Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω ενα desktop me 

core2duo e6600

m/b ecs p45t-a 

vga geforce 7950 gt

και win 7.

Τον τελευταίο καιρό ενώ δούλευε κανονικά εμπαινε σε κατάσταση sleep , και σπανια ερχόταν σε επαναφορα , παρα μόνο με restart. εδώ και λίγες μέρες δεν ανοίγει καν η οθόνη.

στην εκκινηση του υπολογιστή δείχνει πως ξεκινάει το pc , αναβουν τα φωτάκια στο πληκτρολογιο κλπ ,

αλλα η οθονη παραμένει αδρανης, δλδ το πορτοκαλι λαμπακι της δεν γίνεται μπλε. δεν ανοιξει να δώ bios klp. έβγαλα το καθάρισα εσωτερικά, έιχε πολυ σκονη μαζεμένη αλλα ακόμα είναι νεκρο. 

τώρα βγάζοντας τα καλωδια η οθόνη λεει no signal με παλι πορτοκαλι λαμπάκι. βεβαια δεν ξέρω αν εχει σχχεση αυτό.

πως θα δω τι φτάιει. ? η βλακεία ειναι πως δεν έχω εφεδρικη κ γραφικων παλαιοτερη και αν ειναι θα αγοράσω κατι αμέσως. τι προτείνετε να κάνω. 

*το pc δεν εχει υποστει τπτ αλλαγές hardware τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.

Δοκίμασε να κανεις ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικης , και λειτούργησε τον χωρις δίσκους επανω και cdrom αν και οπως ειπες και εσυ το καλύτερο ειναι να βρείς εστω μια δανική κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις για να αποκλείσουμε η οχι αυτην την περίπτωση γιατι μπορει να ειναι απο οπουδήποτε

Δημοσ.

Δοκίμασε με ένα άλλο PSU. Το ότι γυρίζουν τα φουρφούρια δεν σημαίνει ότι δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό σου. Αν δεν το ακούς να κάνει post τότε μάλλον από εκεί είναι το πρόβλημα. Κοίταξε επίσης και τους πυκνωτές της ΜΒ αν έχουν φουσκώσει, ειδικότερα αυτούς κοντά στην CPU

Δημοσ.

Βασικα ρε γαμώτο πρέπει να βρεις μια αλλη κάρτα να δοκιμάσεις , γιατι ξέρεις μπορει να πάρεις αλλη να δοκιμάσεις και να μην ειναι αυτο τελικα και να πανε αδικα τα χρήματα

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στης μνήμες, βγάλτες  από την θέση τους ( αν έχεις δύο ) βάλε την μία μόνο και δοκίμασε να τον ανοίξεις , κάνε το ίδιο και με την άλλη μετά....πρόσεξε και αυτό .       

Δημοσ.

Δλδ beep δεν είχες ποτέ έτσι κι αλλιώς...;

Επειδή ο δίσκος δείχνει να φορτώνει & επειδή εμένα απ΄την αρχή μου μυρίζει μόνιτορ (ποιο;; ), άναψε τα ηχεία σου & άκου αν ξεκινά το λειτουργικό.

Άλλη οθονούλα παίζει;

Δημοσ.

Όπως βλέπω το βίντεο μου φαίνεται ότι φορτώνει , δυστυχώς πρέπει να γίνουν αντικατάσταση εξαρτημάτων ( οθόνη - γραφικών ) για να καταλάβεις την ακριβοί αιτία του προβλήματος , αν μπορείς να δανειστής από κάποιον για λίγο , απλά να δοκιμάσεις .  

Δημοσ.

Λογικα, οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω ειναι ή καρτα γραφικων ή οθονη, αλλα καλου κακου δοκιμασε και ενα αλλο καλωδιο VGA, που και φθηνο ειναι (αν δεν μπορεις να δανειστεις απο καποιον φιλο σου)  και δε θα σε βαλει σε μεγαλο κοπο.

Δημοσ.

Αν η ένδειξη του LED που βλέπουμε στο video είναι του δίσκου που μπουτάρει, δεν πρόκειται να είναι η VGA. Αν φταίει αυτή το PC δεν ποστάρει καν και αν έχεις PC-Speaker ακούς κι έναν θόρυβο όταν το ανάβεις (για τους αδαείς δεν εννοώ τα ηχεία που έχουμε για να ακούμε ήχους στα Windows αλλά το beeper που έχουν οι μητρικές /κουτιά). Εκτός κι αν χάλασε η έξοδος της κάρτας γραφικών απλά, αλλά αυτό ειλικρινά δεν το έχω δει να συμβαίνει και ποτέ...

Αν ισχύουν τα παραπάνω, ο πιθανότερος υπαίτιος είναι η οθόνη (ή το καλώδιο) όπως προαναφέρθηκε.

Beep Codes. Στo 8" πως κάνει ένα κανονικό POST και μετά έχει κάποια errors

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...