sancroth Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 καλησπερα. Λιγες ημερες πριν μου χαλασε ο σκληρος δισκος μου οποτε αναγκαστικα να παρω εναν καινουριο. Οποτε βρηκα τον wd20earx 2TB αν δν κανω λαθος sata3. Παω και εγω χαρουμενος να κανω το format+windows setup αλλα ελα που το windows instalation δεν το αναγνωριζει.δοκιμαζω να τον τρεξω σε AHCI και παλι τιποτα.Περνω τον σκληρο και τον κουμπωνω στο pc ενος φιλου.Τον αναγνωριζουν τα Bios(οπως και στο δικο μου pc) αλλα στο device manager δεν υπαρχει πουθενα.εκτος βεβαια του οτι υπαρχουν 2 μη αναγνωρισμενεσ συσκευες που δεν ξερει κανεις μας τι ειναι αλλα δεν νομιζω να εχει σχεση.βασικα το ενα πρεπει να ειναι το wifi της mobo του.anyway.Τι μπορω να κανω εχει κανεις καμια ιδεα του τι παιζει?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 καταρχην πολυ κακη επιλογη ο earx για λειτουργικο. ειναι green δισκος και θα φθαρει πριν την ωρα του. Για το θεμα της εμφανισης του δισκου θα πας στη διαχειριση υπολογιστη και θα βρεις τον δισκο,θα του δωσεις γραμμα και θα τον κανεις ενα φορματ. Κανονικα το ιδιο θα επρεπε να γινετια και κατα την εγκατασταση των windows και να στον εμφανιζει σαν unallocated.
sancroth Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 οταν σου δινουν κατι καινουριο τσαμπα δεν λες οχι,ειδικα οταν εισαι ανεργος φοιτητης \ο/ αυτο που λεω λοιπον ειναι οτι ΔΕΝ αναγνωριζεται στο device manager για να του δωσω γραμμα και τo windows instalation ΔΕΝ βρισκει το Drive unalocated η οχι ζητωντας μου ΑΝ υπαρχει καποιο drive να περασω τους drivers μεσω USB/CD..
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 στον υπολογιστη του φιλου σου εμφανιζεται ο δισκος στη διαχειριση υπολογιστη;
sancroth Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 στο device manager ψαχνωντας για αλαγες στο hardware εμφανιζεται και εξαφανιζεται σε διαφορα σημεια..μου κανει κολπα xD εμφανιζεται στα Bios Και αυτο που ειπα μωλις απο πανω. update.τωρα εμφανιζεται στη tab συσκευες αποθηκευσης.
sancroth Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 update2. ημερα δευτερη... Αφου καταφερα να κανω το windows installer να εντοπισει το σκληρο μου απαγορευε να κανω φορματ λεγοντας μου οτι το partition που προσπαθω να τοποθετησω τα windows ειναι μεροσ του gbt partition η κατι τετοιο.Περαν αυτου ο σκληρος ηταν ηδη χωρισμενος σε 3 η 4 partitions που κατα τη γνωμη μου ολα μαζι ειναι αυτο το gbt partition,αν καποιος ξερει ας με διορθωσει.Εψαξα και βρηκα οτι αν δν εχεις πιο προχορημενες Mobo με κατι EFI ιστοριες GUID και δωσε(συγγνωμη αλλα αυτα παραπανε για μενα)δν μπορεις να βαλλεις τα windows 7 εκτος και αν κανεις format και κανεις convert gbt->mbr. ακολουθοντας καποια commands (diskpart) μεσω cmd μετετρεψα,υποθετω,το φορματ του σκληρου απο gbκουραφεξαλα σε mbr του εδωσα και γραμμα και αναγνωριζεται πλεον κανονικοτατα και τα windows installer μου επιτρεπουν πλεον την εγκατασταση.Αλλα οχι βεβαια κατι θα παει στραβα και παλι και θα κολλησω στο extending windows files.Το αστειο?μετα απο ωρα παει στο 1%(που γενικα οτι windows 7 format εχω κανει στο 15λεπτο εχουν περαστει τα windows και εδω περα κανει 30 λεπτα για να παει στο 1%) βγαζω το cd τρωω error το ξαναβαζω και κουτσα στραβα παει στο 5% μετα απο κανα μισαωρο παλι.αλλα ως εκει το κολπο με το cd δν ξαναπιανει...Ιδεες παρακαλω γιατι μου ερχεται να παρω τον σκληρο και να τον στειλω στην απεναντι πολυκατοικια....!? upadate3.ξεχασα να προσθεσω οτι μετα το format με το diskpart και το convert σε mbr μου εμφανιζεται πλεον μονο ενα partition μεγεθους 1860 mb το οποιο δεν μπορω να κανω extend.αυτη τη στιγμη κανω παλι install τα windows και κατα καποιο μαγικο τροπο εχω φτασει στο 8% 1 hour in...κανεις κατι?
SPANK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Αφου εχει 3 4 partition μεσα πριν αρχίσεις την εγκατάσταση θα τα σβήσεις και τα κανεις 1 η 2 και ntfs το καθε ενα , μετα θα προχωρήσεις κανονικα στην εγκατάσταση στο 1 partition που θα εχει και τα windows. Βέβαια και 1 partition να το αφήσεις και κανεις την εγκατάσταση μπορεις μετα να το χωρίσεις μεσα απο το windows Edit : Καλύτερα να βάλεις μεσα απο το bios IDE mode και το αλλάζεις αργότερα σε ahci γιατι θέλει μια διαδικάσία (περιγράφεται στην υπογραφή μου) για να το γυρίσεις και να λειτουργεί σε AHCI
sancroth Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 με το ενα ποδι στο ταφο συνεχιζει...εχει πιασει και 9% ...ειναι νορμαλ τωρα αυτο το πραγμα? το setup αυτη τη στιγμη γινεται σε IDE mode. οτι εχω κανει μεχρι τωρα ηταν σωστο γνωριζουμε?μη καταστρεψω το σκληρο χωρις να το καταλαβω ;p
00 George 00 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Έχω τον ίδιο σε 3TB αυτό πού έκανα για να δουλέψει όταν τον αγόρασα : Στην πρώτη επαφή με το PC δεν θα δουλέψει, χρειάζεται format και αλλαγή MPR ( Master Boot Record) σε GPT ( Globally Unique IDentifier - το έκανα με το Hard Disk Manager ) , με την προϋπόθεση ότι το BIOS αναγνωρίζει τον σκληρό - χωρητικότητα διαφορετικά θέλει update.
SPANK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Εγω απλα σου ξανα λεω αν θέλεις να δοκιμάσεις να σβήσεις τα partitions που εχει ηδη μεσα , φτιάχνεις 1 η 2 σε ntfs και προχωράς στην εγκατάσταση , δεν εχει νόημα να περιμένεις αλλο 1 και 2 % καθε 3 ώρες ξερω γω προφανώς ετσι οπως παει δεν ειναι φυσιολογικό.
sancroth Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 ευχαριστω για τις απαντησεις.οτι δεν τον αναγνωριζει το καταλαβα γιατι μου εβγαλε τη πιστη για να το καταφερω.το θεμα ειναι πως τα windows δεν μπορουσαν να εγκατασταθουν στο GPT φορματ, απο οτι διαβασα εχει σχεση με καποια ορολογια EFI,guid κλπ συγγνωμη αν ακοθγομαι χαζος,αλλα κατι μου λεει ειναι κατι που υπαρχει σε πιο νεες mobos.οποτε μετετρεψα το GPT σε MBR. και μετα απο 20 απεγνωσμενες προσπαθειες και ενα χαμμενο 24ωρο τωρα το setup εχει φτασει στο 10% Τ_Τ κουτσα στραβα εχει φτασει στο 15%. @SPANK οπως ανεφερα οταν μετετρεψα το partition των 1860mb στο setup πλεον μου αναγνωριζει μονο και μονο αυτο το partition.ακομα και στο list disk Μου εμφανιζεται μονο αυτο...dunno :/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα