Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πρόκειται να μετακομίσω σύντομα και θα ήθελα να κρατήσω τον ίδιο αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Απ’ ότι καταλαβαίνω έχω δύο επιλογές:

Α. Μένω στον ίδιο πάροχο (On telecoms) και κάνω μετεγκατάσταση σύνδεσης.

Β. Αλλάζω πάροχο κάνοντας νέα σύνδεση μαζί με αίτηση φορητότητας.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή που δεν έχω σκεφτεί και αν ξέρει κανείς τι είναι ποιο συμφέρον από άποψη κόστους και λιγότερου χρόνου offline.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πρόκειται να μετακομίσω σύντομα και θα ήθελα να κρατήσω τον ίδιο αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Απ’ ότι καταλαβαίνω έχω δύο επιλογές:

Α. Μένω στον ίδιο πάροχο (On telecoms) και κάνω μετεγκατάσταση σύνδεσης.

Β. Αλλάζω πάροχο κάνοντας νέα σύνδεση μαζί με αίτηση φορητότητας.

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή που δεν έχω σκεφτεί και αν ξέρει κανείς τι είναι ποιο συμφέρον από άποψη κόστους και λιγότερου χρόνου offline.

α.οσο σκεφτομαι οχι δεν υπαρχει αλλη επιλογη.

β.σε χρονο ειναι σχεδον τα ιδια αφου και στις 2 περιπτωσεις περιμενεις τον οτε να βγει και να σου ενωσει την γραμμη μεχρι το νεο σημειο που θα πας.οποτε το αρκετα μεγαλο ποσο ενεργοποιησης νεας γραμμης οπως και το σχεδον 20 ημερο δεν το γλυτωνεις.οποτε ξεκινα διαδικασιες πιο γρηγορα.

Δημοσ.

Η on θα σου κάνει μεταφορά όμως; Νέες συνδέσεις δεν κάνει, οπότε ίσως έχει πρόβλημα και στην μετακίνηση αφού θα πρέπει ουσιαστικά ο οτε να της δώσει νέα γραμμή. Ψάξτο λίγο.

Ξεκίνα νωρίτερα τις διαδικασίες ενεργοποίησης της νέας γραμμής γιατί ο οτε μπορεί να σου κάνει νερά, λέγοντας ότι δεν βρίσκει την διεύθυνση κλπ και να καθυστερήσεις.

Δημοσ.

Η on θα σου κάνει μεταφορά όμως; Νέες συνδέσεις δεν κάνει, οπότε ίσως έχει πρόβλημα και στην μετακίνηση αφού θα πρέπει ουσιαστικά ο οτε να της δώσει νέα γραμμή. Ψάξτο λίγο.

Ξεκίνα νωρίτερα τις διαδικασίες ενεργοποίησης της νέας γραμμής γιατί ο οτε μπορεί να σου κάνει νερά, λέγοντας ότι δεν βρίσκει την διεύθυνση κλπ και να καθυστερήσεις.

η on απλα στελνει αιτημα για νεα γραμμη στον οτε στο ταδε σημειο πχ πινδου 100,κερατσινι.μετα ολα τα αλλα τα κανει ο οτε.αυτο ισχυει για ολους τους παροχους.ο οτε θα ενωσει την γραμμη σε γενικο κατανεμητη σε καφαο κτλ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατάφερα να επικοινωνήσω με ΟΝ και μου είπαν ότι γίνεται μετεγκατάσταση, θέλει περίπου 18 ημέρες και 67 ευρώ. Από τη στιγμή που ετοιμαστεί η νέα γραμμή κλείνουν την παλιά σύνδεση και ενεργοποιούν την νέα με το πολύ μια ημέρα downtime.

Στην περίπτωση της φορητότητας θα πληρώσω παραπάνω; Θα πρέπει να πληρώσω και τέλος φορητότητας και κόστος νέας εγκατάστασης; Είδα ότι ο ΟΤΕ δεν χρεώνει κόστος νέας εγκατάστασης, μήπως να πάω για connx?

Ξέχασα να πω ότι μιλάμε για σπίτι πάνω από εικοσαετία, όχι νεόδμητο, οπότε λογικά θα έχει γραμμή τηλεφώνου από παλιά. Η μετακόμιση θα γίνει σε 15 μέρες οπότε πρέπει να αποφασίσω άμεσα για να μη μείνω πολύ καιρό εκτός.

Αυτό με την ΟΝ και τις νέες συνδέσεις δεν το πολυκατάλαβα. Πάει για κλείσιμο και αυτή δηλαδή;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατάφερα να επικοινωνήσω με ΟΝ και μου είπαν ότι γίνεται μετεγκατάσταση, θέλει περίπου 18 ημέρες και 67 ευρώ. Από τη στιγμή που ετοιμαστεί η νέα γραμμή κλείνουν την παλιά σύνδεση και ενεργοποιούν την νέα με το πολύ μια ημέρα downtime.

Στην περίπτωση της φορητότητας θα πληρώσω παραπάνω; Θα πρέπει να πληρώσω και τέλος φορητότητας και κόστος νέας εγκατάστασης; Είδα ότι ο ΟΤΕ δεν χρεώνει κόστος νέας εγκατάστασης, μήπως να πάω για connx?

Ξέχασα να πω ότι μιλάμε για σπίτι πάνω από εικοσαετία, όχι νεόδμητο, οπότε λογικά θα έχει γραμμή τηλεφώνου από παλιά. Η μετακόμιση θα γίνει σε 15 μέρες οπότε πρέπει να αποφασίσω άμεσα για να μη μείνω πολύ καιρό εκτός.

Αυτό με την ΟΝ και τις νέες συνδέσεις δεν το πολυκατάλαβα. Πάει για κλείσιμο και αυτή δηλαδή;

οσο ξερω οχι δεν αλλαζει το κοστος αν γινει φορητοτητα.τα 67 ευρω ειναι το κοστος ενεργοποιησης της νεας γραμμης.αυτο πληρωνεις.ο τεχνικος θα ερθει υποχρεωτικα για να μεικτονομισει την γραμμη.ναι λογικα θα πρεπει να εχει τηλ.

στην ουσια καμια εταιρεια δεν κλεινει ποτε.απλα εξαγοραζονται.δεν το λεω για την on αφου δεν ξερω τι ρολο βαραει αλλα γενικοτερα.

Δημοσ.

Μόλις επικοινώνησα και με ΟΤΕ, μου είπαν ότι θα πληρώσω μόνο τέλος φορητότητας 31 ευρώ χωρίς άλλα τέλη ενεργοποίησης.

Όσον αφορά το χρόνο μαξ 12 μέρες για τη μεταφορά της γραμμής και μετά μαξ 12 μέρες για την ενεργοποίηση του ιντερνετ.

Δηλαδή ο ΟΤΕ είναι πιο φτηνός στην αίτηση αλλά πιο ακριβός στα προγράμματα. Σε ένα χρόνο η συνόλικη επιβάρυνση θα είναι πάνω κάτω η ίδια άρα το ερώτημα είναι ποιός δίνει πιο αξιόπιστο ίντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.

με τον οτε για 24αρα σύνδεση ιντερνετ πλήρώνεις τουλάχιστο 10 ευρώ το μήνα παραπάνω από όλους τους άλλους πάροχους και στο θέμα τιμής ο οτε δεν συμφέρει . Η συνολική οικονομική επιβάρυνση  στον οτε μπορεί να φτάνει να πληρώνεις και 200 ευρώ το χρόνό παραπάνω

Δημοσ.

Μόλις επικοινώνησα και με ΟΤΕ, μου είπαν ότι θα πληρώσω μόνο τέλος φορητότητας 31 ευρώ χωρίς άλλα τέλη ενεργοποίησης.

Όσον αφορά το χρόνο μαξ 12 μέρες για τη μεταφορά της γραμμής και μετά μαξ 12 μέρες για την ενεργοποίηση του ιντερνετ.

Δηλαδή ο ΟΤΕ είναι πιο φτηνός στην αίτηση αλλά πιο ακριβός στα προγράμματα. Σε ένα χρόνο η συνόλικη επιβάρυνση θα είναι πάνω κάτω η ίδια άρα το ερώτημα είναι ποιός δίνει πιο αξιόπιστο ίντερνετ.

το μονο καλο με τον οτε ειναιαυτο που ειπες.επειδη ειναι δικες του οι γραμμες σαν χαλκος για αυτο σου παιρνει λιγοτερα λεφτα για τελος ενεργοποιησης /μεταφορας η οτι αλλο αυτο ειναι (αφου δεν θα πληρωσει κανεναν αντιθετα με τον παροχο που θα πληρωσει τον οτε)και επισης οπως σωστα καταλαβες μπορει να σου ενεργοποιησει την γραμμη πιο γρηγορα.βεβαια το 12 και 12 μερες αντιστοιχα ακουγονται παρα πολλες διοτι καπου τοσο θα επαιρνε και για καποιον παροχο να σου φερει γραμμη ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ.το αξιοπιστο συνηθως ειναι θεμα χαλκου.αν εχεις καλο χαλκο θα παιξεις μια χαρα.υπαρχουν καλοι παροχοι να το πω ετσι που δεν σουρνονται η δεν ξερω τι.αλλα μετα ειναι θεμα αποστασης /χαλκου.εγω παντως δεν θα πηγαινα οτε και ας μου εφερνε την γραμμη πιο γρηγορα και ας μου επαιρνε λιγοτερα λεφτα για ενεργοποιηση διοτι οπως ειπαν σταδιακα τα λεφτα που γλυτωσες στην αρχη θα τα πληρωσεις μετα.παντως συνεχιζω να επιμενω οτι 12 και 12 μερες ειναι πολυ για οτε.συνηθως αυτοι τους ζητας τηλεφωνο και στο φερνουν γρηγορα και μετα σου βαζουν καιτο ιντερνετ σε αλλες 2-3 ημερες.τωρα πως εσενα σου ειπαν 12 και 12 ειναι παραξενο.θα μου πεις σου ειπαν MAX.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά προτίμησα την λύση του ΟΤΕ γιατί δεν ήθελα να μείνω πολύ καιρό οφλαιν και δικαιώθηκα. Πέμπτη έκανα την αίτηση την επόμενη Παρασκευή (8 μέρες μετά) ήρθε η γραμμή και το ίδιο απόγευμα μου ήρθε μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκε και το ιντερνετ. Το κουριερ με το ρουτερ ήρθε Δευτέρα και το δοκίμασα παίζει κανονικά.

Όταν είχα κάνει πριν τρία χρόνια το ίδιο (από βιβοντι σε ΟΝ με μεταφορά γραμμής και μετεγκατάσταση) είχε πάρει 30 – 40 μέρες από την αίτηση. Δεν ξέρω αν έχουν βελτιωθεί αυτοί οι χρόνοι ούτε ποιος έφταιγε για την καθυστέρηση αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω και έτσι πήγα σε ΟΤΕ.

Δημοσ.

Τελικά προτίμησα την λύση του ΟΤΕ γιατί δεν ήθελα να μείνω πολύ καιρό οφλαιν και δικαιώθηκα. Πέμπτη έκανα την αίτηση την επόμενη Παρασκευή (8 μέρες μετά) ήρθε η γραμμή και το ίδιο απόγευμα μου ήρθε μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκε και το ιντερνετ. Το κουριερ με το ρουτερ ήρθε Δευτέρα και το δοκίμασα παίζει κανονικά.

Όταν είχα κάνει πριν τρία χρόνια το ίδιο (από βιβοντι σε ΟΝ με μεταφορά γραμμής και μετεγκατάσταση) είχε πάρει 30 – 40 μέρες από την αίτηση. Δεν ξέρω αν έχουν βελτιωθεί αυτοί οι χρόνοι ούτε ποιος έφταιγε για την καθυστέρηση αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω και έτσι πήγα σε ΟΤΕ.

η καθυστερηση συνηθως οφειλονται στον οτε αφου ο παροχος απλα στελνει μια αιτηση και δεσμευει ενα οριο.και ζηταει και μια φορητοτητα.ολο το καλωδιακο κομματι ειναι του οτε .βεβαια τις δικες του γραμμες τις ενεργοποιει παντα πιο γρηγορα.οι χρονοι για νεα γραμμη παιζουν κοντα στο 20 ημερο περιπου.παντα υπαρχουν και τα απροοπτα βεβαια που απο 20 ημερες γινονται 30 και 40 και ....

β.αν τωρα γινει και κανα Reject απο τον οτε για διαφορους λογους εκει αστα να πανε λιγακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...