Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε σεις να ρωτήσω κάτι.

Ένας φίλος μου θέλει να φτιάξει triple monitor.

Αυτή την στιγμή δεν έχει κάρτα γραφικών πάνω αλλά έχει έναν amd με τα ενσωματωμένα (μάλλον Α8 ή Α10 δεν θυμάμαι) και asrock μητρική που έχει μια θύρα VGA και μια DVI. (η οποία στο site της λέει ότι υποστηρίζει triple monitor) 

Τώρα έχει μια πολύ παλιά οθόνη για πέταμα τελείως που έχει μόνο VGA θύρα, οπότε θα αγοράσει μια και καλή 3 οθόνες 22''άρες μαζί με μια κάρτα γραφικών που να έχει 2 DVI ports.

Έτσι θα μπορέσει να συνδέσει τις 2 οθόνες στην κάρτα γραφικών (DVI-I & DVI-D), και 1 στην DVI της μητρικής?

Στέκει αυτός ο τρόπος? γιατί είμαι και εγώ λίγο άσχετος στο θέμα και δεν θέλω να τον προτρέψω να κάνει καμια πατάτα.

Τι άλλοι τρόποι υπάρχουν?

Διαβάσαμε και κάτι για το display port αλλά δεν ξέρω αν το καταλάβαμε και οι δυο καλα..

Δημοσ.

Ή θα δουλεύει με την κάρτα γραφικών ή με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η διάταξη που αναφέρεις!

Όμως η κάρτα γραφικών που θα πάρει ενδεχομένως να έχει τρεις εξόδους για τις οθόνες που θέλει να βάλει. Απλά νομίζω ότι η μία σύνδεση θα πρέπει να είναι display port ή να βρει κάποιο αντάπτορα, πχ dvi to dp.

Δημοσ.

Παράλληλη χρήση της μητρικής και της κάρτας γραφικών δεν γίνεται όσον αφορά την απεικόνιση.  Από κάρτες Sapphire ρίξε μια ματιά ΕΔΩ σε αυτή την τεχνολογία είναι καλός οδηγός!

Δημοσ.

Δεν θέλει να δώσει πάνω απο 140ευρώ για κάρτα γραφικών οπότε μάλλον θα πάρει μια radeon 7790 με 2 DVI η οποια λογικα θα εχει και μια θυρα displayport.

Άρα τι κάνει εκεί? 

Συνδέει τις 2 οθόνες στις 2 θύρες DVI της μητρικής, και μία στο display port της μητρικής?

Στο display port πως γίνεται η σύνδεση ακριβώς γιατί είπες κάτι για αντάπτορα?

Οι οθόνες που σκοπεύει να αγοράσει, έχουν μόνο θύρες DVI και VGA. Επίσης η μητρική του τελικά είναι αυτή και για κάρτα γραφικών θέλει να πάρει αυτή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516481

Δημοσ.

Ή θα δουλεύει με την κάρτα γραφικών ή με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η διάταξη που αναφέρεις!

Με μια ρύθμιση από bios, μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα η κάρτα γραφικών με την ενσωματωμένη.

Δημοσ.

Δεν το ήξερα, my bad τότε! Ωστόσο αναρωτιέμαι αν έχει κάποια λογική να το κάνει αυτό. Δεν θα τον καθυστερούνε τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή; Πως συνεργάζονται και τα δύο;

Δημοσ.

κοιτάξτε απο όσο τον ξέρω, αφού θα έχει την δυνατότητα να πάρει κάρτα γραφικών που να μπορεί να βάλει πάνω της και τις τρεις οθόνες, δεν νομίζω τότε να ασχοληθεί καν με τα ενσωματωμένα.

Ο τρόπος που ανέφερα στο #4 ποστ, γίνεται τελικά? 

EDIT: Αν κατάλαβα καλά, η σύνδεση της μια οθόνης στο displayport της κάρτας, θα γίνει με αντάπτορα DVI>Displayport ;;

Δημοσ.

Δεν το ήξερα, my bad τότε! Ωστόσο αναρωτιέμαι αν έχει κάποια λογική να το κάνει αυτό. Δεν θα τον καθυστερούνε τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή; Πως συνεργάζονται και τα δύο;

Ανάλογα την χρήση που θέλει να κάνει, αν χρησιμοποιεί άπλες εφαρμογές σε κάθε οθόνη δεν έχει πρόβλημα, τώρα αν θέλει να παίζει παιχνίδια ή κάποια βαριά εφαρμογή θα έχει πρόβλημα.

κοιτάξτε απο όσο τον ξέρω, αφού θα έχει την δυνατότητα να πάρει κάρτα γραφικών που να μπορεί να βάλει πάνω της και τις τρεις οθόνες, δεν νομίζω τότε να ασχοληθεί καν με τα ενσωματωμένα.

Ο τρόπος που ανέφερα στο #4 ποστ, γίνεται τελικά? 

EDIT: Αν κατάλαβα καλά, η σύνδεση της μια οθόνης στο displayport της κάρτας, θα γίνει με αντάπτορα DVI>Displayport ;;

Πες μας πρώτα ποια είναι η χρήση του υπολογιστή, και για ποιο λόγο θέλει 3 οθόνες.

Δημοσ.

Εγώ έχω την Sapphire 6790 GDDR5 1GB και υποστηρίζει 3 οθόνες, οι θύρες που έχει είναι:
1 x HDMI (with 3D)
1 x DisplayPort
1 x Single-Link DVI-D
1 x Dual-Link DVI-I

με κάτι ΤΕΤΟΙΟ σε μετατροπέα θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά σε συνδιασμό με την τεχνολογία Eyefinity.

Από οτι είδα και η HD7790 έχει τις ίδιες ακριβώς θύρες οπότε η δουλειά γίνεται απλά εξαντλήθηκε στο e-shop το προϊόν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα την χρήση που θέλει να κάνει, αν χρησιμοποιεί άπλες εφαρμογές σε κάθε οθόνη δεν έχει πρόβλημα, τώρα αν θέλει να παίζει παιχνίδια ή κάποια βαριά εφαρμογή θα έχει πρόβλημα.

Πες μας πρώτα ποια είναι η χρήση του υπολογιστή, και για ποιο λόγο θέλει 3 οθόνες.

Kαι για να παίζει παιχνίδια αλλά θέλει να τις χρησιμοποιεί και γιατί παίζει χρόνια ένα browser παιχνιδάκι και ταυτόχρονα θέλει να έχει π.χ. και στις άλλες τις οθόνες ανοιχτό το skype, κάτι μετρητές που χρησιμοποιεί, facebook κλπ. κλπ. τέτοια.

Βαριές εφαρμογές και παιχνίδια πάντως δεν μπορώ να πω ότι χρησιμοποιεί, εκτός απο το battlefield.. ξέρω γω και κανα πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο σαν το vegas

Επεξ/σία από apostolisR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...