Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! 

Στις 19.12.2013 δέχθηκα τηλεφώνημα από την Wind που μου προσέφερε VDSL upgrade, εντός 5 εργάσιμων ημερών, με +10 ευρώ στον υπάρχων λογαριασμό και χωρίς δέσμευση! Είπα να το δοκιμάσω και συμφώνησα! Έτσι στις 23.12.13 έλαβα με courier modem/router ZTE zxhn h168n. Το router μου φαίνεται λίγο ψεύτικο και το ui κάπως πρόχειρο! Στις 3.1.14 τους κάλεσα για να ρωτήσω σχετικά με την ημερομηνία ενεργοποίησης.

Μου απάντησαν πως η καθυστέρηση οφείλεται στις αργίες και πως όταν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία θα λάβω μήνυμα στο κινητό μου. Αυτό που δεν έχω ακόμη καταλάβει είναι ποια υπηρεσία ακριβώς ενεργοποιώ; Την 50/10mbps ή την 50/5mbps;

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εμπειρίες του δικτύου στη περιοχή? Με τι στιγμή που σας γράφω δεν έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία. Σας ευχαριστώ!

Ορισμένα στοιχεία για την γραμμή μου: Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.022 / 19.375 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 11,5 / 17,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 9,0

καλη γραμμουλα εχεις.δεν εισαι διπλα στον οτε αλλα σαν χαλκος ειναι καλως.αμα σαν adsl παιζεις καλα θα παιξεις και σαν vdsl.οριο θα σου αλλαξουν.χαλκο θα ειναι ο ιδιος.επισης μια παρατηρηση για να μην την πατησεις και εσυ.

στο vdsl τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα.ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν πανω απο το splitter που θα ειναι και το vdsl το ρουτερ.απαγορευονται τα παραλληλα τηλεφωνα με φιλτρα.δηλαδη αν εχεις παραπανω απο ενα πριζακι και εχεις τηλεφωνο με φιλτρο καπου ηδη η καλωδιωση σου δεν ειναι η ιδανικη για vdsl.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την συμμετοχή τους. Pouline την γραμμή μου την έχεις μετρήσει όταν ήμουν Forthnet! Όσο για την πριζούλα έχω μόνο μία με ένα splitter speedtouch παλιό(2007). Να το αλλάξω? Έχει στρώσει γενικά, κατεβάσματα από FTP/torrent γύρω στο 1,7mb/s και ping time στο 15-17ms.

Κάνοντας το speedtest πήρα ένα screen απλά για να καταλάβουμε πού είμαι τώρα.

3217483621.png

Και πάλι ευχαριστώ πολύ! Όταν με το καλό ενεργοποιηθεί το vdsl θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την συμμετοχή τους. Pouline την γραμμή μου την έχεις μετρήσει όταν ήμουν Forthnet! Όσο για την πριζούλα έχω μόνο μία με ένα splitter speedtouch παλιό(2007). Να το αλλάξω? Έχει στρώσει γενικά, κατεβάσματα από FTP/torrent γύρω στο 1,7mb/s και ping time στο 15-17ms.

Κάνοντας το speedtest πήρα ένα screen απλά για να καταλάβουμε πού είμαι τώρα.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ! Όταν με το καλό ενεργοποιηθεί το vdsl θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

τα speedtouch ηταν και ειναι ωραια splitter οποτε μην το αλλαξεις.adsl over pots .Με τοσα ραντεβου κτλ δεν υπαρχει περιπτωση να θυμηθω.:P

παντως ναι με 17 attenuation παιζεις vdsl.απο καλωδιωση εισαι κομπλε επισης.

Δημοσ.

Χθες το μεσημέρι 13/1/14 ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία. Μετά από χρήση μιας μέρας με ότι αυτό συνεπάγεται εξήγαγα τα παρακάτω αποτελέσματα: Το ping time αυξήθηκε στο 24-26ms, πράγμα που έγινε φανερό και στο γενικότερο responce και feeling που δίνει το internet. Το download σε torrent/ftp κυμαίνεται στα 2,6 με 2,7 mb/s μέγιστο. Το line attenuation down αυξήθηκε και έφθασε τα 23,7dB!

Παρακάτω σας δίνω τα στοιχεία της γραμμής:

Link Status Connected Rate (Up/Down) 5718/34929 kbps Noise Margin (Up/Down) 6/6.3 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 11/23.7 dB Output Power (Up/Down) 7.1/18.6 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 5659/35884 kbps

Κάνοντας μέτρηση στο speedtest πήρα αυτά τα αποτελέσματα:

3230827685.png

Για πρώτη μέρα έχω ανάμεικτες εντυπώσεις που μάλλον τείνουν προς αρνητικές λόγω της αύξησης του ping time! θα ήθελα τα σχόλια σας! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ.

Χθες το μεσημέρι 13/1/14 ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία. Μετά από χρήση μιας μέρας με ότι αυτό συνεπάγεται εξήγαγα τα παρακάτω αποτελέσματα: Το ping time αυξήθηκε στο 24-26ms, πράγμα που έγινε φανερό και στο γενικότερο responce και feeling που δίνει το internet. Το download σε torrent/ftp κυμαίνεται στα 2,6 με 2,7 mb/s μέγιστο. Το line attenuation down αυξήθηκε και έφθασε τα 23,7dB!

Παρακάτω σας δίνω τα στοιχεία της γραμμής:

Link Status Connected Rate (Up/Down) 5718/34929 kbps Noise Margin (Up/Down) 6/6.3 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 11/23.7 dB Output Power (Up/Down) 7.1/18.6 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 5659/35884 kbps

οτι ανεβηκε το attenuation δεν σημαινει κατι.ειναι πως διαβαζει το chipset του ρουτερ την γραμμη παρεα με το dslam.αδιαφορα.β.δοκιμασε και χωρις splitter για το τυπικο.επισης αφου δοκιμασες απο ftp και τορρεντ και το download ειναι τοσο τοτε μαλλον εισαι σε πιτα dslam εκτος αν εκανες την δοκιμη απο κανα pc που ειχε προβλημα ή αν εκανες την δοκιμη με ασυρματο αντι για καλωδιο .

Γιατι να κλειδωνεις στα 34 και να κατεβαζεις 22 βρωμαει λιγο.και η wind εχει αρκετα παραπονα για πιτα dslam.οτι δηλαδη συγχρονιζουν σε χ ταχυτητα αλλα η πραγματκη ταχυτητα τους ειναι πολυ λιγοτερο λογω πιτα dslam.επισης ΑΝ ΑΝ ΑΝ πριν ειχες fast path ειναι λογικο να ειχες μικροτερο Ping.αν ειχες interleave τοτε....No comment.

οποτε παρτους ενα τηλεωνο και ζητα να σου βαλουν fast path .θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα θα εχεις καλυτερο Ping.αρκει να το κανουν βεβαια γιατι δεν ξερω αν η wind δινει Fast path σε vdsl απο το αστικο κεντρο.παντως ωραιο Upload.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι αφορά το attenuation το αντιλαμβάνομαι πλήρως, είναι απλά μια μέτρηση από την εκάστοτε συσκευή! Χωρίς ουσιαστικά καμία πιστότητα ως προς το αποτέλεσμα! Σχετικά με το ping time από πριν ήμουν σε interleave mode επομένως δε νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιαστεί περαιτέρω.

Σήμερα άλλαξα utp καλώδιο και splitter (χρησιμοποίησα αυτά της συσκευασίας) και τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν κάπως!

Όσο αφορά τo download rate δε μπορώ να μετρήσω! Σήμερα δεν έχω σταθερό κατέβασμα από ftp τουλάχιστον!

Το speedtest μου έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα που δε ξέρω αν μπορούν να συσχετισθούν με τις αλλαγές που έκανα. 

3233016402.png3233018784.png

Στο router πήρα τις παρακάτω μετρήσεις και αυτές κάπως διαφοροποιημένες από τις προηγούμενες!

Link Status Connected Rate (Up/Down) 5607/35535 kbps Noise Margin (Up/Down) 6.3/6.4 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 11/23.7 dB Output Power (Up/Down) 7/18.6 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 5599/36724 kbps

Γενικότερα χρειάζεται χρόνο και ψάξιμο! Αν και πιστεύω είναι κάπως ρευστά τα πράγματα ακόμα!

Δημοσ.

Ότι αφορά το attenuation το αντιλαμβάνομαι πλήρως, είναι απλά μια μέτρηση από την εκάστοτε συσκευή! Χωρίς ουσιαστικά καμία πιστότητα ως προς το αποτέλεσμα! Σχετικά με το ping time από πριν ήμουν σε interleave mode επομένως δε νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιαστεί περαιτέρω.

Σήμερα άλλαξα utp καλώδιο και splitter (χρησιμοποίησα αυτά της συσκευασίας) και τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν κάπως!

Όσο αφορά τo download rate δε μπορώ να μετρήσω! Σήμερα δεν έχω σταθερό κατέβασμα από ftp τουλάχιστον!

Το speedtest μου έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα που δε ξέρω αν μπορούν να συσχετισθούν με τις αλλαγές που έκανα. 

Στο router πήρα τις παρακάτω μετρήσεις και αυτές κάπως διαφοροποιημένες από τις προηγούμενες!

Link Status Connected Rate (Up/Down) 5607/35535 kbps Noise Margin (Up/Down) 6.3/6.4 dB Modulation Type VDSL2 Line Attenuation (Up/Down) 11/23.7 dB Output Power (Up/Down) 7/18.6 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 5599/36724 kbps

Γενικότερα χρειάζεται χρόνο και ψάξιμο! Αν και πιστεύω είναι κάπως ρευστά τα πράγματα ακόμα!

πριν συγχρονιζες 35 σχεδον και κατεβαζες με 22 .σημερα εισαι με 32.σιγουρα το νεο splitter παιζει λιγο καλυτερα οπως φαινεται απο την αλλη ομως μπορει τα σκαμπανεβασματα που βλεπεις απλα να ειναι λογω πιτα dslam και την πρωτη φορα που ετρεξες τεστ να ησουν σε πιο traffic hour.απλα θελει αρκετα τεστ και σε διαφορετικες ωρες.θελει τεστ και με ftp και με download καποια files απο καλα sites πχ www.ati.com www.nvidia.com www.apple.com .οι δοκιμες χωρις να τραβανε αλλα ατομα απο το ρουτερ και παντα με καλωδιο.ενταξει δεν νομιζω οτι με wind θα δεις ποτε 3,5 mbyte κατεβασμα αλλα οk:P.κατα τα αλλα μια χαρα εισαι .απλα και το speedtest απο μονο του δεν ειναι παντα οτι καλυτερο.

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από 10 ημέρες δοκιμής πήρα την απόφαση να 'υποβαθμίσω' την σύνδεση μου σε adsl.

Η αλήθεια είναι πως 10 μέρες τώρα δεν είδα σημάδια σταθερότητας ή ουσιαστικής αναβάθμισης της παρεχόμενης ποιότητας της σύνδεσης μου.

Αντιθέτως με την αύξηση του ping time και τη χρήση του καινούργιου router, η εμπειρία ήταν σαφώς υποβαθμισμένη σε σχέση με πριν. Το download rate (ftp/torrent) αν και έκανε κάποια picks στα 3,2 έως 3,5 mb/s, είχε πολύ μεγάλη αυξομείωση. To router πολύ κατώτερο των περιστάσεων, δε μπορούσε επ 'ουδενί να αντεπεξέλθει σε φόρτο εργασίας!!

Νομίζω πως η εισχώρηση του vdsl στα ελληνικά νοικοκυριά δικαίως βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα αφού στερούμαστε βασικών υποδομών!!!

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα εμπειρίες μου, την υπηρεσία θα την έχω διαθέσιμη για περίπου 30 μέρες ακόμη και έπειτα θα επιστρέψω ελπίζω στη πρότερη κατάσταση!

Σας ευχαριστώ!! 

• Super Moderators
Δημοσ.

κακά τα ψέματα, μόνο μέσω KV αξίζει να βάλεις vdsl για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, από Α/Κ μπορεί να σου βγεί πρόβλημα πολύ πιο εύκολα...

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από 10 ημέρες δοκιμής πήρα την απόφαση να 'υποβαθμίσω' την σύνδεση μου σε adsl.

Η αλήθεια είναι πως 10 μέρες τώρα δεν είδα σημάδια σταθερότητας ή ουσιαστικής αναβάθμισης της παρεχόμενης ποιότητας της σύνδεσης μου.

Αντιθέτως με την αύξηση του ping time και τη χρήση του καινούργιου router, η εμπειρία ήταν σαφώς υποβαθμισμένη σε σχέση με πριν. Το download rate (ftp/torrent) αν και έκανε κάποια picks στα 3,2 έως 3,5 mb/s, είχε πολύ μεγάλη αυξομείωση. To router πολύ κατώτερο των περιστάσεων, δε μπορούσε επ 'ουδενί να αντεπεξέλθει σε φόρτο εργασίας!!

Νομίζω πως η εισχώρηση του vdsl στα ελληνικά νοικοκυριά δικαίως βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα αφού στερούμαστε βασικών υποδομών!!!

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα εμπειρίες μου, την υπηρεσία θα την έχω διαθέσιμη για περίπου 30 μέρες ακόμη και έπειτα θα επιστρέψω ελπίζω στη πρότερη κατάσταση!

Σας ευχαριστώ!! 

Τα ειχαμε πει, παντως καλα εκανες, δεν αξιζε τα παραπάνω χρηματα.

Δημοσ.

καλη γραμμουλα εχεις.δεν εισαι διπλα στον οτε αλλα σαν χαλκος ειναι καλως.αμα σαν adsl παιζεις καλα θα παιξεις και σαν vdsl.οριο θα σου αλλαξουν.χαλκο θα ειναι ο ιδιος.επισης μια παρατηρηση για να μην την πατησεις και εσυ.

στο vdsl τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα.ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν πανω απο το splitter που θα ειναι και το vdsl το ρουτερ.απαγορευονται τα παραλληλα τηλεφωνα με φιλτρα.δηλαδη αν εχεις παραπανω απο ενα πριζακι και εχεις τηλεφωνο με φιλτρο καπου ηδη η καλωδιωση σου δεν ειναι η ιδανικη για vdsl.

Με αυτο διαφωνω. Εχω δει αρκετες υλοποιησεις με το κλασικο στυλ οπως στο ADSL, διαχωριστη εκει που ειναι το ρουτερ μαζι με ενα τηλεφωνο και φιλτρακια στις πριζες που εχει τηλεφωνα. Μαλιστα στο VDSL δεν εχεις ιδιατερο προβλημα γιατι εχει πολυ υψηλο attainable, περιπου 70-90Mbps στο σπιτι πελατη. Και φιλτρο να μην βαλεις παλι θα παιξει.

Δημοσ.

Με αυτο διαφωνω. Εχω δει αρκετες υλοποιησεις με το κλασικο στυλ οπως στο ADSL, διαχωριστη εκει που ειναι το ρουτερ μαζι με ενα τηλεφωνο και φιλτρακια στις πριζες που εχει τηλεφωνα. Μαλιστα στο VDSL δεν εχεις ιδιατερο προβλημα γιατι εχει πολυ υψηλο attainable, περιπου 70-90Mbps στο σπιτι πελατη. Και φιλτρο να μην βαλεις παλι θα παιξει.

πολυ υψηλο attainable εχεις μονο αν παρεις απο kv οποτε ναι μεν εκει μπορει να αφησεις την καλωδιωση σαν adsl αλλα παλι θα συνεχιζεις να εχεις errors παραπανω απο το κανονικο οπως και θα σου μειωσει το attainable.το προβλημα σαν προβλημα υφιστατε οτι η καλωδιωση ειναι λαθος απλα δεν φαινεται διοτι απο kv εχεις μεγαλο attainable.και παιζει ρολο ποσα παραλληλα πριζακια εχεις οπως και ποσα μετρα ειναι το καθε παραλληλο.μπορει να σου κοψει απο σχεδον τιποτα μεχρι πολλα Megabit.οταν εισαι απο kv θα τα γλυτωσεις γιατι οκ ειναι δυσκολο να πεσεις κατω απο 50 αλλα παλι θα εχεις καποια fec/crc παραπανω και επισης την κανεεις θεωρητικα πιο ασταθη.τωρα οποιος θελει να την φτιαξει σωστα την φτιαχνει.οποιος δεν θελει την αφηνει οπως ειναι ειτε χανοντας ταχυτητα ειτε οχι αναλογως την περιπτωση.το σωστο παντως ειναι splitter και ολα απο εκει πανω.και στο adsl ειναι κανονικα ετσι το σωστο απλα στο adsl δεν θα σου κανει καθολου σχεδον απωλειες το παραλληλο αλλα παλι δεν θεωρειται σωστο.επισης το να μηνβαλεις φιλτρο θα ριξει το attainable αλλα μπορει και να σου κανει να χασεις sync ειδικα οταν σηκωνεις το τηλ.

αν θελει καποιος παραπανω Info για τα παραλληλα μπορω να του βρω λογικα.πχ σε σπιτι με 3-4 παραλληλα πριζακι στο αρχικο πριζακι 47 σχεδον ενω οταν επαιζα παραλληλα με το ρουτερ ειχα 33 Mbit.αν καποιος θελει να χασει 14 mbit εγω παω πασο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ!! 

κακά τα ψέματα, μόνο μέσω KV αξίζει να βάλεις vdsl για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, από Α/Κ μπορεί να σου βγεί πρόβλημα πολύ πιο εύκολα...

και προς τους δυο.επισης το κακο ειναι οτι οι μισοι νομιζουν οτι το adsl παιζει σαν το vdsl και επειδη δεν μπορουν να αλλαξουν την καλωδιωση τους την αφηνουν οπως ειναι δηλαδη με παραλληλες γραμμες κτλ με αποτελεσμα απο χαμηλους συγχρονισμους ειδικα οταν μιλαμε για vdsl απο α/κ μεχρι πολλα errors στην γραμμη κτλ.επισης η wind εχει και καποια θεματα με πιτα dslam οποτε δεν ξερω αν ειναι παντου η καλυτερη επιλογη για vdsl.

απο το Kv Πραγματι ειναι οτι καλυτερο απλα οι περιοχες ειναι ακομα παρα πολυ λιιγες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...