Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά αρχείων σε linux

palatiani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας στο λαπτοπ μου εχω windows 7 ομως εξαιτίας κάποιου προβλήματος δεν ανοιγουν γι αυτο έχω βάλλει το linux να τρεχει για να πάρω τα αρχεία απο το σκληρο και να κάνω format. Μπορεί κάποιος να μου πει πως να βρω τα αρχεια του σκληρου από το linux?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με linux live cd, όπως προσπαθείς δηλαδή!

Δεν μου απάντησες στην ερώτηση που σου έκανα αν η διανομή που χρησιμοποιείς έχει γραφικό περιβάλλον;

Ποια διανομή χρησιμοποιείς;

Δεν καταλαβα τι εννοουσες και φαντάστηκα πως δεν γινεται... τι εννοεις γραφικο περιβάλλον?

Εννοω οτι οπως τα windows έχουν τον explorer για να ψάχνεις τα αρχεία σου, έτσι και το ubuntu πχ έχει το δικό του γραφικό περιβάλλον. 

Mπορω να τα καψω σε ενα usb stick με το Yumi?

Μπορείς να περάσεις το ubuntu σε ένα usb και να μπουταρεις από εκεί!

Το yumi τι είναι;

Δεν ξέρω να σου πω την αληθεια καποιος μου ειπε να κατεβασω το Parted Magic να το καψω σε ενα στικακι και να παρω τα αρχεια απο το linux αλλα δεν μπορω να τα βρω...

Ένα αρχειο που καίει το linux στο στικακι εκεινος μου το πρότεινε...Τελως παντων να πατησω δοκιμαστε ή εγκαταστash τοy ubundu?

Δεν ξέρω να σου πω την αληθεια καποιος μου ειπε να κατεβασω το Parted Magic να το καψω σε ενα στικακι και να παρω τα αρχεια απο το linux αλλα δεν μπορω να τα βρω...

Ένα αρχειο που καίει το linux στο στικακι εκεινος μου το πρότεινε...Τελως παντων να πατησω δοκιμαστε ή εγκαταστash τοy ubundu?

Δοκιμάστε

να μην "δοκιμάστε" γιατί δεν υπάρχει λόγος και άθελα σου μπορει να κάνεις αλλες ζημιές.

1. Θα πας σε ένα αλλο υπολογιστή που όλα δουλεουν κανονικά
  2. Θα κατεβάσεις κάποια linux live διανομή (οποια θες). Αυτό που θα κατεβάσεις θα είναι ένα iso
  3. Θα κάψεις το iso σε δισκάκι (ώς image, όχι ως απλό αρχείο)
  4. Θα πας πίσω στον υπολογιστή σου
  5. Θα βάλεις το δισκάκι στον οδηγό dvd και θα κάνεις boot τον υπολογιστή από αυτό (αν δεν ξεκινήσει απο το δισκακι, μπες στο bios και αλλαξε τη σειρα)
  6. Θα μπεις σε γραφικό περιβάλλον linux (ΣΤΥΛ windows φαση) και θα εχεις πρόσβαση και στα παλιά σου αρχεία, αλλά και σε εξωτερικους δίσκους/partitions, οποτε αντιγραφεις οτι θες. 
  7. Στο βήμα 3 μπορείς αντι για dvd να χρησιμοποιήσεις usb αλλά καλύτερα ασχολήσουμε dvd για να αποφύγεις διάφορα μικρομπερδέματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...