Προς το περιεχόμενο

2 γραμμές internet στι ίδιο σπίτι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Έχω εδώ και χρόνια σύνδεση forthnet 24mbps (υποτίθεται).

Ποτέ όμως δεν κατάφερα να πιασω πάνω από 5.Είμαι μακριά από το dslam (γύρω στα 3χλμ).

Αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να ενεργοποιήσω δεύτερη τηλεφωνική γραμμή για να έχω δεύτερο internet,μια και το μοιράζομαι τώρα με τον αδερφό μου.Έτσι θα έχει ο καθένας τη δική του σύνδεση δτο ίδιο σπίτι.Είναι αυτό δυνατόν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαίως, μπορείς και μάλιστα η 2η γραμμή να πάρει μόνο ίντερνετ και όχι τηλεφωνία, αν αυτό βολεύει την οικογένεια από οικονομικής πλευράς.

Μπορείς, όμως, να εξετάσεις αν στην περιοχή σου έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, οπότε μπορείς να βάλεις vdsl και να μοιράζεσαι πιο άνετα το ίντερνετ.

Βεβαίως, μπορείς και μάλιστα η 2η γραμμή να πάρει μόνο ίντερνετ και όχι τηλεφωνία, αν αυτό βολεύει την οικογένεια από οικονομικής πλευράς.

Μπορείς, όμως, να εξετάσεις αν στην περιοχή σου έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, οπότε μπορείς να βάλεις vdsl και να μοιράζεσαι πιο άνετα το ίντερνετ.

Ποιος παροχος το παρέχει αυτο, εχεις καποιο λινκ

Όλοι οι πάροχοι διαθέτουν υπηρεσίες μόνο Broadband με τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 15-17 ευρώ περίπου το μήνα.

Έχω δεύτερη γραμμή στη Forthnet με 14,90/ μήνα

Όλοι οι πάροχοι διαθέτουν υπηρεσίες μόνο Broadband με τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 15-17 ευρώ περίπου το μήνα.

Χωρις τηλεφωνικο αριθμο?

VDSL δε μπορώ να βάλω γιατί ρώτησα και μου είπαν οι εταιρείες ότι πρέπει να είμαι κάτω από 1χλμ από το dslam και εγώ είμαι 3+.

Χρειάζεται να έχω κάποια ειδική καλωδίωση για 2 γραμμές τηλεφώνου;

Χωρις τηλεφωνικο αριθμο?

Μιλάμε για τηλεφωνική γραμμή (με αριθμό) που είτε παίρνεις από τον ΟΤΕ είτε από πάροχο.

Στην περίπτωσή μου, είχα 2η γραμμή στον ΟΤΕ και πριν από χρόνια τη γύρισα στη Forthnet μόνο για ίντερνετ αφού έχω σε άλλη γραμμή double play. Ο λόγος ήταν ότι βρίσκομαι μακρυά από το ΑΚ και τα router κλειδώνουν γύρω στα 6000-6500.

VDSL δε μπορώ να βάλω γιατί ρώτησα και μου είπαν οι εταιρείες ότι πρέπει να είμαι κάτω από 1χλμ από το dslam και εγώ είμαι 3+.

Χρειάζεται να έχω κάποια ειδική καλωδίωση για 2 γραμμές τηλεφώνου;

Όχι δεν χρειάζεται ειδική καλωδίωση. Απλά θα ζητήσεις από τον πάροχο να τοποθετήσει τη δεύτερη πρίζα είτε στην ίδια θέση με την άλλη, αντικαθιστώντας την με διπλή, είτε σε νέα δίπλα στην άλλη για μικρότερη ζημιά είτε σε άλλο χώρο, αν αυτό σε βολεύει.

α.μερικοι παροχοι δινουν πακετο μονο ιντερνετ.ειτε μπορει να ειναι σε data only οριο ειτε μπορει να ειναι σε voice Και data οριο και ειτε νακανουν Lock το voice ειτε να σου δωσουν τηλεφωνο και απλα οτι παρεις θα χρεωνεται.

β.θα πρεπει απο τον κατανεμητη η την χωνευτη να υπαρχουν 2 ζευγαρια για να ερθουν και οι 2 γραμμες μεχρι επανω στο κεντρικο πριζακι.συνηθως στα περισσοτερα σπιτια υπαρχουν πραγματι 2 γραμμες.οποτε οπως ειπε ο makfil μπαινει διπλο πριζακι.απλα στα περισσοτερα σπιτια μονο την μια απο τις 2 γραμμες μπορεις να της πας σε καποιο αλλο δωματιο.η δευτερη συνηθως ειναι σαν αναπληρωματικη μεχρι το κεντρικο πριζακι.σε λιγα σπιτια μπορεις να πας την δευτερη γραμμη σε ολο το σπιτι.εξαρτατε τι καλωδια παιζουν πισω απο τα πριζακια σου

α.μερικοι παροχοι δινουν πακετο μονο ιντερνετ.ειτε μπορει να ειναι σε data only οριο ειτε μπορει να ειναι σε voice Και data οριο και ειτε νακανουν Lock το voice ειτε να σου δωσουν τηλεφωνο και απλα οτι παρεις θα χρεωνεται.

β.θα πρεπει απο τον κατανεμητη η την χωνευτη να υπαρχουν 2 ζευγαρια για να ερθουν και οι 2 γραμμες μεχρι επανω στο κεντρικο πριζακι.συνηθως στα περισσοτερα σπιτια υπαρχουν πραγματι 2 γραμμες.οποτε οπως ειπε ο makfil μπαινει διπλο πριζακι.απλα στα περισσοτερα σπιτια μονο την μια απο τις 2 γραμμες μπορεις να της πας σε καποιο αλλο δωματιο.η δευτερη συνηθως ειναι σαν αναπληρωματικη μεχρι το κεντρικο πριζακι.σε λιγα σπιτια μπορεις να πας την δευτερη γραμμη σε ολο το σπιτι.εξαρτατε τι καλωδια παιζουν πισω απο τα πριζακια σου

Θα μπορείς όμως να έχεις ασύρματο ρούτερ από εκείνο το σημείο, έτσι;

Το ρούτερ θα είναι και για τις 2 γραμμές ή θα χρειαστεί ειδικό ρούτερ;

Επίσης,η ταχύτητα θα είναι 2x5 mbps σωστά;Δε θα μοιραζόμαστε τα 5 mbps, ε;

Δηλαδη μπορω εγω να παω σε καποιον παροχο και να του πω θελω στο σπιτι μια γραμμή μονο ιντερνετ, και εννοείται βέβαια οτι η μονη χρεωση θα ειναι το ιντερνετ και τίποτα αλλο.

Υπαρχει, καλα καταλαβα?

Θα μπορείς όμως να έχεις ασύρματο ρούτερ από εκείνο το σημείο, έτσι;

Το ρούτερ θα είναι και για τις 2 γραμμές ή θα χρειαστεί ειδικό ρούτερ;

Επίσης,η ταχύτητα θα είναι 2x5 mbps σωστά;Δε θα μοιραζόμαστε τα 5 mbps, ε;

το καλυτερο ειναι 2 ξεχωριστα ρουτερ.και τα 2 wireless πχ με διαφορετικα στοιχεια.η μπορεις να ριξεις καλωδιο μεχρι το pc.η μπορει να εχεις καλωδια πισω απο τον τοιχο και να μπορεις να πας και τα 2 ρουτερ μεχρι εκει που θες.αν δεν εχεις τοτε ισως μονο το ενα να το πας εκει που θες.θα μπορουσες να ενωσεις και τις 2 γραμμες σε μια οποτε θεωρητικα να εχεις 10 Mbit αλλα μπλεκεις με πολλα πραγματα και δεν αξιζει.καλυτερα ο καθενας τα δικα του 5 Mbit.μπορει η νεα γραμμη να ειναι καλυτρη και να παιξει και παραπανω.χαχα.η να δωσουν κανα καλυτερο εξοπλισμο.θα μαλωνεται ποιος θα παρει ποια γραμμη

Δηλαδη μπορω εγω να παω σε καποιον παροχο και να του πω θελω στο σπιτι μια γραμμή μονο ιντερνετ, και εννοείται βέβαια οτι η μονη χρεωση θα ειναι το ιντερνετ και τίποτα αλλο.

Υπαρχει, καλα καταλαβα?

να το πω απλα.μια φιλη μου ειχε βαλει ενα προγραμμα 2play που στην ουσια ηταν τοτε 25 ευρω το μηνα.στην ουσια το ιντερνετ πληρωνες.σου διναν και τηλεφωνο αλλα μπορουσες να μην το χρησιμοποιησεις και να μην βαλεις καν πανω συσκευη.η να βαλεις και να το εχεις για εισερχομενες.μπορει και βεβαια η εταιρεια να σε βαλει σε καποιο οριο χωρις τηλεφωνο πανω.απλα και να σου δωσουν τηλεφωνο αμα θες βαζεις συσκευη.και εννοειται οτι ολα τα τηλεφωνηματα χρεωνονται εφοσον δεν εχεις μπει σε καποιο προγραμμα τηλεφωνιας.

• Like 1

Υπαρχει, καλα καταλαβα?

Στο πρώτο πακέτο δίνει με 15 ευρώ ίντερνετ και αν κάνεις τηλέφωνα θα πληρώσεις με κατάλογο (εγώ δεν κάνω από αυτή τη γραμμή).

Αντίστοιχα σε HOL.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...