Προς το περιεχόμενο

2 γραμμές internet στι ίδιο σπίτι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλη μια σχετική ερωτηση, τον αριθμο βρόχου ποιος τον διαθέτει στους παροχους ο οτε ή η εεττ

οσο ξερω ο οτε τον βγαζει.ας μας επιβεβαιωσει και ο Jkoukos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 χρόνια αργότερα...

Ανασκαφη απο τα παλια αλλα αφου υπαρχει θα ρωτησω εδω.

Ειμαι 3 συγκατοικοι σε ενα σπιτι και εχουμε ενα ιντερνετ πραγμα το οποιο ειναι απαλευτο.

Πριν καιρο ειχαμε forthnet και θελαμε να βαλουμε δευτερη γραμμη ΟΤΕ , ετσι καναμε αιτηση και ο τεχνικος που ηρθε μας ειπε δεν θα κατσω να ψαξω αμα εχει δευτερη γραμμη το σπιτι , φωναξε ηλεκτρολογο . Με τα πολλα μας εβγαλε τη forthnet και μας εβαλε ΟΤΕ , μετα απο καιρο φωναξα ηλεκτρολογο και μου ειπε πως υπαρχει δευτερη γραμμη. Αν ανοιξω την κεντρικη μπριζα και δω μεσα θα καταλαβω αν οντως υπαρχει δευτερη γραμμη για να το σιγουρεψω? Ρωταω διοτι θελω να βαλω δευτερο ιντερνετ στο σπιτι και να το εχω μονο εγω στο δωματιο μου.

Λες ότι ήρθε ο ηλεκτρολόγος, είδε ότι υπάρχει 2η γραμμή από τον κατανεμητή στο διαμέρισμα και δεν τις ξεχώρισε στην κεντρική πρίζα του διαμερίσματος;

Εάν τις ξεχώρισε, όταν ανοίξεις την κεντρική πρίζα θα δεις ένα ζευγάρι (μπλε-κόκκινο, συνήθως) ελεύθερο. Αυτή είναι η 2η γραμμή από τον κατανεμητή.

Εάν η 1η γραμμή έχει συνδεθεί με το εσωτερικό δίκτυο του διαμερίσματος, δεν μπορείς να περπατήσεις τη 2η πέρα από την κεντρική πρίζα.

1 ώρα πριν, makfil είπε

Λες ότι ήρθε ο ηλεκτρολόγος, είδε ότι υπάρχει 2η γραμμή από τον κατανεμητή στο διαμέρισμα και δεν τις ξεχώρισε στην κεντρική πρίζα του διαμερίσματος;

Εάν τις ξεχώρισε, όταν ανοίξεις την κεντρική πρίζα θα δεις ένα ζευγάρι (μπλε-κόκκινο, συνήθως) ελεύθερο. Αυτή είναι η 2η γραμμή από τον κατανεμητή.

Εάν η 1η γραμμή έχει συνδεθεί με το εσωτερικό δίκτυο του διαμερίσματος, δεν μπορείς να περπατήσεις τη 2η πέρα από την κεντρική πρίζα.

O ηλεκτρολογος απλα εβγαλε τη μπριζα και ειδε μεσα οτι ειχε δευτερη γραμμη , δεν εκανε κατι αλλο. 

Δεν με πειραζει να περπατησω τη γραμμη , στη χειροτερη θα παρω μεγαλο καλωδιο τηλεφωνου και θα παρω το μοντεμ μεσα.

Απλα ηθελα να το διπλοτσεκαρω και αν ανοιγοντας το μπορω να το καταλαβω. Γιατι ο ηλεκτρολογος ειχε ερθει για αλλη δουλεια και αυτο το εκανε στα γρηγορα για να φυγει.

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εσυ δεν μπορεις να τσεκάρεις, για να εισαι 100% σιγουρος πρεπει να την "κουδουνισεις"

Κατι το οποιο δεν μπορω να κανω εγω ετσι?

Αν ξερεις μπορείς, το ποιο απλο ειναι να βαλεις πανω στην γραμμη καποιο ακουστικο σήμα και να πας στην εισαγωγή της πολυκατοικίας να το ανιχνευεις με κάποια ακουστικά

4 ώρες πριν, iCyd είπε

Μπορείς, αν έχεις τις γνώσεις και πιάνουν τα χέρια σου.

Πρέπει να απελευθερώσεις τα 3 ζευγάρια καλώδια που βρίσκονται στην κεντρική πρίζα, για να ξεχωρίσεις ποιο είναι αυτό που περπατάει στο διαμέρισμα και ποια είναι τα 2 που έρχονται από τον κατανεμητή (συνήθως στο υπόγειο), αν δεν είναι κλειδωμένος από τον διαχειριστή. Στη συνέχεια, με μια μπαταρία και ένα λαμπάκι μπορείς να βρεις στον κατανεμητή ποια είναι τα 2 δικά σου ζευγάρια.

Αν δεν το έχεις, μην προσπαθήσεις και κάλεσε ένα ηλεκτρολόγο.

• 1 μήνα μετά...
On 20/2/2018 at 10:11 PM, iCyd said:

Ανασκαφη απο τα παλια αλλα αφου υπαρχει θα ρωτησω εδω.

Ειμαι 3 συγκατοικοι σε ενα σπιτι και εχουμε ενα ιντερνετ πραγμα το οποιο ειναι απαλευτο.

Πριν καιρο ειχαμε forthnet και θελαμε να βαλουμε δευτερη γραμμη ΟΤΕ , ετσι καναμε αιτηση και ο τεχνικος που ηρθε μας ειπε δεν θα κατσω να ψαξω αμα εχει δευτερη γραμμη το σπιτι , φωναξε ηλεκτρολογο . Με τα πολλα μας εβγαλε τη forthnet και μας εβαλε ΟΤΕ , μετα απο καιρο φωναξα ηλεκτρολογο και μου ειπε πως υπαρχει δευτερη γραμμη. Αν ανοιξω την κεντρικη μπριζα και δω μεσα θα καταλαβω αν οντως υπαρχει δευτερη γραμμη για να το σιγουρεψω? Ρωταω διοτι θελω να βαλω δευτερο ιντερνετ στο σπιτι και να το εχω μονο εγω στο δωματιο μου.

αναλογως ποσο πιανουν τα χερια σου μπορεις να δεις αν υπαρχει δευτερο ζευγαρι και μεχρι που φτανει.επισης ακομα και να μην παει στο δωματιο σου μπορεις ειτε να ριξεις ethernet ειτε να βαλεις powerline.επισης πολλες φορες και απο τον κατανεμητη καταλαβαινεις ποσα ζευγαρια πανε πανω στο σπιτι

On 20/2/2018 at 11:06 PM, makfil said:

Πολλα σπιτια εχουν και δευτερο ζευγαρι και στα υπολοιπα πριζακια.μικρο ποσοστο μεν.επισης πολλοι ηλεκτρολογοι πανω στην γραμμη συνδεουν και το αναπληρωματικο ζευγος για την δευτερη γραμμη.

On 21/2/2018 at 12:20 AM, iCyd said:

O ηλεκτρολογος απλα εβγαλε τη μπριζα και ειδε μεσα οτι ειχε δευτερη γραμμη , δεν εκανε κατι αλλο. 

Δεν με πειραζει να περπατησω τη γραμμη , στη χειροτερη θα παρω μεγαλο καλωδιο τηλεφωνου και θα παρω το μοντεμ μεσα.

Μεγαλο Utp ή αλλιως utp που θα το χρησιμοποιησεις σαν τηλεφωνικο.το τηλεφωνικο ειναι χαλια ποιοτικα.επισης οτι ειδε  ο ηλεκτρολογος ενα δευτερο ζευγαρι δεν σημαινει οτι ειναι σιγουρα για δευτερη γραμμη αν δεν ειδε αν πηγαινει μεχρι κατω.

On 21/2/2018 at 7:16 AM, makfil said:

Μπορείς, αν έχεις τις γνώσεις και πιάνουν τα χέρια σου.

Πρέπει να απελευθερώσεις τα 3 ζευγάρια καλώδια που βρίσκονται στην κεντρική πρίζα, για να ξεχωρίσεις ποιο είναι αυτό που περπατάει στο διαμέρισμα και ποια είναι τα 2 που έρχονται από τον κατανεμητή (συνήθως στο υπόγειο), αν δεν είναι κλειδωμένος από τον διαχειριστή. Στη συνέχεια, με μια μπαταρία και ένα λαμπάκι μπορείς να βρεις στον κατανεμητή ποια είναι τα 2 δικά σου ζευγάρια.

Αν δεν το έχεις, μην προσπαθήσεις και κάλεσε ένα ηλεκτρολόγο.

Η μπαταρια και πολυμετρο.το κακο ειναι βεβαια οτι αμα βαλεις μπαταρια 9 volt θελει προσοχη διοτι σε μια γραμμη αν εχει σηκωσει καποιος το τηλεφωνο θα του δειξει ταση 8 volt που ειναι κοντα στα 9 της μπαταριας.

On 21/2/2018 at 2:57 AM, iCyd said:

εκτος αν θες να παρεις γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος για να το κανεις σωστα αλλιως πατεντες υπαρχουν διαφορες.

• 2 χρόνια αργότερα...
Στις 8/1/2014 στις 11:05 ΜΜ, poulinos είπε

το καλυτερο ειναι 2 ξεχωριστα ρουτερ.και τα 2 wireless πχ με διαφορετικα στοιχεια.η μπορεις να ριξεις καλωδιο μεχρι το pc.η μπορει να εχεις καλωδια πισω απο τον τοιχο και να μπορεις να πας και τα 2 ρουτερ μεχρι εκει που θες.αν δεν εχεις τοτε ισως μονο το ενα να το πας εκει που θες.θα μπορουσες να ενωσεις και τις 2 γραμμες σε μια οποτε θεωρητικα να εχεις 10 Mbit αλλα μπλεκεις με πολλα πραγματα και δεν αξιζει.καλυτερα ο καθενας τα δικα του 5 Mbit.μπορει η νεα γραμμη να ειναι καλυτρη και να παιξει και παραπανω.χαχα.η να δωσουν κανα καλυτερο εξοπλισμο.θα μαλωνεται ποιος θα παρει ποια γραμμη

να το πω απλα.μια φιλη μου ειχε βαλει ενα προγραμμα 2play που στην ουσια ηταν τοτε 25 ευρω το μηνα.στην ουσια το ιντερνετ πληρωνες.σου διναν και τηλεφωνο αλλα μπορουσες να μην το χρησιμοποιησεις και να μην βαλεις καν πανω συσκευη.η να βαλεις και να το εχεις για εισερχομενες.μπορει και βεβαια η εταιρεια να σε βαλει σε καποιο οριο χωρις τηλεφωνο πανω.απλα και να σου δωσουν τηλεφωνο αμα θες βαζεις συσκευη.και εννοειται οτι ολα τα τηλεφωνηματα χρεωνονται εφοσον δεν εχεις μπει σε καποιο προγραμμα τηλεφωνιας.

Αν και λίγο παλιό το σχόλιο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να ενώσω 2 γραμμές σε μια και πως. Έχω μια γραμμή της voda και 1 γραμμή από ασύρματο πάροχο που καταλήγει μέσω PoE σε TP Link Deco. Αν κουμπωσω στο Deco και την voda δεν νομίζω να δουλέψει, σωστά;

• 1 μήνα μετά...
On 26/01/2021 at 10:25, TzortzisJosh said:

Αν και λίγο παλιό το σχόλιο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να ενώσω 2 γραμμές σε μια και πως. Έχω μια γραμμή της voda και 1 γραμμή από ασύρματο πάροχο που καταλήγει μέσω PoE σε TP Link Deco. Αν κουμπωσω στο Deco και την voda δεν νομίζω να δουλέψει, σωστά;

Θες load balancer που ενωνεις τις δυο γραμμες κατα καποιο τροπο(δεν ειναι bonding) και μετα τις φτιαχνεις οπως θες. το να τις ριξεις απλα στο deco ή δεν ξερω που αλλου δεν λεει κατι εκτος αν δεν θες να τις ενωσεις.αν τις ριξεις σε ενα switch και βαλεις τα μισα Pc να βγαινουν απο την μια και τα αλλα μισα Pc απο την αλλη τοτε ναι γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...