Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά. έχω μάλλον σοβαρό πρόβλημα με το συγκεκριμένο σύστημα:

m/b: asus M3A-H

cpu: amd phenom 8450

gpu: gainward gtx 550ti

ram: kingston hyper-x ddr2 1gig, 4 dimms

psu: thermaltake tr2-500 (500 watt)

o/s: windows 7 ultimate

πριν από μια βδομάδα περίπου άλλαξα μια gtx430 με την από πάνω. η τρέχουσα καρτα έχει εξάπινο βύσμα τροφοδοσίας. έβαλα επίσης 2 γιγα μνήμης παραπάνω, όλα τα dimms ίδια.

η διαφορά ήταν μεγάλη. αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

κάποια στιγμή, το pc σταματά να ανταποκρίνεται, η εικόνα παραμένει στην οθόνη αλλά ο κέρσορας δεν μετακινείται. επίσης, το led του σκληρού δεν ανάβει.

στην αρχή υπέθεσα ότι φταίει το overclock που έκανα τόσο στον επεξεργαστή, όσο και στην κάρτα. όχι βεβαια κάτι τρελό, ο επεξεργαστής ανέβηκε απροβλημάτιστα μέσα από το bios, με το στοκ overclock profile (δίνει διάφορα ποσοστά, από 5 μέχρι 30%). οπότε τα έβαλα όλα ξανά στοκ.

το πρόβλημα συνέχισε. πρόσεξα μέσα από το speedfan ότι ο σκληρός είχε μερικά bad sectors. αποφάσισα λοιπόν να κάνω clean install σε άλλο δίσκο. περνάω τα πάντα από drivers, κάνω restart. μετά από καμια ώρα, τα ίδια. κάνω memtest μέσα από τα windows, δεν βρίσκει πρόβλημα.

για παν ενδεχόμενο, κάνω και update στο bios. τίποτα.

με προβληματίζει το γεγονός πως οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, σε idle η cpu φτάνει το πολύ 40, ενώ η gpu 30. με το bf3 δεν ζορίζεται υπερβολικά, και δεν βγάζει πρόβλημα. μέχρι και furmark τρέχω, αλλά δεν κολλάει. έχω επίσης και έναν μετρητή κατανάλωσης, ο οποίος δείχνει watt και ampere. με furmark, το ανώτερο που έχω φτάσει είναι 370 watt.

υποψιάζομαι λοιπόν τροφοδοτικό, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο, καθώς δεν το ζορίζω για να κολλήσει. μου έχει τύχει να κολλήσει, να κάνω restart και να ξανακλείσει τρία λεπτά αφού μπω σε win.

τέλος, το σύστημα αυτό το πήρα απο νετάδικο για 100 ευρώ. έτρεχε πάντα καλά, αφού συνήθως αυτό χρησιμοποιούσα και δεν είχε βγάλει ποτέ πρόβλημα.

τα φώτα σας...

Δημοσ.
  • Δοκίμασε το συστημα μόνο με τα προηγούμενα dimmaκια που είχε εξαρχής το pc...

• Βγάλε την μπαταρια, για λίγο, να μπουν οι default ρυθμίσεις.

• Memtest bootable για αρκετες ωρες και Prime95 για τον επεξεργαστη...

• Ριξε και μια ματια στα logs των windows για σφάλματα...

Γενικότερα σε παρόμοιες περιπτώσεις βγάζουμε ενα ενα τα υποσυστήματα του υπολογιστή για να απομονώσουμε το πρόβλημα και να βρούμε τι μας το προκαλεί. 

Δημοσ.

Γενικότερα σε παρόμοιες περιπτώσεις βγάζουμε ενα ενα τα υποσυστήματα του υπολογιστή για να απομονώσουμε το πρόβλημα και να βρούμε τι μας το προκαλεί. 

+1 

Επίκεντρό  σου πρώτα μνήμες ,  δες Volt μνήμες χρονισμούς - BIOS ρυθμίσεις , Slot - σε πια σειρά μπήκαν ...κλπ.   

Δημοσ.

Παρ' ότι είμαι οπαδός των ΤΤ, η σειρά TR2 ήταν από τα μεγάλα της λάθη (μιλάω για τα παλιότερα μοντέλα γιατί τα τωρινά που έχουν κωδικοποίηση TR-xxxP είναι εξαιρετικά)*. Είναι από τους βασικούς υπόπτους βάσει των φαινομένων που περιγράφεις.

Αν μπορείς να δανειστείς ένα άλλο από φίλο, μπορεί να σε γλυτώσει από πολύ ταλαιπωρία για να το ψάχνεις.

* Ένας τρόπος για να το καταλάβεις είναι αν είναι single rail στην +12V ή έχει +12V1 & +12V2. Το ΤR-500P έχει μία 12αρα (θα το γράφει στο χαρτάκι πάνω στο τροφοδοτικό)

Δημοσ.

walkerSW τελειωσε ενα εικοσαλεπτο τεστ και εβγαλε no errors. το αφηνω να τρεχει συνεχεια?

ninos30 ειναι οντως tr-500 PP με 2 δωδεκαρες. καπου εχω ενα αλλο τροφοδοτικο, αλλα πρεπει να ειναι μικροτερο, και δεν νομιζω να εχει pcie βυσμα για τα γραφικα.

α, εχουμε και αλλο συμπτωμα. μερικες φορες δεν κολλαει ακριβως, αλλα ο κερσορας μενει με χερακι, ή οταν παω πανω απο κειμενο, φαινεται κιτρινος ο επιλογεας, ή κολλαει για λιγο και μετα επανερχεται. αν μπορεσω θα βγαλω φωτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...