Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω δει πολλές μυστηρίου αλλά γενικά μου αρέσουν.
Από τις καλύτερες που έχω δει είναι το Mystic River, Gone baby gone (προτιμώ το πρώτο)

Δημοσ.

Shutter Island

Seven

12 Monkeys

Vertigo

The Shining

The Others

Rear Window

Memento

Following(Nolan)

Ο ανθρωπος της Μαντζουριας

Ολες καταπληκτικες 

Το Shutter Island το εχω δει (και μου αρεσε) αλλα ξεχασα να το αναφερω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πω κ εγώ μερικά που μου έχουν μείνει στην μνήμη μου και δεν έχουν αναφερθεί (i think),

τα περισσότερα τα θεωρώ ταινιάρες με σκηνές που με στοιχειώνουν ακόμα και τώρα...

Chinatown (Polansky στα πολύ καλά του)

Blue Velvet (Φοβερή Lynchian ατμόσφαιρα)

The Shining (Ότι και να πεις είναι λίγο για Kubrick)

The Thing (το παλιό καλό του Carpenter, επίσης εκπληκτική ατμόσφαιρα, soundtrack by Morricone.. ΤΕΛΟΣ)

2001: A Space Odyssey (Έχει και μυστήριο εκτός των άλλων. Αξίζει)

Psycho (Κλασσική αξία)

12 Angry Men (Με καθήλωσε)

Rear Window

North by Northwest (Διασκεδαστικότατο)

OldBoy (του 2003. τα σπασε)

Minority Report

Abre Los Ojos (Έγινα fan του Amenabar απ'αυτό)

Primer (mindf@k)

Mississipi Burning

Barton Fink 

Zodiac (λϊγο μέτριο αλλά οκ μιας και είναι Fincher :P)

Επεξ/σία από Konsul
Δημοσ.

Ταινία μυστηρίου το 12 Angry Men???

Καμία σχέση δεν έχει με μυστήριο αυτή η ταινία. Το να μην ξέρεις ποια θα είναι η έκβαση(αυτό φαντάζομαι εννοείς) μιας ταινίας δεν την κάνει μυστηρίου. Πόσο μάλλον όταν σε αυτήν την τανία το τι θα γίνει στο τέλος είναι φανερό από την αρχή σχεδόν, αλλά ηθελημένα ώστε να μην εστιάσεις στο "τι" αλλά στο "πως"

Δημοσ.

Ταινία μυστηρίου το 12 Angry Men???

Καμία σχέση δεν έχει με μυστήριο αυτή η ταινία. Το να μην ξέρεις ποια θα είναι η έκβαση(αυτό φαντάζομαι εννοείς) μιας ταινίας δεν την κάνει μυστηρίου. Πόσο μάλλον όταν σε αυτήν την τανία το τι θα γίνει στο τέλος είναι φανερό από την αρχή σχεδόν, αλλά ηθελημένα ώστε να μην εστιάσεις στο "τι" αλλά στο "πως"

Μάλλον έχεις δίκιο. Αλλά παλιά όταν την είχα δει ο τρόπος που ξεδιπλωνόταν ήταν αυτός που με έκανε να την βάλω στο μυαλό μου σαν ταινία μυστηρίου.

Από την άλλη όμως, αυτό που λες δεν την κάνει να μην είναι ταινία (και) μυστηρίου. Την έκβαση της ταινίας δεν μπορεις να την ξέρεις αν δεν την δεις μια φορα. Και μόνο που σε βάζει να σκέφτεσαι συνέχεια υποθέσεις και σενάρια έχοντας αυτό το element του not everything is what it seems ίσως να μπορούσε κάποιος να την κατατάξει σε αυτή τη λίστα. Πάντως ναι δεν εχει σαν βασικό στοιχείο το μυστήριο αλλά πιστεύω ότι υπάρχει εκεί γιατί οι χαρακτήρες αυτό κάνουν, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου.Ίσως 80% character study 20% μυστήριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Ενοικος (Τhe Tenant) ταινιαρα του Πολανσκι

Three..Extremes (πολυ καλο κορεατικο τριπτυχο)

The Blairwitch Project

Coma(του 1978)

Νosso Lar

Solaris και τα δυο

Το τριπτυχο The Cube

Quien Puede Matar A Un Nino

Sleuth(1972 M.Caine,L.Olivier αλλα και του 2007 με τον Caine παλι και τον Jude Law)

και αρκετες γιαπωνεζικες,οπως The Ring,Ju-On,Sakebi που ομως αγκαλιαζουν και λιγο,εως πολυ τη horror εκδοχη....αα και Cronenberg σχεδον ολες του

Επεξ/σία από darkheretic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...