Προς το περιεχόμενο

Video splitter

rus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα βιντεακι wmv που θελω να το κανω μικροτερο σε διαρκεια. Δηλαδη να του αφαιρεσω καποια κομματια(χωρις να το ξανασωσω, απλη αφαιρεση). Ξερετε καποιο προγραμμα καταλληλο γιαυτη τη δουλεια? Ευκολο στη χρηση και κατα προτιμηση free.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

avidemux 2 (google it).

Φόρτωσε το βίντεο, μαρκάρισε το σημείο που θέλεις (με τα κουμπάκια Α και Β για αρχή και τέλος) να σβήσεις και πάτα delete. Βάλε στο output format mp4 καο σώσε.

Δημοσ.

Οπως ειπα, δε θελω να το ξανασωσω(θα πεσει η ποιοτητα). Μονο να αφαιρεσω κομματια.

Εχω βρει καποια που ομως κοβουν 1 κομματι τη φορα(το ιδιο και το avidemux?)

Υπαρχει καποιο που μπορει να κοψει 5 ή και περισσοτερα κομματια ταυτοχρονα?

Δημοσ.

Οπως ειπα, δε θελω να το ξανασωσω(θα πεσει η ποιοτητα). Μονο να αφαιρεσω κομματια.

Εχω βρει καποια που ομως κοβουν 1 κομματι τη φορα(το ιδιο και το avidemux?)

Υπαρχει καποιο που μπορει να κοψει 5 ή και περισσοτερα κομματια ταυτοχρονα?

Μπορείς στο avidemux να μαρκάρεις όσα σημεία θες και να τα σβήσεις με την μία,για να μην χρειαστεί να το ξανά «σώσεις» το αρχείο θα πρέπει να μαρκάρεις μόνο πάνω σε i-frame,δεν έχεις την δυνατότητα να κόψεις όπου θες δηλαδή.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς, δηλαδή να αφαιρέσεις κομμάτια χωρίς να ξανασώσεις πως ακριβώς το φαντάζεσαι; Δεν θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποθηκευτεί το τελικό αρχείο χωρίς τα διαγραμμένα κομμάτια; Αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει in-place, δηλαδή με κάποιον μαγικό τρόπο να αφαιρέσεις σημεία από ένα βίντεο χωρίς να σώσεις το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε ο elf μπορείς να διαγράψεις όσα κομμάτια θέλεις πριν σώσεις.

Να επισημάνω ότι εδώ μιλάμε για σώσιμο και όχι για επανακωδικοποίηση του βίντεο οπότε όσες φορές και να το σώσεις δεν θα χάσεις καθόλου από την ποιότητα αν αυτό σε απασχολεί, σε αντίθεση με το πρόγραμμα που προτείνει ο sirios, το οποίο αν και πολύ καλό δεν κάνει για αυτό που το θέλεις γιατί θα κάνει re-encode με υποχρεωτική απώλεια στην εικόνα (sorry sirios).

Δημοσ.

Σωστα, απλα επειδη εχω δοκιμασει πολλα, το μονο που κανει πολαπλο κοψιμο, (ειναι δηλαδη απλο στην χρηση), ειναι το freemake, τωρα εαν εχει απωλεια στην εικονα δεν το αποκλειω, εσυ ξερεις καλυτερα, παλαιοτερα ειχα ρωτησει εδω αν υπαρχει καποιο αντιστoιχο του freemake, δεν μου απαντησε κανεις.

Δημοσ.

Ναι, έχει απώλεια γιατί επανακωδικοποιεί όλο το βίντεο. Το demux, αν δεν του πεις ότι θέλεις αλλαγή codec επιλέξεις στο video και στο audio output να είναι copy δεν αλλάζει τίποτα, ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο και η ταχύτητα αποθήκευσης είναι είναι από μερικά δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά. ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου και την ταχύτητα του δίσκου.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα. Αυτή η ευκολία έχει και περιορισμούς. Π.χ. πρέπει να κόβεις πάνω σε i-frames (keyframes) και αυτό δεν δίνει μεγάλη ακρίβεια στα κοψίματα. Οπότε κάποιος πρέπει να αντισταθμίσει το τι θέλει και το τι χρειάζεται και να πάει στο ανάλογο πρόγραμμα.

Εναλλακτικό του freemake είναι το format factory, το Interface του οποίου όμως είναι λίγο απαρχαιωμένο. Κάνει όμως επίσης καλή δουλειά και σε αντίθεση με την μέχρι τώρα έκδοση του freemake σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις μέγεθος στους υπότιτλους σε περίπτωση που θέλεις να τους ενσωματώσεις ή να δημιουργήσεις dvd-video. Αυτό είναι μεγάλο μείων κατά την άποψη μου για το freemake.

Δημοσ.

Eδω υπαρχει ενα παραλογο που συμβαινει.

Τα περισσοτερα προγραμματα cut video, το κομματι που επιλεγεις για να κοψεις, (διαγραψεις), αυτα το αποθηκευουν, και σου διαγραφουν ολο το υπολοιπο, πραγμα ακριβως αντιθετο με την κοινη λογικη, (εκτος βεβαιως το freemake και το avidemux), τα οποια βεβαιως λειτουργουνε εντελως φυσιολογικα σ'αυτον τον τομεα.

Εdit: Το avidemux που το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα, αν θυμαμαι καλα, δεν κοβει την αρχη ενος video, θα πρεπει να το προχωρησεις λιγο, αυτο ειναι ενα μειον.

Δημοσ.

Εdit: Το avidemux που το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα, αν θυμαμαι καλα, δεν κοβει την αρχη ενος video, θα πρεπει να το προχωρησεις λιγο, αυτο ειναι ενα μειον.

Μια χαρά την κόβει,απλά μαρκάρεις μόνο το τέλος από το κομμάτι που θες να κόψεις(μόνο το B ), μιας και δεν έχει νόημα να του μαρκάρεις την αρχή σαν αρχή αφού είναι είδη αρχή η αρχή, αν με πιάνεις.
Δημοσ.

Μπορείς να μαρκάρεις και την αρχή αλλά θα πρέπει να μετακινηθείς με τα βελάκια γιατί με το slider δεν πάει όπου ακριβώς θέλεις.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς, δηλαδή να αφαιρέσεις κομμάτια χωρίς να ξανασώσεις πως ακριβώς το φαντάζεσαι; Δεν θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποθηκευτεί το τελικό αρχείο χωρίς τα διαγραμμένα κομμάτια; Αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει in-place, δηλαδή με κάποιον μαγικό τρόπο να αφαιρέσεις σημεία από ένα βίντεο χωρίς να σώσεις το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε ο elf μπορείς να διαγράψεις όσα κομμάτια θέλεις πριν σώσεις.

Να επισημάνω ότι εδώ μιλάμε για σώσιμο και όχι για επανακωδικοποίηση του βίντεο οπότε όσες φορές και να το σώσεις δεν θα χάσεις καθόλου από την ποιότητα αν αυτό σε απασχολεί, σε αντίθεση με το πρόγραμμα που προτείνει ο sirios, το οποίο αν και πολύ καλό δεν κάνει για αυτό που το θέλεις γιατί θα κάνει re-encode με υποχρεωτική απώλεια στην εικόνα (sorry sirios).

Αρα λοιπον θελουμε απλο σωσιμο και οχι επανακωδικοποιηση. Πως ξερουμε ποτε συμβαινει το ενα ή το αλλο?

Ειδικοτερα, μπορεις να μου πεις τι απο τα δυο κανει το WMM?

Eδω υπαρχει ενα παραλογο που συμβαινει.

Τα περισσοτερα προγραμματα cut video, το κομματι που επιλεγεις για να κοψεις, (διαγραψεις), αυτα το αποθηκευουν, και σου διαγραφουν ολο το υπολοιπο, πραγμα ακριβως αντιθετο με την κοινη λογικη, (εκτος βεβαιως το freemake και το avidemux), τα οποια βεβαιως λειτουργουνε εντελως φυσιολογικα σ'αυτον τον τομεα.

Να κοψεις ταυτοχρονα περισσοτερα απο ενα κομματια, γινεται?

Δημοσ.

Nαι, με το freemake μπορεις να κοψεις οσα κομματια θελεις και δεν χρειαζετε να τα αποθηκευσεις κατα την διαρκεια της εργασιας, οπως γινετε και σε αλλα προγραμματα.

Μολις τελειωσεις το κοψιμο, πατας οk και στην συνεχεια το αποθηκευεις σε τι μορφη θελεις.

Βεβαια θα πρεπει να το δοκιμασεις, (οπως και τα αλλα 2 που προτειναν τα παιδια, το avidemux και το format factory), για να δεις τις δυνατοτητες τους, γιατι στην πραξη φαινονται ολα.

Δημοσ.

Αρα λοιπον θελουμε απλο σωσιμο και οχι επανακωδικοποιηση. Πως ξερουμε ποτε συμβαινει το ενα ή το αλλο?

Ειδικοτερα, μπορεις να μου πεις τι απο τα δυο κανει το WMM?

Το καταλαβαίνεις από την ταχύτητα ολοκλήρωσης. Η αποθήκευση ή ποιο σωστά το remuxing γίνεται σε λίγα λεπτά, δεν το έχω δει να πάει πάνω από 3 λεπτά για 2gb αρχείο.

Το wmm κάνει re-encoding, όπως και το freemake. Γενικά, όταν ένα πρόγραμμα σου ζητάει να επιλέξεις τι codec θέλεις τότε θα κάνει επανακωδικοποίηση. Το avi demux και το virtual dub είναι τα μόνα προγράμματα που ξέρω τα οποία σου επιτρέπουν να κάνεις δουλειά χωρίς re-encode. Το 2o όμως δουλεύει μόνο με avi και mpeg οπότε προτείνω το demux που δέχεται και mkv και mp4.

Φυσικά. Μαρκάρεις ένα σημείο και το διαγράφεις. Επαναλαμβάνεις όσες φορές θέλεις με τα Α και Β κουμπάκια στο κάτω μέρος του demux. Αν εννοείς να μαρκάρεις πολλά σημεία και να τα διαγράψεις όλα μαζί, όχι δεν γίνεται αυτό και δεν έχει νόημα αφού το μαρκάρισμα θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς, οπότε πριν μαρκάρεις άλλο σημείο πατάς το delete και προχωράς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...