προοριζονται για κινητα/tablet?

* Κάθε cluster μπορεί να έχει από 1 εώς 4 πυρήνες. Ανεξάρτητα από τον εγκατεστημένο αριθμό πυρήνων ανά cluster έχουν ΠΑΝΤΑ υποχρεωτικά την ίδια συχνότητα.

* Θεωρητικά θα μπορούσες να προσπαθήσεις να το λύσεις μέσω λογισμικού για ασύγχρονες συχνότητες αλλά ποιός θα πληρώσει την λυπητερή δεν ξέρω.

* Ο ανώτερος αριθμός clusters που σου επιτρέπουν οι ARM πυρήνες να συνδέσεις είναι 2. https://forum.beyond3d.com/posts/1818248/Ο Nebu είναι sw developer στην αγορά αυτή πληροφοριακά. Οι CCN-50x είναι για servers.

* Η παραπάνω παραπομπή για την μπαρμπουτσαλιά των "12 πύρηνων".

Eίμαστε και θα παραμείνουμε για πολύ καιρό στην εποχή των 4 πυρήνων στην αγορά αυτή. Οτιδήποτε πάνω από 4 και μέχρι 8 πυρήνες τεχνικά έχει σαν σκοπό κυρίως την εξοικονόμηση ενέργειας.

• Like 1
Δημοσ.

Με παίδεψε λίγο να πετύχω το σωστό στιγμιότυπο:

http://users.otenet.gr/~ailuros/ingr.jpg

Εδώ βλέπεις να φορτώνει το in.gr με άδεια browse cache (την desktop έκδοση της σελίδας). Το overlay πάνω αριστερά είναι εφαρμογή της Imagination Technologies όπου σου δείχνει σε πραγματικό χρόνο πόσοι πυρήνες CPU και πόσο ενεργοποιούνται και pixel & vertex shading στην GPU. Πάνω πάνω σε αυτό τα πρώτα 4 κουτάκια είναι οι πυρήνες Α7 και η μεγάλη κόκκινη μπάρα είναι ο πρώτος Α15 που έχει ανοίξει δίπλα σε ένα δεύτερο Α15 που άνοιξε και αυτός μια στάλα. Συνολικά ανοίγει 6 πυρήνες για να φορτώσει το in.gr και για όσους δεν το τσίμπησαν είναι ο αγαπημένος μου dolphin browser (είναι ο μόνος που δουλεύει αβασάνιστα με flash player μιας και από το Κitkat και μετά αποφάσισαν να ξηλώσουν το τελευταίο...)

΄Αλλες χρήσιμες εφαρμογές για διασταύρωση σχετικών στοιχείων σε Android είναι εφαρμογές όπως CPU Monitor, CPU Z, Geekbench 3 κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...