Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται διαθετω αυτη τη μητρικη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2500#ov

εχω αγορασει ενα bluray disk drive για τη μοναδα και θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με αυτη τη μητρικη να συνδεσω το homecinema και την τηλεοραση για να βλεπω ταινιες !!
Γινεται? μηπως χρειαζεται ξεχωριστη καρτα ηχου?

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών λίγο δύσκολα γιατί θα πρέπει να βγάλεις την οθόνη σου και να συνδέσεις την tv μέσου vga,αν έχει η Tv σου βέβαια από αυτό.

Για το αν μπαίνει το surround της μητρικής σου στον ενισχυτή σου θα πρέπει να ξέρουμε το μοντέλο του...

Δημοσ.

Δεν δίνεις επαρκείς πληροφορίες...Όπως πχ αναλυτικά το σύστημα που έχεις...Έτσι λοιπόν μαντεύω.

VIDEO

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αν ισχύει αυτό, δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα εικόνα και στην TV σου και σε ξεχωριστή οθόνη. Αν πάλι θέλεις να έχεις μόνο την TV σου, τότε μπορείς. Βέβαια η MB σου έχει μόνο VGA έξοδο (άρα αναλογική) οπότε για να πάρεις το σήμα (ΝΑΙ το VGA παίζει 1080P αρκεί βέβαια να το υποστηρίζει η έξοδό σου) πρέπει η TV σου να έχει είτε α) VGA in, β) DVI-I in (DVI-D δεν σου κάνει) και να χρησιμοποιήσεις έναν Adaptor VGA to DVI

AUDIO

Εδώ έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα (ή μικρότερο εξαρτάται πως θα το δεις). Η ΜΒ σου βγάζει πάλι αναλογικές μόνο εξόδους. Εξαρτάται πάλι από τον ενισχυτή σου αλλά και από τα "γούστα" που έχεις στον ήχο. Αν έχει εισόδους για ξεχωριστά κανάλια θα πάρεις και Dolby Digital 5.1. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει upscale από stereo (εγώ στο ένα μου Home Cinema έτσι το κάνω, δίνω από stereo με RCA και το μετατρέπει ο ενισχυτής σε DTS).

HD Decoding

Άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό. Το σύστημά σου φαίνεται να είναι παλιό. Αν δεν έχεις καμιά VGA με ΗD-Decoder πάνω, και έχεις κανάν Sempron σκούρα τα πράγματα. Για πολλά καρέ-καρέ σε βλέπω με το BR :X

Είπαμε, εικασίες κάνω...

Δημοσ.

Δεν δίνεις επαρκείς πληροφορίες...Όπως πχ αναλυτικά το σύστημα που έχεις...Έτσι λοιπόν μαντεύω.

VIDEO

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αν ισχύει αυτό, δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα εικόνα και στην TV σου και σε ξεχωριστή οθόνη. Αν πάλι θέλεις να έχεις μόνο την TV σου, τότε μπορείς. Βέβαια η MB σου έχει μόνο VGA έξοδο (άρα αναλογική) οπότε για να πάρεις το σήμα (ΝΑΙ το VGA παίζει 1080P αρκεί βέβαια να το υποστηρίζει η έξοδό σου) πρέπει η TV σου να έχει είτε α) VGA in, β) DVI-I in (DVI-D δεν σου κάνει) και να χρησιμοποιήσεις έναν Adaptor VGA to DVI

AUDIO

Εδώ έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα (ή μικρότερο εξαρτάται πως θα το δεις). Η ΜΒ σου βγάζει πάλι αναλογικές μόνο εξόδους. Εξαρτάται πάλι από τον ενισχυτή σου αλλά και από τα "γούστα" που έχεις στον ήχο. Αν έχει εισόδους για ξεχωριστά κανάλια θα πάρεις και Dolby Digital 5.1. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει upscale από stereo (εγώ στο ένα μου Home Cinema έτσι το κάνω, δίνω από stereo με RCA και το μετατρέπει ο ενισχυτής σε DTS).

HD Decoding

Άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό. Το σύστημά σου φαίνεται να είναι παλιό. Αν δεν έχεις καμιά VGA με ΗD-Decoder πάνω, και έχεις κανάν Sempron σκούρα τα πράγματα. Για πολλά καρέ-καρέ σε βλέπω με το BR :X

Είπαμε, εικασίες κάνω...

ati radeon hd 3850 καρτα γραφικων

και εχω αυτο το home cinema http://www.sony.gr/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz860w

Δημοσ.

Τώρα καλύτερα. Αλλά πολύ λιγομίλητος ρε φίλε μου... :-D

Λοιπόν από HD playback και σύνδεση δύο οθονών είσαι καλυμένος (η 3850 σου λογικά έχει 2xDVI-I). Στον ήχο τώρα, είδα στο Instructions manual πως έχει είσοδο για αναλογική audio-in με διπλό-RCA (stereo δλδ). Οπότε με ένα 3.5mm->RCA καλώδιο λογικά είσαι καλυμένος (θα κάνει την μετατροπή το σύστημά σου για dolby digital).

Δημοσ.

Τώρα καλύτερα. Αλλά πολύ λιγομίλητος ρε φίλε μου... :-D

Λοιπόν από HD playback και σύνδεση δύο οθονών είσαι καλυμένος (η 3850 σου λογικά έχει 2xDVI-I). Στον ήχο τώρα, είδα στο Instructions manual πως έχει είσοδο για αναλογική audio-in με διπλό-RCA (stereo δλδ). Οπότε με ένα 3.5mm->RCA καλώδιο λογικά είσαι καλυμένος (θα κάνει την μετατροπή το σύστημά σου για dolby digital).

ευχαριστω παρα πολυ φιλε νινο να σαι καλα!!

επισης  καποιος μου ειχε πει οτι πρέπει να καρτα ήχου (πχ asus xonar dg) για να εχω ηχο απο το home cinema

φίλε νινο πιστεύεις οτι αξίζει μια τετοια αγορά κ αν ναι θα κουμπουνε στην μητρικη που εχω με την υπάρχουσα καρτα γραφικών?

Δημοσ.

Ότι θα κούμπωνε, θα κούμπωνε (PCI είναι και το ΜΒ σου έχει δύο τέτοια slots). Το αν αξίζει έχει να κάνει με τον ενισχυτή σου (δεν ξέρω πόσο καλός είναι ώστε να εκμεταλλευτεί μια καλύτερη πηγή ήχου) αλλά πάνω απ' όλα με το αυτί σου (πόσο δεκτικό και εκπαιδευμένο είναι στο να πιάνει την αντίστοιχη ποιότητα).

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις ως έχει, και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος προχωράς μετά σε αγορά Sound Card

Δημοσ.

Ότι θα κούμπωνε, θα κούμπωνε (PCI είναι και το ΜΒ σου έχει δύο τέτοια slots). Το αν αξίζει έχει να κάνει με τον ενισχυτή σου (δεν ξέρω πόσο καλός είναι ώστε να εκμεταλλευτεί μια καλύτερη πηγή ήχου) αλλά πάνω απ' όλα με το αυτί σου (πόσο δεκτικό και εκπαιδευμένο είναι στο να πιάνει την αντίστοιχη ποιότητα).

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις ως έχει, και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος προχωράς μετά σε αγορά Sound Card

Τελεια ευχαριστω πολυ νινο  !! :-D

Δημοσ.

σχετικά με τον ήχο, για πληρες dolby digital / dts κλπ μπορεις να χρησιμοποιήσεις την spdif της μητρικής σου και το ομοαξονικό του home cinema. Ίσως να μπορεί να δουλεψει και κάποια από τις αναλογικές εξόδους ήχου ως spdif. Στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς πρέπει να βάλεις spdif passthrough ώστε να μην υποβιβάζει τα dd/dts σε στέρεο. Επίσης, μια άλλη κάρτα γραφικών με έξοδο hdmi είναι μια απλή λύση (ένα καλώδιο λιγότερο). Τη ρύθμιση passthrough ομως δεν τη γλυτώνεις, αλλιως θα ακούς μόνο στέρεο, ό,τι και να κανεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...